Sklep z wyposażeniem

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Re: Sklep z wyposażeniem

Post autor: Shindo »

ROK 394

Szybkim krokiem zmierzałem do sklepu z wyposażeniem. Trzymając w rękach swoją uszkodzoną zbroję wpatrywałem się w piękno błękitu. Obserwowałem jak chmury leniwie poruszają się w tylko w sobie znanym kierunku. Po drodze byłem świadkiem jak dzieci bawiły się w chowanego
- Kiedy ja mogłem sobie pozwolić na tak beztroskie życie ?
Przewertowałem wszystkie swoje wspomnienia dochodząc nawet do pierwszych jakie posiadałem. Niestety nie odnalazłem takowych, od samych narodzin nie uświadczyłem takiego luksusu. Jednak zdarzały się takie chwile i były takie momenty, nie mogłem temu zaprzeczyć. Bardzo możliwe, że również i te dzieci posiadały tylko okruch wolnego czasu kiedy mogły być dziećmi.

W tych niezbyt optymistycznych rozmyśleniach dotarłem do sklepu w którym to wcześniej zakupiłem zbroję.
- Dzień dobry !
Huknąłem od wejścia i ruszyłem do kontuaru gdzie stał ten sam sprzedawca który mi ją sprzedał.
- Pewnie mnie pan pamiętam zakupiłem u pana świetną zbroję. Na mojej ostatniej misji przyjęła kilka niezłych strzałów, niestety były na tyle potężne, że troszkę ją uszkodziły. Czy mógłbym liczyć na naprawę ?
Mężczyzna przecierał oczy ze zdziwienia nie wierząc, że tego kalibru zbroję można uszkodzić. Jak dotykał po wypukleniu od uderzenia tego całego obiektu 6 czy 7, a może i 4 to widziałem jak łzy napłynęły mu do oczu.
- Proszę się nie martwić, ten który zrobił to wgniecenie na tym dziele sztuki już dawno z nami nie ma. Z drugiej strony pewnie gdyby był to patrząc na sprawę z technicznego punktu widzenia mnie tu by nie było, zbroja byłaby całkowicie zniszczona i nie miałbym nawet sposobności jak przyjść do pana i ja naprawić. A tak to jego nie ma, a jest zbroja i jestem ja hehe...
Rzuciłem coś na rozluźnienie atmosfery bo wyczuwalnie zgęstniała, jednak moja próba zdała się na nic. Sprzedawca spojrzał na mnie z pode łba i odszedł na zapleczę mrucząc coś pod nosem, że zaraz wróci. Gdy poszedł ja w tym czasie usiadłem na fotelu dla gości, akurat miałem szczęście po stoliku obok leżał dzisiejsza gazeta więc mogłem się zapoznać jak wygląda codzienne życie w Shigashi z perspektywy pismaków. Nie to, ze jakoś specjalnie mnie to interesowało, ale dzięki temu przynajmniej mogłem czymś zająć swoje myśli.

Po jakiejś godzinie wrócił do mnie ekspedient, oschłym tonem oświadczył mi, że naprawa mocowań na zbroi to pestka jednak wgniecenia to już większy problem. Po tym jak przedstawił mi co jest do sprawy oświadczył, że będzie potrzebował kilku dni na naprawę.
- W porządku, proszę pana. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak życzyć panu miłego dnia i wrócić za kilka dni po świetną zbroję, którą z pewnością pan dla mnie przygotuję.
Ruszyłem w kierunku drzwi nacisnąłem na klamkę i najzwyczajniej w świecie wyszedłem, zastanawiając się co dalej mam ze sobą począć. Dzień w końcu dopiero co się zaczął.

Shindo

z/t
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Shabondama Haruki - Misja D
  2. Zakata Hyuga - Misja D
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Post autor: Shindo »

ROK 394

Wróciłem do osady, a konkretniej rzecz ujmując do swojego domu. Umyłem się przebrałem i skorzystałem trochę z życia oddając się swoim ulubionym czynnością.

W ten sposób mijały mi dni, na spaniu, dobrym jedzeniu, ciężkim treningu przy rzece i na rozrywce. Czułem, że potrzebuję trochę wytchnienia po misjach. Z pewnością odpoczynku od zleceń potrzebowała moja zbroja, która wciąż była w naprawie. Jednak nastał ten szczęśliwy dla mnie dzień kiedy miałem odebrać uzbrojenie od właściciela sklepu z wyposażeniem. Tego dnia szybciej wstałem, szybciej się ubrałem, szybciej zjadłem swoje śniadanie po prostu wszystko robiłem szybciej tak przynajmniej mi się zdawało. Po porannym rytuale pobiegłem jak na skrzydłach do sklepu gdzie właśnie miałem odebrać zreperowany, potężny ochraniacz mojego ciała i życia.

- Dzień dobry, ja po odbiór zbroi. Kilka dni temu dawałem taką jedną, czarną stosunkowo mocno posypaną.
Rozpocząłem niepewnym głosem od progu, gdyż właściciel zmroził mnie tylko spojrzeniem. Czułem, że przedstawianie się było całkowicie zbędną rzeczą, a moja aparycja na długo wryła się w pamięć temu artyście wszelakiego oręża. Po chwili mężczyzna wrócił z moją zbroją, która wyglądała na całkowicie nową. Musiałem przyznać kawał niesamowitej roboty, a gdy ją z bliska ujrzałem to aż zacmokałem z wrażenia
- WOW, to niesamowite co pan potrafi zdziałać nawet z tak beznadziejnymi przypadkami jak ta właśnie zbroja.
Po słowach uznania rozpoczęliśmy przymiarki, oczywiście zbroja już przy zakupie była dopasowywana do mojego ciała. Jednakże tutaj chodziło o jej gruntowną naprawę, dlatego również musiałem jeszcze pokazać się właścicielowi jak wyglądam. Teraz on zacmokał tylko, że z niezadowoleniem, zmuszony byłem oddać zbroję i poczekać jeszcze kilka chwil, aż z powrotem wrócił. Okazało się, ze musiał jeszcze niczym malarz-artysta wykonać kilka ostatnich poprawek. Jednak te korekty nie trwały na tyle długo, żebym nie był w stanie na niego poczekać. A gdy w końcu wrócił i okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym razie. Domówiłem jeszcze kilka rzeczy, a właściwie to jedną, tylko że w dwóch sztukach.
- Do tej zbroi poprosiłbym jeszcze
  Ukryty tekst
.
Położyłem pieniądze na stole jako zapłata za wykupiony sprzęt i po chwili wymieniliśmy się, pieniądze za towar.I tak o to szczęśliwy, wyszedłem ze sklepu zmierzając do biura detektywistycznego mojego przyjaciela Hashi`ego. Misja, misją, ale zobligowany zostałem przez mojego druha z dawnej kompani najemnych żołnierzy do wykonywania swojej pracy detektywa.
z/t
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Shabondama Haruki - Misja D
  2. Zakata Hyuga - Misja D
Awatar użytkownika
Ryukuro
Wiek postaci: 25
Ranga: Łuska
Krótki wygląd: Bardzo delikatne żeńskie rysy twarzy. Ostre zęby. Blada skóra typowa dla urodzonych w Kantai. Średniej długości białe włosy z delikatnym niebieskim odcieniem. Pomalowane na pomarańczowo oczy.
Widoczny ekwipunek: Rękawica łańcuchowa na prawej ręce
Rękawica łańcuchowa na lewej ręce
Kabura na lewej nodze
Kabura na prawej nodze
Duża torba na plecach

Post autor: Ryukuro »

Ryukuro skoro świt wyszedł ze swojego wynajmowanego pokoju. Dzisiaj był dzień zakupów. Opuścił Czarną Perłę i szybkim krokiem przemierzył puste ulice. Nie chciał natknąć się na kolejki w sklepie z bronią. Na wschodnie kontynentu panowała gorąca wojna dzikich z cywilizacją oraz starych klanów z innymi klanami. A w mieście kupieckim mafie zażarcie walczyły o wpływy krzywdząc przy tym postronnych, którzy mieli dodatkową motywację, by poszerzyć swoje wyposażenie. O strażnikach miejskich i shinobich miasta, którzy codziennie walczyli z przestępcami takimi jak on nie wspominając. Świat zalewali uchodźcy i najemnicy podróżujący z miejsca na miejsce a miasta kupieckie z różnorodną kulturą i liberalną jurysdykcją wydawały się najbardziej optymalnym przystankiem na drodze. Całe te masy ludzkie musiały się gdzieś uzbroić. I sklepy z wyposażeniem były tymi miejscami, gdzie wszyscy ramię w ramię stawali przy jednej ladzie i kupowali śmiercionośne zabawki.
Białowłosy nie był wyjątkiem. Miał dzięki pracy dla mafii spore oszczędności i z drugiej strony przez to równocześnie spore potrzeby. Niestety nie wystarczyło mu na wszystko, czego pragnął. Musiał pozyskać najbardziej potrzebne wyposażenie i modlić się, żeby oszczędności w zakupach nie okazały się śmiertelnym błędem. Pracuje rzucając bronią w przeciwnika, by mieć środki na broń, którą wyrzuci w przeciwnika. Błędne koło. Na razie jego inwestycje niezbyt się zwracały, ale liczył, że już niedługo odmieni swój los.
Gdy Ryukuro dotarł to zgodnie z założeniami sklep był jeszcze pusty. Machnął ręką do zaspanego sprzedawcy na powitanie. Kultura to w końcu podstawa. Mistrz łańcuchów szybko wkroczył do środka i pierwsze co to udał się na dział z łańcuchami. Zaskakujące co nie? Pozbierał co mu było potrzebne i ruszył do lady. Tam wyciągnął papierek poświadczający, że zamówił tutaj specjalny produkt od lokalnego kowala. Jego specjalne zamówienie już na niego czekało. Nowe ostrza do rękawic łańcuchowych jego autorstwa. Wyciągnął sakiewkę z monetami i z bolącym sercem wysypał wszystko na ladę. Po chwili odliczania i odłożeniu rzeczy na które nie było go stać został mu cały jeden ryu. Resztę jego oszczędności przejął krwiożerczy kapitalista właściciel sklepu.
Biedniejszy o prawie całą sakwę monet Ryukuro pożegnał sprzedawcę, który go obsłużył i wyszedł ze sklepu. Kolejnym celem podróży były tereny poza miastem gdzie mógł spokojnie potrenować. Nowy sprzęt przyjemnie mu ciążył podczas marszu. Ulice powoli zapełniały się ludźmi zmierzającymi do swoich codziennych obowiązków a białowłosy minął bramę i udał się w las.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tenshi
Wiek postaci: 15
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Yasuo

Post autor: Tenshi »

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona
Wiek postaci: 23
Krótki wygląd: 203cm | 157kg
Widoczny ekwipunek: Zbroja, dwa miecze przy pasie
Aktualna postać: Gōsui/ Shīrōdo

Post autor: Ryuujin Kodai »

0 x
Obrazek
Ryuujin: Lis Taiyō: Ptak:
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

Mapa Poglądowa
Legenda:
Pusty Trójkąt - Strażnicy z Sasumata
Pełny trójkąt - Dowódca Oddziału
Pusty kwadrat - Kusznik
Pełny kwadrat - Gość w słomianym kapeluszu
Puste kółko - Tenshi
Obrazek
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

Mapa Poglądowa
Legenda:
Pusty Trójkąt - Strażnicy z Sasumata
Pełny trójkąt - Dowódca Oddziału
Pusty kwadrat - Kusznik
Pełny kwadrat - Gość w słomianym kapeluszu
Puste kółko - Tenshi
Obrazek
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości