Rynek

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Misaki
Wiek postaci: 16
Ranga: Ginkara
Krótki wygląd: Chodząca perfekcja
Multikonta: Misae

Re: Rynek

Post autor: Misaki »

0 x
Awatar użytkownika
Suguru
Postać porzucona
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Jak na avku
Widoczny ekwipunek: Kama, Duża torba
Multikonta: Amida
Aktualna postać: Ryuujin

Post autor: Suguru »

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona
Aktualna postać: Hibana

Post autor: Kizuna »

0 x
Awatar użytkownika
Suguru
Postać porzucona

0 x
Awatar użytkownika
Kizuna
Postać porzucona
Aktualna postać: Hibana

Post autor: Kizuna »

0 x
Awatar użytkownika
Suguru
Postać porzucona

0 x
Awatar użytkownika
Yachiru
Postać porzucona
Wiek postaci: 15
Ranga: Kasshokara
Krótki wygląd: Jak każda inna. Pusta w środku.
Multikonta: Arii

Post autor: Yachiru »

MisjaWiosna 394r.
Tak jak mogłyśmy się domyślić, wszystko poszło według naszych planów. Właściciel obskurnego miejsca od razu zrozumiał po co przyszłyśmy i chwilę później siedziałyśmy z zapieczętowanym garnuszkiem. Przełknęłam ślinę w końcu coś się działo, ostatnie zadanie nie było, aż tak wymagające tym bardziej, że byliśmy w trójkę z Zankoku, który większość problemów sam mógł załatwić siłą. Teraz wszystko mogłam rozplanować sama, to znaczy z Misaki, ale to i tak wyjdzie na pierwszy zamysł. Dziewczyna... Nie nadawała się do takich rzeczy. Przyjrzałam się, jak ta zrywa pieczęć znajduje list i potrzebny nam pierścionek. Uśmiechnęłam się mimo wolnie, przeczytałam list i westchnęłam. Zdecydowanie lepiej by to mogło pójść, gdybym była sama, ale cóż. Trzeba było jakoś się dopasować i rozwinąć skrzydła. -Możemy ruszać. JA gadam, ty podrzucasz. Wyjdź jak zobaczysz, że docieram na drugą stronę.- i tyle. Wstałam poprawiłam kimono, tak aby piersi były lepiej widoczne i ruszyłam pewnym siebie krokiem zarzucając biodrami. Przeszłam tak całą drogę do następnego lokalu, w którym prowadzony był przemyt dla Tygrysów. Rozejrzałam się i poszukałam wzrokiem właściciela, tak ci zawsze się wyróżniają. Gdy tylko go spostrzegłam pomachałam dłonią. -Przepraszam... Czy mogłabym mieć kilka pytań? Wygląda pan na takiego, który będzie w stanie mi pomóc...- mówiłam całkowicie inaczej niż zawsze. Wolno, podkreślając sylaby, patrząc się prosto w oczy i delikatnie uśmiechając w trakcie. Skupiałam całą uwagę na nim i całą swoją prezencją mówiłam mu, żeby nie tracił tej okazji. Gdy tylko kątem oka zobaczyłam, jak Misaki wchodzi przesłoniłam mu od razu jej widok.
0 x
Awatar użytkownika
Minoru
Wiek postaci: 30
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.
Widoczny ekwipunek: - 2 x Torby umieszczone na plecach, przy pasie
- 2 x Katana wisząca u lewego boku
- Kamizelka shinobi

Post autor: Minoru »

0 x
Prowadzone misje:
  • Tetsu Maji - D Przekleństwo pustyni (Wolna)
  • Tsukune - Wyprawa B Zdradzicecki Korikami (Przejęta)
  • Arii - Zadanie specjalne C Kress
Awatar użytkownika
Tenshi
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Yasuo

Post autor: Tenshi »

Jako, że Tenshi spała, to czy odnowiła jej się chakra?
0 x

Awatar użytkownika
Minoru
Krótki wygląd: Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Tenshi
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Yasuo

Post autor: Tenshi »

0 x

Awatar użytkownika
Minoru
- Kamizelka shinobi

0 x
Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Post autor: Shindo »

ROK 394

Wyszliśmy z biura mojego przyjaciela Hashi`ego, zamknąłem drzwi na klucz i odwracając się do moich klientów powiedziałem:
- Panowie prowadźcie do waszego domu, im szybciej będziemy na miejscu tym szybciej uda nam się rozwiązać sprawę.
Po kilku krokach przyszło mi do głowy jeszcze kilka innych pytań, które rzeczywiście musiałem przyznać w duchu, mogłem zapytać wcześniej. Jednak nie było sensu przedłużać i się zastanawiać czy pytać teraz czy później. Później zawsze było jeszcze gorsze, dlatego nie zwlekając zapytałem.
- Jak rozumiem wszystkie osoby były akurat w domu kiedy odbywało się przyjęcie ?
- Tak ! Byli wszyscy ! - odpowiedzieli jednocześnie moi towarzysze podróży, bez najmniejszego zawachania w głosie.
- Rozumiem. W porządku wydaje mi się, że może z resztą pytań poczekam jak dojdziemy do domu. Z miłą chęcią zadam panom kilka pytań, ale już osobno - odpowiedziałem bez namiętnie

Trochę mnie to zaskoczyło, ale mężczyźni obruszyli się na me słowa
- Panie Shindo, ale przepraszam bardzo co pan sugeruje, że to któryś z nas ? Jestem Mazo, spadkobiercą i następną głową jednego z największych rodów kupieckich. Jak pan może przypuszczać, że...
- Spokojnie ...- przerwałem chłopakowi pokojowym gestem ręki i kontynuowałem - ... Nie zrozumieliśmy się. Nie przypuszczam, że to któryś z panów. Na razie niczego nie zakładam i nie przypuszczam, jednak taka jest procedura. Nie chcę aby ktoś za kogoś dopowiadał, a może ktoś zauważył coś innego, ale akurat musie się zapomni albo druga osoba za niego odpowie. Ktoś o tym zapomni albo machnie ręką na dla siebie z pozoru mało znacząco zdarzenie i finalnie ja się o tym nie dowiem. A w konsekwencji taka informacja, może być dla mnie bardzo, ale to bardzo istotne. Także nie ma co się czuć urażonym panie Gedo i panie Mazo. Gdyby wezwali panowie strażników i nie trafiliby panowie na nygusów to pewnie postąpiliby tak samo jak ja. Przepytali każdego z was osobno, każdą jedną osobę, pewnie od razu też chcieliby listę wszystkich gości których również by przepytali w ten sam sposób.

Widziałem, że chłopak przetrawia moje słowa i jak w to bywa w młodym wieku z zaciśniętymi zębami przytakuje głową.
- W takim razie, oddaje się w pana ręce, panie Shindo - odpowiedział wróciwszy do swojego poprzedniego tonu głosu
- Od razu lepiej, a ja obiecuję że dam z siebie wszystko co najlepsze - odpowiedziałem wesołym głosem.

Zlecenie przypominało jedno z tych lepiej płatnych, a to z kolei pozwoliłoby mi trochę odpocząć, prawdziwie odpocząć. Czułem się wyspany i zregenerowany fizycznie, nawet chakra już właściwie wróciła do swojego oryginalnego poziomu. Jednak nie zdążyłem zregenerować się mentalnie. Co prawda ta sprawa na tyle mnie pochłonęła, że nawet nie musiałem zagłuszać myśli pieczęcią. Jednak czułem, że przydałoby mi się kilka dni wolnego. Może jakiś trening i dopiero wtedy kolejna misja dla osady.

SHINDO
MAZO
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Shabondama Haruki - Misja D
  2. Zakata Hyuga - Misja D
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Post autor: Shindo »

ROK 394

Gdy przechodziliśmy przez rynek to właśnie już zacząłem się zastanawiać gdzie mógłbym się wybrać po tym zleceniu. Jednak z rozważań wyrwał mnie widok rynku który co prawda nie tętnił życiem jak zazwyczaj w godzinach poranno popołudniowych, jednak i tak liczba ludzi znajdujących się targu wywarła na mnie wrażenie.
- Proszę, proszę nie spodziewałem się że rynek o tej porze aż tak tętni życiem. Jest środek nocy, a ludzi jakby dzień powoli miał się ku końcowi. - zagadałem do moich klientów

Ze śmiechem odpowiedział mi Gedo, w jego wypowiedzi skrywała się duma, a i tak mi się wydawało, że wypiął lekko pierś.
- Panie Shindo, handel cały czas działa. Jak się pan przyjrzy to dojrzy pan, że większość z tych ludzi to nie klienci, a dostawcy i sami handlarze. Ci pierwsi przyjeżdżają w nocy, aby dostarczyć produktów lokalnym sprzedawcą. Z pewnością znajdują się tam rybacy, myśliwi, piekarze, cukiernicy i kogo tam jeszcze niesie. Niektórym opłaca się być pośrednikiem ma to swoje plusy jak i minusy, a inni prowadzą jeden wielki biznes. Gdzie indziej zdobywamy, wytwarzamy produkt, a gdzie indziej go dystrybuujemy. Natomiast handlarze, oprócz przyjmowania dóbr zajmują się rozkładaniem i szykowaniem stanowisk. Wszak nie można zapominać, że pierwszy klient potrafi przyjść jeszcze przed pierwszym pianiem koguta... Uwielbiam ten zawód właśnie przez to, że jest cały czas w ruchu. Tutaj jako przedsiębiorstwo, jako pracownik jesteś bardzo szybko weryfikowany i klasyfikowany jako ten dobry bądź zły.

Kwestia handlu nigdy mnie jakoś bardziej nie intrygowała, przez nad samym zagadnieniem nie miałem okazji dostatecznie dobrze pochylić się. Jednak po usłyszeniu tej całej mini wiedzy w pigułce stwierdziłem, że rzeczywiście coś w tym musi być. Pokiwałem głową twierdzącą jako znak, że rozumiem na co chciał wskazać mi mój klient, który od wielu lat siedział w branży.

Po następnych kilkudziesięciu krokach rzeczywiście Gedo się nie mylił i było dokładnie tak jak powiedział. Tłum ludzi który widziałem z oddali to byli kupcy z pomocnikami oraz dostawcy towarów do stoisk. Jedni dostawcy odbierali pieniądze za swoje dobra, a drudzy pomagali jeszcze wyłożyć towar na stoisko. Co jak się domyśliłem, było tym jednym wielkim przedsiębiorstwem gdzie mamy rozłożenie działa pracowników na sprzedawców i dostawców.

- Panie Shindo, tędy - powiedział do mnie Mazo, skręcając nagle w boczną uliczkę jednej z kamienic

Ruszyłem za nim i jego ojcem w osiedle tak samo wyglądających domków wielorodzinnych. O tej porze nie było tutaj żywej duszy jak w większość miejsc w Shigashi no Kibu o tej porze. A z każdym kolejnym krokiem, oddaliśmy się od centrum rynku oraz od towarzyszącego mu hałasowi.

SHINDO
GEDO
MAZO

Z/T
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Shabondama Haruki - Misja D
  2. Zakata Hyuga - Misja D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości