Bar pod Gruszą

Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 23
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Bardzo wysoki (195) o przeciętnej sylwetce (90kg). Krótkie włosy, ciemnobrązowe. Zielonobrązowe oczy. Broda oraz wąsy. Wygląda na 25-28 lat. Przeważnie uśmiechnięty. Nosi khaki koszulę i zielone spodnie. Ubranie ma czyste, ale połatane.
Widoczny ekwipunek: Kołczan ze strzałami, Łuk, Kamizelka

Re: Bar pod Gruszą

Post autor: Kyohei »

Kyohei obserwował jeszcze chwilę sytuację. Barman zdawał się go ignorować. Nie był w stanie wydedukować, kim jest ten ważny gość, skoro wszystkich obleciał strach. Liczył, że barman faktycznie posłucha jego rad. Miał go za swojego potencjalnego sojusznika. Nie było to jednak wcale z góry jasne, było to jedynie dziwne założenie Kyoheia. W końcu, przecież nie zamienili z właścicielem właściwie ani słowa. A raczej barman nie odezwał się do młodego shinobi. Może wcale za nim nie przepadał? Widział go niby pierwszy raz, chłop ani nie pił ani nie jadł. Właściwie to słaby klient. Kyohei jednak niewzruszony czuł już, że on i barman to bratnie dusze. Mało byłoby mówić, że przekonanie te było fałszywe.
Barman podał jednak kolesiowi trunek conajmniej dobry. Kyohei nie był z tego faktu zadowolony, no ale. To nie on ryzykował rozróbą w barze, prawda? Normalnym jest, że właściciel wolałby, aby w jego barze nie było ekscesów. Kyoheiowi znudziło się jednak przyglądanie. Miał ochotę coś poradzić w tej niezręcznej sytuacji. Ludzie wychodzili. Czy on też miał wyjść? Zbiry pewnie już widziały, że jest jedynym niebędącym w posiadaniu wiedzy na temat tożsamości przybyszów.
Wtem, Kyohei usłyszał głośny plas. Była to otwarta dłoń odbita o pośladki kelnerki. Momentalnie rzucił krzesłem, które stało obok. Miało wyjść iście teatralnie. Widać było, że zrobił to specjalnie.

- Dobra panowie, pakować manatki i wypad, chyba, że któryś ma ochotę przyjmować posiłki tylko w formie cieczy do końca życia. Jeśli tak to zapraszam do tanga.

Chwilowy przyrost adrenaliny i testosteronu dał się odczuć w tonie tej wypowiedzi. Kyohei stanął w pozycji bojowej. Schował jednak kunaia którym się bawił spowrotem do kieszeni. Jeszcze przed chwilą Kyohei rozważnie i chłodno stwierdził, że nie będzie sie mieszał w nieswoje sprawy. Teraz jednak, pod wpływem impulsu i reakcji chemicznej w jego krwi i mózgu począł się niczym Bóg Wojny. Mądry człowiek od razu stwierdziłby, że młody dał się ponieść emocjom i zaraz dostanie łomot. Prawdopodobnie była to prawda. Czasami za impulsywność się płaci.
0 x
myśli - Mowa
Chętnie poprowadzę twoją misję rangi D, napisz do mnie na discordzie! Jestem w stanie pisać niezliczoną ilość postów dziennie, dopóki jestem na bezrobociu.
Prowadzone misje (1/4):
1: Ooji: Wizyta w szpitalu
2: Ayatsuri Yuu: Potrzebne Zapasy!
3: Yamado Kai: Niestabilny skalpel
4: wolne
Awatar użytkownika
Takashi
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Wysoki na około 178cm | czarne włosy spięte w kucyk | srebrne kolczyki w uszach | często widziany z grymasem na twarzy | ubrany w ciemny kombinezon oraz kamizelkę shinobi
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie | kabura na lewym udzie | torba nad prawym pośladkiem | torba nad lewym pośladkiem | kamizelka shinobi | ochraniarz "Zjednoczonych Sił Sogen" na lewym ramieniu
GG/Discord: Takaś#4124

Post autor: Takashi »

0 x
TakashiMinamotoRokubi
themekpgłosphbankbrudnopis

Obrazek
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Bardzo wysoki (195) o przeciętnej sylwetce (90kg). Krótkie włosy, ciemnobrązowe. Zielonobrązowe oczy. Broda oraz wąsy. Wygląda na 25-28 lat. Przeważnie uśmiechnięty. Nosi khaki koszulę i zielone spodnie. Ubranie ma czyste, ale połatane.

Granica została przekroczona. Granica dobrego smaku, dobrego wychowania i szacunku do drugiej osoby. Szacunku, natychmiast pozbył się Kyohei względem Hijimy i jego goryli. Klepnięcie było rubikonem, krzesło zostało rzucone. Kyohei był jednak mocno ździwiony, że mimo jego iście dramatycznego wejścia w akcję, nie rzucono się na niego natychmiast. Shinobi do małych gabaretowo także nie należał, więc rozmiary przeciwników nie robiły na nim wrażenia. Wiedział, że przy konfrontacji większym problemem będzie ilość, a nie wielkość przeciwników. Na jego szczęście, Hijima swoim pokazowym gestem rozdzielił strażników, przez co nie byli w stanie rzucić się na Kyoheia jednocześnie. Młody shinobi złapał kunaia w swojej kieszeni i zacisnął na nim rękę. Nie był w stanie walczyć w uczciwej walce przeciwko trzem potencjalnym przeciwnikom. Ale dwóm? Wyeliminowanie jednego ochroniarza dawało mu już opcje na wygraną. Po pierwsze, agresorzy widzieliby, że zadzierają z kimś z kim nie warto zadzierać. Po drugie, Hijima nie wygląda na boga wojny. Kyohei postanowił grać jednak trochę na czas, aby wymyślić potencjalną strategię przeciwko barowym rozrabiakom.

- A kultury to ciebie Hijima chyba nie uczyli co?

Skwitował tylko nieuprzejmie pstryczek w nos, który zadał mu biznesmen. W międzyczasie zaczął gromadzić chakrę. Wyjął kunaia z kieszeni i złapał go w gotowości do walki.

- Jeżeli twoja koleżanka lubi zabawę, proponuję mu pójść pozbierać kwiatki, inaczej będzie je wąchać od spodu.

Rzucił wtedy pewny siebie w stronę Hijimi, mówiąc prześmiewczo o jednym z jego ochroniarzy. Następnie wyszeptał Hana Kahen Tonsou, a pokój wypełniły płatki róż. No cóż, przynajmniej w głowach osób uwięzionych od teraz w iluzji. Wykorzystując zamieszanie i niemożliwość szybkiego zlokalizowania Kyoheia, ten zakradł się z kunaiem w dłoni do Hijimy. Trzymał teraz kunaia na jego gardle i był otwarty na dyskusje.

Chakra: 150-24= 126
Nazwa
Hana Kahen Tonsou
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
15 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Użytkownik tworzy iluzję w której pojawiają się setki płatków kwiatów, które otaczają przeciwnika. Wykonawca techniki w tym czasie przemieszcza się pomiędzy płatkami, dzięki czemu sprawia wrażenie jakby rozpływał się pomiędzy poszczególnymi płatkami przez co przeciwnik nie może przewidzieć naszych ruchów.
0 x
myśli - Mowa
Chętnie poprowadzę twoją misję rangi D, napisz do mnie na discordzie! Jestem w stanie pisać niezliczoną ilość postów dziennie, dopóki jestem na bezrobociu.
Prowadzone misje (1/4):
Awatar użytkownika
Takashi
Krótki wygląd: Wysoki na około 178cm | czarne włosy spięte w kucyk | srebrne kolczyki w uszach | często widziany z grymasem na twarzy | ubrany w ciemny kombinezon oraz kamizelkę shinobi
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie | kabura na lewym udzie | torba nad prawym pośladkiem | torba nad lewym pośladkiem | kamizelka shinobi | ochraniarz "Zjednoczonych Sił Sogen" na lewym ramieniu

0 x
TakashiMinamotoRokubi

Obrazek
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny

- Hijima. Mogę Cie zabić jednym ruchem, jak myślisz, kto tutaj rozdaje karty? Jeżeli twoje goryle nie chcą, abyś tutaj dokonał żywota, grzecznie rozbiorą się do majtek i położą na podłodze. Pan Barman natomiast pójdzie po jakąś linę i zwiążę ich ze sobą. Wtedy sobie na spokojnie pogadamy, a ja nie będę wykonywał zbędnych ruchów

Rzekł już pewny siebie Kyohei, przesuwając kunaia delikatnie po szyi biznesmena, tak aby dodać dramaturgii, a nie pogłębić jednocześnie rany mężczyzny. Faktycznie, to on rozdawał karty. I sobie rozdał zdecydowanie najlepsze. Ochroniarze Hijimy prawdopodobnie wiedzieli już, że szef zgodzi się na wszystko, co uratuje jego życie. Mimo prawdopodobnie przeciętnej lub gorszej inteligencji zrozumieli, że zaszarżowanie na Kyoheia skończy się ich bezrobociem. Kyohei natomiast nie wiedział nic. Sprawy obierały nowe tory tak szybko, że nie zdążył się nawet zastanowić: co on w ogóle od nich chce. Z początku, chodziło mu tylko o demonstracje sprzeciwu wobec chamstwa. Ale czy nadal chodziło o to samo? Może robił całą tą szopkę, żeby połechtać sobie ego? Wykorzystać jedną ze swoich technik genjutsu? Przez stres płynący po jego ciele, stale mieszający się z adrenaliną nie myślał, ale robił.

- Panie Barmanie, proszę poprosić tutaj kelnerkę.

Rzekł terrorysta, nie tracąc jednak koncentracji nad trzymanym kunaiem. Kyohei chciał, aby kelnerka została przeproszona przez biznesmena. Wiedział, że ani barman, ani goście, ani nawet kelnerka nie są postawieni w ciekawej sytuacji. Właśnie ma się dokonać publiczny mord znanej i bogatej osoby. W Barze pod Gruszą. Hijima nie ruszał się ani trochę, modląc się o niedokonania żywota w ten sposób. W oczekiwaniu na kelnerkę, Kyohei wyszeptał parę słów Hijimie do ucha:

- Słuchaj uważnie. Nie chcę Cie zabijać. Przeprosisz grzecznie tą panią i dasz jej sowity napiwek. Rozejdziemy się, ale zostanę w twojej pamięci i będziesz już, śmieciu, wiedział, co wolno a czego nie wolno ludziom robić, zrozumiano?
0 x
myśli - Mowa
Prowadzone misje (1/4):
Awatar użytkownika
Takashi

0 x
TakashiMinamotoRokubi

Obrazek
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny

- Ugh.

Odparsknął Kyohei i splunął krwią na podłogę. Spodziewał się prędzej, że Hijima będzie sparaliżowany ze strachu, niż wykorzysta każdą minimalną okazje. Zgrywanie chojraka jak zwykle nie przyniosło mu nic dobrego. Z całej przewagi nici, trzeba więc próbować wydostać się z nieprzyjemnej sytuacji. Miał dosłownie chwile, aby wymyślić nowy plan. Zastanawiając się nad zniwelowaniem przewagi przeciwnika wpadł na pomysł. Skoro barman nie jest skory do pomocy, może by wykorzystać swoją kopie? Leżąc na ziemii przypomniał jednak sobie swój ostatni trening.

- Doton: Doryū Taiga!

Krzyknął składając pieczęć tygrysa, po czym sala wypełniła się błotem pędzącym w stronę jego przeciwników.

- Szanowny panie właścicielu, po wszystkim posprzątam. Obiecuje! Zacznę jednak od wyniesienia śmieci.

Skupił swoją chakrę w nogach, aby nie ślizgać się po błocie i podbiegł w stronę przeciwników. Śliski potok błota dawał mu przewagę. Ruchy przeciwników były ograniczone, wystarczyło przekopać ich tak, aby upadli. Gdy ugrzęzną w błocie, Kyohei zadba o to, by nie zdążyli się podnieść. Przeszarżował w stronę Hijimy, a następnie wyprowadził potężne kopnięcie w łydkę jego parobka. Wiedział, że obalenie tego silniejszego da mu przewagę psychologiczną. Low kicka wyprowadzał ze swojej dominującej, lewej nogi, ale odwrócony był w połowie w stronę Hijimy, aby nie dać się znowu zaskoczyć. Po wykonaniu kopnięcia starał się wykonać podobne w nogę biznesmena.

chakra: 124-24=100
Nazwa
Doton: Doryū Taiga
Ranga
C
Pieczęci
Tygrys
Zasięg Max.
15 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Po złożeniu pieczęci przed użytkownikiem pojawia się potok błota pędzący w wybranym przez niego kierunku. Ilość błota i jego siła jest na tyle duża by porwać ze sobą przeciwnika i spowolnić jego ruchy, a w przypadku najsłabszych rywali, którzy nie zdążą wykonać jakiegokolwiek uniku - utopić w mknącej mazi. Doryū Taiga ma jednak niewielki zasięg więc najlepiej używać jej z zaskoczenia tuż przy przeciwniku, inaczej szanse na złapanie go są niewielkie. Błoto powstałe z tej techniki można wykorzystać do innych jutsu Dotonu.
Nazwa
Suimen Hoko no Waza
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Rozwinięcie Kinobori no Waza, rozszerzająca nasze możliwości kontroli chakry i poruszania się po powierzchniach wszelakich. Tym razem do naszego wachlarza podłoży możliwych do użytkowania dołącza tafla wody - użytkownik tego jutsu po prostu kumuluje chakrę w stopach, a następnie cały czas zmienia powłokę energii na podeszwie - pozwala to utrzymać się na falującej wodzie.
Uwaga: Odpowiednio skumulowana chakra w stopach nie wyklucza korzystania z innych technik w trakcie jej używania.</span>
0 x
myśli - Mowa
Prowadzone misje (1/4):
Awatar użytkownika
Takashi

0 x
TakashiMinamotoRokubi

Obrazek
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny

Kyohei był zadowolony ze swoich dotychczasowych poczynań. Może błoto było czymś, co powinien wyciągnąć już na starcie potyczki. Obalenie dwójki nie sprawiło mu większych problemów, ponieważ miał przewagę równowagi. Teraz walczył już z chłodnym umysłem. Adrenalina nadal buzowała w jego ciele, natomiast nie przykrywała już mu zdrowego rozsądku. Gdy tylko zobaczył nowoprzybyłego mężczyznę, wiedział, że sprowadzenie go do błota to najlepsza możliwa opcja. Kyohei nie był biegły w bójce, natomiast miał spore rozmiary i wagę, którą postanowił wykorzystać. Po sprzedaniu jeszcze po kopie na twarz ubrudzonym niczym świnie przeciwnikom, tak, aby nie myśleli o wstawaniu, zaprosił gestem ręki do siebie ochroniarza z którym do tej pory nie miał do czynienia.

- Tośmy potańczyli panowie. Widzę, że w tym tangu wyjątkowo wywracacie się o swoje nogi!

Rzucił krótko do leżących w błocie mężczyzn i zlustrował uważnie kolejnego goryla. Ten nie był już typowym karkiem, ba, nawet w porównaniu do niego można było nazwać tak Kyoheia. Przewaga wzrostowo-wagowa oznaczała dla Kyoheia jedno: leci po nogi przeciwnika. Poczekał więc, aż mężczyzna zbliży się do niego, a wtedy z niewyobrażalną dla człowieka prędkością poruszania się po śliskim błocie obalił przeciwnika za nogi, zupełnie jakby zaganiał świnię do obory. Jako, że bar przypominał teraz poniekąd oborę przez juchę Kyoheia i litry błota które wylał, porównanie te jak najbardziej oddawało sytuację. Po obaleniu przeciwnika pozostało ubicie go. Młody shinobi sięgnął więc po garść błota, rozsmarowywując przeciwnikowi po twarzy, a następnie począł wyprowadzać grad ciosów.
0 x
myśli - Mowa
Prowadzone misje (1/4):
Awatar użytkownika
Takashi

0 x
TakashiMinamotoRokubi

Obrazek
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny

- Jestem tu nowy.

Odpowiedział tajemniczo Kyohei, po czym roześmiał się szczerze. Spojrzał na wychodzących poobijanych mężczyzn. Żal mu ich było, mimo wszystko. Sam będzie musiał wracać ubrudzony jak świnia, jednak nie miał splamionego honoru. Nie miał dyskomfortu psychicznego związanego z porażką. Bijatykę wygrał i to zdecydowanie. Co prawda zwykli ludzie zazwyczaj nie dorównują shinobi i nie stanowią dla nich zagrożenia, był jednak zadowolony z nauczki jaką im dał. Należało się. Kyohei nie toleruje chamstwa.

- Widzę, że kolega został posprzątać! Świetnie, pan Chōtaro zaraz Ci przyniesie mopa.

Rzucił w stronę tego goryla, który jeszcze nie zdołał opuścić lokalu. Miała być to poniekąd wiadomość dla Hijimy. Nauczka, ale także wywiązanie się z obietnicy danej barmanowi. Ale po co miał zapieprzać teraz cały dzień sam, skoro znalazł sobie idealnego pomocnika? Wracając jednak szybko do rozmowy z barmanem, Kyohei sprostował:

- Nazywam się Kyohei. Jestem z lasu, ale chamstwa nie toleruję.

I poklepał barmana po plecach. Następnie udał się za bar, sięgając bo jakąś szmatkę. Przyłożył ją sobie do głowy, aby otrzeć krew. Otrzepał też spodnie, ale niewiele to dało.
0 x
myśli - Mowa
Prowadzone misje (1/4):
Awatar użytkownika
Takashi

0 x
TakashiMinamotoRokubi

Obrazek
Awatar użytkownika
Kyohei
Gracz nieobecny

Kyohei zamierzał wywiązać się z danej wcześniej obietnicy. Wraz z pachołkiem Hijimy zabrał się do usuwania błota z lokalu. Chłopak był zadowolony z siebie i swojej postawy. Mimo przewagi liczebności, podołał trzem dorosłym mężczyznom. Z grzeczności odebrał mieszek z pieniędzmi od Chōtaro, mimo, że o nagrodę nie prosił. Gdy lokal był już czysty, a wszystkie krzesła i stoły zostały uporządkowane, do Kyoheia podeszła kelnerka z talerzem pełnym jedzenia.

- Po używaniu technik ninja zawsze głodnieję, dziękuję serdecznie!

Odezwał się w odpowiedzi na ciepły posiłek. Jadł, aż mu się uszy trzęsły. W końcu nie tylko było już późno, ale był także po walce i długim sprzątaniu. No cóż, lepiej sprzątać lokal z błota, niż puścić go z dymem. Na szczęście Chotaro nie trafił dzisiaj na użytkownika katonu, który zniszczyłby dobytek jego życia, ani futonu, który mógł powyrywać mu dach czy szyby z okien. W porównaniu ze szkodami, jakie mogłyby dzisiaj dotknąć Baru pod Gruszą, można powiedzieć, że nic wielkiego się nie stało. Dał się jeszcze opatrzyć kobiecie, za co grzecznie podziękował, a następnie serdecznie pożegnał ją jak i barmana, udając się do swojego domu w celu spoczynku.

Kyohei z/t
0 x
myśli - Mowa
Prowadzone misje (1/4):
Awatar użytkownika
Yari
Postać porzucona
Wiek postaci: 27
Krótki wygląd: Prosty strój, długie czarne włosy, szczupły, 185cm. Na lewym policzku posiada bliznę
Widoczny ekwipunek: Torba z tłu po lewej stronie, tanto przymocowane pionowo do pleców
GG/Discord: 5835828

Post autor: Yari »

Mój nowy znajomy na szczęście zmył się i mogłem ruszyć w stronę gospody bez zbędnego ogona. Kiedy dotarłem na miejsce okazało się, że gospoda wcale nie jest obstawiona przez strażników. Albo może po prostu dobrze się ukryli? Rozejrzałem się jeszcze raz uważnie po okolicy ale niczego nie dostrzegłem.
Przez chwilę w głowie zaświtała mi myśl - a może kapitan straży zdradził nas i nie wysłał w ogóle swoich ludzi a teraz w środku jest zastawiona na mnie pułapka? Jednak szybko porzuciłem te myśli. Miał dostatecznie dużo czasu i sytuacji żeby mnie pojmać bez wzbudzania jakiejkolwiek sensacji. Po co miałby to ciągnąć? Zresztą miał za mną podążać oddział TROPICIELI i trzymać się w pewnej odległości. Co to byliby za tropiciele, którzy nie potrafią się dobrze ukryć? Nieco się uspokoiłem ale postanowiłem nadal zachować pewną dozę ostrożności. Zresztą jest to niezbędne w zawodzie shinobi, który nie chce wyzionąć ducha.
Wszedłem do baru ostrożnie i rozejrzałem się czy nikt się na mnie nie czai. Jeśli wszystko było w porządku podszedłem do znanego mi barmana.
-Mam przesyłkę - powiedziałem umówione hasło.

//Ja ich nie związywałem :)
Edit:
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Uzumaki Hibana
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 26
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Wysoka, czerwonowłosa, złotooka kobieta, z dużą blizną na twarzy.
Ubranie czarne z czerwonymi elementami.
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie. Torba przy pasie. Dwa miecze przy biodrach.
GG/Discord: 66265515

Post autor: Uzumaki Hibana »

kapitan
Tori
Fałszerz
Chłopak
barman
"głos"
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości