Serdeczny mag Igor

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
Wiek postaci: 24
Ranga: Sentoki | Lotka
Krótki wygląd: - Czarne, długie włosy; w jednym paśmie opadającym na prawą pierś ma wplecione kolorowe, drewniane koraliki
- Lewe oko w kolorze lawendy
- Na prawym oku nosi opaskę
- Średniego wzrostu
Widoczny ekwipunek: Łuk, kołczan ze strzałami, zbroja, płaszcz, torba na tyłku, kabura na prawym udzie, wakizashi przy lewym boku i za plecami na poziomie pasa, średni zwój, mały zwój przy kaburze,
GG/Discord: Angel Sanada#9776
Multikonta: Koala

Serdeczny mag Igor

Post autor: Shikarui »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Czarne, długie włosy; w jednym paśmie opadającym na prawą pierś ma wplecione kolorowe, drewniane koraliki
- Średniego wzrostu
Widoczny ekwipunek: Łuk, kołczan ze strzałami, zbroja, płaszcz, torba na tyłku, kabura na prawym udzie, wakizashi przy lewym boku i za plecami na poziomie pasa, średni zwój, mały zwój przy kaburze,

Re: Serdeczny mag Igor

Up, zedytowana historia.
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Ayatsuri Juranu

Post autor: Ayatsuri Juranu »

Nie brałem udziału we wcześniejszych dyskusjach, byłbym wdzięczny jakbyś przesłała mi na PW.

A co do tego efektu tutaj, to mi to wygląda szemranie ze względu na podobieństwo do pewnej techniki, co dla mnie zostaje po okrojeniu tego opisu z tych całych kropel i tak dalej, więc ja jestem negatywnie nastawiony co do projektu w tej formie i z tym działaniem. Niby ta hipnoza i całe to oszukanie wzroku działać ma na innej zasadzie niż ta technika, którą wrzucam niżej, ale i tak trochę duże podobieństwo.

"2. Artefakty tworzone w kuźni nie wykonują technik za właściciela, ani nie władają żywiołami, których on sam nie posiada. Myślenie na zasadzie "potrzebna mi technika z dziedziny X ale nie chcę marnować na nią PH więc zrobię z nią artefakt", zazwyczaj jest widoczne i niedopuszczalne."
Nazwa
Konoha-Ryū Yanagi
Pieczęci
Brak
Zasięg
5 metrów
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
Należy mieć dowolny styl Kenjutsu na randze C.
Opis Poprzez wprowadzenie własnej broni w falisty ruch, rzucamy genjutsu na naszego przeciwnika, któremu wydaje się, że falujących mieczy jest ogromna ilość i nie można rozpoznać, z której strony nadejdzie cios. Dodatkowo, ofiara zostaje na krótko zahipnotyzowane ruchem mieczy, który upodobniony jest do ruchu liści na wietrze, przez co staje się łatwym celem.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
- Średniego wzrostu

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
- Średniego wzrostu

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Ayatsuri Juranu

Post autor: Ayatsuri Juranu »

Otóż zapoznałem się z poprzednim wątkiem i tutaj wyjaśnieniami i zrozumiałym już jest ogólne działanie efektu, ale no właśnie - zdecyduj się na coś. Ja na przykład kompletnie nie czuję przykładu ołówka (próbowałem nawet tak zrobić, ale no nie wiem, nie czuję), a to z falującą wodą wydaje się dość mocno abstrakcyjne i genjutsowe jak dla mnie. Osobiście najbardziej bym widział to opisane na przykładzie ogniska. I proponuję wywalić początkową wzmiankę o hipnozie, bo nijak się ma do zdolności rozpraszania przeciwnika. Jak już, to dodałbym ją bezpośrednio pod tym, że chakra zakrzywia powietrze podobnie do ogniska (i potem, że jest to bardzo wciągające/hipnotyzujące dla ludzkiego oka).
Spraw, żeby opis był jak najprostszy, a nie jak najdokładniejszy.

Z czym jednak mam problem największy to to, że nie jest to genjutsu i chwyta każdego, a Ciebie magicznie nie. Zrozumiałym jest, że jako dzierżący znasz ten miecz i się na to nie nabierzesz, ale mi to nie leży. Co innego, gdyby to była faktyczna technika, a już szczególnie technika Genjutsu rzucana na patrzących na broń. Choć nie jestem fanem uzależnienia czegoś od tak od stat, bo istnieją różne warunki, ale skoro to efekt fizyczny oszukujący percepcję przeciwnika, to dałbym możliwość ominięcia efektu od odpowiednio wysokiej percepcji. Już tłumaczę.

W aktualnej formie efekt działa jak Genjutsu (nie wciskajmy kitu, bo dla mnie ciągle jest podobne, niekoniecznie do wprost tej techniki, ale jako takiej iluzji), które działa na wszystkich. Bez względu na konsekwencję, dojutsu, doświadczenie bojowe. Nawet taki Seinar ze swoimi 500 szybkości i 250 percepcji by się na to mógł złapać i zagapić robiąc rajd, którego sama jako postać nie widzisz. Bo co? Bo są drgania wokół miecza?

Moja propozycja, choć nie wiem, co na to inni, szczególnie bardziej doświadczeni, albo nawet akceptujący to po raz pierwszy - zaproponować próg percepcji do przejrzenia tego. A już na pewno zmniejszyć "hipnotyczność" na ofiary znające efekt - tak jak ludzie znający dane Gen od razu spróbują użyć Kai.

Porównanie do lodu Yukich? Zupełnie nie teges. Bardziej to jest jakbyś nie widziała własnego Hiena. Tudzież nie mogła się nim zranić przy nieudolnym korzystaniu.

Co do kwestii kształtu, to tak, lekko zakrzywiony lepiej zadziała od prostego jeśli chodzi o krótkie cięcia, tu już mamy wszystko wiadome.
0 x
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
- Średniego wzrostu

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
- Średniego wzrostu

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość