Proteza

Moderator: Souei

Kiku

Proteza

Post autor: Kiku »

Nazwa Kukły
Proteza
Ranga
D
Klasa
Lekka
Cena
Fabularnie otrzymana (0 Ryo)
Materiały
Stawy i szkielet - stal, reszta - twarde drewno
Wygląd
Zwyczajna proteza, która wygląda jak prawe ramię do połowy bicepsa. Jest pomalowana na szary kolor.
Mechanizmy
14 stawów palców - zawiasowe i kuliste, 1 staw nadgarstka - kulisty, 1 staw łokcia - zawiasowy.
Link do tematu postaci
KLIK
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Re: Proteza

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Skoro masz części stawów i szkieletu stalowe proponuje wagę lekką i to chyba tyle. Nie ma do czego więcej się przyczepić.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Kiku

Moja pomyłka. Pomieszałam sobie częściowo nadgarstek z dłonią, bo dopiero po chwili wpadłam, że zamiast masy stawów w nadgarstku mogę mieć jeden, bo to proteza, a nie replika ręki.
Proteza jest zamocowana w połowie ramienia - czyli gdzieś w połowie bicepsa. Wychodzi na to, że tak, ponad stawem łokciowym jest dalej kawałek protezy, który oplata i jest przymocowany do kikuta.
No i nie wiem jak to było w Twoim przypadku, ale w moim proteza jest po prostu protezą, a nie bronią w żadnym rodzaju. Nie jest w żaden sposób lepsza od normalnej ręki, a nawet gorsza, bo jednak nie mam w niej czucia i tak dalej. Jak trzeba będzie zapłacić (za materiały rozumiem, bo te stawy są wycenione na 0 Ryo), to zachowałam sobie troszkę drobnych Ryo.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

Rozumiem, że może zostać otrzymana za darmo, jednak dalej trzeba ją wycenić jakby gracz chciał kiedyś kupić drugą, czy też zrobić dla kogoś. Stawy nie mają ceny, jednak nie znaczy to, że wyprodukowanie tego nic nie kosztuje. Proponowałbym 200 za jedną.
Od razu dopytam bo mnie naszło. Jak to jest z protezami, można takim zwykłym kawałkiem drewna używać technik? Czy musi ona być specjalnie projektowana?
[/ghide]
0 x
Kiku

Nie popadajmy w paranoję z tym dokumentowaniem zmian, gdy zmieniam tak, jak proponujecie, a nie według własnej woli.
Poprawiłam z tą "ręką". Już jest, że proteza sięga połowy bicepsa.
Co do fabularnego zdobycia - zapraszam do historii. Tam jest tło fabularne całego wydarzenia, niezbędni klanowicze z odpowiednimi technikami oraz motywy ku temu, by Kiku dostała protezę.
W jednym się mylisz - nie czuję ręki normalnie. Nie mam receptorów bólowych, a jedynie układ nerwowy, który służy temu, bym mogła poruszać protezą. A kontrola jest prawie pełna, bo nigdy nie będziesz miał pełnej kontroli w dłoni, gdy nie czujesz swojego ciała i jego nacisku.
Co do ceny... rozumiem, że tę otrzymuję za darmo, a kolejne, w razie zniszczenia aktualnej, kosztowałyby to 200, tak? Jeżeli tak, to oczywiście się zgadzam.
0 x
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

Nie musisz rozumieć regulaminu, jednak proszę, dostosowuj się do niego, z jakiegoś powodu ten punkt tam się znajduje. Tym razem skończy się na ostrzeżeniu, ale następnym razem uważaj! <jaszczureł>
Cóż fabuła fabułą, ale mechanika swoje. Ja musiałem dopłacić tysiąc do kukiełki, którą znalazłem na misji, żeby wyrównać jej cenę z wynagrodzeniem za zlecenie :D
Darmówek nie rozdaję, nie mam do tego uprawnień. 200 Wg mnie kosztowałoby stworzenie nowej kopii.
0 x
Kiku

Jak trzeba to trzeba.
Nazwa Kukły
Proteza
Ranga
D
Klasa
Lekka
Cena
Fabularnie otrzymana (200 Ryo)
Materiały
Stawy i szkielet - stal, reszta - twarde drewno
Wygląd Zwyczajna proteza, która wygląda jak prawe ramię do połowy bicepsa. Jest pomalowana na szary kolor.
Mechanizmy 14 stawów palców - zawiasowe i kuliste, 1 staw nadgarstka - kulisty, 1 staw łokcia - zawiasowy.
Link do tematu postaci
KLIK
Hola, hola, jaka kukła, a jaka proteza. Kukiełka to broń niezależna od ciała, a moja proteza to, powtarzam, zwyczajna proteza bez żadnego uzbrojenia. Nie ma w niej żadnych płatnych mechanizmów, które w Twojej kukiełce z pewnością były, ani nie mam jakichś materiałów, które wzmacniałyby protezę. Totalne minimum, na które otrzymałam pozwolenie i nie jest brane pod uwagę tak, jak broń, kukła czy nawet wyspecjalizowana proteza ze wspomnianego wcześniej przez Akaruia jutsu. To jedynie zastępstwo ręki ułomne swoją mechaniką i wytrzymałością.
Co do ceny, to już Exodia pisał, że za darmo, więc biorę to jako ważniejszy głos. W razie czego i tak zachomikowałam sobie kilka Ryo.
0 x
Awatar użytkownika
Misae
Postać porzucona
Wiek postaci: 28
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Post autor: Misae »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kiku

Jako że biologię ostatni raz miałam w liceum, tak zastosowałam prostą metodę, by sprawdzić jakie stawy są w palcach - które części dłoni się zginają jedynie, a które potrafią coś więcej. Wyszło na to, że jak umiem zataczać kółeczka, którymkolwiek z palców, to uznałam to za staw kulisty. Wszystkie, które mi na to nie pozwalały, to zostały nazwane zawiasowymi. Bo zawiasowe teoretycznie nie powinny pozwalać na zataczanie kółek i zginanie, prawda? Palce może w pełni dookoła się nie obracają, jak stawy kuliste, ale wciąż bardziej niż zawiasowe, które wcale się nie obracają, a jedynie zginają.
0 x
Awatar użytkownika
Misae
Postać porzucona
Wiek postaci: 28
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Post autor: Misae »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości