Dojjibōru

Moderator: Souei

Miyuki

Dojjibōru

Post autor: Miyuki »

Nazwa
Dojjibōru
Dziedzina
Taijutsu|Uniwersalne
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Brak
Dodatkowe
Na czas używania techniki +20 szybkości, +10 percepcji
Opis Dość łopatologiczna technika defensywna, Taiuser posługujący się tą techniką, jest w stanie stanąć w szranki z większą liczbą przeciwników jednocześnie, dzięki wielu treningom reakcje na ciosy są niemal wyćwiczone, co pozwala zbijać ciosy nadchodzące z niemal każdej strony, użytkownika ogranicza tylko jego własne pole widzenia. Niektórzy wojownicy, którzy osiągnęli wystarczający poziom są w stanie w sekwencje obronne wpleść również zwykłe uderzenia, czy pojedyncze ciosy Taijutsu co pozwala na efektywne i dość efektowne zakończenie starcia. Jednak jak wszystko jutsu ma też swoje wady, podczas jego stosowania, użytkownik traci na mobilności, a że nie zapewni ono ochrony przed atakami przeprowadzanymi z dystansu, stajemy się łatwym celem dla strzelców, czy osób korzystających ze znacznej części ninjutsu.
Link do tematu
KLIK!
0 x
Miyuki

Re: Dojjibōru

Technika wzorowana na:
Nazwa
Mikazukigiri
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od długości ostrza
Koszt
Brak
Dodatkowe
Na czas używania techniki otrzymujemy +10 do siły, +10 do szybkości
Opis Technika posiadająca głównie znamiona defensywne. Szermierz znający to jutsu zaczyna szybko kręcić mieczem wokół siebie, blokując ataki nadchodzące z różnych stron. Bardzo skuteczna w walce z wieloma przeciwnikami, a zwłaszcza gdy jest się przez nich otoczonym. Dodatkowo, jeżeli shinobi jest dostatecznie wprawny w posługiwaniu się mieczem, może wykonać te uderzenia w sposób ofensywny, raniąc wszystkich dookoła.
Wrzucam w osobnym poście, coby potem brzydko nie wyglądało
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Ukryty tekst
0 x
Miyuki

Wygląda tak bo to podstawa Wing Chun, jednej ze szkoły kung fu, która polega na schematycznych ruchach jeśli mnie pamięć nie myli, łączącej zbijanie ciosów i ich zadawanie. Dlatego wygląda jak styl.

Co do różnicy się zgodzę, ale nie widzę innego sposobu, na zrealizowanie techniki defensywnej w taijutsu, która blokuje więcej, niż jeden cios, w razie czego mogę podrzucić fragment z kadrem w którym bohater trenuje te schematy.

Edit. 1
Co do oryginalnego stylu walki, polega on na walce wręcz opartej na elastyczności ciała itd, walce wręcz, kijem, oraz dwoma krótkimi ostrzami, dlatego przy obecnej mechanice nie da się go w całości zrealizować na forum, wątpię, że przejdzie styl łączący trzy inne.

Edit. 2 Jak teraz myślę, mógłbym dodać wymagania szybkości i percepcji, ale wolę najpierw zapytać o zdanie.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Ukryty tekst
0 x
Miyuki

Nie wiem czy złożona kombinacja ciosów liczy się jako styl, zwłaszcza że uniwersalne łączą to wszystko co nie pasuje do obecnych. Biorąc pod uwagę że Chanbary nie rozbijamy na ostrza krótkie/długie/jednoręczne/półtora/dwu itd.

Edit 1. Literówki
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Miyuki

W takim razie opiszę konkretne odpowiedzi na konkretne ruchy, tylko to może zająć nieco czasu, bo albo będę szukał jakichś opisów treningów [bo na yt nie mogłem znaleźć], albo będę musiał wyłapać to w filmie, czyli mniej więcej do jutra/pojutrze będzie poprawiona wersja
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

Uważam jak pozostali, aktualny opis techniki to styl. Pasuje mi propozycja podana przez Akarui.
0 x
Miyuki

Nie wiem dobrze zrozumiałem, ale wydaje mi się że tak. Tak więc dodałem opis, owych konkretnych ruchow
Nie wiem czy napisałem w wystarczająco przejrzysty sposób, ale wydaje mi się że tak miało być.
0 x
Miyuki

Nazwa
Dojjibōru
Dziedzina
Taijutsu|Uniwersalne
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Brak
Dodatkowe
Na czas używania techniki +20 szybkości, +10 percepcji
Opis Dość łopatologiczna technika defensywna, Taiuser posługujący się tą techniką, jest w stanie stanąć w szranki z większą liczbą przeciwników jednocześnie, dzięki wielu treningom reakcje na ciosy są niemal wyćwiczone, co pozwala zbijać ciosy nadchodzące z niemal każdej strony, użytkownika ogranicza tylko jego własne pole widzenia. Niektórzy wojownicy, którzy osiągnęli wystarczający poziom są w stanie w sekwencje obronne wpleść również zwykłe uderzenia, czy pojedyncze ciosy Taijutsu co pozwala na efektywne i dość efektowne zakończenie starcia. Tak naprawdę jest to o wiele prostsze, niż wykonywanie setek różnych ruchów, aby uzyskać płynność i nie musieć wysilać się przy dostosowywaniu do przeciwnika sposób obrony dzieli się właściwie na dwa ruchy, uderzenia wysokie tj. te mające uderzyć od głowy mniej więcej do pasa, może nieco poniżej odbijane są poprzez wykonanie kolistego ruchu i "uderzeniem w cios" przedramieniem lub nadgarstkiem, te padające niżej zbijane są poprzez kopnięcia, konkretniej takie mające uderzyć podeszwą mniej więcej w połowie kończyny, którą wykonywany jest cios i odbić go, lub zatrzymać. Jednak jak wszystko jutsu ma też swoje wady, podczas jego stosowania, użytkownik traci na mobilności, a że nie zapewni ono ochrony przed atakami przeprowadzanymi z dystansu, stajemy się łatwym celem dla strzelców, czy osób korzystających ze znacznej części ninjutsu.
Link do tematu
KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Ukryty tekst
0 x
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

Napisz cały opis od nowa, wiele to ułatwi i odetnie od tego co było.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości