Czarny Dystrykt

Tensa

Re: Czarny Dystrykt

Post autor: Tensa »

0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Wiek postaci: 43
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Średniego wzrostu mężczyzna z kilkudniowym zarostem na twarzy. Widać że jest trochę starszy, jednak nie aż tak znacznie. Głos niski, lekko chrypiący od palenia. Trochę dłuższe, czarne włosy, przy szyi luźno obwiązany bandaż trochę jak szalik
Widoczny ekwipunek: Gurda
Plecak
Wielki wachlarz
GG/Discord: Michu#5925

Post autor: Kuroi Kuma »

Kartę czego? Kuma popatrzył się dziwnie na kobietę i już chyba sama jego mina zdradzała, że czegoś takiego nie posiada i nie ma zamiaru sobie wyrabiać. Może i był trochę starszy, ale nie musiał załatwiać tej dosyć pilnej potrzeby w ten sposób.
-Nie, dziękuję - jednocześnie odnosił się do karty i do udzielenia informacji. Popatrzył po okolicy, pewnie sporo dziewczyn się kręciło, więc miał na czym zawiesić wzrok. Ile mogło być pokojów na takim piętrze? Może z dziesięć, może więcej, przeszedł się jednak szukając owej (miejmy nadzieję szczęśliwej) szesnastki. Gdy w końcu ją znalazł zapukał i wszedł chwilę później, o ile nikt go nie zatrzymał. Rozejrzał się dookoła utwierdzając się w przekonaniu, że nie przeszkodzi chłopakowi w pracy czy cokolwiek on tutaj robił. Jeżeli wszystko będzie w porządku zapyta go po prostu.
-Mam do czynienia z Katsuo? Wysłał mnie tutaj Twój dziadek, po fajkę i coś do niej - zaczął mając nadzieję, że pójdzie szybko i bezproblemowo, ale zawsze musiało się coś pojawić, co psuło idealny plan. Przyjdź, poproś, wyjdź, zajmij się swoim życiem. Coś zawsze musiało przerwać tą rozpiskę ułożoną wcześniej w głowie. O ile tylko nie weźmie go za swojego klienta to będzie dobrze. Czy to dlatego dziadek tak się o nim wyrażał? Czy to dlatego karczmarz zniżył głos? A może sam korzystał z jego usług. A może po prostu przychodził tutaj spędzić miło czas po pracy? Ciężko powiedzieć, ale spodziewał się najgorszego.
0 x
Obrazek
PH | BANK
Tensa

0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Krótki wygląd: Średniego wzrostu mężczyzna z kilkudniowym zarostem na twarzy. Widać że jest trochę starszy, jednak nie aż tak znacznie. Głos niski, lekko chrypiący od palenia. Trochę dłuższe, czarne włosy, przy szyi luźno obwiązany bandaż trochę jak szalik
Plecak
Wielki wachlarz

Siedział, ot po prostu, nic więcej. Trzymał coś w rękach, co to mogło być? Może prezent od klientki, może to było coś od dziadka? Nie pytał, nie interesowało go to, na nic mu się to nie przyda. Był po prostu ciekaw, jak każdy człowiek pragnie zdobywać, pragnie wiedzieć więcej o świecie, w którym się porusza. To była niby prosta rzecz, po prostu pudełko, ale jego zawartość? Podobnie jak Pandora, Kuroi pewnie otworzyłby je dla zaspokojenia własnej ciekawości.
-Wybacz, raczej daleko mi do kobiety, a zwłaszcza takiej, która byłaby zmuszona do przyjścia tutaj - bo od razu widział takie stare, grube babska bez wyobraźni i z oklętym językiem. Bo reszta chyba coś sobie znajdzie, jeżeli nie jest naprawdę paskudna. Okazało się jednak, że to nie koniec jego wędrówki. Kolejne miejsce, kolejne przejście z punktu A do punktu B. Chłopak pokazał też karteczkę, cóż taka przecena mówiła mu, że to nie będzie należało do tanich. Szczerze powiedziawszy to sam mógł ją wydziergać z kawałka drewna, czemu więc za nią latał? Z jednej strony był leniwy i zbyt niecierpliwy do takiego rzemiosła, z drugiej jednak właśnie teraz coś takiego robił.
-Ukruszony Yari? Nie wiem kto wymyśla te nazwy, ale niech tak będzie... Dzięki za ostrzeżenie. - westchnął głęboko i odebrał karteczkę z "przeceną". Trochę zdziwiło go ta blizna, nie wróżyło to za dobrze, ale przecież... Miał tylko kupić fajkę, a nie lać się z jakimś gościem, prawda? Kiwnął mu jeszcze głową w geście podziękowania i wyszedł z budynku, by skierować się w stronę kolejnego lokalu z dziwną nazwą. Co takiego miało go tam czekać? Nie miał bladego pojęcia, ale oby mu się opłaciło. Bo jeżeli nie, to chyba zacznie prowadzić nowy biznes z wycinaniem fajek z drewna.
0 x
Obrazek
PH | BANK
Tensa

0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Plecak
Wielki wachlarz

Faktycznie. Kto by w ogóle pomyślał, że ludzie będą kręcić się po arenie, oglądać walczących, chodzić po stoiskach i pałaszować okoliczne specjały? Przecież śmierdząca i podejrzana dzielnica jest o stokroć ciekawsza dla przyjezdnych! No cóż, tego nie komentował nasz kochany Kuma, tylko odwrócił głowę i wyszedł na dół. Na dole zatrzymała go jednak kobiecina, która chciała od niego pieniędzy. Szybko jednak domyślił się, by pokazać kartkę od chłopaka, by mógł przejść. Nie miał zamiaru skorzystać z jego... usług, tylko spytał o jedną rzecz. Znowu znalazł się na ulicach, znowu wędrówka, zaczynało go to nużyć już bo ile można łazić za jedną rzeczą? Westchnął głęboko i z tymże na ustach wszedł do kolejnego budyneczku, który to miał piękną nazwę "Pod ukruszonym Yarim". Bród, smród i ubóstwo, bo czego tu więcej nie powiedzieć te słowa idealnie opisywały to miejsce. Wiedział, że ta wizyta nie będzie należeć do najprzyjemniejszych, stąd... na wejściu wolał się rozejrzeć, czy nie dzieje się tutaj jakaś bójka, czy coś takiego. Podejrzane typy w tej okolicy to norma, a podejrzane typy w takim miejscu, to chyba obowiązkowy punkt wycieczki. Jeżeli faktycznie wszystko będzie w normie, to spyta karczmarza o tego całego Oinaru. Przed wejściem jednak wolał się jeszcze upewnić, że tamten burdelowy chłopak go w nic nie wrąbał i otoczył się zbroją z piasku. Niby mała to ochrona, ale zawsze lepsza niż nic.
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
PH | BANK
Tensa

0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Plecak
Wielki wachlarz

Przezorny zawsze ubezpieczony, a spojrzenia okolicznych ludzi tylko utwierdzały go w przekonaniu, że dobrze zrobił. Podejrzane typki, wszyscy spojrzeli na nowego w okolicy. Cóż, z braku laku wszedł do środka, a przynajmniej miał taki zamiar, bo ktoś przed nim wyrósł. Kuma kiwnął mu głową na przywitanie mimo tego, że wisiał w powietrzu. Co jak co, ale zapewne ten gość się nieco zdziwił unosząc nie dość że dosyć dużego faceta, to jeszcze jego pojemnik z piachem i otaczającą go zbroję z piaskiem.
-Słyszałem, że można tu dostać jakąś fajkę. Miałem pytać o jakiegoś Oinaru? Nie wiem za bardzo o co w tym wszystkim chodzi, w sumie sądziłem, że będzie to prostsze. - westchnął ciężko i spojrzał na bar, czy może nie czeka przypadkiem na niego coś w ten deseń. Potem przerzucił wzrok na tego gościa, bo szczerze powiedziawszy nie miał bladego pojęcia o co mu chodziło. Może miał jakiś problem z nowymi w tej dzielnicy? -Mógłby mnie Pan puścić? Trochę niewygodnie - wyszczerzył ząbki w pokojowym geście i byłby też zaproponował alkohol, ale nie miał do niego dostępu z racji wiszenia w powietrzu. Zapewne gość prędzej sam zrezygnuje, niż Kuroi musiałby sam zareagować.
0 x
Obrazek
PH | BANK
Tensa

0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Plecak
Wielki wachlarz

Czuł jak grunt mu się usuwa spod nóg, za to bardzo niebezpiecznie zbliża do głowy. Chyba wioskowy głupek musiał utrzymywać swoją pozycję, stąd też ten przejaw agresji. W głowie Kumy działo się wiele - złość, gniew, chciał mu zademonstrować jak traktuje się starszych, jak powinien postępować z ludźmi, ale nie. Nie był na swoim terenie, nie mógł walczyć, nie mógł sobie po prostu na to pozwolić. Skulił się więc próbując jak najbardziej zamortyzować uderzenie, chociaż sama piaskowa zbroja to mogła zrobić. Utrzymująca się cały czas na jego ciele (inaczej w sumie gość by go po prostu puścił na ziemię, w sumie to właśnie piasek trzymał). Podniósł się z kolan, otrzepał ubranie i spojrzał na wspomnianego przez chłopaka z burdelu Oinaru. To jego miał znaleźć? Czemu tylko miał na niego uważać? Ściągnął brwi, lecz podał mu rękę na przywitanie.
-A bo ja wiem? Słyszałem od jakiegoś dziadka, że można tu znaleźć fajkę. Ot prosta rzecz. Wysłał mnie w jedno miejsce, potem miałem znaleźć jego wnuka, który pracował w burdelu. Ta historia już brzmi niedorzecznie, prawda? To wyobraź sobie, że ten skierował mnie tutaj... - Kuma uniósł ręce w geście bezradności i chyba stwierdził, że trafił w nieodpowiednie miejsce. Jeżeli ten Oinaru wyśle go gdzieś jeszcze, to chyba sam Kuma prześwięci wszystkich tutaj w karczmie, albo raczej spelunie, by potem wydziergać sobie z dziewiczego drwa tą przeklętą fajkę. Jeżeli tutaj jej nie znajdzie, to najpewniej wróci na arenę albo w swoje rodzinne strony. Która z tych decyzji byłaby lepsza w takiej sytuacji? Ciężko powiedzieć. Miał tylko nadzieję, że ten cały Oinaru okaże się jakimś bardziej odpowiednim gościem, który nie zacznie nim rzucać po karczmie.
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
PH | BANK
Tensa

0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Plecak
Wielki wachlarz

Były plusy i minusy bycia duchem. Bycia osobą, która nie jest w żaden sposób rozpoznawalna, która nie ma z tego powodu żadnych przywilejów. Ludziom było prościej, gdy ktoś ich znał, gdy mogli swoją sławą podeprzeć swoje zdanie. A kim był Kuma? W sumie nikim, podróżnikiem, obieżyświatem, nic więcej. Oinaru chyba jednak wiedział, że ludzie poruszający się z gurdą na plecach nie należą do tutejszych, ba należą do innej części świata. Położył palec na ustach, bo nie chciał o tym więcej mówić. Im mniej ludzi wiedziało, tym lepiej, im mniej znało zdolności Sabaku, tym bezpieczniej się czuł i nikt nie mógł ich wykorzystać na swoją korzyść.
-Nieprzyjemni są ludzie na tych wyspach. Już kilku spotkałem, szczerze to chyba przez ten turniej przywiało tutaj tyle dziwaków. - zaraz później usiadł na stołku na jednym ze zwolnionych miejsc. Usadowił się wygodnie, gurdę ustawił obok, tak by była pod ręką, bo nie wygodnie się siedziało z tym dziadostwem na plecach. Gdy tylko w jego ręku znalazło się piwo stwierdził, że chyba się przesłyszał i chyba tak było. Usłyszał z samego początku "do jednego sikają", więc dosłownie jakby grali w rosyjską ruletkę, ale na szczęście się pomylił. Upił trochę piwa z kufla, chociaż nie za wiele, bo pewnie tutejszy browar nie będzie zbyt wyborny, a takie właśnie chodziło Kumie po głowie. Ostre, z taką wyróżniającą się nutą, takie którego nie znajdzie nigdzie indziej. Zaraz jednak miał się bardzo zawieść na owym Oinmaru. Jak to nie miał fajki? Przecież to po to tyle łaził po tej cholernej dzielnicy...
-Czyli ten cholerny gówniarz pewnie dał swoją dziadkowi i... eh! - prawie splunął na podłogę, ale powstrzymał się głównie z tego względu, że jednak jakoś tam wychowany był. Gentelman przecież, tak? Odpuścił piaskową zbroję, a jej resztki schowały się w gurdzie. Już miał to w nosie, odechciało mu się, znajdzie sobie kawałek drewna i tyle.
-Wszystko mi jedno, nie wiem ile już dnia straciłem na łażenie po tym zasranym mieście... - potem jednak zaciekawiło go pudełeczko, bo stanowiło pewnie większą wartość niż to, czego szukał. Gość go szanował? Dawał mu to ot tak? Szukał haczyka, ale go nie było, prawdopodobnie liczył tylko na dobrą opinię swojego lokalu. Lokalu, który to swoją drogą pewnie odwiedzały szczury co jakiś czas.
-Niech będzie... jest to jakieś zadośćuczynienie. Mam tylko nadzieję, że macie tutaj jakieś drzewa, sam już sobie wydziergam tą fajkę, bo w tym tempie to prędzej mi kaktus wyrośnie na plecach - dodał jeszcze i znowu upił mały łyk piwa, po czym zagarnął pudełeczko do kieszeni.
0 x
Obrazek
PH | BANK
Tensa

-----------------------------------------------

Koniec misji
0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Plecak
Wielki wachlarz

Nie dziwił się temu, takie wydarzenie to była najlepsza okazja do wyjścia z cienie takich małych złodziejaszków. Dużo ludzi, dużo zamieszania, dużo alkoholu - wszystko to składało się na najlepsze okazje do kradzieży. Ciężko zauważyć małą utratę gotówki z portfela, gdy nie kontroluje się swoich wydatków.
-A nie wiem, głównie obserwowałem spotkanie dwójki z ogromnymi mieczami. Aż strach pomyśleć ile takie coś ważyło - wzruszył ramionami i wstał od stolika machnąwszy ręką już na tą fajkę. Ma czas, wyrzeźbi sobie w jakimś kawałku drewna czy innym cholerstwie. Takie małe cacko jednak się przyda, bo nie często można znaleźć coś do podpalenia. Nie zamierzał już łazić i szukać po sklepikarzach jakichś przedmiotów, bo nie po to tutaj przyszedł. Zostawać też nie miał za bardzo zamiaru, głównie z tego powodu, że miejsce to było na tyle podejrzane, że mógł się tu pojawić ktoś jeszcze, komu nie spodoba się jego jestestwo. Skinął tylko głową na do widzenia temu chłopaczkowi i wyszedł na zewnątrz. Pokoju nie potrzebował, tego drugiego obecnie też. Odetchnął niezbyt świeżym powietrzem, poszedł przed siebie. Gdzie? Gdzieś, gdziekolwiek, może nad morze? A może nie?
0 x
Obrazek
PH | BANK
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
Wiek postaci: 24
Ranga: Sentoki | Lotka
Krótki wygląd: - Czarne, długie włosy; w jednym paśmie opadającym na prawą pierś ma wplecione kolorowe, drewniane koraliki
- Lewe oko w kolorze lawendy
- Na prawym oku nosi opaskę
- Średniego wzrostu
Widoczny ekwipunek: Łuk, kołczan ze strzałami, zbroja, płaszcz, torba na tyłku, kabura na prawym udzie, wakizashi przy lewym boku i za plecami na poziomie pasa, średni zwój, mały zwój przy kaburze,
GG/Discord: Angel Sanada#9776
Multikonta: Koala

Post autor: Shikarui »

0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hanamura”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości