PROBLEM
Na forum obowiązuje cenzura [niektórych wulgaryzmów]. Moim zdaniem jest to bez sensu, ponieważ większość postaci w sytuacjach trudnych, kryzysowych, albo zagrożenia życia [a nie ukrywajmy, że w świecie wojen, walk, zdrady i niecodziennych sytuacji jest to NORMALNE] po prostu przeklina. Wyzywa rywala, przeciwnika, los, samego siebie, wszystko dookoła. No proszę was, wy kiedy uderzycie się młotkiem w palec to nie klniecie?
Rozumiem całkowicie zakaz przeklinania w działach niefabularnych. Ba, jestem jego zwolennikiem. Natomiast jestem przeciwny zakazywania graczom, aby ich postacie przeklinały. Forum przez to traci na wiarygodności i odbiera to trochę przyjemność z pisania posta [bo przecież mamy wczuwać się w postać, aby gra była dla nas miła].
Inną sprawą jest, np. walka dwóch graczy. Jeśli jeden z nich wyzywa drugiego, to dzieje się to na relacji postać A-postać B. Jeśli ja walczyłbym z Muraiem i nazwałbym go [wstaw obelgę] to nie mam nic do gracza [bardzo Musa lubię], tylko do jego postaci [wstaw obeglę na postać]. Zachowajmy zdrowy umiar, koledzy i koleżanki.
ROZWIĄZANIE
Usunąć cenzurę na fabule. O ile w działach stricte informacyjnych, strefie gracza, offtopie i na mchacie przekleństwa mogą/powinny być zakazane, to zabranianie ich używania w czasie fabularnej gry jest bezsensowne. PBF jest dla ludzi, a nie ludzie dla PBFa.
DODATKOWE UWAGI
Im szybciej to wprowadzimy, tym lepiej.
Cenzura na forum
Re: Cenzura na forum
Zgadzam się. Zauważyłem to niedawno i trochę bruździ mi to w charakterze mojej postaci.
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Tsukune, raczej jest opcja zablokowania przekleństw tylko na mchacie. Obecnie dotyczy to całego forum.
0 x
- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
Nah w fabule można klnąc jak się chce, ten przepis dotyczy tylko sb.
Od zawsze tak było, chociaż przepis nie mówi jednoznacznie, trzeba by go zmienić trochę.
Od zawsze tak było, chociaż przepis nie mówi jednoznacznie, trzeba by go zmienić trochę.
0 x
Cause i'm the real fire.
- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
Szczerze nie pamiętam aby było tam kiedykolwiek coś dodawane, a zatem sprawdziłem. Owszem są dwa słowa i nie wiem dlaczego, jak dla mnie powinny zostać skasowane, co można od ręki przyciskiem jednym zrobić. Na fabule zawsze można było wyklinać wszystko i wszystkich jak się chce.
http://i.imgur.com/j3Sd5uj.png
http://i.imgur.com/j3Sd5uj.png
0 x
Cause i'm the real fire.
Hikari, i właśnie o to chodzi w tej zmianie
. By usunąć tą cenzurę. Jestem za.

0 x
Demono aktualizował ten temat w PA o ile mnie pamięć nie zawodzi, a ja sam potem zapomniałem to zmienić. Kwestie wyszły przy okazji usuwania pewnych użytkowników. W każdym razie - na potrzeby rozgrywki fabularnej - przekleństwa są dozwolone. Z kolei zarówno w działach mechanicznych/informacyjnych/offtopie jak i na mchacie - surowo zabronione. Proszę to przestrzegać, a wspomnianą cenzurę z tych słów zdejmuje.
Howgh!
Howgh!
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości