Suitonowe Kawarimi :v

Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Suitonowe Kawarimi :v

Post autor: Sans »

Tylko moja luźna sugestia bo obrazek jest z techniki, która miała podobny aspekt co tamten doton, yła to technika fillerowa ale tutaj zostało użyte to na potrzeby wodnego kawarimi ; p
0 x
Obrazek
Murai

Post autor: Murai »

Widziałem moment użycia techniki w filmie nie działa jak Kawarimi: https://youtu.be/yEllh-DS-UM?t=2m1s

Oglądając do końca widać że nie jest to Kawarimi. Tylko zmienia sie w wodę i pod tą postacią się porusza. Czyli Hozuki, ale troszkę inne. Więc nie dość że fillerowe to jeszcze nie działa jak było pokazane. To może by tak wywalić?
0 x
Yamiyo

Post autor: Yamiyo »

Em. Nie zgadzam się na wywalenie kappa
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ja bym ewentualnie zostawił działąaie fillerowe ale nadmeinił, że zamiana jak i powrót do pierwotnej formy trwają dłuższy okres czasu by wyeliminować zastosowanie UW Hoozukich do nagłych ataków i swobodnego przechodzenia z jednego stan w drugi.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Szczerze powiedziawszy takie działanie techniki średniawo wchodzi w rolę więc pozostają dwie opcje. Albo zostawiamy jako kawarimi albo wywalamy. Dlaczego nie rozważam zostawienia tego jako technikę? Bo to rak. Od zamiany ciała w wodę w taki sposób jest Hozuki i nie mam zamiaru tego zmieniać.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Nazwa
Suiton: Mizu Kawarimi
Pieczęci
Tygrys › Świnia › Wół › Pies › Wąż
Zasięg
Maksymalnie 20 metrów
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
W pobliżu musi być jakiś zbiornik wodny
Opis Najzwyklejsze Kawarimi no Jutsu - lecz z jedną, za to znaczącą różnicą. Tym razem użytkownik może się zamienić miejscem z dowolną cieczą o tej samej objętości, co jego ciało. Dzięki temu można podmienić się z odrobiną wody z np. jeziora, nie zaburzając jej powierzchni - i co ważniejsze, wychodząc z opresji. Aby technika zadziałała, trzeba spełnić te same warunki co przy normalnym Kawarimi - trzeba być świadomym nadchodzącego ciosu.
Finalna wersja, która można zaakceptować równająca technikę z Kawarimi.
0 x
Obrazek
Arashi

Post autor: Arashi »

Jestem za ostatnią rozpiską Micheletto.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Wprowadzone.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości