Suitonowe Kawarimi :v
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Re: Suitonowe Kawarimi :v
Tylko moja luźna sugestia bo obrazek jest z techniki, która miała podobny aspekt co tamten doton, yła to technika fillerowa ale tutaj zostało użyte to na potrzeby wodnego kawarimi ; p
0 x

Widziałem moment użycia techniki w filmie nie działa jak Kawarimi: https://youtu.be/yEllh-DS-UM?t=2m1s
Oglądając do końca widać że nie jest to Kawarimi. Tylko zmienia sie w wodę i pod tą postacią się porusza. Czyli Hozuki, ale troszkę inne. Więc nie dość że fillerowe to jeszcze nie działa jak było pokazane. To może by tak wywalić?
Oglądając do końca widać że nie jest to Kawarimi. Tylko zmienia sie w wodę i pod tą postacią się porusza. Czyli Hozuki, ale troszkę inne. Więc nie dość że fillerowe to jeszcze nie działa jak było pokazane. To może by tak wywalić?
0 x
- Sans
- Administrator
Ja bym ewentualnie zostawił działąaie fillerowe ale nadmeinił, że zamiana jak i powrót do pierwotnej formy trwają dłuższy okres czasu by wyeliminować zastosowanie UW Hoozukich do nagłych ataków i swobodnego przechodzenia z jednego stan w drugi.
0 x

- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Szczerze powiedziawszy takie działanie techniki średniawo wchodzi w rolę więc pozostają dwie opcje. Albo zostawiamy jako kawarimi albo wywalamy. Dlaczego nie rozważam zostawienia tego jako technikę? Bo to rak. Od zamiany ciała w wodę w taki sposób jest Hozuki i nie mam zamiaru tego zmieniać.
0 x
- Sans
- Administrator
- Nazwa
- Suiton: Mizu Kawarimi
- Pieczęci
- Tygrys › Świnia › Wół › Pies › Wąż
- Zasięg
- Maksymalnie 20 metrów
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
- Dodatkowe
- W pobliżu musi być jakiś zbiornik wodny
- Opis Najzwyklejsze Kawarimi no Jutsu - lecz z jedną, za to znaczącą różnicą. Tym razem użytkownik może się zamienić miejscem z dowolną cieczą o tej samej objętości, co jego ciało. Dzięki temu można podmienić się z odrobiną wody z np. jeziora, nie zaburzając jej powierzchni - i co ważniejsze, wychodząc z opresji. Aby technika zadziałała, trzeba spełnić te same warunki co przy normalnym Kawarimi - trzeba być świadomym nadchodzącego ciosu.
0 x

Wprowadzone.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości