Ankieta! Trenować czy nie trenować, oto jest pytanie!
Ankieta! Trenować czy nie trenować, oto jest pytanie!
Jak w temacie, brać się do głosowania miśki, ciekaw jestem waszej opinii.
Proszę o przemyślane odpowiedzi, bez robienia burzy itd.
Proszę o przemyślane odpowiedzi, bez robienia burzy itd.
0 x
Re: Ankieta! Trenować czy nie trenować, oto jest pytanie!
Dodam od siebie, że w przypadku opcji numer 3 na którą sam zresztą głosowałem zostawiłbym trening KC. Nie chce mi się rozpisywać dlaczego, ale KC różni się od dziedzin dosyć mocno.
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak

0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Moim zdaniem to dobry pomysł z odpuszczeniem treningów dziedzin. To jest coś sztucznego, wymuszonego, nienaturalnego. Przecież wiadomo, że kiedy trenujemy techniki to rozwijamy też dziedzinę, awans powinien wiec być czym naturalnym i płynnym, wynikiem treningów technik, a nie jednego treningu na zasadzie "wow, nagle zauważyłem, że mam większy zasięg/większą siłę/możliwości! To wszystko dzięki 1 treningowi!".
I to nie jest lenistwo, tylko chwila logicznego myślenia. Nie możemy przecież stać w miejscu i okopać się na stanowisku "jest dobrze tak jak jest, niczego nie ruszajmy, hurr durr", tylko trzeba myśleć nad tym, by było cały czas lepiej
Pozdrowionka! :*
I to nie jest lenistwo, tylko chwila logicznego myślenia. Nie możemy przecież stać w miejscu i okopać się na stanowisku "jest dobrze tak jak jest, niczego nie ruszajmy, hurr durr", tylko trzeba myśleć nad tym, by było cały czas lepiej

Pozdrowionka! :*
0 x
Ja się podpisuję pod słowami Hisui (i kwestii KC z posta Avy)
Wolololo.
Wolololo.
0 x
Lenie, nieroby, lesery, lebry, darmozjady, markieranty, migacze, miglance, nygusy, obiboki, pasożyty, piecuchy, próżniaki, wałkonie, panicze, wygodniccy, obijacze, ospalce! Zero szacunku, zero uszanowanka, nie propsuję. Shame on you, Kamirzec, shame on you. Ja bym się nie pokazywał na Twoim miejscu nigdzie. III:
Zagłosowałem za full instant. Uszanowanko. GIF W SPOILERZE DLA ZAINTERESOWANYCH.

Zagłosowałem za full instant. Uszanowanko. GIF W SPOILERZE DLA ZAINTERESOWANYCH.

0 x
Podpisuję się pod słowami Nibuia
Wydajmy tylko ph, po za fabułą i z pupy będziemy umieć lepsi, brzmi jak plan.
A tak na poważnie, to Hisui i Ava dobrze prawią *^*

Wydajmy tylko ph, po za fabułą i z pupy będziemy umieć lepsi, brzmi jak plan.

A tak na poważnie, to Hisui i Ava dobrze prawią *^*
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
Nie jestem fanem pisana długich treningów, ale rozwijanie dziedzin bez postów treningowych wiele nie zmieni. Instantowe techniki byłyby już lekką przesadą, bo w praktyce otwarta dziedzina równałaby się znajomości wszystkich technik danej rangi.
Dałem, że dobrze jest jak jest, ale trzecia opcja w ankiecie też mogłaby być.
Dałem, że dobrze jest jak jest, ale trzecia opcja w ankiecie też mogłaby być.
0 x
Moim zdanie tego typu opcja była by bardzo dobra. Każdy kto zaczyna rozgrywkę na forum musi najpierw przejść przez "fale" treningów i tym podobnych, aby zacząć coś myśleć o fabule. Zresztą tak było w moim przypadku. W kwestii treningów, można by powiedzieć, że było by to pewne uproszczenie dla każdego, ponieważ jak narazie każdego z nas ograniczał czas oraz chęci do pisania (oczywiście w pewnym stopniu). Jednak pisanie w kółko przez 30 linijek czy chociaż 20 o czytaniu zwoju albo otwieraniu danej dziedziny jest naprawdę nudne. Jeśli każdy administrator przejrzał by sobie tematy z nauką to z pewnością mógł by zauważyć podobieństwo każdego z nich... Pozostaje teraz kwestia jak ograniczyć graczy, aby nie brali wszystkich technik z każdej dziedziny danej rangi. To proste, można by wprowadzić jakąś dodatkową walutę, którą by się zdobywało na misjach/walkach/fabule i takie tam. Dzięki temu każdego zmusiło by się do podejmowania jakiś czynności i tematy nie były by zawalone bezsensownym tekstem typu "siadam i czytam zwój...bla, bla, bla...". Z drugiej strony dla tych, którzy naprawdę lubią pisać o czytaniu zwoju czy otwieraniu danej dziedziny przez dwadzieścia czy trzydzieści linijek można by wprowadzić jakieś większe limity w pisaniu treningów i tym podobne. No ale to wszystko nie zależy odemnie, więc jak narazie to chyba już wszystko z mojej strony...
0 x
Na moim Yoichim dosyć porządnym bullshitem jest pisanie treningu dziedziny. O! Nagle w tej sekundzie moja więź z Ninkenem wzrosła, a mój Ninken NAGLE URÓSŁ! Wystrzelił jak z procy w pewnym momencie i ma teraz +20 centymetrów i +15 kilogramów. I nagle mięśni mu przybyło!
Wybrałem opcje trzecią, bo pisanie treningów dziedzin jest, zwyczajnie, głupie. Technik z dupy się nie uczymy i aby nie było dopisywania w trakcie jakichś zadań - treningi muszą być.
Wybrałem opcje trzecią, bo pisanie treningów dziedzin jest, zwyczajnie, głupie. Technik z dupy się nie uczymy i aby nie było dopisywania w trakcie jakichś zadań - treningi muszą być.
0 x
Według mnie pisanie po 10 postów na raz, z opisywaniem treningu jest wymuszone. Szczególnie, gdy ktoś jest minimalistą. Nie wspomnę o uhajdowaniu większości tekstu, tak aby nikt się nie zorientował, co my właściwie trenujemy. Trochę bezsens jak dla mnie.
Jestem za full instant - lub stworzeniu czegoś w stylu jednego długiego postu z treningiem, który zastąpiłby serię symbolicznych dziesięciu.
Co do rozwijania dziedziny, to raczej nie powinno się tego opisywać. ;p
Jestem za full instant - lub stworzeniu czegoś w stylu jednego długiego postu z treningiem, który zastąpiłby serię symbolicznych dziesięciu.
Co do rozwijania dziedziny, to raczej nie powinno się tego opisywać. ;p
0 x
Dziękujemy za komentarz wnoszący wiele do dyskusji w offtopie.
0 x
Czasami dobrze jest starać się chociaż dorównać. Spróbuj czasem. Polecam, Nibui Nibuiowicz. 

0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości