Ankieta! Trenować czy nie trenować, oto jest pytanie!

Tutaj trafiają wszystkie przedawnione wątki, które nie są już potrzebne, ale mogą się kiedyś do czegoś przydać. Znajdziesz tu dawne misje, przedmioty, techniki i karty postaci, które zostały odrzucone bądź zginęły one w fabule.

<t><t><t><t><t><t><t>Podnoszenie dziedzin i nauka technik</t></t></t></t></t></t></t>

1. Jest dobrze jak jest
8
23%
2. Dziedziny po staremu, techniki instant
2
6%
3. Dziedziny instant, techniki po staremu
19
54%
4. Wszystko instant
6
17%

Liczba głosów: 35

Sarutobi Kazumi

Ankieta! Trenować czy nie trenować, oto jest pytanie!

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Jak w temacie, brać się do głosowania miśki, ciekaw jestem waszej opinii.

Proszę o przemyślane odpowiedzi, bez robienia burzy itd.
0 x
Shinji

Re: Ankieta! Trenować czy nie trenować, oto jest pytanie!

Post autor: Shinji »

Dodam od siebie, że w przypadku opcji numer 3 na którą sam zresztą głosowałem zostawiłbym trening KC. Nie chce mi się rozpisywać dlaczego, ale KC różni się od dziedzin dosyć mocno.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

<facepalm> Kazumi, jeśli Ci się nudzi, to znajdź sobie jakieś kreatywne zajęcie, a nie robisz taki burdel z ankietą. Ta sfera na pewno nie zostanie zmieniona, bo było o tym mówione wcześniej. Sama jestem przeciwna temu, żeby cokolwiek było INSTANT. Żeby osiągnąć wyższy poziom, należy trenować, nie dostanie się tego z tyłka. A że leniom i nierobom nie chce się tych treningów pisać, to ich problem. Niech po prostu się nie wzmacniają i tyle. Zawiodłam się na Tobie w tym momencie, bo o ile masz fajne pomysły, o tyle tutaj zrypałeś po całości i mam nadzieję, że admini z góry to odrzucą...
0 x
Hisui

Post autor: Hisui »

Moim zdaniem to dobry pomysł z odpuszczeniem treningów dziedzin. To jest coś sztucznego, wymuszonego, nienaturalnego. Przecież wiadomo, że kiedy trenujemy techniki to rozwijamy też dziedzinę, awans powinien wiec być czym naturalnym i płynnym, wynikiem treningów technik, a nie jednego treningu na zasadzie "wow, nagle zauważyłem, że mam większy zasięg/większą siłę/możliwości! To wszystko dzięki 1 treningowi!".
I to nie jest lenistwo, tylko chwila logicznego myślenia. Nie możemy przecież stać w miejscu i okopać się na stanowisku "jest dobrze tak jak jest, niczego nie ruszajmy, hurr durr", tylko trzeba myśleć nad tym, by było cały czas lepiej ;)
Pozdrowionka! :*
0 x
Sarutobi Kazumi

Ja się podpisuję pod słowami Hisui (i kwestii KC z posta Avy)

Wolololo.
0 x
Chuichi

Post autor: Chuichi »

Lenie, nieroby, lesery, lebry, darmozjady, markieranty, migacze, miglance, nygusy, obiboki, pasożyty, piecuchy, próżniaki, wałkonie, panicze, wygodniccy, obijacze, ospalce! Zero szacunku, zero uszanowanka, nie propsuję. Shame on you, Kamirzec, shame on you. Ja bym się nie pokazywał na Twoim miejscu nigdzie. III:

Zagłosowałem za full instant. Uszanowanko. GIF W SPOILERZE DLA ZAINTERESOWANYCH.
Obrazek
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Podpisuję się pod słowami Nibuia <brawo> <brawo> <yinyang> <brawo> <brawo> >:V
Wydajmy tylko ph, po za fabułą i z pupy będziemy umieć lepsi, brzmi jak plan. :v

A tak na poważnie, to Hisui i Ava dobrze prawią *^*
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Nie jestem fanem pisana długich treningów, ale rozwijanie dziedzin bez postów treningowych wiele nie zmieni. Instantowe techniki byłyby już lekką przesadą, bo w praktyce otwarta dziedzina równałaby się znajomości wszystkich technik danej rangi.
Dałem, że dobrze jest jak jest, ale trzecia opcja w ankiecie też mogłaby być.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Heiji

Post autor: Heiji »

Moim zdanie tego typu opcja była by bardzo dobra. Każdy kto zaczyna rozgrywkę na forum musi najpierw przejść przez "fale" treningów i tym podobnych, aby zacząć coś myśleć o fabule. Zresztą tak było w moim przypadku. W kwestii treningów, można by powiedzieć, że było by to pewne uproszczenie dla każdego, ponieważ jak narazie każdego z nas ograniczał czas oraz chęci do pisania (oczywiście w pewnym stopniu). Jednak pisanie w kółko przez 30 linijek czy chociaż 20 o czytaniu zwoju albo otwieraniu danej dziedziny jest naprawdę nudne. Jeśli każdy administrator przejrzał by sobie tematy z nauką to z pewnością mógł by zauważyć podobieństwo każdego z nich... Pozostaje teraz kwestia jak ograniczyć graczy, aby nie brali wszystkich technik z każdej dziedziny danej rangi. To proste, można by wprowadzić jakąś dodatkową walutę, którą by się zdobywało na misjach/walkach/fabule i takie tam. Dzięki temu każdego zmusiło by się do podejmowania jakiś czynności i tematy nie były by zawalone bezsensownym tekstem typu "siadam i czytam zwój...bla, bla, bla...". Z drugiej strony dla tych, którzy naprawdę lubią pisać o czytaniu zwoju czy otwieraniu danej dziedziny przez dwadzieścia czy trzydzieści linijek można by wprowadzić jakieś większe limity w pisaniu treningów i tym podobne. No ale to wszystko nie zależy odemnie, więc jak narazie to chyba już wszystko z mojej strony...
0 x
Isei

Post autor: Isei »

Na moim Yoichim dosyć porządnym bullshitem jest pisanie treningu dziedziny. O! Nagle w tej sekundzie moja więź z Ninkenem wzrosła, a mój Ninken NAGLE URÓSŁ! Wystrzelił jak z procy w pewnym momencie i ma teraz +20 centymetrów i +15 kilogramów. I nagle mięśni mu przybyło!

Wybrałem opcje trzecią, bo pisanie treningów dziedzin jest, zwyczajnie, głupie. Technik z dupy się nie uczymy i aby nie było dopisywania w trakcie jakichś zadań - treningi muszą być.
0 x
Gyo

Post autor: Gyo »

Według mnie pisanie po 10 postów na raz, z opisywaniem treningu jest wymuszone. Szczególnie, gdy ktoś jest minimalistą. Nie wspomnę o uhajdowaniu większości tekstu, tak aby nikt się nie zorientował, co my właściwie trenujemy. Trochę bezsens jak dla mnie.

Jestem za full instant - lub stworzeniu czegoś w stylu jednego długiego postu z treningiem, który zastąpiłby serię symbolicznych dziesięciu.

Co do rozwijania dziedziny, to raczej nie powinno się tego opisywać. ;p
0 x
Sarutobi Kazumi

Dziękujemy za komentarz wnoszący wiele do dyskusji w offtopie.
0 x
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Starałem się nie wybijać poza poziom ;)
0 x
Chuichi

Post autor: Chuichi »

Czasami dobrze jest starać się chociaż dorównać. Spróbuj czasem. Polecam, Nibui Nibuiowicz. >:V
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości