Kaze Bunshin no Jutsu

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Kaze Bunshin no Jutsu

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kakizashi

Post autor: Kakizashi »

Sam klon z Fuutonu nie przejdzie. Zaraz się pojawią klony z Katonu i Raitonu i dopiero będzie suchar. Ja chce mu dać normalnego KBNJa z efektem fuutonu, tak jak RKBNJ to KBNJ z efektem raitonu.
0 x
Fukkatsu

Post autor: Fukkatsu »

To nie ma być klon taki jak Moku Bunshin czy ten z Raitonu. Chodzi mi po prostu o wykonywanie technik fuutonu - powiedzmy do rangi B i bez tego wybuchu. Wtedy ten klon na C i możliwość używania fuutonu na B byłby całkiem spoko, jak dla mnie. Każdy inny wariant czyni tę technikę bezużyteczną.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Proponuje klona fuuton na poziomie C ktorego jedyna umiejetnoscia bedzie korzystanie z fuutonow do C włącznie. Żadnego KBNJ cholera.
0 x
Kakizashi

To jest jakiś cyrk, co tutaj się odprawia.

//

Kaien materialny klon nie może powstać z niematerialnej rzeczy, dlatego nie ma klona z Raitonu, tylko KBNJ z dodatkiem tej chakry. Tutaj to działa to samo.

Jeśli to ma dalej tak wyglądać z tą techniką, to ja składam broń, róbta, co chceta. kappa

...ale akcepta nie dam
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Nazwa
Kage Bunshin no Jutsu
Pieczęci
Specjalna pieczęć
Zasięg
Dowolny
Koszt
Pokłady zawsze dzielą się porówno między użytkownika i klony
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Specjalistyczna technika podziału cienia, który pozwala stworzyć doskonałe klony, które znają wszystkie jutsu użytkownika z wyjątkiem technik klanowych. Kage Bunshin no Jutsu wykonuje się poprzez podział chakry i tak też tworząc jednego klona, podział chakry następuje po połowie. W przypadku stworzenia dwóch klonów, każdy z przedstawicieli wraz z użytkownikiem posiada 1/3 chakry itd.
Uwaga Jest to kinjutsu, możliwe do nauki tylko ze specjalnego, zdobycznego zwoju - na świecie istnieją jedynie 3 sztuki zawierające tę wiedzę.

Skopiowalem sobie Kage byscie rzucili okiem. Do obu panów ktorzy upierają się co do KBNJ. Co daje klon Fukkatu? Pozwala uzywac fuutonów do C i oprocz tego nic, procz podstawowych czynnosci. Co daje KBNJ? Wszystkie techniki prócz klanowych. Teraz spójrzcie na wasze wymagania. Koleś by zrobić klona ktory pada na strzala i umie tylko podstawowe fuutony musialby umiec kinjutsu tworzenia klona ktory potrafi to samo co tworca. To jest przyjebane po całości, jak dla mnie.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kakizashi

Jak chce taniego klona z Fuutonu, to niech nie będzie materialny.
0 x
Fukkatsu

Ludzie, ile rzeczy w tej mandze było nie do pomyślenia, a jednak zostało ukazane. To po prostu marny klon z maksymalnym fuutonem do rangi C. Nie zada żadnych obrażeń jak ten cholerny raiton po trafieniu. Jak napisał Kaien - po co mi klon, który gówno umie, a do którego jest wymagane KBNJ, dzięki któremu mogę już dużo więcej?

Niematerialnego klona to mogę stworzyć za pomocą Bunshin no Jutsu. Ja chcę, żeby ten potrafił wykonać chociaż jakiekolwiek podstawy z fuutonu, właśnie do tej rangi C.
0 x
Kaien

Powtarzam się, wiem, ale:
Na materialnego klona o nie-zadużej wytrzymałości, ktorego właściwością będzie używanie fuutonów do C wlącznie, bez dodatkowych boomów i cudów na kiju masz akcepta jako technike C, bez żadnego KBNJ.

Co do poprzednich sprawdzających, by nie wytykać palcami - Patrzeć na technike pod kątem 'realności' i praw w świecie realnym jest conajmniej znakiem tego, że ktoś nie nadaje się do sprawdzania lub nie ma nic wspólnego z naruto. W mandze i w anime działy się takie cuda, jakie kogokolwiek kto zna podstawowe prawa fizyki doprowadzą do palpitacji.

Ale to cholera jest Naruto PBF, a nie Ninja Second Life...
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Fukkatsu

Po co mi warzywo? Mówię, mam już Bunshin no jutsu. Jeżeli jest więcej głosów na nie, to wywalić do kosza i stworzę sobie coś innego. Nie ma sensu tyle czekać. W Naruto działy się rzeczy niedopomyślenia, a problemem jest klon z wiatru, który i tak umiałby gówno.
0 x
Kakizashi

W takim razie Araf popiera mój punkt widzenia, więc raczej technika w tym miejscu umiera w butach :v
0 x
Kaien

Tutaj panowie sie na inna forme niz bezuzyteczna nie zgadzaja wiec przenosze do archiwum bo nic z tego nie bedzie.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości