Spojrzałem na pająka lekko podirytowany jego istotą i charakterem. - Żebyś taki mądry był jak cię zaraz zamknę w papierowym pudełku i gdzieś w góry przeniosę. - Dostał proste ostrzeżenie, ale to już koniec rozmowy z pająkiem trzeba było pójść działać dalej. To znaczy w głąb lasu, usłyszałem, jakieś granie na lutni, było ono dosyć przyjemne aż za przyjemne. Nigdy nie lubiłem tego rodzaju muzyki, ale nie miałem zamiaru się jakoś przed tym bronić. Szedłem w kierunku tego grania, miałem przeczucie, że zaraz doprowadzi mnie ono do całego problemu. Do tej istoty, w sumie zawsze chciałem się podobnie nauczyć grać na jakiejś gitarze, idealnie to by pasowało do tworzenia z papieru, dusza artystyczna i do tego gitara... Cud miód połączenie, problemem mogło być to, że nie znałem się na muzyce.
Jednak nie rozmyślając już dalej o zostaniu profesjonalnym muzykiem kierowałem się coraz mocniej w kierunku tego czegoś co w kościach dawało mi poczucie, że zaraz będzie yokaiem. Takie ciche przeczucie...
Okolice lasu
- Nobuo
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Avek
- Widoczny ekwipunek: Plecak, 2 kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&p=233599#p233599
- Multikonta: Emi, Pączuś
- Kaito Ishikawa
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Kogō
- Widoczny ekwipunek: ...
Samehada
Tanto
Długi łuk
Kołczan
Lis
... - Link do KP: viewtopic.php?p=229047#p229047
- Aktualna postać: Kaito Ishikawa
Re: Okolice lasu
Lato 396
Wyprawa B
Nobuo
"Zdrajca" _____________________________
Nobuo : 10
Nobuo : 10
KLIK - KARMAZYNOWE SZCZYTY - GRA W REGIONIE - KLIK
Samehada / Narrator / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
- Sasame - Zlecenie Specjalne S
- Minari - Zlecenie Specjalne D
- Yukari - Fabuła
- Nobuo - Wyprawa B
- Nobuo
Szedłem za melodią aż w końcu natrafiła się jakaś samotna dama w opałach. - No melodia niczego sobie. - Usiadłem na przeciwko niej tam jaka była dostępna rzecz, albo się oparłem o jakieś drzewo. - Słuchaj mam takie pytanie, bo ponoć jakiś pająk taki się skumał z jakąś ladacznicą czy innym yokaie i teraz musze tego yokaia znaleźć. Generalnie nawet nie wiem czym są te yokaie, ale śmieszne jest to, że pająki gadają nieprawdaż? - Zacząłem jej nawijać, oczywiście to było dosyć oczywiste, że coś jest nie tak z tą kobietą i byłem już gotowy by zamienić się w papier i uniknąć jej ataku.
- Ale zrozum tę historię, co nie sąsiadka do mnie przychodzi, że pająk gada w jej domu. No to ja miałem takie co tu się dzieje i normalnie wbijam tam chatę do niej. A to okazuje się, że pająk jest i on faktycznie gada, swoją drogą nie przeszkadzają takiej pannicy w takim miejscu te pajęczyny? - Szedłem dalej w te grę. - Ja to generalnie do pająków nic nie mam ale, że kobieta siedzi na pajęczyny no dosyć nietypowe. Generalnie wydajesz się całkiem ładna ale są lepsze miejsca, szanujmy się, w takim miejscu obcować, przychodzić sobie muzyką pograć. W normalnych warunkach to bym jakąś bajere zapuścił ale wydajesz się ciutke pierdolnięta. - Szarmancko do niej zagadałem i byłem ciekaw reakcji. Jak jeszcze muszę powiedzieć by się w końcu ujawnił ten pająk i ten yokai.
- Ale zrozum tę historię, co nie sąsiadka do mnie przychodzi, że pająk gada w jej domu. No to ja miałem takie co tu się dzieje i normalnie wbijam tam chatę do niej. A to okazuje się, że pająk jest i on faktycznie gada, swoją drogą nie przeszkadzają takiej pannicy w takim miejscu te pajęczyny? - Szedłem dalej w te grę. - Ja to generalnie do pająków nic nie mam ale, że kobieta siedzi na pajęczyny no dosyć nietypowe. Generalnie wydajesz się całkiem ładna ale są lepsze miejsca, szanujmy się, w takim miejscu obcować, przychodzić sobie muzyką pograć. W normalnych warunkach to bym jakąś bajere zapuścił ale wydajesz się ciutke pierdolnięta. - Szarmancko do niej zagadałem i byłem ciekaw reakcji. Jak jeszcze muszę powiedzieć by się w końcu ujawnił ten pająk i ten yokai.
Ukryty tekst
0 x
- Kaito Ishikawa
Samehada
Tanto
Długi łuk
Kołczan
Lis
Lato 396
Wyprawa B
Nobuo
Nobuo : 11
Nobuo : 11
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
- Yukari - Fabuła
- Nobuo - Wyprawa B
- Nobuo
- No mówiłem, że jesteś dziwna. Która normalna kobieta się za pająka przebiera. - Uśmiechnąłem się patrząc cały czas w miejsce w którym była kobieta pająk, następnie jak już zaczęła mnie okrążać to korzystając z papieru jaki miałem przy sobie w plecaku zrobiłem sobie skrzydła wzlatując lekko do góry, by mieć lepszą opcje manewrową. A następnie korzystając z reberu chciałem zwiększyć rozmiar skrzydeł by wokół nich znajdowało się zdecydowanie więcej papieru. I jak starczy czasu w tej turze to odpalam ostrzał w przeciwniczkę jakby to miał być jej koniec. - Szkoda, bo mordę miałaś ładną ale wyszło jak wyszło. - I ładowałem w nią po prostu.
To był ten moment jak pierwszy raz poczułem satysfakcję płynącą z tego, że mogę coś ubić. Tyle czekałem na ten jeden moment. Ale oczywiście to by wszystko było zwyczajnie za proste coś musi sie wykrzaczyć...
To był ten moment jak pierwszy raz poczułem satysfakcję płynącą z tego, że mogę coś ubić. Tyle czekałem na ten jeden moment. Ale oczywiście to by wszystko było zwyczajnie za proste coś musi sie wykrzaczyć...
Ukryty tekst
0 x
- Kaito Ishikawa
Samehada
Tanto
Długi łuk
Kołczan
Lis
Lato 396
Wyprawa B
Nobuo
Nobuo : 12
Nobuo : 12
Ukryty tekst
0 x
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
- Yukari - Fabuła
- Nobuo - Wyprawa B
- Nobuo
Plan był idealny, no prawie nie zakładałem, że to coś bawi się w jakieś genjutsa czy inne dzikie węże. Dlatego pod wpływem lekkiej adrenaliny bo mi wypłaciła lepca trzeba było przejść do działania ale w zupełnie inny sposób. Nie mogłem bawić się w tak otwartą walkę bo jest ta bestia cwańsza niż przewidywałem. Dlatego też przechodzimy do konkretów.
Po upadku moje techniki przestały działać. Nie byłem w stanie tego utrzymać. Od razu jak się zorientowałem co się dzieje to użyłem na sobie wcześniej pieczęci, której się uczyłem kilka dni i przy okazji na siebie wtedy ją nałożyłem, by mieć pewność, że wyjdę z tych tarapatów.
Dalej musiałem ustalić czy to nie jest kolejny klon albo inne tworzywo sztuczne z chakry, musiałem najpierw przygotować się na atak, który na mnie wyprowadzi i go spróbować uniknąć. A dopiero po tym przejść do kontry, która wskaże mi odpowiednią przeciwniczkę czyli tą głupią szmulę.
Podnoszę ręce nad siebie i zaczynam z papieru który został, no bo musiało coś tam pode mną zostać z tego co było w skrzydłach. I formuję z tego chakram, a następnie puszczam go prosto w przeciwniczkę którą widzę, jeżeli przeleci przez nią i nic się nie wydarzy to zawracam nim tak by poleciał tam gdzie się będzie kolejna wyłaniać.
Po upadku moje techniki przestały działać. Nie byłem w stanie tego utrzymać. Od razu jak się zorientowałem co się dzieje to użyłem na sobie wcześniej pieczęci, której się uczyłem kilka dni i przy okazji na siebie wtedy ją nałożyłem, by mieć pewność, że wyjdę z tych tarapatów.
Dalej musiałem ustalić czy to nie jest kolejny klon albo inne tworzywo sztuczne z chakry, musiałem najpierw przygotować się na atak, który na mnie wyprowadzi i go spróbować uniknąć. A dopiero po tym przejść do kontry, która wskaże mi odpowiednią przeciwniczkę czyli tą głupią szmulę.
Podnoszę ręce nad siebie i zaczynam z papieru który został, no bo musiało coś tam pode mną zostać z tego co było w skrzydłach. I formuję z tego chakram, a następnie puszczam go prosto w przeciwniczkę którą widzę, jeżeli przeleci przez nią i nic się nie wydarzy to zawracam nim tak by poleciał tam gdzie się będzie kolejna wyłaniać.
Ukryty tekst
0 x
- Kaito Ishikawa
Samehada
Tanto
Długi łuk
Kołczan
Lis
Lato 396
Wyprawa B
Nobuo
Nobuo : 13
Nobuo : 13
Ukryty tekst
0 x
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
- Yukari - Fabuła
- Nobuo - Wyprawa B
- Nobuo
Najpierw musiałem uniknąć jej strzała, by następnie móc wyprowadzić swój chakram z papieru. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że przeciwniczka nawet nie wydała dźwięku. Więc musiałem ustalić czy jeszcze żyje albo czy nie żyje. Lepszy przeciwnik martwy niż nie martwy jak to mawiają najstarsi górale z karmazynowych szczytów, tak mi przynajmniej ojciec opowiadał za swoich podróży.
Dlatego też by się upawnić, że pokonałem pajęczycę, albo po prostu dziwną oponentkę, która podstępnie próbowała mnie wydywać jakimi genjutsami. - Chciałem na początku porozmawiać, ale zaczęłaś się bawić w jakieś nieprzyjemne gry, lubisz karty? - Zamieniłem trzy kartki papieru w kaburze na notki wybuchowe za pomocą mojej techniki. A następnie korzystając z mojej zdolności wysłałem tą notkę prosto na kobietę przyklejając ją na jej plecy. - To póki jeszcze żyjesz pucuj się, o co chodzi z tym pająkiem którego uwiodłaś czy co tam mam robic, nasłał mnie tu jakiś gadający pająk, też jesteś jakaś dziwna to chciałbym ustalić kilka faktów zanim przejdę do rozliczenia mojego kolegi. - Przykucnąłem w bezpiecznym dystansie. - Zrobisz coś nieodpowiedniego, to po prostu zakończysz żywot więc współpracuj. - Na koniec rozkazałem jej wspólpracować, o ile jeszcze żyła.
Jak coś odwali nie ten tego, to od razu detonuje notkę
Dlatego też by się upawnić, że pokonałem pajęczycę, albo po prostu dziwną oponentkę, która podstępnie próbowała mnie wydywać jakimi genjutsami. - Chciałem na początku porozmawiać, ale zaczęłaś się bawić w jakieś nieprzyjemne gry, lubisz karty? - Zamieniłem trzy kartki papieru w kaburze na notki wybuchowe za pomocą mojej techniki. A następnie korzystając z mojej zdolności wysłałem tą notkę prosto na kobietę przyklejając ją na jej plecy. - To póki jeszcze żyjesz pucuj się, o co chodzi z tym pająkiem którego uwiodłaś czy co tam mam robic, nasłał mnie tu jakiś gadający pająk, też jesteś jakaś dziwna to chciałbym ustalić kilka faktów zanim przejdę do rozliczenia mojego kolegi. - Przykucnąłem w bezpiecznym dystansie. - Zrobisz coś nieodpowiedniego, to po prostu zakończysz żywot więc współpracuj. - Na koniec rozkazałem jej wspólpracować, o ile jeszcze żyła.
Jak coś odwali nie ten tego, to od razu detonuje notkę
Ukryty tekst
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości