Opuszczona kopalnia

Shigashi no Kibu jest krajem kupieckim na północ od Samotnych Wydm. Południowa granica kraju styka się z Sabishi i Atsui, zaś północna - z Soso i Kyuzo. Na zachodzie graniczy z Głębokimi Odnogami, a na wschodzie z krainą Yusetsu. Choć krajem w teorii zarządza gildia kupiecka, tak naprawdę główną władzę w Shigashi no Kibu stanowią trzy rodziny Yakuzy. A co najciekawsze, pomimo sporów zarządzają państwem w bardzo sprawny i względnie sprawiedliwy sposób, dzięki czemu Shigashi mogło się bardzo sprawnie rozwinąć.
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: * Dwie opaski z dziwnymi symbolami na nadgarstkach
*Duża Torba
*Manierka
Multikonta: Yuri

Re: Opuszczona kopalnia

Post autor: Arii »

19/xJaszczurki
Zlecenie Specjalne "Wojna O Shigashi " A (Rada) - Ayumu

Wielkolud czuł całym swoim ciałem przemożną nienawiść i chęć mordu. Nie było mu to obce, ale teraz przy swojej tajemniczej mocy wiedział, że ukryte w środku emocje potrafiły wyjść i wybrzmieć, o wiele, wiele groźniej niż kiedyś. Jego pięści nie spotykały żadnego oporu, ale nie zamierzał dawać żadnego procenta przeżycia swojemu przeciwnikowi, który chciał go wykończyć w walce na dystans ukrywając się tutaj. Wziął go za manatki i przygwoździł go w ziemi, aż ściany zadygotały i na głowę posypał mu się pył. Aż w końcu zadał śmiertelny cios... chociaż chyba każdy taki był. I nie spieszył się z tym, aby wyjść z tej groty na zewnątrz. Miał jeszcze trochę czasu i możliwe, że spotka na przeciw siebie kogoś o wiele cięższego do pokonania.

Ale wychodząc widział tylko krwawą masakrę, jaką spowodował. A raczej lekko "kwasową". Jego umiejętności klanowe były przerażające w walce z tyloma przeciwnikami. Teraz widział, że jego umiejętności rosły coraz bardziej w siłę i mógł coś zdziałać. A może nawet znalazł w tym wszystkim cel? Przysiadając trochę rozmyślał nad tym wszystkim w głowie mając obraz Shigashi, które walczyło o lepsze jutro. Mimo, że nie było w nim rodzin mafijnych to nadal zmagało się z problemami, które blokowały tutaj rozwój...

-Nie za dużo rozmyślasz?- usłyszał za swoimi plecami głos Sona. Kiedy się odwrócił zobaczył, jak ten wychodzi spod ziemi. Miał delikatnie podpaloną szatę, ale na jego ciele nie było żadnej rany, tak jak u niego. -U mnie sprawa załatwiona... musiałem niestety się ich pozbyć. U ciebie widzę, że już pora na podwieczorek, co?- zażartował idąc w kierunku wejścia do kopalni składając pieczęci i dotykając podłoża. I nagle jak na zawołanie sufit kopalni zaczął się zawalać, zamykając wejście do niej. -Hibiki dzisiaj otrzymała pierwszą poważną ranę. Niech to będzie dla niej wiadomość, że działamy i mamy się na baczność.- odwrócił się do niego i zaczął iść w jego kierunku.

-Czułem z daleka jakąś bardzo mroczną moc. Patrząc, że trochę się nadwyrężyłeś... Powinieneś skorzystać i wstąpić do Irajgo. Tam Boken załatwił ci pokój przejściowy. Jedzenie i każda przyjemność po stronie Rady, więc nie martw się wydatkami. Mnie możesz zostawić, żeby tutaj posprzątać.- podał mu rękę do uściśnięcia. -Ayumu. Świetna robota, nie spodziewałem się, że otrzymamy kogoś takiego z własnymi chęciami do zmiany... Mam nadzieję na dalszą współpracę.

0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Ayumu
Wiek postaci: 24
Ranga: Wyrzutek B
Krótki wygląd: Ogromny rozmiar, dotkliwie poparzone ciało i twarz.
Widoczny ekwipunek: Kamizelka shinobi

Re: Opuszczona kopalnia

Post autor: Ayumu »

[z/t]
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości