Szlak transportowy
- Shīrōdo
- Wiek postaci: 23
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: 147cm | 35kg
Niebieska skóra, skrzela, ostre zęby
Jak na avku - Widoczny ekwipunek: Włócznia na plecach
- Link do KP: viewtopic.php?p=222736#p222736
- Multikonta: Gōsui
- Zakata
- Wiek postaci: 14
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Jak na avku
- Widoczny ekwipunek: Mała torba.
- Link do KP: viewtopic.php?t=11244
- GG/Discord: Zaakata#3405
- Multikonta: Emi
Re: Szlak transportowy
0 x

Kaito Ishikawa - Zlecenie B
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
- Shīrōdo
- Zakata
0 x

Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
- Shīrōdo
- Zakata
0 x

Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
- Shīrōdo
Dziewczyna miała mocne argumenty co do tego ciężko było mieć wątpliwości jako racjonalnie myśląca osoba. Tak na pewno pomyślał by każdy kto zobaczyłby treść zwoju który szybko rzuciłem okiem i w pierwszej chwili może nawet pojawiła się pewna luka w moim światopoglądzie. Jednak Anshi jak to baby mają w zwyczaju zbyt dużo gadała. Na określenie "paskudny cesarza* w moich oczach, moich nietypowych rybich oczach zaczął płonąć nie żar, a prawdziwa pożoga fanatyzmu.
Zamilcz kobieto! To był rozkaz ale nie czekałem na jego wykonanie. Zaraz po tych słowach rzuciłem zwój za siebie postawiłem nogę do przodu i wyprowadziłem cios prosty w twarz Anshi starając się jak nie samą siłą to odrobinę masą, niewielka bo niewielka ale zawsze, powalić dziewczynę na ziemię. Jeśli się nie udało i wciąż stała to też nie był problem - ot mniejszy efekt i powód by pomyśleć nad siłownią.
Powiedz mi Anshi, dlaczego taki śmieć jak Ty obraża Boskiego Cesarza skoro nie jesteś w stanie objąć swoim babskim rozumem jego wspaniałego planu! Do tego zwolenniczka tej parchatej Mikoto Splunąłem aby pozbyć się obrzydliwego posmaku po samym wypowiadaniu imienia tej zdrajczyni Jesteś ludzkim śmieciem wiesz? Moje istnienie w swoim planie uwzględnił sam Boski Cesarz! ON SAM MNIE WYBRAŁ DO SWOJEGO PLANU! I jeśli taką rolę mi przypisał z dumą oddam życie za Boskiego Cesarza ale pamięć o mnie wciąż będzie żyła w jego sercu! Z każdym słowem fanatyzm zaczynał wypływać że mnie, a w oczach ciężko było dopatrzyć się jakiegoś racjonalnego podejścia A ty? A ty zginiesz tutaj za zdradę Anshi, sam cię zabije. Tymi rękoma. To mówiąc rzuciłem się na nią sięgając do tylnej kieszeni po kunai którym miałem zamiar zacząć ją dźgać bez opamiętania tak długo jak jej ciało będzie się poruszać. Nawet jeśli będą to tylko spazmy pośmiertne, to nie myślałem wtedy o tym. Jedyny mój cel był taki by ją zabić zadając przy tym niewyobrażalne cierpienie.
Ukryty tekst
0 x
- Zakata
Wodna drogówka
Misja C - Shīrōdo
Shīrōdo 11
Po tym jak wyrzuciłeś zwój za siebie, te uderzył w ziemię i się po prostu rozpadł. Dziewczyna była zszokowana tym. - Przecież przygotowaliśmy wszystko perfekcyjnie! Jak to mogło na ciebie nie zadziałać?! - Spanikowana krzyczała. - Każdy by się złamał! Proszę nie! nie... nie... nie! - Krzyczała dziewczyna która ewidentnie nie miała już czym się obronić. Miałeś się na nią rzucić ale mignęło nad tobą na skałach jakieś światło. Był to łucznik, który przetrwał starcie z Minako, miał cię wystawionego jak ty Anshi.
Zaczął naciągać strzałę w twoją stronę, którą po niecałej sekundzie wystrzelił, ta leciała w zawrotnym tempie, nie byłeś w stanie nic zrobić... Z niczego przed tobą wyrosłą tarcza z lodu. Obróciłeś się a tam leżąca Minako, składała kolejne pieczęcie, po chwili poleciały kolce z lodu w stronę łucznika, które zrobiły z niego ser.
- Za te teksty o babach, to ci napierdole jak stąd wyjdziemy... a teraz zakończ tą walkę. - Skomentowała Minako, która po tych słowach zemdlała. Ty w tym czasie wskoczyłeś na Anshi i zacząłeś ją dźgać. Rozniósł się po jaskini przeraźliwy jej pisk spowodany przerażeniem i bólem, jaki jej zadawałeś. Po kilku takich ciosach padła nieżywa.
Łucznicy pokonani, Rei rozszarpany, Anshi zadźgana, zostali jeszcze pozostali którymi zajmował się Haroshi. Wychyliłeś się zza winkla zobaczyć co tam się dzieje, a ten sobie siedział po turecku i gadał o swoich problemach do martwych przeciwników. - Ja to nie wiem, niby bystra ta Minako i ogarnęła statek ale dostała w paździerz od losowych łuczników... O Shirodo! Zobacz pokonałem tych padalców! - Wstał i zaczął machać do ciebie.
Urzędnik
Haroshi - Klik!
Minako - Klik!
Anshi - Klik!
Rei - Klik!
Dla gracza
Ukryty tekstDla administracji
Ukryty tekst
0 x

Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
- Shīrōdo
Nie zwróciłem nawet specjalnej uwagi na to, że zwój był fałszywy bo w słowach które padły z much ust nie było nawet ziarnka kłamstwa. Z dumą byłem gotów oddać swoje życie w imię Boskiego Cesarza nawet jeśli nie byłem w stanie zrozumieć jego planów, nawet jeśli wydawać by się mogły bez sensu czy szkodliwe dla Cesarstwa to ja nie dopuszczałem takiej myśli do siebie. Nie próbowałem rozmyślać nad rozkazami człowieka który osiągnął boskość za swojego życia, wiedziałem że i tak bym nie zrozumiał prawdziwego geniuszu w nich zawartego. Zresztą byłem tylko skromnym narzędziem w jego rękach.
Nie odwróciłem się nawet w stronę łucznika,który omal nie zakończył mojej przygody gdyby nie Miankood której pewnie faktycznie czeka mnie niedługo srogi wykład. No ale byłem pewny że jakość tam uda mi się jej wytłumaczy że nie chodziło mi o nią. Była całkiem bystra jak na kobietę więc na pewno zrozumie że ona jest członkiem drużyny i to inaczej działa w jej przypadku niż głupich bab. Zresztą na myśli miałem jedną konkretną ale z Nimi tak jest. Pozostaw małą luke na interpretacje to niczym ośmiornica, wszędzie się wciśnie żeby znaleźć powód do kłótni.
Gdy już zakończyłem żywot Anshi siedząc jeszcze na jej stygnącym ciele spojrzałem w nieobecne oczy.Nie zadziałało ponieważ ty jedynie kłamałaś ale ja nawet wtedy mówiłem prawdę. Gdy się otrząsnąłem i zebrałem do kupy zetknąłem jeszcze co robi Haroshi.Dobra robota Haroshi, wypadałoby w takim razie przenieść Mikoto do statku, zająć się trupami i przeszukać ich statek. Podzielimy się najpierw przeniesiemy Mikoto wspólnie na statek, a następnie ja przeszukam ich statek, a ty zamieszka się ciałami. Upewnij się też że nie żyją. Jak któryś dycha zwiąż mam przeczucie że Boskiemu Cesarstwu mogą się przydać ręce do pracy.
0 x
- Zakata
Wodna drogówka
Misja C - Shīrōdo
Shīrōdo 12
Sytuacja wydawała się opanowana, pokonaliście wszystkich przeciwników, wyszedłeś z tego w najlepszym stanie ze wszystkim ocalałych. Zagadałeś do Haroshiego jaki jest plan dalszego działania. Załadowaliście Minako na statek, którym piraci odgrodzili wam drogę powrotną, można powiedzieć, że go pożyczycie bez terminu zwrotu. Przeszukaliście cały pokład czy nikogo tam nie ma, okazało się, że na dole statku znajdowało się kilku więźniów. Prosili oni o pomoc i wyzwolenie, mówili, że byli marynarzami cesarstwa.
Dodatkowo odkryliście pokój w którym były informacje o tej grupie. Jednak dziewczyna skłamała i to była niezależna grupa piratów, czyli zgadzałoby się z tym co powiedział urzędnik. Co więcej to była tylko jej część, druga większa grupa znajduje się kilka mil morskich z tego miejsca. Ta jaskinia to był tylko ich przystanek w najazdach na twoją rodzimą wyspę.
- Kapitanie Shirodo, wszystko sprawdzone, możemy wyruszać do domu! - Wykrzczał Haroshi, jakby on po prostu potrzebował na łajbie kapitana.
Jakoś wypłynęliście w kierunku domu, tylko pojawiał się jeden ogromny problem, bandera która mogła nie być przyjaźnie odebrana na miejscu.
Urzędnik
Haroshi - Klik!
Minako - Klik!
Anshi - Klik!
Rei - Klik!
0 x

Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
- Shīrōdo
Wszystko dobre, co się dobrze kończy, a ja osobiście misję mogłem uznać za bardzo dobrze wykonaną. Nie tylko wyeliminowałem dwoje głównych przeciwników co wiązało się też z oczyszczeniem świata z bezwartościowych śmieci marnujących tlen by spełniać grzech największy jakim jest stawanie na drodze Boskiemu Cesarzowi to jeszcze zostałem okrzyknięty kapitanem. Co prawda przez Haroshiego no ale od czegoś należało zacząć.
Po przeszukaniu statku i odnalezieniu więźniów oświadczyłem im, że ze względów bezpieczeństwa jeszcze przez chwilę będą musieli pozostać na swoich obecnych miejscach. Nie miałem żadnego sposobu by potwierdzić ich tożsamości, a ryzykowanie uwolnieniem kogoś kto mógł się okazać niebezpieczny nie wchodziło w grę ze względu na stan Minako.
Mimo to nie martwcie się jeśli jesteście tymi za kogo się podajcie to niedługo dotrzemy do portu gdzie po zweryfikowaniu przez straż miejską Boskiego Cesarstwa wrócicie cali i zdrowi do swoich rodzin. Chwała Boskiemu Cesarzowi. Dodałem na koniec salutując do więźniów by zająć się kolejna sprawą.
Mianowicie po zabezpieczeniu dokumentów potwierdzających tożsamość zwłok leżących na górnym pokładzie jak i informacje o głównych siłach i sekretach piratów zatrzymałem się przed Haroshim.
Świetna robota Haroshi. Zdejmujemy jeszcze to tałatajstwo z masztu i ruszamy do domu, a i nie musisz mnie nazywać Kapitanem Shīrōdo. Kapitan całkowicie wystarczy. Pozwoliłem sobie na mały żarcik na koniec i jeśli ziomek zajął się zdejmowaniem tej szmaty co wisiała na maszcie ja pozwoliłem sobie i później jemu wykorzystać znalezione na pokładzie zapasowe liny by powiązać dwa statki ze sobą. Ten na którym przypłynęliśmy i ten piratów. A następnie ruszyliśmy do portu. Jeśli był problem z odbiciem od brzegu by wypłynąć z jaskini pozwoliłem sobie użyć techniki tworzącej wody by wytworzyć fale która nas wprawiła w ruch, a następnie skupiając chakre w stopach sprawnie wrócić na pokład.
Ukryty tekst
0 x
- Zakata
Wodna drogówka
Misja C - Shīrōdo
Shīrōdo 13
Zarządziłeś statkiem jak prawdziwy admirał, problem polegał na tym, że miałeś pod sobą tylko Haroshiego, wydałeś mu polecenie co ma zrobić i jak to ogarnąć. Przy okazji jak ma się do ciebie zwracać a ten w swoim stylu. - Nie no sam kapitan to bardziej klasa niż kapitan Shirodo który trochę brzmi jakby... jakby... nie wiem. No bo sam wiesz jest Cesarz a nie mówimy imienia i to jest takie bardziej epickie, majestatyczne o i może nawet dostojne. - Zaczął rozkminiać jaka ksywka byłaby lepsza.
Związałeś dwa statki i wypłynęliście nimi jakoś z tej jaskini, momentami było trochę lepiej, czasem trochę gorzej ale się udało. Związałeś obydwa statki linami by płynęły obok siebie. W tym czasie Haroshi zajął się banderą piracką której się pozbył.
A więc mieliście dwa statki obok siebie, jeden bez żagla, drugi z żaglem. Sam wyskoczyłeś za statkami i stworzyłeś ogromną falę która je napędziła, tylko pojawił się problem. Fizyka zaczęła działać i jak statki zaczęły płynąć w ekspresowym tempie to żagiel zaczął nagle je skręcać w jedną stronę.
Tutaj pojawia się Haroshi ze swoim genialnym planem. - Kapitanie! Ja to ogarnę! - Chłop przeskoczył na drugi statek, zawiązał pieczęcie do wystrzału wodą pewnie celował z żagiel, tylko fale, morze i takie tam sprawiły, że się przewrócił i wystrzelił potężną technikę prosto pod siebie. - Kapitanie, statek nie statkuje. - Zaczął się drapać po głowie. Podziurawiony statek zaczął szybko nabierać wody i ten drugi przechylać niebezpiecznie na bok. Problem rozwiązał sam Haroshi który wrócił na statek i przeciął liny, zostawiając jeden z okrętów za wami. - No zdarzy się czasami, że plan nie pójdzie po myśli, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło co nie... admirale! - Zdał raport z tego co się stało.
Dopłynęliście w końcu do portu, gdzie spotkała was straż i urzędnik który od razu do podszedł jak już ogarnęliście statek i go jakoś przywiązaliście. - Co się stało, co to za statek i gdzie jest żagiel!? - Zapytał zdziwiony.
Urzędnik
Haroshi - Klik!
Minako - Klik!
Anshi - Klik!
Rei - Klik!
Z/T - Zachodnie wybrzeże
0 x

Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości