Koszary Straży
- Uchiha Tsuyoshi
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Czarne włosy, często związane w kucyk, czarne oczy, średniego wzrostu, szczupły -> po resztę zapraszam do KP
- Widoczny ekwipunek: Torba przy boku
- Link do KP: viewtopic.php?p=202214#p202214
- Multikonta: Sashiko
- Ario
- Wiek postaci: 22
- Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
- Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8554
- GG/Discord: Boyos#3562
Re: Koszary Straży
Przywitałeś się z Yattą i pierwsze co, skorygowałeś fakt, że nie jesteś bratem Hiromi, a Harumi. Mała, aczkolwiek subtelna różnica. Tym bardziej, jeżeli ktoś rzeczywiście rozpoznawał kobiety, trudno by je miał porównać nawet aparycyjnie, a co dopiero z charakteru. Dodatkowo, wyjaśniłeś mu, że Hiromi to siostra shirei-kana, a Twoja siostra Harumi, dowodzi strażą. No chłopak ewidentnie chciał dobrze, ale pomieszał wszystko co mógł.
Na te słowa Yatta zrobił duże oczy, po czym zaczął drapać się zawstydzony po plecach.
- Eh...kurcze, no to tyle z dobrego pierwszego wrażenia, hehe... - powiedział. - Gdyby nasz shirei-kan wiedział, że pomyliłem jego siostrę z szefową straży, to chyba by się obraził...chociaż z drugiej strony, mógłby by nawet być z niej dumny. W sumie to nie wiem, ja bym chyba był, jakbym miał być za kogo dumny. - dodał, po czym wrócił już do swojej normalnej postawy. - Nie no, Harumi to kojarzę, bo nie chcę powiedzieć, że znam. Trochę jej współczuję bycia młodą kobietą na takim stanowisku, ale wydaje się dawać sobie radę. Jak ma się taką rodzinę, to musi być duże wsparcie.
Następnie krótko przeszedłeś do tematu Shogi. Tutaj na krótki moment, zobaczyłeś jakby błysk w oku Yatty. Mimo swojej dobrze zamaskowanej dziwno-smutnej aparycji, tutaj na te hasło "z obrony", ewidentnie sie ożywił.
- Eee...no tak, bo...a z resztą sam zobacz.
Wtedy też zacząłes analizować co się dzieje na planszy i doradzać chłopakowi, co powinien zrobić. Mimo Twojego wskazywania na planszy i wyjaśniania, co trzeba byłoby zrobić, miałeś dziwne wrażenie, że nawet jeśli potakiwał, to chyba kompletnie nie rozumie, co do niego mówisz. W sumie, w jego przypadku, dobrze byłoby to wszystko zanotować, jednak z jakiegoś powodu, nie tego nie robił.
Gdy skończyłeś mówić, zostawiając mu do wyboru Zamek Yagura albo Mino, chyba nie zrozumiał, że teraz jego kolej na odpowiedź, więc czekał jeszcze chwilę, aż dalej będziesz mu tłumaczyć. Dopiero po jakichś 5-6 sekundach zorientował się, że to cała wiedza, jaką miałeś mu do przekazania, więc otrząsnął się i zaczął pakować shogi.
- Dzięki, dużo mi to wyjaśniło wszystko. Teraz będę mógł się pozastanawiać, czy wolę Zamek Yagura, czy Mino. - powiedział, po czym wrzucił cała planszę z pionkami do swojego plecaka, po czym zeszkoczył z murku i zarzucił go na jeden bark. - Jak coś, to notki odebrałem z magazynu, więc możemy ruszać. Jak chcesz, to mogę pójść pierwszy, żeby nikt Cię ze mną nie zobaczył. Musisz dbać o reputację. - oznajmił Ci to w tak naturalny sposób, tak jakby traktowanie z góry było dla niego prawem fizyki. Normalność jak oddychanie, czy ciekłość wody. - Będę czekał przy bramie wyjściowej. Idziemy tą północną jak coś.
Wtedy też użył shunshina i zniknął Ci z widoku.
========== Yatta Uchiha
0 x
- Uchiha Tsuyoshi
- Krótki wygląd: Czarne włosy, często związane w kucyk, czarne oczy, średniego wzrostu, szczupły -> po resztę zapraszam do KP
- Ario
- Wiek postaci: 22
- Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
- Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8554
- GG/Discord: Boyos#3562
Re: Koszary Straży
Zniknięcie Yatty z miejsca sprawiło, że pojawiło Ci się więcej pytań, niż odpowiedzi. Nie miałeś niestety okazji ich zadać, tak więc po prostu ruszyłeś w konkretnym kierunku.
Po dotarciu do miejsca, znalazłeś swojego towarzysza po zewnętrznej stronie muru. Stał sobie oparty o mur i wydawał się patrzyć w niebo i oglądać ptaki. Gdy tylko zjawiłeś się, chłopak skinął w Twoim kierunku i odbił się ściany, po czym podszedł do Ciebie, jak gdyby nigdy nic.
- Gotowy? To ruszajmy. -powiedział.
Mieliście okazję przejść kilkanaście kroków, po czym Yatta sam zaczął rozmowę.
- Dziś i tak nie dojdziemy do celu, więc najlepiej będzie dotrzeć najdalej jak się da, zaplanować misję, przespać się i wypocząć, a rano ruszymy na cel. Już kilka razy byłem po tamtej stronie frontu, więc znam trochę tamte rejony. - Yatta wsadził ręce do kieszeni. - Mam tam taką jaskinię, która jest od wschodniej, morskiej strony. Możemy tam się rozbić, trochę zdążyłem tam poogarniać. Zwykle tam nocuję jak jestem w okolicy. Nie są to może warunki...najlepsze, dla takich osób jak Ty, ale no mam nadzieję, że uda Ci się odpocząć.
Chłopak wydawał się, jakby bardzo chciał coś powiedzieć, ale finalnie westchnął i mówił dalej.
- Nie wiem czy to dobry pomysł, by wysyłali Sentokiego na taką misję. Bycie za murem jest...dochodzi tam do dziwnych rzeczy. - powiedział. - Wojna jest paskudna.
Mieliście trochę czasu na to, by przejść na miejsce, więc mogliście się nagadać, tym bardziej, że mimo opinii, Kogo nie wydawał się być jakiś niesamowicie jak skryty. Przynajmniej na pierwszy rzut oka. Dał Ci też kilka rzeczy, o które mogłeś zaczepić, dopytac lub...skierować rozmowę na lepszy dla Ciebie kierunek.
========== Yatta Uchiha
0 x
- Uchiha Tsuyoshi
Użytkownicy przeglądający to forum: Papyrus i 1 gość