Ziemie klanu Kaminari, zajęte przez Klan Kujaku, który obrał je sobie na siedzibę.
Kujaku Haruka
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11834&p=224917#p224917
autor: Kujaku Haruka » 20 cze 2025, o 14:28
Druga część trasy była cięższa niż pierwsza i była świadoma, że de facto to jej wybór przysporzył kłopotu pozostałym z grupy. Mimo to, nabrała przekonania o słuszności swojej decyzji. Po pierwsze, chciała dać mu szansę, bo lepiej przekonać do siebie tubylców - przynajmniej tych, którzy nie mieszają chakry - zamiast mieć na głowie jakąś ichnią partyzantkę. Poza tym - co było bardziej pragmatycznym i może "zimnym" powodem, ale nadal w jej opinii rozsądnym kompromisem - wolała, żeby Nina - dopiero stawiająca pierwsze kroki na ścieżce Iryonina - mogła przetestować i zobaczyć poważne rany na kimś spoza klanu, a nie być zmuszona przeprowadzać taką operację po raz pierwszy na kimś z nich.
Tak czy inaczej, udało im się szczęśliwie dotrzeć z całym transportem do celu, zabezpieczając zarówno zapasy, jak i pomoc porządnego medyka dla mężczyzny. Kiedy ten otworzył oczy i się odezwał, uśmiechnęła się lekko.
- No nie jesteśmy wszyscy Yokai, jeśli to tak nas malują. I da się z nami żyć w zgodzie. - odparła mu, po czym szturchnęła lekko Ninę. - Słuchaj, wiem, że jesteś zmęczona, ale idź z nimi - myślę, że to będzie dla Ciebie dobra nauka. My sobie poradzimy z rozładunkiem. -
Kolejną godzinę rozładowywali jeszcze skrzynie, tym razem jednak z pomocą paru osób z wioski, więc poszło łatwiej i szybciej, dzięki czemu w dość niedługim czasie mogła dotrzeć do domu... i wreszcie odpocząć po intensywnym dniu.
[Z/T ]
0 x
Kujaku Haruka
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
autor: Kujaku Haruka » 23 cze 2025, o 23:09
Yugo oraz Gado... nie znała ich, ale jeśli to dzięki nim schwytano tego szpiega, to wyraźnie byli o wiele bardziej kompetentni od jej kuzynów. Spojrzała na nich zresztą, wyraźnie przestraszonych na myśl o komentarzach ze strony Genzo, ale cóż... normalnie by im wspólczuła, jednak tym razem - może kolejna taka połajanka da im trochę do myślenia. A jeśli nie, to ona sama spróbuje odłożyć nieco czasu i potrenować razem z nimi, spróbować dać im porządny wycisk - chociaż obawiała się, że mniejszym problem tutaj jest brak doświadczenia, a większym - wrodzone gapiostwo i rozkojarzenie. Tyle, że te cechy mogą ich kiedyś zabić. Będzie musiała zatem wyplenić je z nich, tak samo jak usuwa się chwasty z pięknego ogrodu.
Na dźwięk rozkazów wyprostowała się i skłoniła.
- Oczywiście, Genzo-sama. Dziękuję za możliwość wykazania się. Zadbamy o to, by dotarł tam w całości i przysłużył się sprawie klanu. - odparła dowódcy, po czym skierowała spojrzenie na kuzynów. - Ushi, Genishiro... przekażcie później moim podopiecznym, że otrzymałam kolejne zadanie. -
Kiedy zostali sami, skinęła głową obu nowym towarzyszom.
- Tak, ruszajmy. Niesiemy go we dwójkę i co jakiś czas się zmieniamy, żeby każdy mógł odpocząć? - zaproponowała. Poza tym zerknęła jeszcze na obrażenia Kaminari, chcąc się upewnić, że żadna nie jest śmiertelna, a gdyby gdzieś dostrzegła dalej szybki ubytek krwi, zużyła ostatnie bandaże z torby na opatrzenie ich. Głupio byłoby dostarczyć go martwego do placówki. Kiedy ruszyli, zwróciła się ponownie do towarzyszy. - Genzo mówił, że to dzięki wam został pojmany. Czego się po nim spodziewać, poza tym błyskawicznym skokiem, czy co to takiego jest? -
0 x
Kaito Mizukane
Wiek postaci: 19
Krótki wygląd: - Stalowe oczy - Kucyk - Atletyczna budowa ciała - Brązowo-bordowa tunika - Dopasowane spodnie shinobi - Czarny pas - Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba - Płaszcz - Plecak - Złożony Namiot
Link do KP: viewtopic.php?p=224239#p224239
Multikonta: Tapion
autor: Kaito Mizukane » 24 cze 2025, o 10:42
Wojny Światów - Zlecenie Specjalne D
Kujaku Haruka
"Więzień"
I to właśnie ten drugi zniknął na chwilę w krzakach wracając z dużą kłodą po czym wyciągnął gruby łańcuch oraz linę. Przewiązał sprawnie z towarzyszem stopy, ręce i głowę do kłody po czym razem z Yugo podnieśli tą kłodę z dwóch przeciwnich stron i ruszyli przed siebie.
- A poczekaj jeszcze chwilę - rzekł Yugo
Na chwilę się zatrzymali, aby wyższy z shinobich mógł dwoma kunaiami przybić dłonie jeńca z klanu Kaminarich do niesionej kłody
- Haruka idź z boku i jak się ocknie daj znać, najwyżej go jeszcze raz palniemy. - poprosił Gado
Szliście przed siebie lasem zmierzając do więzienia Atarashi, na twoje pytanie odpowiedział Yugo
- Po tych tutaj zawsze musisz się spodziewać Rantonowej wiązki jest szybkie i silne, ten na szczęście nie był mistrzem tej sztuki. Specjalizował sie w ninjutsu i użył jednej z bardziej zaawansowanych technik przemieszczania się, nie podmieniasz ciała, a bardzo szybko przemieszczasz się w linii prostej. Jednak na wyższym poziomie jest to powszechna sztuka, zamiast jak kiedyś bardziej wnikniesz w arkana ninjutsu to dosyć szybko natrafisz na tą technikę. Zastrzegam tylko, że musisz też mieć odpowiednio przygotowane ciało, jeżeli chcesz w pełni korzystać z tej sztuki.
Po tej długiej wypowiedzi rozmowę przejął Gado zagadując do ciebie:
- A powiedz jak życie płynie w Kinoko no rakuen ? Głównie poruszamy się po lasach i rzadko schodzimy do wiosek.
Yugo
Gado
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Kujaku Haruka - Zlecenie Specjalne D
Zakata - Klanowa C
Kujaku Haruka
autor: Kujaku Haruka » 24 cze 2025, o 11:17
Jej towarzysze najwyraźniej mieli ustalony plan na transport więźnia, a także na jego zabezpieczenie. Haruka nie protestowała w żaden sposób, przyjmując ten sposób traktowania go na chłodno. Może gdyby nie uciekał i jej posłuchał, to powstrzymałaby Yugo przed wbiciem mu dłonie kunaiów, a tak... cóż. Grunt, że szanse na wymknięcie się miał teraz o wiele mniejsze.
- W porządku, będę mieć na niego oko. - zażartowała, wskazując na swoją starą, zaleczoną już ranę i ustawiając się obok nich - tak, aby widzieć w razie czego, kiedy tamten się ocknie. Potem wysłuchała wyjaśnienia dotyczącego ninjutsu. Będzie musiała się niedługo zastanowić, czy nie powinna zacząć zgłębiać innych dziedzin, niż tylko klanowa. Z drugiej strony tej pierwszej jeszcze też nie opanowała w takim stopniu, by być w pełni z niej zadowolona... Tym bardziej może jednak powinna zebrać informacje od bardziej doświadczonych shinobi.
- Rozumiem. Rozważałam włąśnie naukę ninjutsu, jednak nie jestem pewna, czy nie skupić się zamiast tego na jakiejś innej... Chociaż to szybkie przemieszczanie się brzmi jak coś przydatnego w razie problemów. Gdyby nie to, że był już uszkodzony dość mocno, to nie wiem, czy by mi się nie wymknął dzięki temu. - stwierdziła, wskazując skinieniem głowy na jeńca, dyndającego na gałęzi. Z ciekawości zerknęła też na pieczęć, jaką Yugo złożył na ciele Kaminari. - A to co takiego? Blokuje jakoś przepływ jego chakry, nie będzie mógł użyć technik? -
Pytanie Gado przywróciło ją do rzeczywistości, gdyż zaczęła już myśleć o nauce Fuinjutsu.
- Kinoko się rozwija. Udało nam się już założyć pierwsze farmy grzybów, energia meteoru już zaczęła mocno wsiąkać w tutejsze tereny. Myślę, że przed zimą będziemy mieć stosowne zapasy jedzenia i więcej z naszych ludzi będzie mogło sie tutaj sprowadzić. Do tego postawiliśmy nową strażnicę, a Genzo wraz z kilkoma ludźmi szkoli kolejnych shinobi i kunoichi, żeby uzupełnić straty, jakie ponieśliśmy w trakcie Wielkiej Bitwy. Niemniej... idzie naprawdę nieźle. Nie wiem tylko, jak sytuacja na południu. Na zachodzie wygraliśmy ostatnio sporą potyczkę i poszerzyliśmy nasz teren, spychając Kaminari do defensywy. -
0 x
Kaito Mizukane
Krótki wygląd: - Stalowe oczy - Kucyk - Atletyczna budowa ciała - Brązowo-bordowa tunika - Dopasowane spodnie shinobi - Czarny pas - Bose stopy
autor: Kaito Mizukane » 24 cze 2025, o 13:25
Wojny Światów - Zlecenie Specjalne D
Kujaku Haruka
"Więzień"
- Ja ci powiem tak, jak jesteś początkujaca i dopiero się zaznajamiasz z jedną rzecz to na razie jej się trzymaj. Na początku drogi lepiej być bardzo dobrymw jednej dziedzinie, a dopiero później uzupełniać swój wachlarz manewrów o dodatkowe rzeczy. Jak na początku będziesz próbowała chwycić wszyskie gąski to nic dobrego z tego nie wyniknie... - odpowiedział Yugo, dodając jeszcze -... to jest specjalna pieczęć która w razie kłopotów pozwoli mi nad nim zapanować, nie masz co sobie zawracać głowy.
Pogoda dalej się utrzymywała, na niebie nie pojawiały się żadne znaki świadczące o ewentualnych zmianach warunków atmosferycznych, oczywiście oglądanie nieboskłonu było utrudnione przez gałęzie gęsto rozmieszczonych drzew obok siebie, jednak kiedy spojrzałaś przed siebie dostrzegłaś ufortyfikowania, czy to jest to więzienie ? Gado rozwiał wszelkie wątpliwości:
- O ho, widać już i nasz cel podróży
Szliście dalej, a w międzyczasie padły słowa z ust Yugo dotyczące stolicy Kujaku
- Ach jak miło to słyszeć, też odniosłem wrażenie, że Genzo jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu, zwłaszcza teraz kiedy trwa wojna. W tych ponurych czasach każdy z nas jest co rusz okrutnie wystawiany na próbę, a poziom umiejętności weryfikowany... Mam nadzieję, że tamta dwójka nie zostanie wysłana na wojnę, są za delikatni na wojne, stracą duszę...
- Pieprzysz głupoty, że aż uszy więdną. Właśnie wojna jest idealna dla takich chłopaków, po jednym dniu od razu mężnieje wzrok, stojąc przed takim od razu widzisz pełną przemianę z kociaka w dorosłego tygrysa. - poirytował sie Gado
- Obyś miał rację - zakończył smutno Yugo z niepewnością w głosie
Bezpiecznie dotarliście do bram więzienia, po sprawdzeniu waszej trójki, zwrócił się do ciebie Gado
- Haruka proszę idź po dowódcę tego miejsca, możliwe że jest w tamtym budynku. Ja z Yugo musimy jeszcze podpisać kwity...
Yugo
Gado
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata - Klanowa C
Kaito Mizukane
autor: Kaito Mizukane » 24 cze 2025, o 13:26
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata - Klanowa C
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości