PROBLEM
Nie bardzo wiem czy jest to problem ale kiedy realnie myślałem, że moja postać główna zginie zacząłem liczyć jak będzie wyglądał transfer PH na mojego multika. Doszło wtedy do mnie, że lepiej będzie mi zrobić pośmiertną KP z dokładnie tymi samymi założeniami. Koniec końców skończyłbym z silniejszą postacią bez potrzeby robienia wypraw. Więc coś tutaj jest nie "bangla". Chciałem więc podejść do tego "problemu" w jakiś sensowny sposób.
Aktualnie jeśli Gracz X ma 6500PH a jego multikonto ma 1000PH to w aktualnym wariancie:
1) Transfer: 1000 + 3600(60% z 6000) = 4600PH + Wyprawa
2) Pośmiertna: 4800 (80% z 6000)
Do tego wciąż niektórzy mają możliwość zrobienia pośmiertnej z 100% PH co nie przekłada się na transfer multikonta wtedy różnica jest jeszcze bardziej widoczna.
ROZWIĄZANIE
Zmiana punktu regulaminu dotyczącego pośmiertnych postaci z "
na
DODATKOWE UWAGI
Zastanawiałbym się aby w tym drugim wariancie była możliwość odejścia od wypraw skoro pośmiertna jej nie potrzebuje.
I jeszcze drobna uwaga. Rozumiem, że niektórzy mogą uznać, że główne konto musi mieć absurdalną liczbę PH aby korzystać z tego drugiego wariantu ale też nie oszukujmy się, że na forum są osoby, które grają od kilku lat a do tego ostatnie Eventy były bardzo hojne w ilości przyznawanego PH.
Pośmietna a multikonto
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
Re: Pośmietna a multikonto
Bardzo mile widziane będzie tutaj zdanie innych graczy, bo ja sam to w sumie nie wiem. Byłbym skłonny iść za publiką, ale nie wiem jakie są nastroje.
0 x
Ja sam nie widzę przeciwwskazań i to będzie może nawet dobre w takim sensie, że jak ktoś ma fajnego mutlika, a nie ma pomysłu na pośmiertną to nie musi tworzyć na siłę nowej postaci, na której i tak będzie grał mniej chętnie tylko po to, żeby nie czuć że inaczej coś stracił, a nie będą nam się robiły potworki gdy ktoś da względnie wykokszonemu multikowi 80% z głównego konta.
Jeśli odzewu brak czyli rozumiem że głosów na nie również, to ja byłbym temu przychylny i wprowadził niedługo.
Jeśli odzewu brak czyli rozumiem że głosów na nie również, to ja byłbym temu przychylny i wprowadził niedługo.
1 x
- Ryū
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Dōkō
- Widoczny ekwipunek: Kimono w odcieniu purpury, przepasane pasem Obi. Stópki schowane w lekkich butach Tabi.
- Link do KP: viewtopic.php?p=218937#p218937
- GG/Discord: bombel#0351
- Multikonta: Mijikuma, Akira
Pomysł mi się podoba i jestem za, jedyne co to bym zmienił to "istnieje możliwość" na pewne i bezdyskusyjne zrównanie tych wartości, żeby to nie było uznaniowe.
Na przykład:
Na przykład:
3 x
Jeszcze trochę zmieniłem, żeby było jasne, że wyrównanie oznacza zrównanie wartości mniejszej do większej.
Co do wypraw to one były po to, aby jakoś fabularnie móc wytłumaczyć nagły przyrost siły postaci, więc na razie bym je zostawił, ale zapytam jeszcze co sądzi reszta adm i jak coś to pójdzie fix zaraz na dniach. Temat przerzucam do wprowadzonych.

1 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości