PROBLEM
Nie jest to właściwie problem, ale wydaje mi się, że fajną formą urozmaicenia rozgrywki byłaby możliwość użycia zdolności (jutsu/następny poziom reberu lub wspomagacza) w sytuacji skrajnego zagrożenia podczas misji, wyprawy lub innego wydarzenia. Tak, jak w wielu A&M, gdy bohaterowie postawieni pod ścianą odkrywali u siebie większy potencjał i polepszali nagle możliwości bojowe. Niby byli na straconej pozycji, ale po nagłym power upie rozprawiali się z przeciwnikami dzięki nowym mocom. U nas byłoby to oczywiście możliwe pod warunkiem spełnienia wszystkich wymagań, które dana rzecz zawiera w opisie.
ROZWIĄZANIE
Wprowadzenie opcji użycia (np. w trakcie trwania misji) techniki, większego poziomu reberu lub wspomagacza pod warunkiem spełnienia ich wymagań bez wcześniejszego ich posiadania. Umożliwienie użycia tylko w przypadku na przykład napisania zgody do administracji i zamrożenia ewentualnych kosztów PH już w rozliczeniach. Po misji lub wyprawie konieczność natychmiastowego napisania treningu danej zdolności.
DODATKOWE UWAGI
Wyłączeniem byłyby tutaj wspomagacze lub techniki zakazane, które wymagają wyprawy, a gracz chciałby ich użyć na innej wyprawie (no bo 3 miechy limitu czasowego).
Nakama power lub inny power up
- Takashi
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Wysoki na około 178cm | czarne włosy spięte w kucyk | srebrne kolczyki w uszach | często widziany z grymasem na twarzy | ubrany w ciemny kombinezon oraz kamizelkę shinobi
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie | kabura na lewym udzie | torba nad prawym pośladkiem | torba nad lewym pośladkiem | kamizelka shinobi | ochraniarz "Zjednoczonych Sił Sogen" na lewym ramieniu
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=112398#p112398
- GG/Discord: Takaś#4124
- Taiyō
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Ginkara
- Krótki wygląd: Rachityczny ektomorfik o figurze wazy, metr i siedemdziesiąt centymetrów wzrostu, słomkowe włosy, bursztynowe oczy z gęstymi rzęsami, usta o esowatym kształcie z powiększoną dolną wargą.
- Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11215&p=210160#p210160
- GG/Discord: spectrofobia
- Multikonta: Uguisu
Re: Nakama power lub inny power up
3 x
#9d3126
trochę mnie nudzi świat i nie chcę się już starać

z drugiej strony chcę wszystko i w sumie to naraz
Karta postaci |PH | Bank Prowadzę
♦Kami Kaito ☼ [D] — „Dzielenie przez dwa” (nieobecny/a)
♦ Hikari Kaguya ☼ [D] — „Nimbooda” (nieobecny/a)
trochę mnie nudzi świat i nie chcę się już starać

z drugiej strony chcę wszystko i w sumie to naraz
Karta postaci |PH | Bank Prowadzę
♦
♦
- Rei Uta
- Wiek postaci: 17
- Ranga: Wyrzutek
- Krótki wygląd: - Różowe włosy.
- Czarne Haori przewiązane jedwabnym obi, tego samego koloru luźne spodnie oraz wysokie buty za kostkę.
- Patrz avatar.
- Po resztę zapraszam do kp. - Widoczny ekwipunek: - Torba biodrowa.
- Duży zwój na plecach. - Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=9566
- Aktualna postać: Rei
Chciałabym być na tak, ale czuje że to jedynie wprowadzi większy zamęt 

0 x
- Mukutaro
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 30
- Ranga: Tsume/Pazur
- Widoczny ekwipunek: Katana przy pasie, sztylet za pasem, plecak, Zanbatō na plecach
- Link do KP: viewtopic.php?p=212667#p212667
- GG/Discord: wolfig
Taicia już powiedziała co jest z tym nie tak i nie szedłbym w tą stronę, 3 razy na nie.
0 x
- Takashi
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Wysoki na około 178cm | czarne włosy spięte w kucyk | srebrne kolczyki w uszach | często widziany z grymasem na twarzy | ubrany w ciemny kombinezon oraz kamizelkę shinobi
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie | kabura na lewym udzie | torba nad prawym pośladkiem | torba nad lewym pośladkiem | kamizelka shinobi | ochraniarz "Zjednoczonych Sił Sogen" na lewym ramieniu
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=112398#p112398
- GG/Discord: Takaś#4124
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość