Może nie jest to problem per se, ale wydaje mi się, że na chwilę obecną ciężko jest określić rozpoznawalność naszych postaci na tle całego settingu i wydarzeń, które miały miejsce. Mam wrażenie, że trzeba wprowadzić jakiś sposób, żeby określić jak bardzo wytworzeni przez nas bohaterowie są rozpoznawani w świecie, i w jaki sposób - na przykład, w trakcie jakiegoś eventu nasza postać zrobiła coś niezwykłego, co przykuło uwagę innych, zarówno walczących, jak i postronnych. W takim przypadku nawet w innych miejscowościach mogłyby uderzyć plotki o tym wyczynie, i stworzyć obraz nowego bohatera/złoczyńcy.
ROZWIĄZANIE
Może i zabrzmi to troszkę dziwnie, ale chciałem wprowadzić Poziom Sławy. Po prostu po większych wydarzeniach Admin lub Mod Fabularny mogliby rozdać kilka tego typu punktów dla tych, którzy się wykazali. Takowych poziomów byłoby chociażby 6, i każdy prezentowałby inny stan sławy naszych bohaterów. Np. startowo otrzymywałoby się poziom 0, Anonim, czyli byłoby się osobą o której słyszeli może tylko jego znajomi, zaś przy randze 6 - Legenda, każdy NPC i inny gracz znałby imię lub pseudonim naszej postaci, pogłoski o jego sile (częstokroć przesadzone), pobieżny opis wyglądu... no, ale z plusów mielibyśmy znacznie łatwiej przy nawiązywaniu kontaktów z NPC (i może graczami również, zależy z kim się widzimy c;)
DODATKOWE UWAGI
- Przy okazji można by było zrobić też listę sławnych postaci, określić na niej gdzie są popularne i za co.
- Zdobyć wyższą rangę oczywiście byłoby trudno, w końcu trzeba się faktycznie wykazać w świecie, a to wymaga karkołomnych ruchów i szczęścia c:
- Sami też byśmy określali, jak nasza postać jest rozpoznawana za dane wydarzenie.