Zagajnik koło obozu przy murze

Awatar użytkownika
Kyoushi
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Re: Zagajnik koło obozu przy murze

Post autor: Kyoushi »

0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Hikaru
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Czarne włosy, jasnobłękitne oczy, średni wzrost, ciemne, krótkie spodenki i ciemna koszulka z długim rękawem, blizna na prawym ramieniu
Widoczny ekwipunek: Duża torba

Post autor: Hikaru »

Uff. Perswazja to niezwykle cenna umiejętność - między innymi pozwala uniknąć głupich utarczek słownych i naciągania się z bachorami. Kiedy usłyszałem, że dzieciak również zamierza zgodzić się na taką podwózkę, narysowałem trzeciego lwa i ożywiłem go za pomocą swojej specjalności. Gdy był już gotowy, również wsiadłem na niego.
Koń został przypięty przy wozie, ale to już nie moja sprawa. Kilka czy nawet kilkanaście godzin siedzenia w jednym miejscu krzywdy mu nie zrobi, a oni powinni być tu z powrotem mniej więcej po takim czasie. Skierowałem się razem z matką i jej dzieckiem w stronę, którą wskazała. Nie zamierzałem czekać ani się zatrzymywać.
Po drodze oczywiście rozglądałem się, unikałem większych skupisk ludzkich i odpowiadałem na niezbędne pytania - jeśli jakieś były. Poganiać ich raczej nie musiałem - w końcu to ja kierowałem wszystkimi swoimi bestiami i nie pozwalałem na to, by zostawały w tyle. W końcu to nie wycieczka krajoznawcza, a sama kobieta wspominała, że potrzebuje się znaleźć w mieście jak najszybciej. Na rozdrożu oczywiście skręciłem we wskazaną wcześniej drogę i dalej przemierzałem trakt aż do wjazdu do miasteczka. Niedługo przed początkiem zabudowań kazałem matce i dziecku zsiąść ze swoich lwów, by je odwołać. Nie miałem zamiaru tłumaczyć się przed durną gawiedzią z tego, co zrobiłem, kim byłem i tak dalej.
- No dobrze, jesteśmy - rzuciłem, gdy procedura 'wysiadania' była już zakończona - wygląda na to, że jakoś daliśmy radę. Czy dalej poradzicie sobie sami? - zapytałem, mając szczerą nadzieję, że następnym co usłyszy będzie "tak".
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.

0 x
Awatar użytkownika
Hikaru
Postać porzucona
Krótki wygląd: Czarne włosy, jasnobłękitne oczy, średni wzrost, ciemne, krótkie spodenki i ciemna koszulka z długim rękawem, blizna na prawym ramieniu

Na szczęście udało się przebyć drogę przez las bez niespodziewanych przygód. Chłopakowi udało się dostarczyć matkę z dzieckiem dokładnie tam, gdzie chcieli i nie spadł im przy tym włos z głowy. Było się z czego cieszyć, prawda?
Miejsce, do którego dotarli było osadą, na którą składało się zaledwie kilka domów. Ku jego niewielkiemu zaskoczeniu, na miejscu kobieta okazała coś na kształt wdzięczności. Uchiha nie był do tego specjalnie przyzwyczajony, dlatego oczywiście podziękowania przyjął i wysłuchał tego, co ma dalej do powiedzenia.
- Jasne, da się zrobić - stwierdził, wpatrując się otrzymany od niej kamyk. Wyglądał niezwykle ciekawie - świecił (prawdopobnie odbitym światłem) i sprawiał wrażenie rzadkiego. Być może był nawet szlachetny? Tego nasz bohater nie wiedział, nie mniej jednak schował go w najbezpieczniejsze miejsce - do torby i wsiadł na swojego lwa, by udać się do miejsca, gdzie pozostawili wóz z koniem. Przeciwko samemu zadaniu nie oponował, mimo że było ono czasochłonne. Nie chciał jednak pozostawiać zwierzęcia samego na noc, bo prawdopodobnie zostałoby zjedzone do rana przez wilki lub inne drapieżniki. W innym przypadku pewnie by tego nie robił, ale kobieta wydawała się być szczera i naprawdę nie mieć możliwości szybkiego dotarcia z akcją ratunkową dla czworonoga.
Również w drugą stronę drogę chciał pokonać we w miarę szybkim czasie. Jeśli mu się to udało i był już na miejscu, przeszukał zawartość wozu, sprawdzając czy nie ma tam wartościowych rzeczy jak pieniądze, biżuteria itp., a których zapomniałaby ze sobą zabrać kobieta. Jeśli coś znalazł i nie było to duże lub ciężkie, schował do torby by oddać jej to na miejscu. Co do konia, to oczywiście odwiązał go od wozu i złapał za lejce tak, by móc swobodnie go prowadzić. Koń nie miał siodła, więc jazda na nim byłby zapewne ekstremalnie niewygodna, więc Hikaru uciął sobie dłuższy spacer z koniem u boku. W końcu, do czego miał się spieszyć? Towarzystwo zwierząt i tak było dla niego znacznie lepsze niż towarzystwo ludzi.
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi

0 x
Awatar użytkownika
Hikaru
Postać porzucona

Tego się nie spodziewał. Kolejny gość z pałką grożący jej użyciem? Tego było już za wiele. Na początku szło jak po maśle - koń był na miejscu, udało mu się też spakować rzeczy najpilniejszej potrzeby. Oczywiście jednak w momencie, kiedy miał już sobie odejść ze zwierzęciem, pojawił się ten jegomość. Chłopak wyjął z torby kunai i wycelował nim w napastnika.
- Szanowny Panie - powiedział do niego głosem, z którego przebijała zarówno irytacja, jak i uprzejmość - ten wóz razem z koniem i wszystkimi przynależnościami jest własnością pewnej kobiety i jej syna. Jestem tutaj, by zwrócić im ich własność. Jeśli będzie pan nadal mi przeszkadzał, będę zmuszony użyć siły - w tym momencie popatrzył na zwrócone w kierunku tamtego ostrze.
Jeśli był to zwykły oszust, powinien szybko odpuścić. Jeśli jednak jest to chojrak, który wierzy we własne siły, za chwilę może tu dojść do krwawej jatki. Hikaru zdecydowanie wolał uniknąć siłowego rozwiązania, bo po ostatniej przygodzie z bandą mieszkańców lasu miał już po dziurki w nosie pojedynków - czy to honorowych czy też niehonorowych.
- Co więcej, znam też wodza klanu leśnych zbójców, więc jeśli chcesz uniknąć kłopotów...

Jeżeli natomiast chodzi o samego konia i zaplątane lejce, to po prostu odciął je nożem tuż przy guzie, jaki powstał przy wozie. Chciał dzięki temu pozostawić jak najdłuższy ich odcinek, za który mógłby prowadzić czworonoga.
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi

0 x
Awatar użytkownika
Hikaru
Postać porzucona

Dziwnego gościa, który ostatecznie okazał się być szabrownikiem, udało się na szczęście szybko odgonić z tego miejsca. Hikaru nie był zaskoczony tym zachowaniem – ludzie tego pokroju liczyli tylko na łatwy łup zdobyty tanim kosztem i małym ryzykiem. Kiedy więc pojawiło się widmo konfrontacji, wiali gdzie pieprz rośnie.

Uchiha podążył więc tam, gdzie spodziewał się znaleźć kobietę, której pomagał. Kiedy już odprowadził konia i oddał jej potrzebne klamoty, wydawała się być wniebowzięta. Mimo swojego charakteru, odwzajemnił uśmiech, ale szybko skierował się w swoją stronę. Wynagrodzenie przyjął – być może kobieta miała ten kamień i nie była w stanie spieniężyć go za dobrą cenę. A tak przynajmniej zatrzymała trochę gotówki w portfelu. Gotówki, której pewnie i tak nie wziąłby od jakiejś zwykłej kobieciny z dzieckiem.

Niezależnie od tego, opuścił w końcu ten las, w którym przydarzyło mu się tyle dziwnych rzeczy. Skierował się gdzieś na południe. Gdzieś w kierunku większych skupisk ludzkich…

ZT
0 x
Awatar użytkownika
Nana
Wiek postaci: 24
Krótki wygląd: Ciemne włosy, ciemne oczy, blada cera, Sharingan - typowa Uchiha. Szczupła, średniowysoka.
Widoczny ekwipunek: Ładne, czarne kimono. Torba przy pasie i zawieszona maska Kitsune. Katana na plecach.
GG/Discord: nanusia_

Post autor: Nana »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Nana
Krótki wygląd: Ciemne włosy, ciemne oczy, blada cera, Sharingan - typowa Uchiha. Szczupła, średniowysoka.
Widoczny ekwipunek: Ładne, czarne kimono. Torba przy pasie i zawieszona maska Kitsune. Katana na plecach.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Nana

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości