Wynagrodzenie za misje
- Moderator Techniczny
- Moderator
- Wiek postaci: 100
- Ranga: Spellcaster/Effect
- GG/Discord: Wolfig#2761
- Multikonta: Mujin, Jinpachi
- Aktualna postać: Mujin, Jinpachi
- Moderator Techniczny
- Moderator
Re: Wynagrodzenie za misje
WYCENA: Riritsu + Ryuujin (D)
Zacznę od uwag - Jak to jest, żę to GM pisze, co robi gracz, a gracz dopiero robi to w następnym poście i wrzuca techniki? Nie rozumiem. Nie robimy tak. Jeśli Ryujin chciał użyć techniki - powinien to zawrzeć w poście swoim. Nie ty za niego - również zabrakło żadnego wyjaśnienia ani czegokolwiek w hide "dlaczego akurat tak to rozwiązaliście" Dlatego nie mogę przejść obok tego obojętnie. Zawsze można napisać post więcejZ tego względu - Riritsu dostaje po łapkach.
Czemu post 9 i post 7 są takie same? - Jeżeli rzeczywiście doszło do niefortunnego skasowania posta, przy kopiowaniu wzoru to wypadałoby go jednak napisać na nowo i zawrzeć informacje w hide, dlaczego była edycja
No a tak poza tym to uwag nie mam. Całkiem fajnie rozegraliście prostą przygodę na szlaku. Standard, Riritsu +2, Ryuujin +3
No i chyba jednak lubisz tego Ryuujina, co nie Gundan?
Do sprawdzenia:
0 x
- Moderator Techniczny
- Moderator
WYCENA: Nana + Isei (D) - Standard Nana +3, Isei +3
Fajnie jakbyście liki do posta, rzeczywiście linkowali do posta i to w obu miejscach :<...
A tak poza tym to fajnie, że Nana napisała kilka pieniążków, nie miałem przed oczami tych 250 ryjków dawanych za spacer z dzieckiemTak trzymać. [a nagroda wiadomo, standardzik]
Do sprawdzenia:
0 x
- Shinoko
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: KP
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 55#p141155
Nick prowadzącego: Naoki
Nick biorącego/biorących udział: Shinoko
Rodzaj misji: C
Streszczenie misji: W osadzie portowej rozchodzi się nowina o tym, iż naczelnik poszukuje najemnika do ochrony karawany i jej transportu do Atsui. Shinoko, początkowo, ignoruje ambaras, by potem, a jakże, znaleźć się w samym jego centrum. W wyniku własnej zuchwałości zostaje siłą zrekrutowana do przedsięwzięcia, początkowo trafiając do więzienia. Tam też nie szczędzi słów pełnych jadu. Ostatecznie, przekupiona pieniędzmi, zgadza się pomóc w transporcie, jak się okaże, kanibali.![]()
Link do misji: Osada portowa i okolice -> więzienie -> Szlak transportowy -> Szlak transporotwy -> Szlak transporotwy
Ilość postów: 30/30
0 x
- Moderator Techniczny
- Moderator
WYCENA: Nana + Kaiho (D) Standard, Nana +2, Kaiho +4 no i hajsik
Teraz już wiem dlaczego -> Sierociniec "u Czarodziejki" Moim zdaniem bardziej klaun i showman niż opiekunka z tego Kaiho![]()
Ale no, krótka zabawa i zapłata sporawa, ja bym jednak wolał by Kaiho nieco pieluch tam pozmieniał do wieczora, o!![]()
Do sprawdzenia:
- Sukuna + Kaiho (D) - Hanuman
- Renkuro + Sukuna (D) - Hanuman
- Mei + Satsu (D) - Kabuki
- Tamaki + Mujin, Isane (D)
- Kaiho + Haruko, Akio (D)
- Naoki + Shinoko (C)
0 x
- Shinoko
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 24
- Krótki wygląd: KP
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 55#p141155
Nick prowadzącego: Shinoko
Nick biorącego/biorących udział: Kirishima Chiaki
Rodzaj misji: D
Streszczenie misji: Właściwie skończyło się zanim rozpoczęło, nie mam czego streścić.
Link do misji: [klik]
Ilość postów: 4/15
0 x
- Kutaro
- Wiek postaci: 23
- Krótki wygląd: Wysoki, młody mężczyzna. Czarne ścięte przy czaszce włosy, ciemne okrągłe okulary, kwadratowa szczęka. Popielaty płaszcz do kolan, bez rękawów, ciemne spodnie.
- Widoczny ekwipunek: Duży kunai przy pasie, czerwony karwasz na lewej ręce
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=8723
- GG/Discord: Templar#5431
- Multikonta: Templar
Nick prowadzącego: Kutaro
Nick biorącego/biorących udział: Kai
Rodzaj misji: Misja D
Streszczenie misji:W ramach testu charakteru świeżo upieczony samuraj Kai zostaje wysłany do wioski Furusawa by rozwiązać konflikt, gdyż jedna ze stron zażądała opinii z zewnątrz osady. Kai rozeznaje się w sytuacji, poznaje kilka osób w wiosce i wydaje sprawiedliwy wyrok. Dodatkowo poruszaja odpowiednie struny w sercach jego rozmówców, za pomocą pięknej mowy pojednawczej. Prawdopodobnie udało mu się w ten sposób złagodzić potencjalne przyszłe konflikty.
Link do misji: wstęp - akcja
Ilość postów:15/15
Rozpoznawalność po misji*:Zdobycie przez Kaia tytułu Yūben - złotoustego na okolicznych terenach.
Wynagrodzenie dla gracza *:Standard
Nick biorącego/biorących udział: Kai
Rodzaj misji: Misja D
Streszczenie misji:W ramach testu charakteru świeżo upieczony samuraj Kai zostaje wysłany do wioski Furusawa by rozwiązać konflikt, gdyż jedna ze stron zażądała opinii z zewnątrz osady. Kai rozeznaje się w sytuacji, poznaje kilka osób w wiosce i wydaje sprawiedliwy wyrok. Dodatkowo poruszaja odpowiednie struny w sercach jego rozmówców, za pomocą pięknej mowy pojednawczej. Prawdopodobnie udało mu się w ten sposób złagodzić potencjalne przyszłe konflikty.
Link do misji: wstęp - akcja
Ilość postów:15/15
Rozpoznawalność po misji*:Zdobycie przez Kaia tytułu Yūben - złotoustego na okolicznych terenach.
Wynagrodzenie dla gracza *:Standard
0 x
"ale odkąd doszedł Templar, stał się wyrocznią na wszystko,
samemu wkładając w cokolwiek minimum pracy i effortu"

samemu wkładając w cokolwiek minimum pracy i effortu"

- Moderator Techniczny
- Moderator
WYCENA: Mei + Satsu (D) - Nie mam większych uwag prócz tego, że takie łowienie nićmi jest grubymi nićmi szyte. Badum tss. Wydaje mi się, że tutaj na spokojnie można było nieco naszego niciowca zmęczyć, bo łowienie raczej nie trwało jedną turę per se. Kwestia woreczka z kaską, no ![]()
A tak poza tym, to fajnie, że pan niciowy ma serduszkoStandard +3 dla obojga
Do sprawdzenia:
0 x
- Moderator Techniczny
- Moderator
WYCENA: Tamaki + Mujin, Isane (D) - Wreszcie mam okazje czytać Mujina i moje pierwsze wrażenie to taki doktor/patolog noir :> A poza tym, to uroczo razem z Isane wyglądacie. To już oficjalny ship - deal with it. ![]()
Poza tym to tak was widzę
Standard +4 za jakość +4 ph za misję grupową dla pielęgniarki oraz pana doktora![]()
Standard +3 za jakość +3ph za misje dla Tamaki, 325 ryo
Pewnie nie pogardziłaby połową PH za tą misjeKto by pomyślał, że technika Asaki okaże się użyteczna? ![]()
Do sprawdzenia:
- Kaiho + Haruko, Akio (D) - kabuki
- Naoki + Shinoko (C)
- Shinoko + Kirishama Chiaki (D) - Nieskońcozna - kabuki
- Kutaro + Kai (D)
0 x
- Mei
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Niewysoki wzrost, niebieskie do pasa włosy oraz oczy z heterochromią. Lewe szkarłatne, zaś prawe koloru lodowego sopla. Budowa ciała szczupła, skóra śnieżnobiała o niskiej temperaturze. Strój miko. W skrócie młody wygląd jak na 29 lat.
- Widoczny ekwipunek: Jedną z bardziej widocznych rzeczy jest wachlarz noszony przez kobietę na plecach. Zaraz po nim uplasowała się duża torba znajdująca się pod nim. Poza nimi ma jeszcze dwie kabury, każda przypada na jedno udo (od czasu do czasu są widoczne spod ubrania). Do kompletu dochodzą rękawiczki z ochraniaczami, a także sznureczek obwiązany na ręce z kluczykiem zawieszonym na nim.
- Link do KP: viewtopic.php?p=5659#p5659
- GG/Discord: Mei#0402
- Multikonta: Yona
Nick prowadzącego: Mei
Nick biorącego/biorących udział: Atasuke
Streszczenie misji:
Przed wyruszeniem w podróż Kagawa zostaje zaczepiony przez kapłankę, która potrzebuje jego pomocy w kaplicy Ebisu. Ten z kolei zgadza się użyczyć swoich rąk i wspomóc młódkę. Dzięki temu, poza nauczeniem się kilku tradycji panujących na terenie uważanym za święte, pracuje w pocie czoła, by wykonać wszystkie dane mu zadania.
Link do misji: Początek misji
Ilość postów: 15/15
Nick biorącego/biorących udział: Atasuke
Streszczenie misji:
Przed wyruszeniem w podróż Kagawa zostaje zaczepiony przez kapłankę, która potrzebuje jego pomocy w kaplicy Ebisu. Ten z kolei zgadza się użyczyć swoich rąk i wspomóc młódkę. Dzięki temu, poza nauczeniem się kilku tradycji panujących na terenie uważanym za święte, pracuje w pocie czoła, by wykonać wszystkie dane mu zadania.
Link do misji: Początek misji
0 x
- Moderator Techniczny
- Moderator
WYCENA: Shinoko + Kirishama Chiaki (D) - Nieskończona Tatsuo to przejął, bez dogadania więc dla ciebie całe nic Shinoko
Do sprawdzenia:
- Kaiho + Haruko, Akio (D) - kabuki
- Naoki + Shinoko (C)
- Kutaro + Kai (D) - kabuki
- Mei + Atasuke (D)
0 x
- Moderator Techniczny
- Moderator
WYCENA: Kaiho + Haruko, Akio (D) - Myślałem, że to promocja na karpia w biedronce, a jednak nie, to egzekucja. A wyprawa do biedronki po croxy zaraz po tym!
Standard+ 5 dla Kaiho, +4 dla Haruko i Akio. + wspaniałe kreacje z pustyni.
Podoba mi się pani Sabaku. Chcę jej więcej na misjach, może nawet dla Haruko i Akio. DEJ JEJ WINCYJ
Awww, strasznie pustynna i może nie tyle przygoda co zdarzenie, ale że trafiło na naszych modnisiów to jakoś się udało - wspaniale.
Do sprawdzenia:
- Naoki + Shinoko (C)
- Kutaro + Kai (D) - kabuki
- Mei + Atasuke (D)
0 x
- Moderator Techniczny
- Moderator
WYCENA: Kutaro + Kai (D) Obaj panowie standard +5
Nie często czyta się takie fajne "zdarzenia" do jakich doszło tutaj. Bardzo klimatyczne, bardzo osadzone w świecie... Kurcze, no nie wiem co powiedzieć. Od dzisiaj muszę częściej śledzić przygody tego pana samuraja Kai'a, ale też i kolejne misje Kutaro, bo wątek był naprawdę pasujący do rangi misji, a zarazem i do postaci gracza. Powiedziałbym, że to jeden z fajniejszych wstępów na forum, jaki można było komuś zaoferować. Brawa panowie.
Do sprawdzenia:
- Naoki + Shinoko (C)
- Mei + Atasuke (D)
0 x
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Wyrzutek C
- Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
- Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=5229
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Toshiki Oden
Nick prowadzącego: Tamaki
Nick biorącego/biorących udział: Harikido
Streszczenie misji: Harikido wkracza do sklepu z obuwiem i żąda haraczu, jednak pewien chłopiec próbuje mu bezskutecznie stawiać opór w efekcie czego zostaje mocno sponiewierany przez mafiozę.
Link do misji: 1-5, 6-15
Dodatkowe: Link do wyceny poprzedniej, dostałem tutaj już 3 PH za tą misję jakby co
0 x
- BeeBee-Hachi
- GG/Discord: Kubalus#9713
- Multikonta: Tetsuro/Zankoku
WYCENA: Sukuna + Kaiho (D) - akcept, +5 PH dla obu stron. Podobało mi się zderzenie dwóch kompletnie odmiennych światów tutaj i naturalne reakcje postaci (choć jednocześnie miałem wrażenie, że gdyby Kaiho miał minimalnie bogatsze życie wewnętrzne, to wykupiłby za nie oba miasta kupieckie :P). Na plus też dość przejmująca i kameralna historia, z dylematem moralnym dla bohatera. Żadnych większych niezgodności z realiami nie dopatrzyłem się.
Do sprawdzenia:
- Naoki + Shinoko (C)
- Mei + Atasuke (D) kabuki
- Tamaki + Harikido (D)
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości