Równiny Kantai

Prowincja o znacznej powierzchni otoczona niedużymi wysepkami umiejscowiona na morzu na zachód od Prastarego Lasu. Kantai zamieszkiwany jest przez klany: Hōzuki, Hoshigaki i Shabondama. Umiejscowiona na niej Hanamura stanowi stolicę nowopowstałego Cesarstwa. Ze względu na swoje umiejscowienie na Kantai rozwijany jest w szczególności przemysł wodny, a także rybołówstwo. Ze względu na wysoką wilgotność powietrza przy równocześnie niewysokiej temperaturze zaobserwować można na wyspach praktycznie cały czas występującą mgłę, które skutecznie zakrywa pole widzenia na większą odległość.
Awatar użytkownika
Sashiko
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Ciemne włosy zawiązane w kok, brązowe oczy, szczupła i zgrabna sylwetka, średni wzrost. Ubiór: biały strój z białym płaszczem, białe rękawiczki i maska wilka na twarzy (szczegóły i obrazki w KP)
Widoczny ekwipunek: Łuk i kołczan ze strzałami oraz włócznia na plecach, torba na boku nieco z tyłu
Multikonta: Uchiha Tsuyoshi

Re: Równiny Kantai

Post autor: Sashiko »

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Harikotto
Martwa postać
GG/Discord: Harry #6706
Multikonta: Harikido

Post autor: Harikotto »

0 x
Pięć linijek i do przodu, to moje nindo. Dobre nie?
Awatar użytkownika
Sashiko
Krótki wygląd: Ciemne włosy zawiązane w kok, brązowe oczy, szczupła i zgrabna sylwetka, średni wzrost. Ubiór: biały strój z białym płaszczem, białe rękawiczki i maska wilka na twarzy (szczegóły i obrazki w KP)
Widoczny ekwipunek: Łuk i kołczan ze strzałami oraz włócznia na plecach, torba na boku nieco z tyłu

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Sashiko

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Sashiko

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Sashiko

0 x
Obrazek

Ryō | PH
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Stalowe oczy
- Kucyk
- Atletyczna budowa ciała
- Brązowo-bordowa tunika
- Dopasowane spodnie shinobi
- Czarny pas
- Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba
- Płaszcz
Multikonta: Tapion

Post autor: Kaito Mizukane »

Byłem czujny i ostrożnie śledziłem każdy ruch ropuchy. Czułem, że bardzo zbliżyłem się do momentu kiedy mogłem przeszarżować w negocjacjach, jednak musiałem zaryzykować. Pracować tak całkiem za frajer to mi się nie widziało prawie tak samo jak ścięcie głowy. Na szczęście nie przekroczyłem tej cienkiej zarysowanej granicy, jednak pewnej nagrody też nie miałem zagwarantowanej. Pozostała mi jedynie nadzieja, gdyż ta jebana ropucha rzeczywiście przekonała mnie, że jesteś w stanie mnie dopaść i unieszkodliwić. Co prawda gdy oddaliłem się od ropuchy na trzydzieści metrów z błyskiem w oku, odwróciłem się do niej, wystawiłem rękę i zacząłem machać nią do ropuszki. To był ten moment kiedy jeden z czynników do wykonania techniki został spełniony wystarczyło skumulować chakrę i uaktywnić pełny potencjał mojego jutsu. Kusiło jak cholera, ale w uszach zabrzęczało mi tylko
- "...zasłużysz na coś specjalnego." - przestałem machać ręką, opuściłem ją.
- Ta nagroda to może być coś bardzo wartościowego, wszak skoro ropuchy nie gadają, a ta gada toteż pewnie ma coś ekstra w zanadrzu, a jak nie to później ją zabije, wszak znam kilka naprawdę potężnych technik.

Nie oglądając się za siebie ruszyłem we wskazane miejsce, jednak jak już tam byłem to właściwie nie wiedziałem od czego mam zacząć. Jedynie co mi pozostało to wypatrywanie tego znaku gdzieś w przyrodzie, ale to akurat pośmiałem się z siebie w duchu. Wybrałem jednak opcję w której to wypytywałem miejscową ludność gdzie to może dokładnie być, to z ryciny.
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Souei - Zlecenie Specjalne A
  2. Kujaku Haruka - Zlecenie Specjalne D
Awatar użytkownika
Arii
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Post autor: Arii »

7/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Kaito starał się cały czas opanować, mimo że prowadziła nim nadal chęć zabicia kolejnej ropuchy i myślał, że dałby jej rady - powstrzymał się. Czuł, że coś może pójść nie tak. Miał kilka podejść do tego, ale za każdym razem rezygnował z jakiejkolwiek ingerencji na zwierzęciu. Czuł, że to mógłby być ostatni moment w jego życiu a nawet dla takiego złodzieja jak on było to coś ważnego. Dlatego ruszył w swoją podróż dalej niż musiał. W swoim stroju przerażał większość ludności, do której podchodził. Zapominało mu się, że był cały we krwi i nawet nie obmył rąk w rzece. Dlatego większość ludzi go omijała, niektórzy zdawkowo mu mówili, że oszalał, że szuka jakiegoś stwora z obrazka. Mało osób też na nią spojrzała uznali go za zwykłego szaleńca. I tak o to kroczył po ścieżce, aż zapadła noc. Nie wiedział, co dalej ma robić patrząc się na ciemne niebo pełne gwiazd. Chodzenie w nocy po jakiś równinach nie było odpowiedzialne i bezpieczne, ale na uboczu zobaczył światło płomieni przed jakąś starą chatą. W okolicy nikogo nie było. Miał gdzie się ogrzać a nawet jakaś strawa była obok... Idealny moment na odpoczynek?A może jakaś zasadzka? Chociaż wyglądało to całkiem dobrze i zachęcają. Nawet czuł lekkie zmęczenie cała ta absurdalna sytuacja doprowadziła go na skraj jego psychiki i wysiłku, oby to wszystko było warte zachodu...
  Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

Obmyłem delikatnie wcześniej ręce w rzece jednak trzeba było przyznać, że to była za mało. Co gorsza cała ta sprawa z ropuchą jak i jej zadnie skutecznie wybiły mnie z mojego standardowego skupienia. Co okazało się dla mnie niezbyt łaskawie ponieważ co tu dużo gadlć jak ostatnia flelja udałem się w wyznaczone miejsce. Przy czym słowo fleja nie oddaje tragedii w zaistniałej sytuacji gdyż niestety wyglądałem jak zwykły rzezimieszek tylko trochę innym stroju. Jeżeli nadarzyła się tylko najmniejsza okazja to z pewnością z niej skorzystam i się obmyje, bo wyglądałem przeraźliwie. Dodatkowym argumentem za tym abym doprowadził się do ładu był fakt, że nawet jakbym chciał to i tak nie byłbym w stanie nic ukraść przez fakt, że jestem cały ubrudzony we krwi.

Gdy zapadł zmrok, oczy trochę mi się kleiły i zastanawiałem się czy dobrym rozwiązaniem nie byłoby postawienie sobie kilku ścian z Dotonu i przespanie się pod chmurką kiedy nagle dostrzegłem chatę w której świeciło się światło. Nie chcąc tracić dłużej czasu powędrowałem tam licząc, że czekać na mnie będzie strawa oraz wygodne łóżko. Wszak przydałoby się zregenerować przed dalszymi poszukiwaniami. Ziewając przyspieszyłem kroku aby znaleźć się na miejscu najszybciej jak to tylko możliwe. Przez głowę przeszła mi myśl
- A może to zasadzka ?
Jedna uspokoiłem się w miarę szybko i poszedłem dalej przed siebie prosto do chatki
0 x
Awatar użytkownika
Arii
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Post autor: Arii »

8/17Kum Kum
Wyprawa B - Kaito

Przyglądał się chacie i idąc w jej kierunku zwątpił, w głowie miał, że to jakaś zasadzka. W końcu ile takich historii się słyszało, że ludzie zginęli w takich chatkach? Zbyt wiele. Ale zmęczenie, głód i brud stwierdziły za niego - musiał tam dotrzeć. I im bliżej chatki był tym czuł większe zmęczenie, czuł zapach pysznego jedzenia. Rozejrzał się mimochodem po podwórzu i nie widział śladu nikogo a przed samym wejściem na ławeczce była drewniana misa z wodą idealnie, żeby się obmyć. Obok też jakaś czysta ściera do wytarcia. Jakby ktoś czekał na takich przechodniów co on. Obok misy był kawałek chleba. Dobry początek, prawda? Chata nie wydawała się porzucona, ewidentnie ktoś tutaj musiał zamieszkiwać, ale im dłużej ją obchodził tym bardziej stwierdzał, że nikogo tutaj nie ma i nie było we wcześniejszych godzinach. Dlatego też nie obawiał się wejść do chatki, gdzie paliło się w kominku. Odetchnął wchodząc do środka. Pachniało jakimś gulaszem. Na stoliku paliły się cztery świeczki a w izbie obok było zaścielone łóżko. Gdzieś wisiały też jakieś kimona, zacerowane. Drzwi mógł sam zamknąć na zasuwkę. Nikogo tutaj nie było. Był bezpieczny. A nad kominkiem wisiał garnuszek z gulaszem. Co to mógł być za fart? Od ropuchy do prawdziwego domu?! Ten dzień był od samego początku dziwny... A może ropucha też mu się przyśniła? Może był w jakimś genjutsu?
  Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantai”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości