PROBLEM
Wydaje mi się, że balans między tym, jak szybko przyrasta agresja oraz tym, jak wolno spada jest trochę zaburzony. Może to doprowadzić do sytuacji, gdzie Bijuu będzie używalny raz na dwa lata irl, aż do osiągnięcią 4 poziomu kontroli. Trochę słabo biorąc pod uwagę różną aktywność Jinchuu na forum oraz możliwość wykorzystywania innych wzmocnień w zasadzie od ręki w każdej misji.
Do tego wydaje mi się, że sytuacja "Gdy zostanie się poddanym bardzo silnym negatywnym emocjom." winna być trochę szerzej rozpisana, gdyż w takiej formie daje bardzo dużą swobodę interpretacyjną.
ROZWIĄZANIE
No więc wydaje mi się, że można lekko dopracować mechanikę poprzez kilka zmian.
-zwiększenie opadania agresji w zależności od poziomu kontroli (wartości przykładowe):
- Na 2 poziomie kontroli: -2pkt na porę roku
- Na 3 poziomie kontroli: -5pkt na porę roku
-Dodanie wyprawy pozwalającej zmniejszyć agresję demona. Wyprawa powinna być wysokiej rangi (A lub S?) i zależna od aktywności gracza. Jeśli ktoś w ciągu roku robi 3 misje i na każdej spamuje demonem no to może niekoniecznie powinien mieć możliwość wyjścia na taką wyprawę, ale jak ktoś robi ponad 2 misje A/S miesięcznie to może mu się tam sporo tego stackować i wtedy taka wyprawa dla bardzo aktywnego Jinchuu miałaby sens.
DODATKOWE UWAGI
Obecnie rocznie (irl) mamy 8 pór roku. Co daje 40 agresji bazowo + powiedzmy 8 za konsekwencję (załóżmy, że ktoś wbił jej tylko 1 próg, co wydaje mi się sensownym założeniem dla graczy 2-4k PH nieidących w genjutsu) oraz niezgodny charakter. W takim wypadku w roku boost może być użyty w zasadzie 2 razy i raz na 3 lata irl trzeci raz. Trochę słabo, szczególnie jak ktoś wali misję za misją. Dodanie moich modyfikacji zwiększa spadek agresji z 48 do 64 na 2 poziomie kontroli oraz z 48 do 88 na 3 poziomie, co sprawia, że można go użyć odpowiednio 3 lub 4 razy w roku (+1 extra użycia co 3 lata).