Okolice Watarimono

Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Re: Okolice Watarimono

Post autor: Tamaki Hyūga »

Wykorzystując przewagę jaką oferują mi moje klanowe zdolności, zabrałam się za przeszukiwanie terenu w poszukiwaniu naszych bandytów. Szukałam, szukałam aż w końcu natrafiłam wzrokiem na konwój wozów, który znajdował się paręset metrów przed nami i jechał w naszą stronę. Przyjrzałam się dokładniej mężczyznom wokół wozów i jak się okazało wszyscy poza woźnicami okazali się być odziani w zbroje typowe dla strażników miejskich. Wygląda na to że nam się poszczęściło.
- Widzę ich. Trzy wozy, obstawa to jeden z kataną, sześciu z włóczniami i trzech woźniców, jadą w naszą stronę, dzieli nas trochę więcej niż pół kilometra. Myślę że możemy częściowo założyć że to nasi bandyci ale nie możemy również odrzucić możliwości że to jednak nie są ci których szukamy, więc proponuję aby zabezpieczyć się na obie opcje. Może Harisham-san by został na drodze i zatrzymał ich aby sprawdzić czy to rzeczywiście nasi bandyci a my się pochowamy w koronach drzew aby móc zaatakować ich z zaskoczenia, jeżeli zaś okaże się że są to jacyś inni ludzie to wtedy po prostu się ich przepuści bez powodowania niepotrzebnego zamieszania i jakichś potencjalnie niebezpiecznych nieporozumień. Co wy na to? - zwróciłam się do moich kompanów z planem działania. Jeżeli nikt nie miał żadnych zastrzeżeń to przeszłam do realizacji mojej części planu, czyli wejścia na drzewo i ukrycia się w jego koronie aby zaczekać tam na znak, który zasygnalizuje że zbliżający się do nas konwój to rzeczywiście bandyci. Stojąc wśród gałęzi drzewa obserwowałam jak konwój zbliżał się co raz bardziej, kiedy podeszli już na odległość 90 metrów to przełączyłam tryb Byakugana na wizję wokół siebie.
[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 100% - 2% = 98%
Nazwa
Byakugan: Reberu Bi
Ranga
B
Kolejny poziom rozwoju daje użytkownikowi kolejne wzmocnienie jego Byakugana. Kontrola zasięgu wzroku przychodzi mu z łatwością i nie ma on problemu z przełączaniem się między widokiem na odległość i wokół siebie. Shinobi otrzymuje też nową umiejętność - jest on w stanie wyzwalać chakrę ze swoich tenketsu w taki sposób, by jej gęstość była w stanie zatrzymać nadchodzące uderzenia.
Zasięg
Koszt Chakry E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
Bonusy
+20 Percepcji przy aktywowanym Byakuganie
Nazwa
Kinobori no Waza
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Kolejna z podstawowych jutsu, które potrafią wykorzystać nawet największe świeżaki spomiędzy ninja. Technika ta pozwala na odpowiednią kontrolę i kumulację chakry w z góry określonym miejscu - tu są to stopy. Dzięki temu shinobi jest w stanie poruszać się po powierzchniach pionowych, a nawet poziomych (tylko w sprzeczności z grawitacją), czyli prościej - po ścianach i sufitach, drzewach, gałęziach, i po czym tylko nam przyjdzie ochota - nie wliczając wody.
Uwaga: Odpowiednio skumulowana chakra w stopach nie wyklucza korzystania z innych technik w trakcie jej używania.</span>
[/uhide]
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać
Wiek postaci: 13
Ranga: Dōkō
Multikonta: Daisuke

Post autor: Yosuke »

Okolica nieco się zmieniła. Miejsce, w którym teraz się znaleźli wyglądało jak idealnie przygotowane pod bandyckie zasadzki. Sporo drzew za którymi mogli się ukryć, dość wąski i bardzo dokładnie wytyczone ścieżki. To były jednak też warunki dobre dla shinobich. Ci potrafili wykorzystać takie ukształtowanie jeszcze lepiej, chociażby mając możliwość schować się w koronach drzew czy na wyższych partiach pnia różnych drzew.

Po uzyskaniu wszystkich koniecznych informacji od grupowego zwiadowczyni, której wzrok potrafił sięgać dalej, niż Rekinek potrafił sobie wyobrazić, trzeba było przejść do działania. Pomysł został zarysowany, a Yosuke jako najmłodszy z całego otoczenia, nie wtrącał się, przytakując na ten plan. Co prawda opierał się on bardzo mocno na tym, że Harisham poradzi sobie w momencie gdyby został zaatakowany. Tutaj tym bardziej Hoshigaki musiał uważać. Wiedział, że gdy walk się zacznie, trzeba będzie solidnie przeszkodzić bandytom.

Jako tak duża grupa zapewne będą mieć trudności w skoordynowaniu się, a do sprowadzenie na nich, a w szczególności lidera z kataną, solidnej mgły będzie sporym utrudnieniem. Z takim jednak ruchem Yosuke wstrzymywał się jednak do momentu, gdyby miała ta walka już się zacząć, w zadnym wypadku nie próbuje on wyjść przed szereg. Aby mieć do tego dobrą pozycję, schronił się w koronie drzewa, tak aby mieć dobry widok na wszystko co może się wydarzyć, a samemu pozostać niewidocznym.
[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]
Nazwa
Kinobori no Waza
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Kolejna z podstawowych jutsu, które potrafią wykorzystać nawet największe świeżaki spomiędzy ninja. Technika ta pozwala na odpowiednią kontrolę i kumulację chakry w z góry określonym miejscu - tu są to stopy. Dzięki temu shinobi jest w stanie poruszać się po powierzchniach pionowych, a nawet poziomych (tylko w sprzeczności z grawitacją), czyli prościej - po ścianach i sufitach, drzewach, gałęziach, i po czym tylko nam przyjdzie ochota - nie wliczając wody.
Uwaga: Odpowiednio skumulowana chakra w stopach nie wyklucza korzystania z innych technik w trakcie jej używania.</span>
Nazwa
Surudoi Kiri no Kage
Dziedzina
Suiton
Ranga
C
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
30 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 na turę)
Dodatkowe Wymaga znajomości Suiton: Kirigakure no Jutsu, sterowanie mgłą wymaga podtrzymywania pieczęci
Opis Nieco zmieniona wersja techniki Suiton: Kirigakure no Jutsu, w tym wypadku użytkownik techniki tworzy mały obłok mgły na przeciwniku. Po złożeniu pieczęci Tygrysa użytkownik wydziela z siebie chakrę, która po kilku chwilach przybiera postać mgły. Chmurka bardzo szybko gęstnieje na całym obszarze działania techniki, potrzeba na to zaledwie sekundy. Obłok mgły jest okrągły o promieniu 4 metrów. Dodatkową różnicą tej techniki w przeciwieństwie do swojej techniki matki jest fakt iż użytkownik może dowolnie przesuwać mgłę po polu walki, tak długo jak obłok przebywa nie dalej niż 30 metrów od użytkownika techniki oraz ten podtrzymuje pieczęć. Jeśli przestanie, mgła zatrzyma się w obecnej pozycji i będzie obecna dopóki użytkownik ponosi koszty chakry. Po przestaniu utrzymywania jutsu chakrą, rozprasza się ona szybciej niż Kirigakure.
Link do tematu postaci
KLIK!
[/uhide]
0 x
Awatar użytkownika
Uchiha Masako
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
Multikonta: Hoshigaki Toshiko, Hanuman

Post autor: Uchiha Masako »

0 x
Głos

Prowadzone misje:
  1. Ślad popiołu - Rozdział 3 - (C) Katakuri
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać
Multikonta: Harikido, Prosiaczek

Post autor: Harisham »

[uhide=Harisham, Yami, Yosuke, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Czakra: 105%-5%=100%
KP:
KEKKEI GENKAI: Suika Kawari
NATURA CHAKRY: Suiton
STYLE WALKI: Chanbara
UMIEJĘTNOŚCI:
Nabyta -
PAKT: brak
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 40
WYTRZYMAŁOŚĆ 40
SZYBKOŚĆ 60
PERCEPCJA 60
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 38
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 200
KONTROLA CHAKRY D
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 105%
MNOŻNIKI:
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
NINJUTSU E
GENJUTSU E
STYLE WALKI 1
Chanbara B
---
---
IRYōJUTSU E
FūINJUTSU E
ELEMENTARNE
KATON
SUITON C
FUUTON
DOTON
RAITON
KLANOWE C
JUTSU:

Ninjutsu:
Bunshin no Jutsu [E]
Henge no Jutsu [E]
Kai [E]
Kawarimi no Jutsu [E]
Kinobori no Waza [E]
Suimen Hoko no Waza [E]
Nawanuke no Jutsu [E]

Fūinjutsu:
Fūin no Jutsu [E]

Hozuki:
Suika no Jutsu [D]
Suihō no jutsu [D]

Chanbara
Yōdō [D]
Mikazukigiri [C] viewtopic.php?p=145194#p145194
Omotegiri [C] viewtopic.php?p=145233#p145233
Ikioi [C] viewtopic.php?p=145320#p145320

Suiton
Suiton: Kirigakure no Jutsu [D]
Suiton: Teppōuo [D]
Suiton: Mizutetsu no Jutsu [D]
Suiton: Teppōdama [C]
Suiton: Mizukiri no Yaiba [C]
Suiton: Mizurappa [C]
Suiton: Mizu Bunshin no Jutsu [C]
Suiton: Mizu Shuriken [C]
Suiton: Tenkyū [C] viewtopic.php?p=130951#p130951
Suiton: Mizuame Nabara [C] viewtopic.php?p=131702#p131702
Suiton: Mizu no Tatsumaki [C] viewtopic.php?p=145441#p145441

EKWIPUNEK

PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE):
- Wielki kunai przy pasie z prawej strony
- Katana przy pasie z lewej strony
- torba przy pasie
- gurda na plecach odwrócona korkiem do dołu
wypełniona do pełna wodą
- manierka przy pasie

PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):
5x - shuriken (w torbie)
3x - kunai (w torbie)
2x kunai z przywiązaną notką wybuchową
odznaka klanowa (zawieszona na szyi i schowana pod ubraniem)
Bojowa pigułka żywnościowa (w torbie)
Bombka dymna (w torbie)[/uhide]
[uhide=Harisham, Yami, Yosuke, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]
Nazwa
Henge no Jutsu
Ranga
E
Pieczęci
Pies → Świnia → Baran
Zasięg
Na ciało
Koszt
E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny (+1/2 na turę)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Pomocna technika przy pomocy której użytkownik może przybrać wygląd innej osoby bądź obiektu. W przypadku zmiany w inną osobę to zmieniona zostaje aparycja wraz z ubraniem, a dodatkowo głos pozostanie zmutowany do tego, jaki miała udawana przez nas osoba. Zmiana w przedmiot jest możliwa jeśli przedmiot jest wielkości porównywalnej z rozmiarem użytkownika, a dodatkowo nie zyskuje on żadnych właściwości przedmiotu w który się zmieni, np. zmieniając się w betonowy mur nie zyskamy jego trwałości. Technikę łatwo rozpoznać, ponieważ chakra użytkownika pozostaje niezmieniona, przez co shinobi o zdolnościach sensorycznych i Ci posiadający Doujutsu z łatwością przejrzą przygotowany fortel. Henge no jutsu zostaje przerwane po zranieniu lub uderzeniu użytkownika, a także w chwili zebrania przez niego chakry do jakiejkolwiek techniki.
[/uhide]
0 x
5 linijek i do przodu. To moje nindo. Dobre, nie?

W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

0 x
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

0 x

Awatar użytkownika
Uchiha Masako
Martwa postać
Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.

0 x
Głos

Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga

Cierpliwie czekałam ukryta w koronie drzewa, bacznie obserwując konwój. Czas wydawał się niemiłosiernie dłużyć a wozy ślamazarzyły się niczym muchy w smole, jednak wiedziałam że jednym z kluczy do udanej zasadzki jest właśnie cierpliwość. Kiedy wyczekiwani przez nas domniemani bandyci wreszcie się pojawili, od razu zauważyłam że idący przodem mężczyzna z kataną przy pasie nie był pierwszym lepszym człowiekiem z ulicy i wiedział jak się zachować w niespodziewanych sytuacjach. Zatrzymał konwój w bezpiecznej odległości od Harishama i zdecydowanie dało się zauważyć iż coś mu nie do końca pasowało w całej tej sytuacji. Szybko rozejrzał się omiatając wzrokiem las po obu stronach drogi po czym skierował spojrzenie prosto na koronę drzewa gdzie się ukrywałam. Czyżby mnie zauważył? Miałam nadzieję że nie udaremniłam całej zasadzki, jednak wzrok mężczyzny przeniósł się z powrotem na Harishama. Atmosfera gęstniała z każdą sekundą a nieprzyjemny ton i widoczna gotowość do walki przywódcy karawany tylko sprawiała że w każdej chwili spodziewałam się rozpoczęcia starcia. Nie chcąc jednak marnować więcej czasu na czekanie zajęłam się dokładniejszymi oględzinami wszystkich zebranych a także rozglądałam się w poszukiwaniu dodatkowej broni jaką mogliby mężczyźni mieć gdzieś poukrywaną na wozach, w szczególności kusz, których wcześniej nie widziałam a które podobno dzierżyli niektórzy ze strażników konwoju.

[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 98% - 2% = 96%
Użyte techniki:
Nazwa
Ranga
B
Kolejny poziom rozwoju daje użytkownikowi kolejne wzmocnienie jego Byakugana. Kontrola zasięgu wzroku przychodzi mu z łatwością i nie ma on problemu z przełączaniem się między widokiem na odległość i wokół siebie. Shinobi otrzymuje też nową umiejętność - jest on w stanie wyzwalać chakrę ze swoich tenketsu w taki sposób, by jej gęstość była w stanie zatrzymać nadchodzące uderzenia.
Zasięg
Koszt Chakry E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
Bonusy
Nazwa
Kinobori no Waza
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Statystyki i Dziedziny:
Obrazek
Wszystkie Jutsu:
Obrazek
Ekwipunek:
Obrazek
[/uhide]
0 x
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać

Wozy niezbyt spieszył się z dotarciem do zasadzki, ustawionej przez grupkę ninja. Yosuke bardzo niecierpliwił się, wyczekując na odpowiedni moment. Czas zdawał rozciągać się w nieskończoność, mimo, że było to tylko kilka minut. Wydawało mu się, że cała karawana zwalniała z każdym przebytym metrem. Tak jakby przewidywali, że pchają się prosto w pułapkę. Zatrzymali się również dość daleko od samego Harishama, zapewniając sobie bezpieczną odległość. A przynajmniej tak sądzili. Dla wielu dystans dwudziestu metrów to spora odległość. Jednak dla tej grupy to żaden problem. Tamaki już niejednokrotnie udowodniła na turnieju, że jest w stanie skrócić taki dystans w krótkim czasie, Masako przy pomocy łuku zapewne wolała taką odległość, a Harisham radził sobie dobrze zarówno w bliskim starciu jak i przy wykorzystaniu technik zasięgowych. Nie są więc w takiej najgorszej sytuacji, tym bardziej, że teraz będą zachęcani do podjechania jeszcze bliżej.

Yosuke nadal czekał ze swoim planem w gotowości, trzymając dłonie tuż przy sobie, aby móc jak najprędzej rozpocząć wykonywanie pieczęci. Wzrokiem również starał się określić pozycję każdego ze strażników oraz głównego samuraja na przodzie. Dokładnie patrzył co robią, czy sięgają po broń albo robią cokolwiek innego niebezpiecznego.

[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Używane jutsu:
Nazwa
Kinobori no Waza
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
KP:
Obrazek
Znane jutsu:
Obrazek
Ekwipunek:
Obrazek
[/uhide]
0 x
Awatar użytkownika
Yami

0 x
Awatar użytkownika
Uchiha Masako
Martwa postać

0 x
Głos

Prowadzone misje:
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

[uhide=Harisham, Yami, Yosuke, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Czakra: 105%-5%=100%
KP:
KEKKEI GENKAI: Suika Kawari
NATURA CHAKRY: Suiton
STYLE WALKI: Chanbara
UMIEJĘTNOŚCI:
Nabyta -
PAKT: brak
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 40
WYTRZYMAŁOŚĆ 40
SZYBKOŚĆ 60
PERCEPCJA 60
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 38
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 200
KONTROLA CHAKRY D
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 105%
MNOŻNIKI:
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
NINJUTSU E
GENJUTSU E
STYLE WALKI 1
Chanbara B
---
---
IRYōJUTSU E
FūINJUTSU E
ELEMENTARNE
KATON
SUITON C
FUUTON
DOTON
RAITON
KLANOWE C
JUTSU:

Ninjutsu:
Bunshin no Jutsu [E]
Henge no Jutsu [E]
Kai [E]
Kawarimi no Jutsu [E]
Kinobori no Waza [E]
Suimen Hoko no Waza [E]
Nawanuke no Jutsu [E]

Fūinjutsu:
Fūin no Jutsu [E]

Hozuki:
Suika no Jutsu [D]
Suihō no jutsu [D]

Chanbara
Yōdō [D]
Mikazukigiri [C] viewtopic.php?p=145194#p145194
Omotegiri [C] viewtopic.php?p=145233#p145233
Ikioi [C] viewtopic.php?p=145320#p145320

Suiton
Suiton: Kirigakure no Jutsu [D]
Suiton: Teppōuo [D]
Suiton: Mizutetsu no Jutsu [D]
Suiton: Teppōdama [C]
Suiton: Mizukiri no Yaiba [C]
Suiton: Mizurappa [C]
Suiton: Mizu Bunshin no Jutsu [C]
Suiton: Mizu Shuriken [C]
Suiton: Tenkyū [C] viewtopic.php?p=130951#p130951
Suiton: Mizuame Nabara [C] viewtopic.php?p=131702#p131702
Suiton: Mizu no Tatsumaki [C] viewtopic.php?p=145441#p145441

EKWIPUNEK

PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE):
- Wielki kunai przy pasie z prawej strony
- Katana przy pasie z lewej strony
- torba przy pasie
- gurda na plecach odwrócona korkiem do dołu
wypełniona do pełna wodą
- manierka przy pasie

PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):
5x - shuriken (w torbie)
3x - kunai (w torbie)
2x kunai z przywiązaną notką wybuchową
odznaka klanowa (zawieszona na szyi i schowana pod ubraniem)
Bojowa pigułka żywnościowa (w torbie)
Bombka dymna (w torbie)[/uhide]
[uhide=Harisham, Yami, Yosuke, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]
[tab=jutsu]
Nazwa
Mikazukigiri
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od długości ostrza
Koszt
Brak
Dodatkowe
Na czas używania techniki otrzymujemy +10 do siły, +10 do szybkości
Opis Technika posiadająca głównie znamiona defensywne. Szermierz znający to jutsu zadaje jedno, niezwykle szerokie cięcie które biegnie niemalże po kole wokół niego. Dzięki temu, może zablokować ataki nadchodzące z różnych stron lub zwyczajnie zatrzymać wrogów, którzy chcą go osaczyć. Dodatkowo, jeżeli shinobi jest dostatecznie wprawny w posługiwaniu się mieczem, może wykonać te uderzenia w sposób ofensywny, raniąc wszystkich dookoła siebie.
Nazwa
Suika no Jutsu
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 7% | D: 6% | C: 5% | B: 4% | A: 3% | S: 2% S+: 1% (za skroplenie)
Dodatkowe
Technika Pasywna, od klanowych A możliwość zmiany w olej za potrójny koszt
Opis <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Podstawowa technika klanu Hōzuki. Polega ona na zamianie dowolnej części ciała (bądź też jego całego) użytkownika w wodę, przez co unika obrażeń wynikających z ataku przeciwnika. Technika aktywuje się samoczynnie i bez wiedzy właściciela, wykorzystanie elementu zaskoczenia do skutecznego ataku jest więc znacznie utrudnione. Technika chroni przed większością obrażeń i ich rodzajów, z niewielkimi wyjątkami. Po dostatecznym opanowaniu umiejętności swojego klanu, możliwym jest zmiana w olej, który ma praktycznie te same właściwości co woda, pozwala jednak tworzyć za jego pomocą nowe techniki i ich kombinacje.
Po rozwinięciu dziedziny klanowej na rangę C możliwa jest zamiana wybranej części ciała w wodę na własne życzenie. Koszt chakry jest taki sam jak w przypadku samoczynnego skroplenia.</span>
Nazwa
Suihō no jutsu
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (1/2 za turę)
Dodatkowe
Zamiana w wodę techniką Suika no Jutsu
Opis Technika używana w formie kontrataku wobec oponentach opierających się na starciach bezpośrednich. Po wcześniejszej zamianie części ciała w wodę należy wejść w bezpośredni kontakt z oponentem. Wtedy to część wody zaczyna przemieszczać się po ciele oponenta, ostatecznie tworząc wodny bąbel wokoło jego głowy. Jeśli przeciwnik nie pozbędzie się go jakimś sposobem, to padnie na ziemię nieprzytomny z braku powietrza. Dużą rolę odgrywa tutaj wytrzymałość duszonego, który może próbować anulować technikę, przykładowo dążąc do przerwania fizycznego kontaktu. Wtedy to woda bezwładnie opada na ziemię i uwalnia głowę ofiary.
[/uhide]
0 x

Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

[Prawe dolne drzewo, zaraz obok konwoju]

Jak się okazało, nasz fortel został szybko zdemaskowany przez przywódcę karawany i ostrzegł on całą swoją grupę przed niebezpieczeństwem po czym od razu zaszarżował na Harishama. Mężczyzna był bardzo szybki, jednak ja wiedziałam że Harisham jakoś sobie poradzi w tej sytuacji a ja będę musiała możliwie najszybciej rozprawić z trójką mężczyzn stojącą przy wozach.
Czym prędzej ruszyłam z miejsca, wyciągając po drodze dwa shurikeny z torby i rzuciłam nimi w kusznika, chcąc uniemożliwić mu szybkie zestrzelenie mnie. Zbiegam w dół pnia drzewa na którym się ukrywałam i kiedy tylko byłam w zasięgu to użyłam techniki Shōtei Tantō aby możliwie najszybciej skrócić dystans dzielący mnie od kusznika i kontynuowałam natarcie techniką Hakke Sanjūni Shō. Wiedząc też że kusznik nie jest jedynym przeciwnikiem w pobliżu mnie, jak tylko skończę z kusznikiem to odwracam się w kierunku kolejnego przeciwnika i wykonuję w niego technikę Hakke Rokujūyon Shō aby szybko się z nim rozprawić.

[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 96% - 2% = 94% - 15% = 79%
Użyte techniki:
Nazwa
Ranga
B
Zasięg
Bonusy
Nazwa
Shōtei Tantō
Dziedzina
Klanowa Hyūga
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
10 metrów (tylko do przodu)
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Dodatkowe Na czas używania techniki dostajemy +20 do szybkości
Wymaga znajomości Jūkenpō Ichigekishin oraz Shōtei
Opis Rozwinięcie techniki Shōtei o szybki doskok do przodu do przeciwnika. Użytkownik poprzez gwałtowne wyzwolenie chakry ze swoich tenketsu wytwarza specjalny podmuch, który w połączeniu z wybiciem się z nóg pozwala na szybki zryw aby dostać się blisko przeciwnika a następnie wyprowadzenie wzmocnionego o impet ataku Shōtei zadając duży ból przeciwnikowi. Dodatkowo jest niemal pewne, że osoba potraktowana takim uderzeniem będzie przez chwilę niezdolna do zareagowania (paraliż) w jakikolwiek sposób na następne ataki.
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Hakke Sanjūni Shō
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Niezauważalny
Dodatkowe
Na czas używania techniki dostajemy +20 do szybkości
Leczenie Aby odblokować tanketsu potrzebna jest 24h przerwa fabularna, pomoc Medyka Iryo C lub 12h wizyta w szpitalu
Opis Technika Trzydziestu Dwóch Dłoni Osmiu Tygramów, jest jedną z bardziej zaawansowanych technik jak na ten poziom. Pozwala użytkownikowi na zablokowaniu trzydziestu dwóch punktów tanketsu w ciele przeciwnika co utrudnia mu poruszanie oraz znacząco osłabia jego korzystanie z chakry (Obniżenie Kontroli Chakry o 2 rangi)
Nazwa
Hakke Rokujūyon Shō
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Niezauważalny
Dodatkowe Wymaga znajomości Hakke Sanjūni Shō, na czas używania techniki dostajemy +30 do szybkości
Leczenie Aby odblokować tanketsu potrzebna jest 48h przerwa fabularna, pomoc Medyka Iryo B lub 24h wizyta w szpitalu
Opis Technika Sześćdziesięciu Czterech Dłoni Ośmiu Trygramów jest kontynuacją Hakke Sanjūni Shō. Polega na podwojeniu zadanych ciosów u swojej poprzedniczki i tym samym kompletne obezwładnienie przeciwnika. Po zablokowaniu sześćdziesięciu czterech punktów tanketsu przeciwnik ma ogromne problemy z kontrolowaniem własnej chakry i używaniem technik (Kontrola Chakry obniżona o 3 rangi)
Statystyki i Dziedziny:
Obrazek
Wszystkie Jutsu:
Obrazek
Ekwipunek:
Obrazek
[/uhide]
0 x
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać

[Lewe dolne drzewo, pod notkami, najbliżej konwoju]

Plan zastawienia pułapki był bardzo dobrym pomysłem, który pozwolił im wykorzystać element zaskoczenia. Szybko jednak się okazało, że bandyci wykryli czających się na drzewach. Nie czekali oni ani chwili dłużej, natychmiast doprowadzając do konfrontacji. Mimo tego, że przed nimi stał bardzo sławny samuraj. Nie próbowali nic wyjaśniać, sięgnęli po broń i chcieli walki. Skoro takiego rozwiązania pragną, to je dostaną.

Skryty nie tylko w koronie drzew, ale również stosując pień drzewa jako swojego rodzaju zasłonę, nogami utrzymując się poziomo, Yosuke wychylał głowę, aby mieć dobry widok na całą karawanę. Wiedział dokładnie, jak są rozstawieni wszyscy strażnicy, choć nieco zignorował samuraja na przodzie, pozostawiając załatwienie go całej reszcie. Pierwszym ruchem, wykonanym jak na komendę, gdy bandyci zaczęli krzyczeć i łapać za broń, było sprowadzenie mgły, na sam środek konwoju. Chwilę po tym, Rekinek kontynuował, składając kolejne pieczęci, i wypuszczając olbrzymią ilość wody. Strumieniem przejechał po całym boku karawany, do którego miał bliżej, celując tak, aby zmieść wszystkich znajdujących się tam bandytów.

[uhide=Yami, Yosuke, Harisham, Uchiha Masako, Tamaki Hyūga]Chakra:
104% - 12%(Surodoi Kiri no Kage) - 16%(Suidan no jutsu) = 76%

Używane jutsu:
Nazwa
Kinobori no Waza
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na ciało
Koszt
Minimalny, nieodczuwalny
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Nazwa
Surudoi Kiri no Kage
Dziedzina
Suiton
Ranga
C
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
30 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 na turę)
Dodatkowe Wymaga znajomości Suiton: Kirigakure no Jutsu, sterowanie mgłą wymaga podtrzymywania pieczęci
Opis Nieco zmieniona wersja techniki Suiton: Kirigakure no Jutsu, w tym wypadku użytkownik techniki tworzy mały obłok mgły na przeciwniku. Po złożeniu pieczęci Tygrysa użytkownik wydziela z siebie chakrę, która po kilku chwilach przybiera postać mgły. Chmurka bardzo szybko gęstnieje na całym obszarze działania techniki, potrzeba na to zaledwie sekundy. Obłok mgły jest okrągły o promieniu 4 metrów. Dodatkową różnicą tej techniki w przeciwieństwie do swojej techniki matki jest fakt iż użytkownik może dowolnie przesuwać mgłę po polu walki, tak długo jak obłok przebywa nie dalej niż 30 metrów od użytkownika techniki oraz ten podtrzymuje pieczęć. Jeśli przestanie, mgła zatrzyma się w obecnej pozycji i będzie obecna dopóki użytkownik ponosi koszty chakry. Po przestaniu utrzymywania jutsu chakrą, rozprasza się ona szybciej niż Kirigakure.
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suiton: Suidan no Jutsu
Ranga
B
Pieczęci
Tygrys → Wół → Tygrys → Szczur
Zasięg
40m
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
Dodatkowe
Wymaga znajomości Suiton: Mizurappa
Zasoby
Tworzy średnie zasoby wody
opis Technika jest swego rodzaju wzmocnieniem Suiton: Mizurappa. Poprzez przesłanie chakry Suitonu do płuc, użytkownik wytwarza ogromną ilość wody, która następnie zostaje wystrzelona pod wielkim ciśnieniem w wybranym kierunku. Zasada działania nie różni się od pierwowzoru, ale może poszczycić się znacznie większą skalą. Wystrzelony strumień jest bardziej pokaźnych rozmiarów, ma większy zasięg i siłę uderzenia - jutsu tym można więc trafić nawet grupę kilku stojących obok siebie osób. Trafiony cel nie tylko otrzyma duże obrażenia obuchowe w związku z uderzeniem strumienia, ale także zostanie odrzucony na kilka metrów. Bardzo solidna technika, która dodatkowo tworzy całkiem okazałe zasoby wody możliwe do wykorzystania przez inne jutsu z dziedziny Suiton.
KP:
Obrazek
Znane jutsu:
Obrazek
Ekwipunek:
Obrazek
[/uhide]
0 x
Awatar użytkownika
Yami

0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości