- Widzę ich. Trzy wozy, obstawa to jeden z kataną, sześciu z włóczniami i trzech woźniców, jadą w naszą stronę, dzieli nas trochę więcej niż pół kilometra. Myślę że możemy częściowo założyć że to nasi bandyci ale nie możemy również odrzucić możliwości że to jednak nie są ci których szukamy, więc proponuję aby zabezpieczyć się na obie opcje. Może Harisham-san by został na drodze i zatrzymał ich aby sprawdzić czy to rzeczywiście nasi bandyci a my się pochowamy w koronach drzew aby móc zaatakować ich z zaskoczenia, jeżeli zaś okaże się że są to jacyś inni ludzie to wtedy po prostu się ich przepuści bez powodowania niepotrzebnego zamieszania i jakichś potencjalnie niebezpiecznych nieporozumień. Co wy na to? - zwróciłam się do moich kompanów z planem działania. Jeżeli nikt nie miał żadnych zastrzeżeń to przeszłam do realizacji mojej części planu, czyli wejścia na drzewo i ukrycia się w jego koronie aby zaczekać tam na znak, który zasygnalizuje że zbliżający się do nas konwój to rzeczywiście bandyci. Stojąc wśród gałęzi drzewa obserwowałam jak konwój zbliżał się co raz bardziej, kiedy podeszli już na odległość 90 metrów to przełączyłam tryb Byakugana na wizję wokół siebie.
- Nazwa
- Byakugan: Reberu Bi
- Ranga
- B
- Kolejny poziom rozwoju daje użytkownikowi kolejne wzmocnienie jego Byakugana. Kontrola zasięgu wzroku przychodzi mu z łatwością i nie ma on problemu z przełączaniem się między widokiem na odległość i wokół siebie. Shinobi otrzymuje też nową umiejętność - jest on w stanie wyzwalać chakrę ze swoich tenketsu w taki sposób, by jej gęstość była w stanie zatrzymać nadchodzące uderzenia.
- Zasięg
- Koszt Chakry E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
- Bonusy
- +20 Percepcji przy aktywowanym Byakuganie
- Nazwa
- Kinobori no Waza
- Ranga
- E
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Na ciało
- Koszt
- Minimalny, nieodczuwalny
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis <span style="display: block; margin: 0; padding: 0; text-align: justify;">Kolejna z podstawowych jutsu, które potrafią wykorzystać nawet największe świeżaki spomiędzy ninja. Technika ta pozwala na odpowiednią kontrolę i kumulację chakry w z góry określonym miejscu - tu są to stopy. Dzięki temu shinobi jest w stanie poruszać się po powierzchniach pionowych, a nawet poziomych (tylko w sprzeczności z grawitacją), czyli prościej - po ścianach i sufitach, drzewach, gałęziach, i po czym tylko nam przyjdzie ochota - nie wliczając wody.
Uwaga: Odpowiednio skumulowana chakra w stopach nie wyklucza korzystania z innych technik w trakcie jej używania.</span>