Szlak transportowy

Shigashi no Kibu jest krajem kupieckim na północ od Samotnych Wydm. Południowa granica kraju styka się z Sabishi i Atsui, zaś północna - z Soso i Kyuzo. Na zachodzie graniczy z Głębokimi Odnogami, a na wschodzie z krainą Yusetsu. Choć krajem w teorii zarządza gildia kupiecka, tak naprawdę główną władzę w Shigashi no Kibu stanowią trzy rodziny Yakuzy. A co najciekawsze, pomimo sporów zarządzają państwem w bardzo sprawny i względnie sprawiedliwy sposób, dzięki czemu Shigashi mogło się bardzo sprawnie rozwinąć.
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
Wiek postaci: 18
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Krótkie, białe włosy oraz złote oczy.
195cm oraz 93kg
Widoczny ekwipunek: Kamizelka Shinobi - Tors
Torba - Prawy pośladek
Kabura x2 - Prawe i lewe udo
Multikonta: Mangetsu

Re: Szlak transportowy

Post autor: Gundan »

Zabawne było jak momentalnie moje życie nabrało zwrotnego tempa. Jeszcze do niedawna moimi zadaniami była pomoc przy organizacji jakiś głupot w budce ramen, potem z nienacka dostałem zlecenie od przełożonych na biednego kupca z pustyni, a teraz? A teraz znów opuszczalem Shigashi aby pojawić się na wojnie. Miałem mieszane uczucia co do tego, z jednej strony poczułem się doceniony przez zwierzchników jednak z drugiej miałem obawy czy ja napewno jestem gotów na wojnę. Co jeśli zgine...przecież nikt nie będzie o mnie pamiętał no bo kto miałby? Tenshin? On chyba stara się zapomnieć o wszystkim co wydarzyło się w przeszłości i chce się skupić na swoim nowym życiu. Inni członkowie rodziny, w sumie to nigdy ich zbyt wielu nie poznałem. Jeśli tam zgine, po prostu znikne...moze to bogowie wymierają mi karę za tamtego chłopca. - zacząłem rozmyślać kierując się do Ryuzaku zgodnie z instrukcjami jakie otrzymałem - W sumie to gdybym miał możliwość to bym Cię przeprosił młody ale jak umrę raczej i tak nie będzie nam dane się spotkać.
Myśl o tym, że zbliżam się do miejsca zmagań ninja wcale nie napawała mnie optymizmem, w pewnym momencie miałem nawet ochotę zboczyć z drogi i udać się gdziekolwiek indziej. Jednak powstrzymywał mnie jeden fakt, nie miałem dokąd uciec. Musiałem się pogodzić ze swoim losem i przyjąć od niego wszystko to co chciał mi pokazać i do czego mnie prowadził, a że miałem na to mnóstwo czasu to częściowo mi się to udało. Jednak nie bylem juz taki jak normalnie. Uśmiech przestał gościć na mej twarzy.
Z/t
0 x
Awatar użytkownika
Yuu
Postać porzucona
Wiek postaci: 16
Ranga: Szpon

Post autor: Yuu »

0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Post autor: Tamaki Hyūga »

Wyszłam szybko ze sklepu z wyposażeniem i ruszyłam przez miasto w kierunku wschodniej bramy, prosto na szlak prowadzący do Yutetsu, skąd miałam nadzieję dowiedzieć się jak przedostanę się przez morze do Yinzin. Czułam jak krew buzuje w moich żyłach napędzana ekscytacją spowodowaną podróżą w nowe miejsce tak dalekie od mojego rodzinnego Kyuzo jak i cel mojej podróży, Wielki Turniej. Nie wiedziałam czy w ogóle będę mogła wziąć udział, czy może już za późno i zapisy się skończyły? Tak czy siak byłam podekscytowana szansą zobaczenia wielu różnych wojowników z odległych prowincji. Ciekawiło mnie czy znajdzie się tam ktoś z moich stron. Miałam nadzieję również znaleźć tam kogoś z kim będę mogła się dłużej potrzymać. No cóż okaże się w swoim czasie.

Dokąd: Shigashi no Kibu -> Yutetsu
Czas podróży: 30 minut (17:23-17:53)
Środek transportu: Pieszo
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Awatar użytkownika
Kyoushi
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

• Po owocnych zakupach wraz z Akaruiem, czerwonooki poprawiając swój nowy sprzęt ruszył dalej, wraz z kompanem by udać się na szlak, a ze szlaku prosto do Yusetsu. Z tamtej krainy podróż miała odbyć się łodzią, za którą słono płacił. Najgorszym jednak było to, że musieli mieć przystanek w jednym z krajów by podróżować dalej i dalej. Czy to wszystko było tego warte? Czy ten turniej w ogóle będzie miejscem, w którym odnajdzie przeciwnika? Czy Kjosz spełni marzenie i zostanie królem samurajów? To marzenie nie istniało w jego głowie, ale gdy tylko tam dotrze to pewnym jest, że takowe się pojawi.
    - Nie, również tutaj nie bywałem. Ogólnie tereny północne są dla mnie jedną wielką zagadką... Mam nadzieję, że na trasie nie spotkamy żadnych niespodzianek. Nie mamy czasu do stracenia, bo turniej jest na wyciągnięcie ręki. - spieszył się, chciał tam dotrzeć już, teraz. Każda sekunda była cenna, ponieważ spóźnienie mogło pociągnąć za sobą konsekwencje. Cóż, najciekawszym jednak było spotkanie Yamiego, który jednak wyrwał się z domu i postanowił z nimi ruszyć. To była świetna wiadomość, na którą białowłosy zareagował szerokim i szczerym uśmiechem. Spodziewał się, że Yami jednak zmieni zdanie.
    - Czyli jednak jedziesz z nami? Na turnieju pomiędzy walkami na pewno znajdziemy chwilę by podjąć naukę. Coś ci pokażę co pomoże ci ogarnąć ten cały bałagan w głowie z kontrolą. Ależ jestem napalony na te igrzyska! - powiedziawszy, będąc w drodze, symbolicznie dobył katany, wysuwając ją jednym, solidnym i szybkim ruchem przed siebie, wskazując kierunek podróży, AHOJ PRZYGODO.

z/t dla Akaruia, Kyousha i Yamiego
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

z/t jak wyżej
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Po załatwieniu wszelakich bieżących spraw w Shigashi no Kibu Hikari postanowił wrócić do domu. Na szlaku uważał w okolicach wioski przy czarnym lesie, zrobili tam lekko zamieszania więc postanowił ją ominąć. Troszkę bezpieczeństwa nie zaszkodzi, znajdował się na terenie wroga. Musiał to uszanować, przynajmniej w pewnym nie stwarzając sobie więcej kłopotów. Za swoje towarzystwo miał tylko butelkę sake, którą ostrożnie dawkował aby nie przesadzić, zachowując ciągle pełnię zmysłów. Pomagało to nie myśleć o przykładowo stosie trupów z jakąś nastolatką. Leżała tak iż ich oczy się na moment spotkały, a w nich znalazł tylko pustkę co było lekko jego wewnętrznym odbiciem.
Droga nie trwała długo, to była tylko jedna prowincja do pokonania, a trasę znał doskonale pokonując ją wcześniej. Wypatrywał patroli, ale takich po prostu nie było, rzadkością byli nawet ludzie podróżujący obecnie. Terumiemu taka sytuacja była na rękę, nie musiał chować się po krzakach czy uważać aby nie mijać członka mafii polującego na jego głowę. Nie przejmował się wynikiem pojedynku, w pełni odpoczął i był pewien swoich sił. Potyczka byłaby tylko stratą czasu, oraz wywoływaniem większego zamieszania niżeli potrzeba jednorazowo. Ważniejsze było upewnienie się bezpieczeństwem domu, a także osób tam pracujących.

Z/T -> Domek
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Znów w drodze.

Czasem biedny Akarui czuł się jak nomad. Wiódł życie pełne podróży, tułaczki i ciągłej włóczęgi. Miał dom, miał tą małą rodzinę w postaci matki zajmującej się swoim sklepikiem z ziołami. Miał dom w Shigashi, do którego mógł wrócić. Ale co z tego, skoro od tak dawna nie zagrzał tam swojego miejsca? Wystarczy spojrzeć na obecną sytuację. Ledwo co wrócił z kolejnej tułaczki, ze swojej pierwszej wizyty na ziemiach samurajów, zdołał przespać we własnym pokoju jedną noc i już musiał udać się w drogę. Czekał na niego bowiem list z nakazem stawienia się w Ningyō-shi. Sam zamierzał właśnie tam skierować swoje kroki jak tylko zakończy sprawy w Yinzin i Teiz, a wezwanie od samej Saori-hime utwierdziło go w przekonaniu, że to najwyższa pora na odwiedziny.

Granica między Shigashi no Kibu a Sabishi była widoczna gołym okiem. W przeciągu godziny marszu różnice były widoczne gołym okiem. Robiło się płasko, mniej zielono. Rozbieżności dało się wyczuć w samym powietrzu. Wiatr zmieniał tu lekko kierunek, pokazując suchy i ostry charakter. Zaczynało wiać od pustyni, a to nie było zbyt przyjemne. Akarui dorastał w tym klimacie, był do niego przyzwyczajony i wiedział, jak z tym walczyć. Jeszcze na zieleńszych terenach zrobił sobie postój i wykorzystał go, by się przebrać i odpocząć. Jeszcze niedawno na północy temperatura otoczenia była na tyle niska, że musiał opatulać się płaszczem. Teraz jednak ten był schowany na dno plecaka razem z długimi spodniami, które zastąpił krótszymi. Zostawił jednak wysokie buty, by piach za bardzo nie drażnił. Postój miał jeszcze jedną ważną cechę. Dzięki niemu medyk nie trafi na środek pustyni w najgorszym możliwie okresie, w południe. Spacer będzie o wiele przyjemniejszy.

Dokąd: Sabishi
Czas podróży: 0,5h
Środek transportu: pieszo
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Takashi
Wiek postaci: 24
Krótki wygląd: Wysoki na około 178cm | czarne włosy spięte w kucyk | srebrne kolczyki w uszach | często widziany z grymasem na twarzy | ubrany w ciemny kombinezon oraz kamizelkę shinobi
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie | kabura na lewym udzie | torba nad prawym pośladkiem | torba nad lewym pośladkiem | kamizelka shinobi | ochraniarz "Zjednoczonych Sił Sogen" na lewym ramieniu
GG/Discord: Takaś#4124

Post autor: Takashi »

0 x
TakashiMinamotoRokubi
themekpgłosphbankbrudnopis

Obrazek
Awatar użytkownika
Shiyasu
Postać porzucona
Wiek postaci: 17
Krótki wygląd: White Rabbit
Widoczny ekwipunek: Czerwony płaszcz z kapturem, wakizashi przy pasie.
GG/Discord: 12377440

Post autor: Shiyasu »

0 x
Awatar użytkownika
Han Gug
Postać porzucona
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō

Post autor: Han Gug »

0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Post autor: Seinaru »

Przygotowania do podróży do Daishi nie trwały długo. Krótko po zakończeniu misji dla mafijnej rodziny w Shigashi i przeczytaniu ogłoszenia na tablicy w centrum miasta, samuraj podjął decyzję i działania, aby jak najszybciej znaleźć się w wioseczce, do której zwoływano wszystkich chętnych samobójców. Na szczęście mniej więcej orientował się w geografii kontynentu, aby trafić najpierw do północnej prowincji, a potem... potem będzie chyba musiał popytać miejscowych, bo niestety do ogłoszenia nie była dołączona żadna mapka. Dla Keia takie niuanse nigdy nie były jednak znaczącą przeszkodą. Ciekawiło go jednak, któż to i po cóż to umieścił wezwanie o tak niedorzecznej treści na tablicy na rynku w Shigashi. Może to zuchwała próba napaści? Tylko po co wtedy straszyć ludzi Antykreatorem? Samurajowi wiele rzeczy się tutaj nie zgadzało, co ostatecznie stało się na tyle intrygujące, że postanowił sprawdzić te rewelacje osobiście.
Dokąd: Daishi
Czas podróży: 60 minut
Środek transportu: pieszo
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Wiek postaci: 22
Ranga: Kenshi | Akoraito
Krótki wygląd: Kapelusz
Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Maname | Kabuki
Aktualna postać: Kayo

Post autor: Jun »

0 x
" RP/PBF to nie zabawa już "
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Z/T -> Szlak Transportowy
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Sasha
Martwa postać
Wiek postaci: 15
Ranga: Wyrzutek [D]
Krótki wygląd: Białe chaotycznie ułożone włosy. Bandaże na krzyż zakrywające oczy i na przedramionach. Minimalistyczne bordowe tatuaże na zewnętrznych częściach dłoni przedstawiające oko. Szara postrzępiona szata do kolan. Czarna pelerynka. Brak spodni i butów.
Widoczny ekwipunek: Parasolka, kabura na udzie pod szatą.

Post autor: Sasha »

Dokąd: Daishi
Czas podróży: 60 minut
Środek transportu: Butobus

Sasha spędził sporo czasu w Shigashi no Kibu. To miejsce było dla niego bardzo specjalne, znalazł tam swoją partnerkę w misji, Pysię. Nauczył się wiele nowych technik, i dorósł jako podróżnik. Poznał wiele nowych historii i zupełnie odmienną kulturę, niż ta do której był przyzwyczajony. Jeśli z każdego rejonu będzie w stanie wynieść takie doświadczenia, to bardzo szybko stanie się mądry, a jego sława prędko go wyprzedzi. Będzie musiał podsumować swój pobyt w tym miejscu poprzez serie obrazów. Aż łezka mu się kręciła, gdy przypomniał sobie walkę z kogutem i pomaganie w sprzedaży wiklinowych koszy na targu.
Miał zapasy na drogę, po wielu godzinach kluczenia w końcu trafił na trakt, którym wygodnie mógł podróżować. Nie wiedział co go czeka po drugiej stronie, ale na pewno będzie tam wiele przygód!

<zt>
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości