Skaryfikejszyn-modyfikejszyn

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Skaryfikejszyn-modyfikejszyn

Post autor: Akarui »

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Ayatsuri Juranu

Re: Skaryfikejszyn-modyfikejszyn

Post autor: Ayatsuri Juranu »

3k na naprawy to trochę dużo, po marionetkowej braci zaproponowałbym 1,5k. Przecież nie wstawisz zupełnie nowego sprzętu.

Ale co do reszty, to mam zastrzeżenia do tej liny z torsu. Ja za stalową linę płaciłem 60 ryo za metr do marionetki psa, co moim zdaniem jest przesadą. A to stawia minimalny koszt tego na 1500 ryo, może jeszcze dodatek za właśnie modyfikacje, żeby to można było tak dokładnie sterować. Wychodzi drogo, bardzo drogo, wręcz te 1,5-2k. Osobiście uważam, że to za dużo jak na jeden mechanizm, a sama koncepcja tego zwoju jak miał sasori powinno wylądować w spisie mechanizmów na randze A ze zmniejszonym kosztem.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Ayatsuri Juranu

Uh, wziąłem jako 3k za całość napraw. Nie wiem dlaczego. Ale 1k jest jak najbardziej ok, myślałem, że jest cała do naprawy (nie grałem jeszcze wtedy na forko). A ciężko też wyznaczyć skrzydełka i tak dalej.

Co do wymianek, to ok, szczególnie, że nie wiem czy tego generatora linek można używać w innych marionetkach. Tu by się przydało uściślenie ze strony TF, czy można tego używać poza swoim ciałem.

Co do rang: ma miotacz V2, więc jest rangą A. Niestety. Dodatkowo uważam, że powinieneś opisać pełny trening, tak jak przy tworzeniu kukły od zera. Robienie wyjątków jest tu bez sensu, bo niedługo się okaże, że techniki bazujące na innych to też nie nauka od zera, albo że kolejne tworzenie tych samych substancji alchemicznych jest krótsze w opisie (chociaż tu akurat powinno się skrócić kolejne produkcje po pierwszej IMO, ale to już nie miejsce na tę dyskusję).

Zastanawiam się też, czy skrzydła nie podchodziłyby pod "Mechanizację", ale z opisu "Mechanizacji" (też ranga S) wygląda, jakby dotyczyła całości kukły, a nie jej części, więc raczej nie podbijałbym (pozostawiał) za to rangi na S.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona

Ukryty tekst
0 x
MOWA
Ayatsuri Juranu

Opis "Mechanizacji" sugeruje, że cała marionetka powinna być zmechanizowana, więc nie zgadzam się ze zdaniem administracji pod kątem traktowania tego jako rangi S przez skrzydła. Proponowałbym obok kołowrotka z liną dodać po prostu na rangę A coś w rodzaju "Częściowej mechanizacji".

Co zaś do kołowrotka, to no cóż. Popieram zdanie Akarui'a, mianowicie, że było to sterowane. Oprócz sytuacji, w której Sasori stał na tej linie, to jeszcze przy wystrzale w Sakurę w pewnym momencie lina skręcała i to dość mocno. Nie musiał jej przecież przebijać na wylot, bo wszystko co miał, było przecież zatrute. No i jeszcze było chyba później powiedziane, że nie walczył z nimi na poważnie.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona

Podbijam temat.
  Ukryty tekst
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości