- Nazwa Kukły
- Kumo
- Ranga
- D
- Klasa
- Lekka
- Cena
- Materiały
- Głównie drewno + metalowe części w mechanizmach
- Wygląd Kumo to średnich rozmiarów kukła wykonana z wypolerowanego, jasnego drewna. Jej kształt był wzorowany na pająku - konkretnie jest tu imitowana istota z rzędu solfugi, często spotykanego wśród piasków Wydm. W przeciwieństwie do klasycznego "okrągłego" pająka, Kumo jest bardziej smukły i podłużny. Jak można się domyślić, posiada on cztery pary nóg - z czego trzy pary są ustawione po bokach, zaś pierwsza jest zwrócona bardziej do przodu. Te ostatnie są zakończone ostrzami przypominającymi długie kunai, służąc tym samym za główne narzędzie ataku. Boczne nogi również są uzbrojone, jednak długość tych ostrzy jest porównywalna ze standardowym nożem kunai. Każda z nóg posiada trzy stawy - kulisty, łączący je z głównym ciałem, zawiasowy umieszczony na zetknięciu dwóch sekcji kończyny, oraz kolejny kulisty, na ostatniej sekcji z zamocowaną bronią. Nogi boczne mają łączną długość metra, zaś przednie 120cm. Uważne oko dostrzeże na spodzie każdej z nóg rzędy drobnych ostrzy. Główne ciało lalki można podzielić na trzy sekcje - głowę, uzbrojoną w czworo oczu oraz rozbudowane szczęki, zakończone czterema długimi kolcami, część środkową, służącą głównie za punkt osadzenia stawów nóg, oraz podłużny, owalny odwłok na którym wymalowany jest kanji クモ. Ciało, od szczęk po koniec odwłoka, liczy sobie 60cm.
- Mechanizmy - Miotacz shuriken
- Średni Magazynek na bronie
- 75 shuriken w wersji Ayatsuri
- 16 stawów kulistych
- 10 stawów zawiasowych - Link do tematu postaci
- KLIK!
Twór Yoshimori
Moderator: Souei
Twór Yoshimori
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Re: Twór Yoshimori
Tak, wyrzutnia jest jedna. Schowałem ja w odwłoku, jest wysuwana dzięki dwóm z zawiasów.
0 x
- Tsukune
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
Umiejscowienia miotacza nie dałem w opisie, bo z wyjaśnień jak pisać temat na lalkę zrozumiałem, że w opis idą rzeczy
widoczne na pierwszy rzut oka, a ten mechanizm jest ukryty. Nie ma problemu, zaraz to dodam.
Co do wylotu wyrzutni - nie, lecą do przodu. Na górze odwłoku jest otwierana na dwóch zawiasach klapa, która wysuwa miotacz.
Myślałem o wyrzutni senbon, ale stwierdziłem że wstrzymam się, żeby nieco ograniczyć koszta, plus bez dostępu do trucizn senbon same w sobie są umiarkowanie groźne, o ile nie trafi ich wiele.
Wstawiam opis umiejscowienia wyrzutni i magazynka shuriken, usuwam z listy mechanizmów zakupione shuriken. Powinienem zedytować cenę ostateczną o ich wartość, czy zostaje ona niezmieniona bez względu na to?
widoczne na pierwszy rzut oka, a ten mechanizm jest ukryty. Nie ma problemu, zaraz to dodam.
Co do wylotu wyrzutni - nie, lecą do przodu. Na górze odwłoku jest otwierana na dwóch zawiasach klapa, która wysuwa miotacz.
Myślałem o wyrzutni senbon, ale stwierdziłem że wstrzymam się, żeby nieco ograniczyć koszta, plus bez dostępu do trucizn senbon same w sobie są umiarkowanie groźne, o ile nie trafi ich wiele.
Wstawiam opis umiejscowienia wyrzutni i magazynka shuriken, usuwam z listy mechanizmów zakupione shuriken. Powinienem zedytować cenę ostateczną o ich wartość, czy zostaje ona niezmieniona bez względu na to?
0 x
Nie, nie chodziło mi o dosłownie długie kunai, jak opisane są w ekwipunku - użyłem ich jako porównania, jako że przednie ostrza mają ten sam, przypominający ostrze kosy kształt, ale są robione bardziej na wymiar. W opisie dodałem jak widzę dokładną długość ostrzy.
- Nazwa Kukły
- Kumo
- Ranga
- D
- Klasa
- Lekka
- Cena
- 2000 ryo
- Materiały
- Głównie drewno + metalowe części w mechanizmach
- Wygląd Kumo to średnich rozmiarów kukła wykonana z wypolerowanego, jasnego drewna. Jej kształt był wzorowany na pająku - konkretnie jest tu imitowana istota z rzędu solfugi, często spotykanego wśród piasków Wydm. W przeciwieństwie do klasycznego "okrągłego" pająka, Kumo jest bardziej smukły i podłużny. Jak można się domyślić, posiada on cztery pary nóg - z czego trzy pary są ustawione po bokach, zaś pierwsza jest zwrócona bardziej do przodu. Te ostatnie są zakończone ostrzami przypominającymi długie kunai, choć krótsze i mniej masywne, służąc tym samym za główne narzędzie ataku. Boczne nogi również są uzbrojone, jednak długość tych ostrzy jest porównywalna ze standardowym nożem kunai. Każda z nóg posiada trzy stawy - kulisty, łączący je z głównym ciałem, zawiasowy umieszczony na zetknięciu dwóch sekcji kończyny, oraz kolejny kulisty, na ostatniej sekcji z zamocowaną bronią. Nogi boczne mają łączną długość metra, zaś przednie 120cm, gdzie dodatkowe 20cm wynika właśnie z dłuższych, cięższych ostrzy. Uważne oko dostrzeże na spodzie każdej z nóg rzędy drobnych ostrzy. Główne ciało lalki można podzielić na trzy sekcje - głowę, uzbrojoną w czworo oczu oraz rozbudowane szczęki, zakończone czterema długimi kolcami, część środkową, służącą głównie za punkt osadzenia stawów nóg, oraz podłużny, owalny odwłok na którym wymalowany jest kanji クモ. Sekcja ta kryje dwa mechanizmy - magazynek przechowujący shuriken, oraz miotacz tej broni, wysuwany za pomocą klapy otwieranej dokładnie na wspomnianym symbolu kanji, celujący sztywno do przodu kukiełki. Ciało, od szczęk po koniec odwłoka, liczy sobie 60cm.
- Mechanizmy - Miotacz shuriken
- Średni Magazynek na bronie
- 16 stawów kulistych
- 10 stawów zawiasowych - Link do tematu postaci
- KLIK!
0 x
- Tsukune
To mnie tylko gryzie.
Poza tym chcę Ci powiedzieć, że fajnie jest widzieć spisaną po mojemu kukłę i fajnie, gdyby tak rozpisane pojawiały się częściej. Ja uważam, że na ten moment wszystko jest dobrze opisane, tylko to jedno miejsce mi się nie podoba
Poza tym chcę Ci powiedzieć, że fajnie jest widzieć spisaną po mojemu kukłę i fajnie, gdyby tak rozpisane pojawiały się częściej. Ja uważam, że na ten moment wszystko jest dobrze opisane, tylko to jedno miejsce mi się nie podoba

0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości