Ulice
- Uzumaki Hibana
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Wyrzutek C
- Krótki wygląd: Wysoka, czerwonowłosa, złotooka kobieta, z dużą blizną na twarzy.
Ubranie czarne z czerwonymi elementami. - Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie. Torba przy pasie. Dwa miecze przy biodrach.
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=5993&p=92024#p92024
- GG/Discord: 66265515
Re: Ulice
*Nie musisz mu odpowiadać 

0 x

Prowadzone misje: "Złota Amaterasu" - D; "Wojna i pokój" - C Towarzysz: Onna

- Sagisa
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - długie czerwone włosy, stalowoszare oczy
- koszula z długim rękawem, długie ciemne spodnie, wygodne buty
- cienkie pajęczynki blizn po raitonie pod ubraniem
- sygnet na łańcuszku schowany pod koszulą
- płaszcz podróżny z kapturem - Widoczny ekwipunek: - torba na biodrze, po prawej
- kabury na udach
- wakizashi za pasem
- manierka z wodą przy pasie - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 998#p49998
- Izanagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 17
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Tak jak na avatarze.
- Widoczny ekwipunek: Katana
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 530#p79530
Szybko udało się wrócić do starszej pani aby zakończyć moją misję, babka sama w sobie za miła nie była ,bo rzucała czasem takimi tekstami że tylko aż należało to przemilczeć i po prostu wyjść z pomieszczenia. Odebrałem kaskę podziękowałem i udałem się ku wyjściu, zawsze to jakaś dodatkowa kaska, trzeba będzie się przejść do domu przespać i zjeść. Na wyjściu zaczepił mnie jakiś facet, niestety nie chciało mi się z nim gadać i pominąłem go idąc dalej. Fajna to była misja, nie za trudna, ale ciekawa, wszyscy zadowoleni. Zleceniodawczyni zadowolona że pozbyłem się jenotów, jej lokaj zadowolony iż owe zwierzaki nie zostały zabite a babeczka na farmie że ma teraz kilku nowych towarzyszy. To co mnie zastanawiało w tym momencie najbardziej to czy moje mieszkanie stoi dalej po tak długim czasie nie przebywania w mieście. Po wykonaniu tej misji poczułem głód wykonania kolejnej.
0 x
- Rika Kari Matsubari
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Sentoki
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=5085
- Uzumaki Hibana
- Gracz nieobecny
- Krótki wygląd: Wysoka, czerwonowłosa, złotooka kobieta, z dużą blizną na twarzy.
Ubranie czarne z czerwonymi elementami. - Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie. Torba przy pasie. Dwa miecze przy biodrach.
0 x

- Izanagi
- Gracz nieobecny
Po ostatniej misji próbowałem spokojnie dotrzeć sobie wreszcie do domku aby tam nieco odpocząć, zimno, dużo ludzi idących "gdzieś", spokojnym krokiem zmierzałem przed siebie. Jakiś facet chyba pijany stuknął mnie z czego nie byłem zadowolony ale odwróciłem się odruchowo aby spróbować go złapać gdyby miał się przewrócić, bo w końcu co innego mogłem przewidywać przy aktualnym stanie tego gościa. Co dziwne za nim zdążyłem się odkręcić, tego osobnika nie było, nie powiem zdziwiło mnie to lekko, ale nie doszukiwałem się tutaj czegoś dziwnego i po prostu postanowiłem udać się do swojego domu dalej. Myślałem już tylko o ciepłej kąpieli i misce pożywnego ramen. Zastanawiało mnie tylko czy teraz jest coś w domu moim do jedzenia po tak długim czasie nieobecności, do tego czy ono jest jeszcze moje czy może ktoś już je przeją, myśląc że jestem martwy lub coś w ten deseń.
0 x
- Uzumaki Hibana
- Gracz nieobecny
0 x

- Izanagi
- Gracz nieobecny
Sytuacja z pijanym facetem mnie zbytnio nie zdziwiła, za to co się zaczęło dziać nieco później już tak, poczułem na sobie czyjś wzrok, nie robiłem sobie nic z tego do momentu gdy tak naprawdę nie okazało się to prawdą. Jacyś kolesie o mnie szeptali co chcąc nie chcąc usłyszałem, przez co stałem się czujniejszy a gdy koleś kazał mi się zatrzymać, połączyłem pewne fakty, co do faceta który mnie stuknął. Pierwsze co mi przyszło do głowy to, to iż ci goście chcieli coś ode mnie, tylko robili to mocno podejrzanie, co mi się nie bardzo spodobało. Gdy tylko koleś chciał żebym się zatrzymał, ja przyśpieszyłem i z rozpędu chciałem w skoczyć na jakiś dach, oraz by zrobić nie wielką odległość by móc się przeszukać i sprawdzić co to jest, co niby dał mi ten pijaczek. Gdy tylko to znajdę, oglądam to dokładniej, tak by móc określić co to jest oraz do czego może służyć, jak tylko to zrobię to wtedy staram się podjąć właściwą decyzję. Mianowicie jeżeli ciężko mi określić czym jest ten przedmiot.
- Stój! Zrób jeden krok a nikt tego nie dostanie.- starałem się zagrozić, że pozbędę się tego licząc że koleś powie mi co to jest i do czego służy jeśli sam nie zdołam tego określić, a jeżeli wiedziałbym co to jest to chciałbym określić bezpieczeństwo owego czegoś.
- Stój! Zrób jeden krok a nikt tego nie dostanie.- starałem się zagrozić, że pozbędę się tego licząc że koleś powie mi co to jest i do czego służy jeśli sam nie zdołam tego określić, a jeżeli wiedziałbym co to jest to chciałbym określić bezpieczeństwo owego czegoś.
0 x
- Uzumaki Hibana
- Gracz nieobecny
*Netsuke - mała ozdobna figurka. Dawniej, służące do mocowania do pasa kimona woreczka na drobiazgi. Wykorzystywana również, jako zwykła ozdoba lub amulet.
0 x

- Izanagi
- Gracz nieobecny
Znalazłem rzecz którą mi wrzucił ten facet do środka, czuje że zrobił to nie bez przyczyny teraz szybko będę musiał dojść do tego po co on mi to przekazał. Nazywał się Kenta, to jest jakiś trop, gdyby Ci goście że grozili mi śmiercią i nie zachowywali się dość dziwnie to być może bym im to oddał, ale samo zachowanie prowokuje mnie abym zwrócił na to uwagę, może gdybym był zwykłym kowalskim to olałbym ale coś nie pozwalało mi tego tak sobie zostawić. Schowałem przedmiot i zeskoczyłem z dachu w przeciwną stronę niż stali bandyci, by móc szybko uciec między budynkami, to w lewo to w prawo, gdy był ślepy zaułek po prostu przebiegałem po nim dalej, jak tylko udało by mi się jakiś cudem ich zgubić, przemieszczam się w stronę miejsca gdzie ostatnio wykonywałem misję, aby tam pogadać z Taro. Zakładam że mógłby mi pomóc i zna lepiej osoby zamieszkujące aktualnie naszą osadę, może powie mi coś więcej na temat tego netsuke. Mam nadzieje że uda mi się im odskoczyć i zgubić ich by móc dalej przejść do działania.
0 x
- Uzumaki Hibana
- Gracz nieobecny
0 x

- Izanagi
- Gracz nieobecny
Niby udało mi się zbiec, ale ktoś za mną podążał, tak przynajmniej mi się wydawało. Gdy stałem w ślepym zaułku i już prawie przeskoczyłem przez niego dalej, przybiegła jakaś dziewczyna, natychmiast złapałem lewą ręką za katanę która wisiała po mojej lewej stronie, lekko kciukiem wysunąłem ją by szybko jej dobyć.
- Kim jesteś!? Ten dryblas i szczurek kazali Ci mnie złapać? Jeśli tak, to wiedz że dopóki nie dowiem się kim jest Kenta oraz do czego jest ta figurka, nie oddam jej. - zastanawiało mnie kim ona jest, na pierwszy rzut oka nie mogłem jej ufać gdyż wyglądała podobnie do tych bandziorów, chociaż jej wtedy z nimi nie widziałem, więc dużo się okaże za chwilkę, jestem gotów do obrony za pomocą miecza jeżeli kobieta będzie zachowywać się dziwnie i niebezpiecznie. Trzeba szybko ogarniać co tutaj się dzieje za nim Ci prawdziwi bandyci nas dopadną, chociaż nie wiem czemu podświadomie myślę że tak kobieta nie jest przeciwnikiem, przecież mogli ją specjalnie wysłać aby mnie podeszła, chociaż z drugiej strony jakby tak było to nie wysłali by jej w tym samym ubraniu co oni, trzeba podczas tej rozmowy porządnie jej się przyjrzeć by ocenić jakie ma zamiary i kim ona do cholery jest.
- Kim jesteś!? Ten dryblas i szczurek kazali Ci mnie złapać? Jeśli tak, to wiedz że dopóki nie dowiem się kim jest Kenta oraz do czego jest ta figurka, nie oddam jej. - zastanawiało mnie kim ona jest, na pierwszy rzut oka nie mogłem jej ufać gdyż wyglądała podobnie do tych bandziorów, chociaż jej wtedy z nimi nie widziałem, więc dużo się okaże za chwilkę, jestem gotów do obrony za pomocą miecza jeżeli kobieta będzie zachowywać się dziwnie i niebezpiecznie. Trzeba szybko ogarniać co tutaj się dzieje za nim Ci prawdziwi bandyci nas dopadną, chociaż nie wiem czemu podświadomie myślę że tak kobieta nie jest przeciwnikiem, przecież mogli ją specjalnie wysłać aby mnie podeszła, chociaż z drugiej strony jakby tak było to nie wysłali by jej w tym samym ubraniu co oni, trzeba podczas tej rozmowy porządnie jej się przyjrzeć by ocenić jakie ma zamiary i kim ona do cholery jest.
0 x
- Uzumaki Hibana
- Gracz nieobecny
0 x

- Izanagi
- Gracz nieobecny
Wyjąłem drobiazg i dyskretnie go pokazałem dziewczynie, szybko go schowałem aby się w niego nie zapatrzyła, czy nie zdążyła wykonać jakiegoś ruchu aby mi go zabrać coś w ten deseń. Rozejrzałem się dookoła...
- Słuchaj, nie wiem dokładnie co tutaj się odpier***a, ale porozmawiali byśmy w jakimś bardziej bezpiecznym miejscu, nie mam zamiaru mieć na głowie tych przygłupów, co?- rozglądałem się nerwowo, uważając cały czas na dziewczynę, musiałem być cały czas elektryczny by nie wpaść w zasadzkę. Jeżeli dziewczyna będzie coś kombinowała aby mnie tutaj jeszcze przez minutę przytrzymać to odwracam się aby stąd odejść, szkoda marnować czasu. Myślę że dowód iż tamci kolesie nie dorwali tego czegoś jest wystarczający, więcej nie trzeba, a na temat jej brata, czy kimkolwiek jest ten facet lub raczej był to dopiero opowiem jej gdy znajdziemy się w jakimś lepszym miejscu niż ulica.
- To co ruszamy? Znasz jakieś milsze miejsce niż ulica, byśmy mogli porozmawiać na spokojnie? Decyduj się szybko!- ponaglałem dziewczynę...
- Słuchaj, nie wiem dokładnie co tutaj się odpier***a, ale porozmawiali byśmy w jakimś bardziej bezpiecznym miejscu, nie mam zamiaru mieć na głowie tych przygłupów, co?- rozglądałem się nerwowo, uważając cały czas na dziewczynę, musiałem być cały czas elektryczny by nie wpaść w zasadzkę. Jeżeli dziewczyna będzie coś kombinowała aby mnie tutaj jeszcze przez minutę przytrzymać to odwracam się aby stąd odejść, szkoda marnować czasu. Myślę że dowód iż tamci kolesie nie dorwali tego czegoś jest wystarczający, więcej nie trzeba, a na temat jej brata, czy kimkolwiek jest ten facet lub raczej był to dopiero opowiem jej gdy znajdziemy się w jakimś lepszym miejscu niż ulica.
- To co ruszamy? Znasz jakieś milsze miejsce niż ulica, byśmy mogli porozmawiać na spokojnie? Decyduj się szybko!- ponaglałem dziewczynę...
0 x
- Uzumaki Hibana
- Gracz nieobecny
Next -> Karczma
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości