Siedziba władzy

Awatar użytkownika
Kan Senju
Wiek postaci: 20
Ranga: Akoraito
GG/Discord: Hikari#5885

Re: Siedziba władzy

Post autor: Kan Senju »

Z/T -> Szlak transportowy
0 x
Awatar użytkownika
Yari
Postać porzucona
Wiek postaci: 27
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Prosty strój, długie czarne włosy, szczupły, 185cm. Na lewym policzku posiada bliznę
Widoczny ekwipunek: Torba z tłu po lewej stronie, tanto przymocowane pionowo do pleców
GG/Discord: 5835828

Post autor: Yari »

Przyszedłem po raz kolejny do siedziby władzy, by dostać misję. Tym razem nie zamierzałem ulegać prośbą faceta czy kobiety, które bardziej nadawały się dla detektywa niż shinobi. Przykład z ostatniej misji pokazał aż za jasno, że takie rzeczy mogą się źle skończyć. Idąc do władzy, która przyjęła już misje i tylko je rozdaje miałem pewność, że rzeczywiście nadają się one dla shinobi. Zresztą miałem nadzieję, że pracując dla wioski zostanę dostrzeżony przez moich przełożonych z klanu co w przyszłości może się przełożyć na mój awans. Czy nie myślałem zbyt butnie mając na uwadze to, że moja ostatnia misja zakończyła się niepowodzeniem? Cóż... Możliwe, że rzeczywiście tak było jednak nikt nie mówił, że mam awansować już teraz. Niemniej jednak perspektywa awansu nie była już nierealną rzeczywistością ale celem, który mogłem osiągnąć wytrwale do niego dążąc.
Pogrążony w tych myślach dotarłem do drzwi gabinetu, w którym rozdawane były misje i zapukałem do niego. Jeśli usłyszałem zaproszenie to wszedłem do środka.
0 x
Awatar użytkownika
Uzumaki Hibana
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 26
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Wysoka, czerwonowłosa, złotooka kobieta, z dużą blizną na twarzy.
Ubranie czarne z czerwonymi elementami.
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie. Torba przy pasie. Dwa miecze przy biodrach.
GG/Discord: 66265515

Post autor: Uzumaki Hibana »

0 x
Awatar użytkownika
Yari
Postać porzucona
Krótki wygląd: Prosty strój, długie czarne włosy, szczupły, 185cm. Na lewym policzku posiada bliznę
Widoczny ekwipunek: Torba z tłu po lewej stronie, tanto przymocowane pionowo do pleców

Jak ja tej kobiety nie lubiłem. Zawsze kiedy przychodziłem i ona była akurat na swojej zmianie to wpychała mi coś co jej zdaniem było stratą czasu. Ostatnio były to duchy w karczmie a teraz jakieś jąkające i szlochające coś tkwiące w kącie gabinetu. Płaczące sterta szybko okazała się mężczyzną , który potrzebował pomocy w sprawie skradzionej torby. A przynajmniej tyle udało mi się zrozumieć z tego całego zamieszania. Kobieta z miną zadowolonego kota, który właśnie upolował tłustą mysz i teraz się nią bawi poleciła mi zajęcie się mężczyzną.
Ująłem faceta delikatnie acz zdecydowanie pod rękę i wyprowadziłem na zewnątrz budynku.
-A teraz spokojnie i powoli wytłumacz mi wszystko i dokładnie o co chodzi. Potrzebuję jak najwięcej informacji jeśli mam ci pomóc - powiedziałem.
0 x
Awatar użytkownika
Uzumaki Hibana
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Wysoka, czerwonowłosa, złotooka kobieta, z dużą blizną na twarzy.
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie. Torba przy pasie. Dwa miecze przy biodrach.

Shari
0 x
Awatar użytkownika
Yari
Postać porzucona

Wyszedłem razem z mężczyzną a następnie uważnie go wysłuchałem starając się zapamiętać jak najwięcej szczegółów. Musiałem odzyskać brązową torbę z dwoma paskami, gdzie do jednego przymocowany był amulet tak? No cóż był to dosyć dokładny opis a i przymocowywanie amuletu do torby nie było specjalnie rozpowszechnioną praktyką. Ludzie zwykle noszą amulety nie przyczepione do torby tylko na szyi. Niemniej jednak mężczyzna podał mi trochę za mało szczegółów. Uspokoiłem go gestem dłoni, by przestał się denerwować i skupił się na podaniu mi szczegółów. Widać było, że jest przywiązany do zawartości torby i bardzo mu zależy na tym żeby ją odzyskać. I z tego co zrozumiałem z jego wypowiedzi również jest bardzo wartościowa.
-Spokojnie. Teraz chodź ze mną i pokaż mi gdzie zostawiłeś torbę na ziemi. Po drodze powiedz mi kilka rzeczy. Pierwsza to taka - co było w tej torbie? Możliwe, że złodziej pozbył się torby i będę musiał szukać jej zawartości. Następna sprawa to taka kto mógł chcieć zdobyć tą rzecz? I ostatnia rzecz - czy widziałeś tego dnia jakąś podejrzaną osobę?
0 x
Awatar użytkownika
Uzumaki Hibana
Gracz nieobecny

Shari

z/t ->Gospoda pod Kadambą
0 x
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Wiek postaci: 22
Ranga: Kenshi | Akoraito
Krótki wygląd: Kapelusz
Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Maname | Kabuki
Aktualna postać: Kayo

Post autor: Jun »

0 x
" RP/PBF to nie zabawa już "
Awatar użytkownika
Kan Senju

Przeglądanie notatek zajęło dużo więcej czasu niżeli się Kan spodziewał. Nastał już wieczór, co stanowiło dla niego zaskoczenie. Spędził tutaj mnóstwo czasu, który nie został przerwany przez nikogo. Obecna pora wymusiła na nim powrót do domu, gdzie na wejściu przywitała go służba. Odczuwając głód poprosił o posiłek do pokoju, gdzie zamierzał spędzić trochę czasu. Przejrzał zwoje jakie pozostały mu do nauki, zjadł kolację, poprosił o przygotowanie wody do kąpieli i otworzył okno aby przyglądać się gwiazdom świecącym na niebie. Położył się spać o standardowej dla siebie godzinie, tuż po umyciu własnego ciała. Snów o poranku nie pamiętał, obudził się nagle z powodu pokojówki wołającej na śniadanie. Wstał, ubrał się, napełnił żołądek rozmawiając z przybranymi rodzicami, a następnie opuścił domostwo kierując swe kroki do siedziby władzy.
Wpuszczono go bez problemów, w końcu był już akoraito. Wewnątrz było dość tłoczno, wiele osób odbierało właśnie zlecenia. Głównie byli to doko, ale znalazły się osoby wyższe rangą. Mógłby próbować od nich dowiedzieć się na temat poszukiwanego mężczyzny, gdyby nie czuł w tym straty czasu. Pytanie randomowych osób było niczym skazywanie się na własne szczęście. Owszem fortuna zazwyczaj uśmiechała się w jego kierunku, tak kiedyś musiał wyczerpać jej zapas. Chodzenie po gabinetach mogłoby zostać uznane za zbytnią śmiałość, pewnie zirytowałby w ten sposób kilku Kogo. Wpierw postanowił rozejrzeć się za jakimś recepcjonistą. Osoby pełniące tą funkcję mogą być niedoceniane, ale posiadały dość rozległą wiedzę. Asystowały pozostałym pracownikom, dlatego potrafiły często podpowiedzieć odpowiednio. Podszedł do stanowiska z uśmiechem aby wpierw ukłonić się ukazując szacunek.
- Dzień dobry, nazywam się Kan Senju.
Zaczął od przywitania, a także przedstawienia się prostując się. Zbyt często tutaj nie przebywał, więc dla większości wciąż mógł pozostawać anonimowy. Chwalić własnym stopniem nie musiał, od tego posiadał odznakę widoczną dla każdego zainteresowanego. Na ramieniu podobnie jak dnia wczorajszego.
- Poszukuję sentokiego w naszym rodzie, o imieniu Ishin. Mógłby mi pan pomóc z zlokalizowaniem jego? Albo chociaż u kogo mógłbym uzyskać jakąś wskazówkę, będę za to wdzięczny.
Walnął prosto z mostu, bo zabawę w podchody zostawiał dla innych. Cenił bezpośredniość, a także szczerość. Powodów wciąż nie zdradzał, ale gdyby okazało się konieczne doda je bez większego zastanowienia. Już w głowie miał nawet ułożone jak ładnie i zgrabnie przedstawić wczorajszą sytuację. .
0 x
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka

0 x
Awatar użytkownika
Kan Senju

Dochodzenie powoli zaczynało irytować młodego Kana, który ciągle był odsyłany po kątach. Gadanie zagadkami, aby potem musiał spędzić dzień na czytaniu poszlak, a gdy jakąś dostał to jedyna osoba mogąca mu pomóc jest niedostępna. Miał ochotę to rzucić w cholerę, co zresztą zapewne zrobi. Zaprzątał sobie głowę jakimiś głupotami marnując swój czas, który mógł poświęcić na coś dużo bardziej wartościowego. Poszukiwał kogoś wyższego rangą o jeden stopień, czy to rzeczywiście takie problematyczne? Jakoś ciężko mu było w to uwierzyć. Blokując dostęp do bardziej zaawansowanych shinobi pozbawiają wiele talentów możliwości rozwoju. Niewiele jest osób mogących poznać wiele tajników rodowych bez jakiegokolwiek kierownictwa, jak to było w jego przypadku. Czy mógł mu przeszkodzić w dochodzeniu? Głupota, zadanie tylko kilku pytań w wolnym czasie nie zniweczyło niczyjej pracy. Skrzyżował ręce na wysokości piersi chwytając ramiona dłońmi, bo miał zwyczajnie dosyć ciągania po zrywających się nitkach. Odpuszcza, widocznie podążanie drogą legendy należało do kogoś innego. Iść za niemożliwym jest głupotą.
- Niech pan robi co chce w takim wypadku, najwyżej zawiodę Fumio-senpai'a i jego pokładane we mnie nadzieje. Trudno, bez żadnych wskazówek nic z tym nie poradzę.
Westchnął, przez moment nawet nie zastanawiając się jaką robi tutaj scenę, ani jak to wpłynie na reputację jego oraz rodziny. O tej jeden raz zbyt mocno przywalił mordą w ścianę, aby kontynuować swoje śledztwo. Może notatnik miał rację? Ród ostatecznie dba tylko o tych ludzi, którzy są im konieczni. Cała reszta jest pionkami bez wartości, które można poświęcić w każdej sekundzie. Zamknął oczy na chwilę tupocząc po cichutku nogą, czego nie mógł recepcjonista zobaczyć z jego pozycji. Miałby teraz prosić o spotkanie z sentokim? Nie, to zaszło już za daleko. Ile miałby czekać na odpowiedź, która znając życie okazałaby się odmową? Dzień, tydzień, miesiąc? Stracił ułudę, że dostanie zgodę na spotkanie. Przygryzł dolną wargę spoglądając jeszcze raz na mężczyznę pracującego za biurkiem.
- Dziękuję za pomoc, choć przykro mi jak młodzi obiecujący shinobi nie mogą liczyć na żadną pomoc.
W ten sposób odwrócił się w kierunku wyjścia i... Opuścił ten budynek mając zamiar udać się w spokojne miejsce, na łono natury mogąc się uspokoić w samotności. Do głowy przychodził tylko jeden punkt podróży, którym był wodospad w wiosce. Tam mógł zaczerpnąć świeżego powietrza, pomyśleć nad następnym krokiem. Może łatwiej byłoby zapytać swojego ojczyma o pomoc? Był liczącym się arystokratą w rodzie, nie odmówiłby mu prawdopodobnie nikt zaproszenia na obiad. Wiele ludzi chciało się do niego zbliżyć będąc świadomym jego wpływów. Eh to bez sensu, postanowił odpuścić sprawę więc najłatwiej będzie o tym zapomnieć wracając do swojego normalnego życia. O właśnie, tak brzmiało rozwiązanie Kana na tą chwilę. Próbował, ale mu nie wyszło przez biurokrację. Zresztą, znając jego szczęście w tej sprawie spotkałby kolejnego bufona nie chcącego udzielić wskazówek odnośnie nieba.
0 x
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka

0 x
Awatar użytkownika
Kazuma
Wiek postaci: 18
GG/Discord: Avarice#3584
Multikonta: Avarice

Post autor: Kazuma »

0 x
~ Zawsze i wszędzie, reberu j... będzie ~ Obrazek
Henge
Awatar użytkownika
Sasame
Wiek postaci: 24
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: ~
- Średniego wzrostu
- Szczupła lecz dobrze zbudowana
- Burza czerwonych włosów
- Błękitne oczy
Ubiór: ~
- Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki
- Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~
- Kabura na lewym udzie
- Kabura na prawym udzie
- Czarna torba przy pasie z tyłu na środku
- Tanto zamocowane poniżej torby
- Czarny płaszcz w czerwony chmurki
- Duży zwój
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sumi | Jawa

Post autor: Sasame »

0 x
Obrazek | Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT |
Awatar użytkownika
Kazuma
Wiek postaci: 18
GG/Discord: Avarice#3584
Multikonta: Avarice

Post autor: Kazuma »

0 x
~ Zawsze i wszędzie, reberu j... będzie ~ Obrazek
Henge
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hayashimura (Osada Rodu Senju)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość