Multikonta

Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
Wiek postaci: 24
Ranga: Sentoki | Lotka
Krótki wygląd: - Czarne, długie włosy; w jednym paśmie opadającym na prawą pierś ma wplecione kolorowe, drewniane koraliki
- Lewe oko w kolorze lawendy
- Na prawym oku nosi opaskę
- Średniego wzrostu
Widoczny ekwipunek: Łuk, kołczan ze strzałami, zbroja, płaszcz, torba na tyłku, kabura na prawym udzie, wakizashi przy lewym boku i za plecami na poziomie pasa, średni zwój, mały zwój przy kaburze,
GG/Discord: Angel Sanada#9776
Multikonta: Koala

Multikonta

Post autor: Shikarui »

PROBLEM
Problem jest natury takiej - po wykonaniu transferu, obojętnie po jakim czasie, istnieje całkowita blokada na multikonto.
ROZWIĄZANIE
Otworzenie możliwości robienia multikonta bez dalszej możliwości transferu PH. W przypadku porzucenia multi mamy takie zabezpieczenie dodatkowo, które również można zastosować w tym wypadku dodatkowo, albo nawet przedłużyć ten czas:

DODATKOWE UWAGI -
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Awatar użytkownika
Maname
Postać porzucona
Wiek postaci: 17
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: - Ma na oko około 1.55 wzrostu
- Duże niebieskie oczy
- Jak się uśmiecha widać ostre zęby
- Granatowe włosy
- Strój w granatowych barwach
Widoczny ekwipunek: Torba, plecak, wyrzutnia shuriken, kabura na nóż.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Kabuki | Kayo

Re: Multikonta

Post autor: Maname »

Maname daje okejke tej zmianie. Jun też sie podpisuje, bo podpisał się, nim nawet tutaj ta propozycja weszła.

Ps. Maname liczy na szekle za oddany głos.
0 x
Awatar użytkownika
Haruko
Postać porzucona
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Wysoki wzrost, opalona cera, długie po pas kruczoczarne włosy, niebieskie oczy, tatuaże na rękach i biżuteria we włosach
Aktualna postać: Airan

Post autor: Haruko »

No tak, w zasadzie ten zapisek to przeżytek. Mamy możliwość jednorazowego porzucenia postaci by zachować 80%, odnotowujemy takie rzeczy każdorazowo, więc i w tym przypadku można by coś takiego zastosować. Że transfer z konta na konto jednorazowy, ale jak ktoś za jakiś czas (może być i dłuższy), jednak zachce pograć czymś innym, to dlaczego nie? Jakby nie jestem za tym, by zabraniać ludziom gry samej w sobie.
0 x
Awatar użytkownika
Akiba
Postać porzucona
Wiek postaci: 16
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Białe włosy, około 170cm wzrostu, zawsze towarzyszy mu Fuyu - wilczyca o białym umaszczeniu.
Widoczny ekwipunek: Włócznia w dłoni, 2x kunai w kaburach
GG/Discord: Aka#1339

Post autor: Akiba »

Każdy pomysł zwiększajacy playability na tym forum ma moje pełne poparcie. Dla mnie ten zapis, jak i ogólnie wszystko co dotyczy multikonta i jest traktowane jako "nagroda" jest przeżytkiem. Jeżeli ktoś chce mieć multika, to czemu mu tego zabraniać? Niech ludzie się bawią.

Ja jestem za.
0 x
Obrazek
Jeżeli nie sprawdziłem twojej rzeczy w kuźni w ciągu 48h, proszę napisz do mnie na discordzie :)
Awatar użytkownika
Nana
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Ciemne włosy, ciemne oczy, blada cera, Sharingan - typowa Uchiha. Szczupła, średniowysoka.
Widoczny ekwipunek: Ładne, czarne kimono. Torba przy pasie i zawieszona maska Kitsune. Katana na plecach.
GG/Discord: nanusia_

Post autor: Nana »

Im więcej nas tym lepiej. Zawsze wtedy łatwiej znaleźć kogoś do fabuły i misji. Uważam, że to fajne rozwiązanie.
Ja też jestem za!
0 x
Awatar użytkownika
Han Gug
Postać porzucona
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō

Post autor: Han Gug »

+1
0 x
Awatar użytkownika
Rokudo Gaika
Wiek postaci: 21
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Spiczaste srebrne włosy. Smukłej sylwetka i żółte oczy. Ubrany w czarną koszulę z długim rękawem oraz jasne spodnie. Na dłoniach owinięte ma bandaże.
Widoczny ekwipunek: Plecak, torba na lewym pośladku, dwie metalowe tonfy przyczepione rzemieniami do paska nad pośladkami
GG/Discord: deviler_
Multikonta: Kamiyo Ori/Yuki Renji

Post autor: Rokudo Gaika »

Trudno coś tu więcej dodać niż to, że jestem na tak.
0 x
PH | RYO | KP | Notes| WT
Obrazek
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
Ranga: Sentoki | Lotka
Krótki wygląd: - Czarne, długie włosy; w jednym paśmie opadającym na prawą pierś ma wplecione kolorowe, drewniane koraliki
- Lewe oko w kolorze lawendy
- Na prawym oku nosi opaskę
- Średniego wzrostu
Widoczny ekwipunek: Łuk, kołczan ze strzałami, zbroja, płaszcz, torba na tyłku, kabura na prawym udzie, wakizashi przy lewym boku i za plecami na poziomie pasa, średni zwój, mały zwój przy kaburze,
GG/Discord: Angel Sanada#9776
Multikonta: Koala

Post autor: Shikarui »

Propozycja zapisu:
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Przedyskutowaliśmy sprawę w gronie administracji i taka zmiana się pojawi - tj:
  • Zostanie jednorazowa możliwość transferu PH z martwego konta głównego na multikonto (nie, nie ma możliwości transferu z multi na główne).
  • Zostanie możliwość jednorazowego porzucenia głównego konta i transferu PH na multikonto jak w przypadku fabularnej śmierci postaci.
  • Transfer PH z głównego konta na multi nie będzie blokować możliwości ponownego założenia multikonta w przyszłości po upływie 6 miesięcy od transferu.
Propozycja Koali co do zapisu jest dobra, natomiast osobiście zapisałabym to w ten sposób:
Przenoszę do wprowadzenia.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości