PROBLEM Obecny rozmiar avów na forum to 175x300. Jest on dosyć mały przez co dużo artów się w nim nie mieści.
ROZWIĄZANIE Zwiększenie rozmiaru na np. 200x320 lub 300x420
DODATKOWE UWAGI Oczywiście jest to tylko luźny pomysł. : ) Wiem, że może to być problematyczne dla osób, które już mają swoje avki, dlatego nie chciałabym nikomu nic narzucać. Mogę sie zaoferować i założyć avatarnie (jeśli to możliwe), żeby pomóc osobom, które nie są w stanie samemu obrobić swoje awatary. Nie wiem jak to będzie wyglądało pod względem skalowania/wyglądu forum i działów - brak mi w tym temacie doświadczenia.
Dziękuję wszystkim z opinie!
Rozmiar awatara
- Nana
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Ciemne włosy, ciemne oczy, blada cera, Sharingan - typowa Uchiha. Szczupła, średniowysoka.
- Widoczny ekwipunek: Ładne, czarne kimono. Torba przy pasie i zawieszona maska Kitsune. Katana na plecach.
- Link do KP: viewtopic.php?p=155137#p155137
- GG/Discord: nanusia_
Rozmiar awatara
0 x
- Ren
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Bardzo wysoka, muskularna, o ciemnej skórze. Ma krótkie i ciemne włosy. Na czole wytatuowane czerwone kropki. Głowa owinięta chustą - tak, by ukryć klanowy tatuaż. Od stóp do głów okryta jasnym płótnem, zniekształcającym sylwetkę.
- Widoczny ekwipunek: Duża torba u dołu pleców.
- Link do KP: viewtopic.php?p=139112#p139112
- GG/Discord: rahsim
Re: Rozmiar awatara
O ile rozumiem avatarowe niezadowolenie, bo tez wcześniej grałam na forkach gdzie każdy miał ogromne płótno, to nie widze sensu w zmienianiu wymiarów. Aktualnie mamy spójność, a przymusowa zmiana dla WSZYSTKICH brzmi upiornie - nie mówiąc już o tym, ze mamy graczy nieaktywnych i zaurlopowanych, którzy wisieliby dalej ze swoimi małymi obrazkami. No i wtedy z tego, co miało przynieść estetyczne korzyści, robi się coś zupełnie przeciwnego. Mamy chyba większe problemy. XD
Nie mówiąc już o tym, czy w ogóle jest to wykonalne z aktualnym stylem.
Nie mówiąc już o tym, czy w ogóle jest to wykonalne z aktualnym stylem.
0 x
- Gundan
- Martwa postać
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Wyrzutek C
- Krótki wygląd: Krótkie, białe włosy oraz złote oczy.
195cm oraz 93kg - Widoczny ekwipunek: Kamizelka Shinobi - Tors
Torba - Prawy pośladek
Kabura x2 - Prawe i lewe udo - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 42db79c7bb
- Multikonta: Mangetsu
W sumie wydaje mi się, że już kiedyś był ten temat i skończył się na tym, że chyba się nie da. Chyba, że mylę fakty bo nie dam sobie za to ręki uciąć. Choć sam też bym wolał większy avek to myślę jednak, że coś w tym co napisała Renata może być.
Więc jeśli dało by się to zrobić bez robienia Sajgonu na forko to bardzo chętnie ale jeśli wiązało by się to z tym, że zaraz wszystko się wywróci to zostańmy już przy tym naszym wymiarku.
Więc jeśli dało by się to zrobić bez robienia Sajgonu na forko to bardzo chętnie ale jeśli wiązało by się to z tym, że zaraz wszystko się wywróci to zostańmy już przy tym naszym wymiarku.
0 x
- Yasuo
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
Powiem tak:
Obrazki mniejsze niż w/w w pierwszym poście mogłyby wycentrowane w pionie i poziomie lub rozciągnięte do odpowiednich rozmiarów (co spowoduje stratę jakości). Byłbym za pierwszą opcją. Oczywiście trzeba by także dostosować forum do nowych wymiarów. Trzeba by zrobić więcej miejsca na nowe obrazki. Trochę zabawy z CSSem i da radę. Nie jest to niemożliwe, ale pieruńsko beznadziejnie nudne, żmudne i nie wiem czy by się komuś chciało. No, mi w każdym bądź razie nie... może kiedyś.
Pomyśli się...
Obrazki mniejsze niż w/w w pierwszym poście mogłyby wycentrowane w pionie i poziomie lub rozciągnięte do odpowiednich rozmiarów (co spowoduje stratę jakości). Byłbym za pierwszą opcją. Oczywiście trzeba by także dostosować forum do nowych wymiarów. Trzeba by zrobić więcej miejsca na nowe obrazki. Trochę zabawy z CSSem i da radę. Nie jest to niemożliwe, ale pieruńsko beznadziejnie nudne, żmudne i nie wiem czy by się komuś chciało. No, mi w każdym bądź razie nie... może kiedyś.
Pomyśli się...
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
- Nana
- Wiek postaci: 24
- Krótki wygląd: Ciemne włosy, ciemne oczy, blada cera, Sharingan - typowa Uchiha. Szczupła, średniowysoka.
- Widoczny ekwipunek: Ładne, czarne kimono. Torba przy pasie i zawieszona maska Kitsune. Katana na plecach.
- Link do KP: viewtopic.php?p=155137#p155137
- GG/Discord: nanusia_
Wszyscy macie rację. Dziękuję za wasze opinie! : ) Jeśli kiedyś byśmy się na to zdecydowali chętnie zgłoszę się na ochotnika, żeby pomóc w tych żmudnych pracach :3. Jeszcze raz dzięki.
0 x
- Yasuo
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
No chyba, że wystarczy zmienić rozmiar obrazka w ustawieniach forum i forum samo się dostosuje. Wtedy byłoby najprościej.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Obawiam się, że to nie jest takie proste w obecnym stylu - szerokość forka jest ustawiona na sztywno i wszystko się wtedy porozjeżdża, bo będzie trzeba dopasować wielkość miejsca na posty... No i też strona główna nam się rozjedzie przez to, nie mówiąc o obrazkach działów. W kwestii estetyki bym tego nie tykała, a też nie mamy nikogo, kto na tyle się na tym wszystkim zna, by nowy styl od zera nam napisać.
Do odrzucenia bym to przeniosła.
Do odrzucenia bym to przeniosła.
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości