Dawno mnie u was nie było, a widzę, że pustki, no to lecimy. Jak coś mam obrazek standardowo w zeszycie z wymiarami - jest mocno koncepcyjny tylko.
Kwestie techniczne nieopisowe: Magazynek do głowy proponowany jest mały, ale taki sam proponowany jest do szyi, więc trochę słabo, że mają taką samą objętość. Dlatego podwyższyłem objętość, nie dochodzę jeszcze do 50 dawek jak w średnim, ale płacę za średni. Tak jak w Ważce zmniejszyłem mały, bo w marionetce było mało miejsca - zabiegi dość logiczne.
Koszt:
Ciągle drewno, więc nie mamy żadnych podrożeń dziwnych za materiał.
800 Ryo - modyfikacje kukły (macki)
2x300 Ryo - tyle proponuję za ostrza - bazowałem na 250 Ryo za sklepowy sztylet
350 Ryo - tarcza chakry
100 Ryo - magazynek na gaz
250 Ryo - rozpylacz trucizny
100 Ryo - płaszcz
Razem 2200
- Nazwa Kukły
- Tako
- Ranga
- B
- Klasa
- Ultralekka
- Cena
- 2200 Ryo
- Materiały
- Drewno
- Wygląd Kształt humanoidalny. Brak twarzy na głowie, zamiast nóg można dostrzec 6 macek wychodzących z tułowia. Całość okryta bardzo szerokim czarnym płaszczem z bardzo szerokimi rękawami.
- Mechanizmy Wspominany w niektórych miejscach "punkt centralny" jest dużym łączeniem na wysokości ramion, w osi, gdzie powinien być kręgosłup. Jest osłonięty korpusem przed atakami z zewnątrz.
Tarcza chakry na lewym przedramieniu - normalny ludzki rozmiar.
2x ukryte ostrze - w przedramionach, wysuwane przez dłonie, długość ostrza 25 cm (cienkie, bardzo szpikulcowate, prezentują głównie wartość jako broń kłuta - patrz: ostrza używane przez Kankurou na marionetkach)
Ręce (mianowicie głównie stawy): tak jak u człowieka (kulisty w ramieniu, zawiasowy+śrubowy w łokciu), ale - kulisty w nadgarstku dający trochę większą swobodę ruchu dłoni niż ludzka. W stawie nadgarstkowym jest otwór, przez który może przejść ostrze, ale unieruchamia dłoń w jednej z dwóch pozycji - otwartej dłoni skierowanej do zewnątrz i do wewnątrz.
Stawy ramienne połączone są dodatkowo z punktem centralnym. To połączenie dodatkowo połączone jest z górą korpusu. Gwoli ścisłości od ramienia długości 35-30-20
Nogi: Wydłużane kończyny dolne (modyfikacja kukły). Jest ich 6, są "mackowate" - nie mają dłoni (patrz obrazek) ani żadnego uzbrojenia, ale składają się z krótkich elementów ułożonych w dwóch warstwach. Dzięki temu można wydłużyć każdą mackę dwukrotnie, osiągając przy tym wysoką "elastyczność" i efekt z anime: https://www.youtube.com/watch?v=bhvbtgk43SU
Macki od góry połączone są w punkcie centralnym. Bazowa długość to 175 cm, maksymalna 350 cm. Średnica do 8 cm (zwężenie końcowych segmentów)
Korpus: Wymiary ok. 60x30x70 (szerokość-głębokość-wysokość, z tym, że nie jest prostokątny). Przypomina napierśnik, jednak z zabudowanymi otworami od góry i dołu (pomijając oczywiście miejsce na wmontowanie szyi i stawów ramion). Pełni funkcję obronną dla punktu centralnego. Jest możliwość otwarcia korpusu z zawiasami w górnej części w osi lewa-prawa. Tak więc przód i tył korpusu są klapami. Zabieg ten umożliwia działanie nóg na większej przestrzeni kątowej https://vignette.wikia.nocookie.net/bat ... 0921111925 - ale dwie części. I jakby widoczny punkt centralny w miejscu paszczy i macki wychodzące z paszczy (ofc w marionetce nie ma żadnej paszczy, tylko chodzi o paszczę na obrazku).
Na wewnętrznej i zewnętrznej stronie korpusu są zaczepy na macki, żeby można było transportować kukłę bez całkowitego rozwinięcia macek wzdłuż, a owinięciu jej samej. Zaczepy nieużywane chowają się w skorupę i nie mają żadnego wpływu na ruchy.
Głowa: Średni magazynek na gaz (30 dawek). Trucizna jest prowadzona przez szyję, bezpośrednio do punktu centralnego. Tam jest skierowany w dół rozpylacz trucizny. Głowa stawie kulistym na końcu szyi, co zapewnia amortyzację ruchów i ewentualnych trafień, jednak sama szyja nie ma możliwości ruchu względem punktu centralnego. - Link do tematu postaci
- KLIK!