- Nazwa
- Sumigasumi no Jutsu 墨霞の術
- Dziedzina
- Chōjūjutsu
- Ranga
- C
- Zasięg
- 40 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Opis Użytkownik otacza się woalem z czarnego atramentu nasączonego jego czakrą co pozwala mu wykonać pod tą zasłoną przeskok i zmienić swoją pozycje. Nie można skoczyć w miejsce którego się nie widzi.
- Uwagi W przypadku posiadania przez użytkownika percepcji poniżej 60, użytkownik jest skołowany przez co najmniej 2 sekundy po wykonaniu skoku, od 61 do 120 percepcji występuje tylko potkniecie uniemożliwiające płynne przeprowadzenie działania, a powyżej percepcji 120 użytkownik nie odczuwa żadnych efektów ubocznych wykonanego skoku.
http://www.naruto.wbijam.pl/odtwarzacz- ... XBysk.html - 12:20
Dlaczego proponuję ją w nieco innej formie niż jest w oryginale? Otóż dlatego, że u nas na forum Shunshin jest techniką wysoko poziomową gdzie w kanonie przeskoki shunshina są technikami D[ co sprawiłoby, że technika ta byłaby bezużyteczna jeśli przenieść ją w skali 1 do 1 nie zważając na nasze ustawienia], dodatkowo by się nie rozdrabniać zawarłem tutaj i jego mechanikę, by wszystkim żyło się lepiej. Myślę, że te zmiany które zaproponowałem w tej [nowej zaproponowanej przeze mnie] technice są dostosowane pod to czego oczekujemy od technik na forum a zarazem, kwestii balansu. Co jak co ale rysunkowi mają kilka technik i też fajnie jakby mieli coś niecoś więcej.