- Nazwa Kukły
- Santsu
- Ranga
- B
- Klasa
- Ciężka
- Cena
- 8700 ryo
- Materiały
- Obudowa - Wzmocniona Stal, Wnętrze - Drewno
- Wygląd Marionetka-Zbroja mierzy ponad 300cm w postawie stojącej, a wykonana jest zewnętrznie wyłącznie ze wzmocnionej stali oraz czarnego płótna, zasłaniającego stawy kukiełkowe, które nie są ukryte pod metalowymi płytami. Od wewnętrznej strony, za to znajduje się solidna warstwa drewna, której zadaniem jest powstrzymanie ewentualnych, dalszych obrażeń zanim dotrą do kontrolującego. Poszczególna długość części ciała prezentuje się tak:
- Ręka :175cm
- Noga: 190cm
- Głowa: 37,5cm
- Korpus 118cm
Do szczegółów na pierwszy rzut niewidocznych, należą niewielkie otwory wentylacyjne w korpusie, a także wizjery służące do obserwacji sytuacje z wewnątrz... Dochodzą także wcięcia na przedramionach kukły, z czego na obu znajduje się ich stosunkowo więcej, dzielą one je w swego rodzaju "krzyż"... Ostatnim elementem wartym opisania jest zarys drzwiczek na plecach marionetki oraz kolce, które nie wyglądają na wbudowane na stałe w ciało. - Mechanizmy Głowa:
- Staw Śrubowy w miejscu karku - 0 ryo
Korpus:
- Komora znajdująca się wewnątrz, umożliwiająca zmieszczenie się kucającego lub siedzącego po turecku człowieka. Wewnątrz znajdują się także otwory wentylacyjne oraz wizjery, by móc komfortowo obserwować sytuację na zewnątrz. Drzwiczki pełniące rolę wejściowych i ewakuacyjnych, zamontowane są na dwóch stawach śrubowych, z racji swojej solidności.
- Dwa Stawy Śrubowe przy drzwiczkach, po jednym na każdą kończynę, co daje razem sześć - 0 ryo
Lewa Ręka:
- Ukryte Ostrze Ruchome, wewnątrz ręki, które wysuwa się w podobny sposób do dźwigni (to znaczy, wykonując od razu cięcie i ustawia się wzdłuż ręki). Cała broń łącznie z głownią i ostrzami, posiada 100cm długości (dzięki rozkładaniu się niczym pałka teleskopowa), natomiast ostrza mają długość 50cm. Obracają się one za pośrednictwem pierścienia, który pozwala im stanowić takie samo zagrożenie jak piła tarczowa. - 500 ryo
- Mechanizm Krzyżowy, używany do aktywacji Tarczy Chakry, znajdujący się na ramieniu - 200 ryo
- Dwa Stawy Śrubowe - 0 ryo
Prawa Ręka:
- Ukryte Ostrze Ruchome, wewnątrz ręki, które wysuwa się w podobny sposób do dźwigni (to znaczy, wykonując od razu cięcie i ustawia się wzdłuż ręki). Cała broń łącznie z głownią i ostrzami, posiada 100cm długości (dzięki rozkładaniu się niczym pałka teleskopowa), natomiast ostrza mają długość 50cm. Obracają się one za pośrednictwem pierścienia, który pozwala im stanowić takie samo zagrożenie jak piła tarczowa. - 500 ryo
- Dwa Stawy Śrubowe - 0 ryo
Nogi:
- Cztery Stawy Śrubowe (po 2 na każdą nogę) - 0 ryo
Dodatkowe:
- Stal została utwardzona i zahartowana, by mogła wytrzymać bezpośrednie uderzenie nawet techniki rangi B - 1000ryo - Link
- KLIK!
Santsu
Moderator: Souei
Santsu
0 x
Re: Santsu
1. Spojrzałem sobie w twoją KP i wg mnie mając 190 cm nie zmieścisz się w tej kukiełce, skoro korpus ma około 90 cm wysokości a musisz odjąć trochę na drewno i stal trzymające całą konstrukcję to na ciebie zostanie z 60-70 cm. Nie widzę tego abyś mógł tam wleźć. Sasori był drobny, więc mógł wyczyniać takie cuda. Dodatkowo nawet jeśli wejdziesz do niej, to nie będziesz miał jak nią poruszać gdyż to wymaga trochę przestrzeni na wygodne sterowanie, ruszanie rękami, zaglądanie w wizjery itp
2. Tak jak napisał Seinar, nie zmieścisz w korpusie nic więcej, jeżeli chcesz tam tą komorę.
3. Cena: 7000 za stalowy pancerz na kukle, do tego drewniany stelaż myślę, że 500, gdyż jest to marionetka ponadstandardowych wymiarów. Do tego 1000 za ostrza czyli razem 8500.
4. Opisz ostrza dokładniej, jak wyglądają, jak działają bo póki co nie wiadomo o nich nic.
5. Jeżeli chcesz coś widzieć przez wizjery to nie mogą być one niewidoczne. Dodatkowo nie zobaczysz wszystkiego, co wg mnie powinno trochę jechać po twoim zasięgu wzroku, percepcji itp.
6. Będą w środku nie będziesz w stanie kontrolować innych kukiełek. Z tych samych powodów co wcześniej, głównie widoczność, no ciężko byłoby wypuścić ci w ten sposób nici chakry.
7. Pamiętaj, że dla tak dużej kukiełki będziesz musiał w WT opracować nową wersję tarczy chakry ze zwiększonymi kosztami.
2. Tak jak napisał Seinar, nie zmieścisz w korpusie nic więcej, jeżeli chcesz tam tą komorę.
3. Cena: 7000 za stalowy pancerz na kukle, do tego drewniany stelaż myślę, że 500, gdyż jest to marionetka ponadstandardowych wymiarów. Do tego 1000 za ostrza czyli razem 8500.
4. Opisz ostrza dokładniej, jak wyglądają, jak działają bo póki co nie wiadomo o nich nic.
5. Jeżeli chcesz coś widzieć przez wizjery to nie mogą być one niewidoczne. Dodatkowo nie zobaczysz wszystkiego, co wg mnie powinno trochę jechać po twoim zasięgu wzroku, percepcji itp.
6. Będą w środku nie będziesz w stanie kontrolować innych kukiełek. Z tych samych powodów co wcześniej, głównie widoczność, no ciężko byłoby wypuścić ci w ten sposób nici chakry.
7. Pamiętaj, że dla tak dużej kukiełki będziesz musiał w WT opracować nową wersję tarczy chakry ze zwiększonymi kosztami.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Hmm... Na podstawie waszych opinii, naniosłem zmiany w opisie kukły, oto one:
- Jak widać, zwiększyłem wysokość kukły o 40cm, co pozwoliło na proporcjonalne zwiększenie pojemności na człowieka wewnątrz. Co więcej, uznałem za waszą radą, że głowa będzie się liczyła do "pojemności ludzkiej", co daje 155,5cm na moją postać. Wydaje się, że się zmieści.
- Usunąłem wyrzutnie liny.
- Ostrza Ruchome, widzę w postaci tych "skrzydełek" Sasoriego. I faktycznie nie konkretnie opisałem co zmieniłem na: - Co do wzmocnienia stali. Owszem, mam na myśli "Twardość" z tworzenia postaci, nie miałem pojęcia jak określić tak wzmocniony materiał. Tak poza tym, progu siły jeszcze nie dodam. Nie żebym był przeciwko, ale chcę po prostu wiedzieć, czy nikomu to nie przeszkadza.
- Staw Śrubowy widzę jako ewolucję Stawu Kulistego, po prostu wytrzymalszą. Przynajmniej to wydaje się logiczne, w sytuacji, gdzie wspomniany rodzaj jest tym najpopularniejszym i najskuteczniejszym. Poza tym, czy jakikolwiek miałby sens mechanizm, działający jak mówisz poza bronią?
- Dodałem cenę mechanizmu Tarczy Chakry oraz cenę zaproponowaną przez was.
- Usunąłem wyrzutnie liny.
- Ostrza Ruchome, widzę w postaci tych "skrzydełek" Sasoriego. I faktycznie nie konkretnie opisałem co zmieniłem na: - Co do wzmocnienia stali. Owszem, mam na myśli "Twardość" z tworzenia postaci, nie miałem pojęcia jak określić tak wzmocniony materiał. Tak poza tym, progu siły jeszcze nie dodam. Nie żebym był przeciwko, ale chcę po prostu wiedzieć, czy nikomu to nie przeszkadza.
- Staw Śrubowy widzę jako ewolucję Stawu Kulistego, po prostu wytrzymalszą. Przynajmniej to wydaje się logiczne, w sytuacji, gdzie wspomniany rodzaj jest tym najpopularniejszym i najskuteczniejszym. Poza tym, czy jakikolwiek miałby sens mechanizm, działający jak mówisz poza bronią?
- Dodałem cenę mechanizmu Tarczy Chakry oraz cenę zaproponowaną przez was.
0 x
W świecie rzeczywistym tak jest, ale tutaj uznaje się Stawy Obrotowe także za ewolucję Stawu Kulistego, pomimo, że takowy nie pozwala na taką swobodę ruchów w "real life". Taki jest przynajmniej mój wniosek z poprzednich kukieł, które montowałem i rozmowie z moderacją.
0 x
Faktycznie, wydawało mi się, że wątek został bardziej pchnięty. Ale podsumowując: Moja interpretacja a także sugestia jest taka jak właśnie mówisz, staw kulisty coraz bardziej wytrzymalszy - przynajmniej to wydaje się najlogiczniejsze.
0 x
I disagree. Dział o Tworzeniu Marionetek wyraźnie mówi, że stawy śrubowe dają dużą swobodę ruchów - a obracanie się w 360 stopniach jak normalny staw śrubowy, raczej nie podchodzi pod "dużą swobodę ruchów". Tak czy inaczej, to wymaga skonkretyzowania i to koniecznie. Trza się udać do Działu Pomysłów w takim razie...
0 x
@Buka
Prędkość kukiełki jest ograniczana przez jej wagę i wynika to z mechaniki klanu.
Prędkość kukiełki jest ograniczana przez jej wagę i wynika to z mechaniki klanu.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości