"tajemnica sukcesu I" Ryu

Moderator: Souei

Ryu

"tajemnica sukcesu I" Ryu

Post autor: Ryu »

Obrazek

Nazwa: Pigułka z czakrą
Ranga: D
Rodzaj: Medykament
Objętość: 0,5
Waga Fūin: 1
Sposób aplikacji: Doustnie
Efekty: regeneruje/uzupełnia zasoby czakry o 60%
Opis: Medykament stworzony ze specjalnej mieszanki ziół i suplementów odnawiający czakrę niemal natychmiastowo. Medykament jest dosłownie pożywką dla ducha Shinobi. Jak wiadomo, podczas walki czakry zużywa się sporo. Te pigułki powstały po to by uzupełnić jej brak w najbardziej krytycznych momentach.
Działanie (szybkość i długość): Działanie natychmiastowe, długość nieograniczona (po prostu jak stracę te 60% czakry to koniec z działaniem)
0 x
Kaien

Re: "tajemnica sukcesu I" Ryu

Post autor: Kaien »

Sam zamysł mi się podoba ale dałbym maks 30% czakry. I ograniczenie 3 piguły na walke bo sie strujesz. Nie wiem jak inni. Obrazek
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Na wielu forach to jest. Def to miał. Sądze, że i tu mogloby przejść xD
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Każda daje maks 15-20% (UW od powiększonej chakry, niemal "nieludzkiej" chakry daje na stałe 25% więcej) a i to nie natychmiast, tylko rozkładane w czasie podczas trawienia.

I tak samo jak pigułki żywiołowe, zażyjesz maks jedną na walkę (przy bardzo dużej wytrzymałości może 2).

Cena - 600/700 ryo za sztukę
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

To nie daje czakry tylko uzupełnia brakującą.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kamiru

Ale 30% zwracane i możliwość zjedzenia 2/3 na walkę jest po prostu... OP. Chyba nie po to stworzono kinjutsu pieczętujące chakre, znak diabła, SM, bijuu etc. by teraz chakrę uzupełniać pigułkami. Jasne, niewielka ilość jest spoko, może uratować tyłek, ale 2/3 w jednej walce to 60/90% many. Ciut sporo.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

No to proponuje 7% co ture przez 5 tur i tyle. Raz na walke.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Ryu

Post autor: Ryu »

Arafinwe - jak dla mnie to może ta pigułka być jak narkotyk, alkohol (też leczy duszę), bomba kaloryczna - cokolwiek co się mieści w realiach Naruto (a mieściło się wiele - przykład: struś ninja). Byle by było to skuteczne.
Umówmy się - pigułka ta przyda się głównie na początku drogi Shinobi gdy wszystko pożera mnóstwo chakry. Potem już tak istotna nie będzie. 7% przez 5-6 tur to prawie cała misja rangi D, ewentualnie walka, co w ostatecznym rozrachunku jest dużym wzmocnieniem, aczkolwiek w praktyce mnie nie poratuje.

Cena pigułki mała nie jest, więc proponuję by wyglądało to tak:

Pigułka odnawia od razu 35% chakry w następnej turze od jej połknięcia. Kolejną pigułkę mógłbym wziąć po np. 5 turach (możecie narzucić liczbę tur do kolejnego zażycia - zaakceptuję bez negocjacji). Chodzi mi głównie o to, żeby odnowiła jednorazowo, szybko, i dużo bym mógł coś po jej zażyciu zrobić.
0 x
Kamiru

35% na raz to boost równy I poziomowi przeklętej pieczęci, dorzucisz jeszcze jedną taką i masz... 70%. Tyle, co II poziom przeklętej pieczęci. Na nie. Maks 20% jedną odnowisz i to w czasie dwóch tur (czyli po 10% na turę). Limit do spożycia to jedna na 50 wytrzymałości w czasie walki/misji (o ile misja) rozgrywa się w ciągu 24h). Między każdą powinny być co najmniej 3 tury odstępu, więc przez dwie tury działa pierwsza pigułka, potem jedna przerwy, i trzecia. Inna sprawa, że te tury trwają po kilka, kilkanascie sekund najczęściej. ~
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ryu, Twoje tłumaczenie jest błędne. Nawet nie próbujesz stworzyć czegoś, na czym bazowałby ten przedmiot - mówisz wręcz, że powinno to przejść, bo... tak.
Dodatkowo twoje śmieszne wartości liczbowe.
Nie. Nie dam akcepta
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości