Raitony i tysiąc pitoków

Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Raitony i tysiąc pitoków

Post autor: Tsukune »

wiem ale nie mówię tu aby całkowicie tą wadę przez percepcję usunąć tylko odrobinę zniwelować/zmniejszyć...samą wadą jest biegnięcie tylko na wprost to już jest wielka wada jakby nie patrzeć.
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Tak ale nawet w canonie chidori nie sprawiało że jesteś w stanie unikać podczas wykonywania o czym kakashi przestrzegał saska. Atak w lini prostej to nie wada a specyfika techniki z kolei.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

"Tunelowość" wizji została dodana by w pewien sposób zbalansować obniżenie rangi techniki z A na B, więc w sumie zostawiłbym jak jest.
Z racji, że Raikiri i tak już wymaga posiadania zakazanej, wymóg robienia dla niej osobnej wyprawy jest trochę bez sensu. Tutaj wiec jest okej. Takiej samej zasady bym się trzymał w innych przypadkach.
Jak dla ostatnia propozycja jest w porządku - wrzucałbym.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

z tym "pozbyciem się" a raczej osłabienie tunelowości chodziło mi bardziej o to aby ewentualnie widzieć "przeszkody" typu gałąź na ziemi czy coś bo tą tunelowaść wyobrażam sobie w ten sposób

ale może się mylę
0 x
Awatar użytkownika
Natsume Yuki
Postać porzucona
Wiek postaci: 31
Ranga: Nukenin S
GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
Multikonta: Iwan zza Miedzy

Post autor: Natsume Yuki »

IMO nowe opisy są w porządku.

Tylko się zastanawiam - do Raikiri nie dałoby się też wprowadzić tego, co napisałem w pierwszym poście? Dokładniej:
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

No dałoby radę, tylko wtedy Raiki byłoby jedyną techniką uwolnienia błyskawic która stricte nasyca broń na ileś tur, polepszając jej właściwości. Inne Raitonowe techniki z użyciem broni wykorzystują je jako przewodnik dla różnorakich pocisków tak właściwie, a na sam oręż nie wpływają.
Konsekwencją tego byłoby to, że wszystkie kolejne WT których jest już kilka, a co jakiś czas się zdarzają się kolejne, polegające na takim zabiegu dostałyby wymóg posiadania Raikiri, tak samo jak polepszanie jakkolwiek własnego ciała wymaga Raiton no Yoroi. To znaczy ja teraz nie sprawdzam już tego, ale na pewno nie byłoby zaskoczeniem gdyby modzi z Buką zaczęli tego wymagać. Ja widziałem ten fragment i specjalnie go pominąłem, bo dodanie tej bonusowej tak naprawdę kwestii do Raikiri zamknie potencjalnie szeroki kanał Własnych Technik. Aczkolwiek jeśli wszyscy uważają że takie coś byłoby zasadne, to nie ma problemu, tylko tak sobie pomyślałem ja w swojej własnej głowie.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Skoro temat umarł to wprowadzone i przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości