Rynek

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Akira

Re: Rynek

Post autor: Akira »

Nie lubiłem gadać ze starcami ponieważ zawsze traktowali praktycznie wszystkich innych jakby byli dużo głupsi od nich samych. Oczywiście z punktu widzenia doświadczenia może i mieli rację, jednak powszechną wiedzą było to że na starośc mózg zaczyna już obumierać a jego skuteczność znacznie maleje. Czy tak było w przypadku tego starca? Nie mogłem tego określic ponieważ nie miałem odpowiedniej próbki do zbadania. Po jego wypowiedzi postanowiłem sprostować sprawę, uznałem że staruszek mnie zwyczajnie zbywa zamiast odpowiadać szczerze.
- Nie zrozumieliśmy się Handlarzu, jestem jego potomkiem, nazywam się Akira Fudo i miałem się z nim tu spotkać aby dalej ruszyć z karawaną, a po prostu wcześniej nasze drogi się chwilowo rozeszły. Tak więc pozwól że z tej pozycji jeszcze raz spytam o aktaulną lokazlizację mojego ojca ponieważ "chyba opuścił miasto" mi nie wystarcza. - Miałem nadzieję głównie zagrać na reputacji mojego ojca, chociaż nic nie wskazywało tez na to że dziad potraktuje mnie poważnie. Równie dobrze mogłem przecież kłamać do do swojego pochodzenia, a dokumentu innego niż przepustka który zdradziłby dla kogo pracuję nie miałem. Założyłem również odważnie że handlarz będzie wiedział gdzie mój ojciec jest lub chociaż znał kogoś kto będzie wiedział.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Akira

Oczywiście dostrzegłem zmiany na twarzy kupca, widać przyjął informację jako pewnik, a może raczej bał się ryzyka które podejmie za pewnik jej nie biorąc? Kto to wie. W każdym razie w rozmowie z nim uzystkałem już swoją prawowitą pozycję syna znamienitego kupca, co mogło mi znacznie pomóc, niestety jednak pomimo "zdanego testu na perswazję" informacji na temat aktualnej lokalizacji ojca nie otrzymałem i nie zamierzałem drążyć już tego tematu. Współczucie którego doświadczyłem od staruszka nie było raczej czymś czego się spodziewałem niezależnie czy było szczere, ale w mojej głowie zaczął już kiełkować plan jak je wykorzystać w dalszej rozmowie, praktycznie w tym momencie miałem owego człowieka w garści i była to kwestia czasu oraz posiadanych informacji przez niego informacji aż wyduszę to czego chcę się dowiedzieć.
Nie spodziewałem sie również oferty pokoju w gospodzie, nie żebym nie miał pieniędzy, ale zdecydowanie udanie że ich nie posiadam i zagranie biegne porzuconego synalka mogło mi dać tylko zyski na wielu frontach. Na mojej twarzy pojawiła się wyćwiczona odrobina smutku by następnie lekko się uśmiechnąć i mieć oczy pełne nadziei.
- To naprawdę chojna oferta, którą z chęcią przyjmę, a jeśli zaszczyci mnie pan... No właśnie jak się pan nazywa? - Tutaj zrobiłem pauzę aby się przestawił - Niezwykle mi miło. Jeśli zaszczyci mnie pan rozmową będzie miał pan u mnie lub mojego ojca przysługę o niemałej potencjalnej wartości.
Niezależnie od odpowiedzi w drogie do karczmy i tak mogliśmy chwilę pogadać więc od razu zasięgnąłem języka w drugiej sprawie w której tu przybyłem.
- Właśnie wchodzę w wiek kiedy sam powinienem zajmować się interesami, a jak pan widzi ojciec nie zawsze jest dla mnie najbardziej wyrozumiały. Podjąłem więc decyzji o przyszykowaniu swojej pierwszej wyprawy, a że na wojnie robi się największego pieniądze to cel był oczywisty. Jako handlarz bronią z pewnością ma pan jakieś informacje na temat zapotrzebowania obu klanów, prawda? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, potrzebuję się dowiedzieć gdzie są deficyty na rynku a czego jest teraz przesyt aby przypadkiem nie wylądować z "ręką w nocniku" - Oczywiście podszedłem do całości na około, ale było to zgodne z moją rolą poszkodowanego dziecka i miałem nadzieję iż staruszyk chwyci przynętę i chętnie podzieli się wiedzą z młodym adeptem swojego zawodu. Starałem się sprawiać wrażenie całkowicie niewinnego ale i zdeterminowanego aby moja wyprawa przyniosła jak największy zysk.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: - zielone włosy i oczy
- średniego wzrostu, opalona
- odkryty brzuch i przepaska na twarzy
Widoczny ekwipunek: Kabura, gurda, zwoje przy pasie.
Multikonta: Miwako

Post autor: Suzu »

0 x
remember my heart
how bright I used to shine
Akira

Wszystko szło bardzo gładko, jednak oczywiście starszy mężczyzna udowodnił że jego mózg jednak nie pracuje na najwyższych obrotach, lub po prostu byla w nim nutka sknery i nie chciał szczerze zaoferować swojej pomocy. No cóż, ja nie zamierzałem wyjść ze swojej roli więc pozostało mi jedynie wyprowadzić go z błędu.
- Ależ Panie Rōjin, przykro mi że poczuł się Pan zraniony, jednak wydaje mi się że źle połączył pan pewne fakty. Oczywiście posiadam pewien kapitał, w końcu ojciec mnie nie głodzi a i pracy się nie imam, jednak jest on bezpiecznie schowany w rezydencji w Ryuzaku, a że z ojcem na wyprawie byłem bardziej w charakterze ochrony i aby poznać trochę świata czy nabrać doświadczenia to mam tylko to - tutaj popukałem się w wachlarz na plecach, oczywiście stary mógł po raz pierwszy wywnioskować że jestem shinobi - Bardzo bym nie chciał być zmuszony sprzedać mojej ulubionej broni by być w stanie zapłacić za nocleg, a gwarantuję Panu że ta "inwestycja" się kiedyś Panu spłaci. Podkreślę również że będę bardzo cenił sobie Pana rady, gdyż jest Pan doprawdy doświadczony w tym biznesie, gdzie ja dopiero planuję pierwsze kroki, a nie chce być całkowicie zależny od ojca.
Po sprostowaniu tych oczywistych jak mogło by się wydawać faktów uśmiechnąłem się z pobłażaniem niedowierzając że ten życzliwy staruszek mógł myśleć że chcę go oszukać. Oczywiście chciałem od niego uzyskać informacje, jednak cała reszta oprócz lekkiego nagięcia mojej maski w celu uławienia kontaktu była szczerą prawdą.
Nie miałem staruszkowi za złe zgorzknienia, jednak czekałem w dalszym ciągu na wyjawienie informacji gospodarczych których przekazanie przerwało nam jego skonfundowanie.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Czarne, sterczące włosy, dobrze zbudowany, całkiem wysoki. Heterochromia oczu, jedno białe, jedno czarne Ubrany w czarny płaszcz.
Widoczny ekwipunek: Płaszcz, torba, rękawiczki bez placów, dwie kabury na broń na udach.

Post autor: Kaze Tetsu »

0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny

0 x
remember my heart
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Czarne, sterczące włosy, dobrze zbudowany, całkiem wysoki. Heterochromia oczu, jedno białe, jedno czarne Ubrany w czarny płaszcz.
Widoczny ekwipunek: Płaszcz, torba, rękawiczki bez placów, dwie kabury na broń na udach.

0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny

0 x
remember my heart
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny

0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny

0 x
remember my heart
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny

[z/t]
0 x
Sumairu Abe

Post autor: Sumairu Abe »

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości