Tamiko i jej potworki atakują świat!

Moderator: Souei

Tamiko

Tamiko i jej potworki atakują świat!

Post autor: Tamiko »

Obrazek
Nazwa: Sztylet koishiteru yo
Typ:Ostrze krótkie
Objętość: 5
Waga Fūin: 10-12?
NinpōKenjutsu
Opis:Jak widać na powyższym obrazku, jest to przepiękne ostrze o długości około 23 cm. Z przodu niepozorne potrafi zadać śmiertelny cios, poprzez wyrwanie człowiekowi wnętrzności. Jak to się dzieje? Rękojeść ma wbudowany w sobie kryształ rodu Kōseki o czerwonym kolorze. Niestety to nie może nas zmylić, bowiem zadając cios i naciskając owy kryształ uruchamiamy mechanizm, który jest motorem napędowym do dalszej części. Mianowicie widać to wszystko na przedstawionym obrazu. Zaznaczyć jednak muszę, że mechanizm nie jest wbudowany w ostrze. Wręcz przeciwnie, jest on widoczny z tyłu.
Cena:1000 Ryo.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Tamiko i jej potworki atakują świat!

Post autor: Vulpie »

Musisz wbić ostrze i wtedy jest dopiero sztuczka, ta?
0 x
Tamiko

To jest wersja do uzgodnienia, może być Twoja propozycja, albo najzwyczajniej w świecie trzymając przycisk i wbijając TO się powoli otwiera.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Obrazek też możesz w takim razie odhajdować, skoro opis jest jawny ^^

Akcept (na wersję działania mechanizmu Arafaki, czy też normalnie, bez wbijania).
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

https://en.wikipedia.org/wiki/Choke_pear_%28torture%29 Ot taka gruszka więc. Wkładasz/wbijasz ostrze w cel i naciskając mechanizm rozpychasz ostrza na boki i chlastasz od środka.
Ale w związku z tym mam pytanie:
Siła mechanizmu? Jego wytrzymałość? Czy przez tą modyfikacje ostrze jest delikatniejsze? Większość broni jest prosta, dlatego, że wszelkie udziwnienia mogą osłabic strukture broni, to jest bardziej sztylet do tortur niż walki. Ale w związku z tym, jak już nadmieniłem wcześniej - Chce byś mi wyjaśniła jak łatwo w walce jest o uszkodzenie tego cuda. Ot, zastanawiam się czy jak użyjesz tego na np. zbroi/czyms twardym to to się nie otworzy czy połamie ^ ^?
0 x
Tamiko

Ostrze jak najbardziej jest wytrzymałe, jak każde inne, jednakże mówię tutaj o głównym ostrzu. Gdyż ono jest przeznaczone do normalnej walki. Czemu by nie? Dopóki go nie otworzę niczym się nie różni, może wtedy jest nieco grubsze i widać zamknięte małe ostrza, które mogą się uszkodzić. Nie przylegają one bowiem idealnie do głównego metalu. Gdyby tak było, to dwa ciosy i po moim sztylecie. Stępiłby się a mi tego nie potrzeba.
Hm, jak każesz mi opisać mechanizm, to od razu pomyślałam o scyzoryku, przy którym naciskasz przycisk i który się otwiera. Tak, takie coś to dobry przykład.
0 x
Kaien

1000 Ryo i akcept w takim razie odemnie, za ten wielokrotny sprężynowiec.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

1k Ryo i akcept
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Niechaj będzie i tyle, choć taniej też byłoby ok.
0 x
Tamiko

Poprawione ! :D
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

akcept
0 x
Kaien

Akceptus.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Akceptuję i przenoszę.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości