Rzeka

Shigashi no Kibu jest krajem kupieckim na północ od Samotnych Wydm. Południowa granica kraju styka się z Sabishi i Atsui, zaś północna - z Soso i Kyuzo. Na zachodzie graniczy z Głębokimi Odnogami, a na wschodzie z krainą Yusetsu. Choć krajem w teorii zarządza gildia kupiecka, tak naprawdę główną władzę w Shigashi no Kibu stanowią trzy rodziny Yakuzy. A co najciekawsze, pomimo sporów zarządzają państwem w bardzo sprawny i względnie sprawiedliwy sposób, dzięki czemu Shigashi mogło się bardzo sprawnie rozwinąć.
Kaiso

Re: Rzeka

Post autor: Kaiso »

0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Dobra mniej więcej tak powinno to wszystko wyglądać. Kolejna technika nauczona a ja mogę w końcu się rąbnąć na ziemię. Rozwinąłem zwój, który to schowałem przed nauką a i po odpieczętowaniu zwoju do torby, rozwinąłem go. Ciężki wachlarz położyłem obok zwoju. Złożyłem następnie pojedynczą pieczęć i cała ta sterta żelaza zniknęła w obłoczce białego dymu. Zwój, w którym znajdował się teraz wachlarz trafił z powrotem do zwoju. I już zrobiło się więcej miejsca oraz lżej na duszy i ciele. Teraz kiedy wszystko wróciło do stanu początkowego położyłem się wygodnie na zielonej trawie i uciąłem krótką drzemkę przy miłych dla ciała podmuchów wiatru i szumu płynącej opodal rzeki. Inną kwestią były schodzące się grupy ludzi, których przyciągnęła widocznie chęć tylko i wyłącznie zakłócenia mojego spokoju.
W pewnym momencie tego mojego "wypoczynku" usłyszałem jakiś dźwięk. Cholera wie co to było, może wiatr? Leżałem dalej, nie miałem potrzeby tego sprawdzać. Leżałem dalej. Po chwili znowu zacząłem słyszeć jakieś dziwne dźwięki z dość dalekiej partii krzewów. Jasna cholera co się musi tam wydzierać, że z takiej odległości to słychać? Na razie pozwolę sobie poczekać może sobie to coś pójdzie i znowu będzie spokój?
Tak to dobry pomysł szczególnie jeśli nie chce mi się teraz wstawać. Pogoda jest zbyt łaskawa dla mnie.
0 x
Kaiso

0 x
Awatar użytkownika
Yami

To co chcieć szlochać, płakać, syczeć, jęczeć czy co to tam wie jeszcze nie chciało. Ostatecznie wyskoczyła z krzaków kobieta, która wywinęła pięknego orła i wylądowała na ziemi. Musiała nieźle boleć, gdyż kobieta wciąż nie przestawała szlochać. I tyle z mojego spokoju. Przecież jak ja czegoś nie zrobię to nikt tego nie zrobi, a jak nikt tego nie zrobi to psia mać nigdy nie zaznam odrobiny spokoju. Zawsze tak jest. Czemu to ja się muszę poświęcać, gdzie inni będą z boku stali i nie wyściubiali swego nosa w tą sprawę bo co ich to obchodzi. W sumie to trochę chyba jestem podobny. Nie mniej jednak wciąż nie wiedziałem o co chodzi. Po ostatnich spotkaniach z kobietami wolałem sobie z daleko przyglądać miernotę, która właśnie leżała. Przewróciłem się na brzuch i zwróciłem głowę w jej stronę.
- Co się takiego stało, dobra pani?
Normalnym zdawać by się mogło, że należytym odruchem jest wystosowanie swej chęci pomocy. Problem z czymś takim jest jednak taki, że nie znając treści i powodów istniejącego problemu wolałbym nie wzbudzać ew. nadziei. Jeszcze wyjdzie na jaw, iż kobieta zabrudziła pranie i zwyczajnie rzuciła to wszystko w cholerę i zaczęła biec i płakać. Mocno naciągane? Kobiety do wszystkiego są zdolne.
0 x
Kaiso

0 x
Awatar użytkownika
Yami

Nie no pięknie. Tego teraz było mi trzeba, zrozpaczonej kobiety. Słuchałem co kobieta miała do powiedzenia. Powiedziałbym, że była to typowa sytuacja, czy raczej tak mi się zdawało. Alkohol i narkotyki rzeczywiście mogą doprowadzić do kłótni małżeńskich szczególnie jeśli zaczyna brakować pieniędzy. To było normalne. Chyba.
Spojrzałem na kobietę i westchnąłem. Jakoś nie miałem na to chęci. Nie widziałem potrzeby. Znając życie jeśli bym to zrobił to prawdopodobnie oberwałbym po głowie. Napruty facet z pewnością zacząłby myśleć, że jestem kochankiem jego żonki i zacząłby mnie gonić z siekierą czy inną kosą. Jakoś mi się to nie widzi. Skoro natomiast mi się to nie widzi zawsze można inaczej podejść do tego całego tematu.
- Czy ja wiem czy to taki dobry pomysł. Nie lepiej byłoby napisać list i zostawić z nim pierścionek? Wówczas przekazać możesz swoją wolę samej, bo kto jak kto ale ty chyba najlepiej wiesz co takiej osobie powiedzieć. Ba nawet nie wiem czy nie lepszym pomysłem byłoby zwyczajnie zniknąć. Jeśli uciekniesz ten albo zacznie cię szukać i wtedy będziesz wiedziała, że woli ciebie a nie alkohol bądź nic nie zrobi i wtedy będziesz wiedzieć, że postąpiłaś rozsądnie. Do tego nie lepiej pierścionek zostawić dla siebie? Jeśli uciekasz to z pewnością wiele przy sobie oszczędności nie masz a tak to zawsze jakieś zabezpieczenie.
Przewróciłem się na plecy i spojrzałem w niebo.
- Nie lepiej tak podejść do sprawy? Z pewnością byłoby łatwiej a i z całą pewnością rozsądniejsze.
0 x
Kaiso

//I teraz są 2 możliwości. Albo starasz się dalej rozgrywać tą sytuację tutaj poprzez rozmowę, albo następny post piszesz tutaj: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=57&t=4870
Wybór należy do ciebie.//
0 x
Awatar użytkownika
Yami

0 x
Kaiso

0 x
Awatar użytkownika
Yami

0 x
Kaiso

0 x
Awatar użytkownika
Yami

0 x
Kaiso

0 x
Awatar użytkownika
Yami

0 x
Kaiso

Misja zakończona. Wynagrodzenie- standard. Prosiłbym o wrzucenie do tematu z wynagrodzeniami.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości