Dzielnica rzemieślnicza

Awatar użytkownika
Khusara Hatakame
Wiek postaci: 28
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Długie czarne włosy częstą zawiązane w kucyk, dość wysoki i umięśniony, duży spokój i opanowanie.
Widoczny ekwipunek: Torba zawieszone przy prawym udzie, tantō w pochwie po lewej stronie przy pasie i ostrze Okami no Kiba zawieszone po lewej stronie nad Tantō

Re: Dzielnica rzemieślnicza

Post autor: Khusara Hatakame »

Gdy słońce zasłonięte na niebie ciemnymi chmurami nie świeciło już tak jak za lata, a w powietrzu dało poczuć się chłodny akcent nadciągającej zimy, idąc tym razem nałożyłem na siebie grubsze kimono i hakame, spoglądając tak na świat z pod bambusowej sugegasy obserwowałem otoczenie przy okazji ciesząc się z końca wycieńczających upałów, jakie to mają w zwyczaju pojawiać się podczas lata w Shigashi no Kibu. Podczas przemierzania dobrze mi już znanej dzielnicy nie działo się zbyt wiele, ludzie wędrujący w oba kierunki szeroką piaszczystą drogą czy odgłosy prac w pobliskich budynkach. Spokojnie rozmyślałem nad tym czy rozsądnie byłoby coś zjeść, w końcu ostatnia strawa jaką spożyłem miała miejsce dzień wcześniej. Lecz ważniejszym od dobrego posiłku było teraz zarobienie pieniędzy które pozwoliły by mi taki posiłek kupić. Gdy różne myśli na temat zarobku przewijały się przez moją głowę w pewnym momencie usłyszeć można było głośny tupot osoby biegnącej wprost za mną jednak było za późno by się odwrócić, gdyż moja głowa raz z resztą znalazła się w twardym piachu. Winowajcą tego wszystkiego był tajemniczy jegomość któremu tak się śpieszyło, że nie znalazł chwili na przeprosiny. Wstałem otrzepując swoją hakame i zakładając z powrotem stożkową sugegase na głowę. Stojąc tak przez chwile pojawił się wybór, z czego jeden wymagał wysiłku, a drugi z kolej nie wymagał niczego jednakże nie pozwalał mej ciekawości na samo zadowolenie. Wybrałem pierwszy a była nim pogoń za uciekinierem-''w końcu przeprosiny my się należą..na przykład takie w formie brzęczących monet''- Pomyślałem nie ukrywając iż taki zbieg okoliczności pozwoliłby mi dobrze się najeść nie szukając ciężkich prac, a taka okazja zdarza się rzadko. Nie oczekiwałem na problemy z dogonieniem jegomościa gdyż tak się składało że szybkość była jedną z moich mocniejszych stron.
0 x
Obrazek
''Pozorna cisza, ale czy to słyszysz? Szum fal, krok po kroku zmienia się przypływ, a wraz z nim świat który znamy''
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

0 x
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame
Krótki wygląd: Długie czarne włosy częstą zawiązane w kucyk, dość wysoki i umięśniony, duży spokój i opanowanie.
Widoczny ekwipunek: Torba zawieszone przy prawym udzie, tantō w pochwie po lewej stronie przy pasie i ostrze Okami no Kiba zawieszone po lewej stronie nad Tantō

Wielu przechodniów przemierzających ulicę w te i we wte wydawało się nie zaprzątać głowy sytuacja która miała przed chwilą miejsce na środku ulicy. Mężczyzna, a przynajmniej tak zakładałem, gdyż głowę osobnika okrywał kaptur nie zdradzających wielu szczegółów, przewrócił mnie i jak gdyby nigdy nic pędził dalej dużą piaszczystą ulicą mknąc w tłumie zwinnie i szybko. Wydawać się mogło że to nie pierwszy raz gdy tego się podejmuje, ponieważ widać było iż radził sobie na prawdę dobrze a ludzie stojący wokół rzadko co zwracali na niego jakąś szczególną uwagę. Osobnik pędził nie ustanie w końcu skręcając w jedną z bocznych uliczek która znajdowała się pomiędzy warsztatem kowalskim a lokalem tutejszego krawca. Zdecydowałem po chwili by wyruszyć za osobnikiem w uliczkę jednakże starając zachować się bardzo czujnie i roztropnie. Moja prawa dłoń w biegu spoczęła na rękojeści tanto a druga balansowała starając się przez to utrzymać równowagę podczas szybkiego biegu. Prawdą jest iż ryzyko w tej decyzji istnieje i to dość duże jednakże bez ryzyka nie ma gry jak to mówią, po za tym nie ukrywając sprawa zaciekawiła mą osobę, gdyż sam fakt, że uciekinier był bardzo szybki dawał wiele powodów do zastanawiania się nad całym zajściem
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
''Pozorna cisza, ale czy to słyszysz? Szum fal, krok po kroku zmienia się przypływ, a wraz z nim świat który znamy''
Rindou Arashi

0 x
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Uciekinier wykorzystywał swe dość duże jak było widać doświadczenie po to aby balansować wśród tłumu i omijać ludzi nawijających mu się co chwila na drogę. Nie był ode mnie szybszy, jednakże znacznie lepiej udawało mu się uporać z dużymi grupami ludności maszerujących w dzielnicy, lecz to nie wystarczało by zgubić pościg. Mężczyzna w kapturze po chwili ucieczki skręcił w jedną z bocznych uliczek, ruszyłem za nim bez dłuższego wahania i trzymając dłoń na rękojeści biegłem wprost na jegomościa. Uliczka ta była dość zaniedbana, wszędzie leżały jakieś deski, stare ubrania, resztki po jedzeniu czy nikomu nie potrzebne bibeloty, czasem przeszkadzające na większą swobodę. Gdy uciekinier dotarł na koniec ciemnej uliczki przeskoczył jednym wielkim susem nad drewnianym ogrodzeniem pozostawiając pogoń w tyle. Wziąłem rozbieg, gdyż przeskoczenie tego płotu dla mnie też nie było żadnym problemem, jednakże po chwili zza moich pleców usłyszeć można było dość wyraźny trzask stali i dosyć donośne krzyki. ''Zatrzymać się czy biec dalej ?- W myślach pojawiło się ważne pytanie. Miałem jeszcze kilka sporych kroków do płotu, jednakże po szybkiej ocenie sytuacji wiedziałem już że jeden z strażników trzyma łuk. Byłem dość szybki to prawda, jednakże nie na tyle by przegonić strzałę. Sytuacja ta wydawała się frustrująca, nie dość że podjąłem się trudu dogonienia uciekiniera to jeszcze strażnicy przez pomyłkę przyparli mnie do muru nie pozwalając osiągnąć mego głównego celu.
Zatrzymałem się praktycznie zaraz przy drewnianych ogrodzeniu hamując intensywnie nogami. Podparłem się jedną ręką o płot spoglądając przez chwilę na ślad stopy pozostawiony przez uciekiniera. Odwróciłem się do strażników mówiąc-Przeszkadzacie mi w złapaniu prawdziwego złodzieja- spokojny głos wydobył się z moich ust, po czym spojrzałem na wysokiego mężczyznę-Złodziej przeskoczył przez płot, miał on kaptur na głowie i inne gabaryty niż ja- po czym zdjąłem sugegasę z głowy, dodając-A tak, Khusara Hatakame, tutejszy shinobi, miło mi, a teraz możemy przejść do rzeczy za nim prawdziwy sprawca ucieknie na dobre przez pańską pochopność ?-Obserwowałem zastanawiających się strażników swymi fioletowymi oczami oczekując na przebieg zdarzeń.
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

0 x
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Strażnicy na początku nie opuścili swych dłoni z rękojeści ostrzy, zbliżając się powoli w moją stronę, gdy w końcu po nie długiej chwili marszu stanieli zaledwie kilka dużych kroków ode mnie, spojrzeli się podejrzliwie mówiąc o sposobie na sprawdzenie wiarygodności mych słów. Jeden z strażników wyciągnął miecz z pochwy i kazał mi dać swą rękę, gdy to uczyniłem poczułem nieprzyjemne uczucie rozcinanej skóry na wystawionej przeze mnie dłoni oraz zapach świeżej krwi. Tym sposobem mieli upewnić się czy nie użyłem techniki Henge próbując zwyczajnie ich wszystkich nabrać, lecz jak się z mej strony okazało tak nie było.''Kto by się tego spodziewał, niebywałe'' ironiczna myśl przemknęła przez moją głowę. Żołnierz schował miecz z powrotem, wracając do kompana i powoli odsuwając się w tył, miał zamiar oddalić się już by porozmawiać z kupcem, jednak stojący za nimi mężczyzna z skwaszoną miną podszedł szybkim krokiem do mnie, przeszukując kimono, inspektor od siedmiu boleści.. Ku zaskoczeniu wszystkich, w tym mnie, wyciągnął on zza mych pleców zieloną sakiewkę wypełnioną do połowy brzęczącymi monetami Ryõ. Gdy zdarzenie to miało miejsce, zdałem sobie sprawę z połączenia wszystkich tych zdarzeń, wiedziałem już że zderzenie nie było przypadkowe, wtedy podłożył mi tą sakiewkę. Wydawało się to logiczne, gdyż chwilę później uciekinier potwierdził że jego umiejętności są na tyle duże że nie zdarza mu się od tak po prostu wpadać na ludzi. Nie było czasu rozmyślać nad tym po co to zrobił i z jakiego powodu. Popatrzyłem się na balkon wysoko nad płotem z niego łatwo można było przeskoczyć na dach, na balkonie tym znajdowała się dość duża 50 centymetrowa waza.
-Miło było panowie, ale czas poszukać prawdziwego sprawcy- Po wypowiedzeniu tych słów uniosłem lekko me dłonie formując pieczęć (Tygrys->Świnia->Wół->Pies->Wąż, Kawarimi no jutsu z Wazą na balkonie) po czym zacząłem agresywnie biec w stronę łuczniku lecz na tyle wolno by zdołał mnie trafić.
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

0 x
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Strażnicy uważnie przyglądali się całej sytuacji gdy sytuacja robiła się dość napięta. Wiedziałem dokładnie skąd wzieła się ta zielona sakwa monet jednakże obecni ze mną żołnierze już nie koniecznie. Zrobiło się nie spokojnie, gdyż strażnicy znów z rękami gotowymi do podniesienia miecza powoli skracali dystans. Nie minęła chwila, jak nagle zacząłem formować swą pierwszą pieczęć, strażnicy z mieczami przede mną nie zdążyli odnaleźć się w tej sytuacji jednakże czujne oko łucznika koncentracji którego nie doceniłem dało kres mym zamiarom, gdy przeszywająca strzała zraniła poważnie moją klatkę piersiową jednocześnie powalając na ziemie. Strażnicy z każdą chwilą zbliżali się z wyciągniętymi ostrzami. Gdy stali już nade mną dowódca patrolu którego głos słychać było dość blisko, rozkazał z pełną czujnością i uwagą bym odwrócił się na plecy z rękami wyciągniętymi prosto oraz wzrokiem skierowanym na ogrodzenie. Łucznik w tym momencie naciągał kolejną strzałę wymierzoną w mój korpus. Z jednej strony, gdybym zaatakował to nie mogłoby skończyć się dobrze na pewno dla jednej z stron, a z drugiej jeśli dam się aresztować to cała wina spadnie na mnie no chyba że uda mi się przekonać ich w pewien sposób. Jedno jest pewne, z ostrzami zawieszonymi nad plecami i raną po strzale nie było co dalej walczyć. Wykonałem wszystkie polecenia dowódcy by następnie dać się zaaresztować.

z/t
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

Przechodzimy -> Nowa Super Lokacja
0 x
Rindou Arashi

0 x
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Między uliczkami mimo później pory nadal panoszyło się wielu ludzi, a ja bez większych poszlak musiałem poradzić sobie z dość trudnym do odnalezienia człowiekiem, warto było popytać przechodniów, jednak priorytetem była nadal anonimowość. Na ulicach nie opodal widać było nie wielkie grupy strażników złożonych z 3 osób, których światła lamp rozświetlały okolice. Nie które targi, w czym głównie te nie dostępne za dnia były czynne, a klienci choć znacznie mniej liczni z taką samą chęcią przyglądali się różnym towarom. Po pewnym czasie zapadła noc, a okolica stała się jeszcze bardziej otoczona tajemnicą i mrokiem. Większość mieszczan oraz ludzi z obowiązkiem porannej pobudki udało się do swych domów na spoczynek, jednakże na ulicach dalej można było ujrzeć osobników kręcących się, a to z braku laku, a to z poszukiwania dobrej rozgrywki jak czasem się zdarzało również tej nielegalnej, ale także byli tam osobnicy którzy mieli dużo mogliby się przydać ze względu na dużą ilość posiadanej informacji. Nie opodal głównej drogi znajdowała się mała grupka mężczyzn, rozmawiali oni w kole debatując na tematy, które widocznie były dość ważne i interesujące, gdyż co jakiś czas jeden z osobników wydawał z siebie krótki, ale dość głęboki śmiech, W obecnej dzielnicy było można dostrzec również starszego bezdomnego popijającego pewien wywar widocznie z sklepu obok, a z kolei dalej szło dwoje mężczyzn prowadzących masywne psy z ranami i kagańcami.
Uznałem iż dobrze będzie przepytać grupkę rozmówców trwających w zażartej dyskusji w celu uzyskania jakichkolwiek wskazówek odnośnie miejsca zamieszkania mężczyzny, którego szukam, lub chociażby kogoś kto go zna i może mi pomóc. Zeskoczyłem z paru dachów, po czym zszedłem zwinnie po ścianie budynku, przy której stało zgromadzenie by następnie przywitać się
-Witam panów, możliwe iż jesteście w stanie mi w czymś pomóc-po czym obserwując ich dokładnie dodałem -Wiecie może coś o dość natrętnym kupcu który nosi się w zielonych szatach i ma nie opodal targowisko, dzisiaj można go było ujrzeć w towarzystwie strażników?
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

0 x
Awatar użytkownika
Khusara Hatakame

Zszedłem skacząc zgrabnie i szybko po kilku dachach i poddaszach by następnie znaleźć się obok grupki rozmawiających mężczyzn, ich wzrok zawiesił się na mnie już jakąś chwile wcześniej, ich ręce powędrował za pazuchy by sięgnąć po uzbrojenie, jednakże wtedy też zostali powstrzymani przez pewną postać stojącą z nimi. Znalazłem się w środku jakiegoś ważniejszego spotkania, co świadczyło o dość szybkim i nerwowym zachowaniu mężczyzn, którzy z uwagą skierowaną na mnie w krótkiej chwili zdążyli wziąć mnie w okrąg jaki przed chwilą współtworzyli ale kilka metrów dalej. Jeden z mężczyzn podszedł do mnie z rozwartymi ramionami, oraz lekko łysiną kończącą się długimi zaczesanymi włosami obecną na jego głowie. Po padnięciu mego pytania cała otaczająca mnie grupa wybuchła głośnym śmiechem, starszy człowiek słysząc je odpowiedział z lekkim pewnym uśmiechem który zarazem dawał do zrozumienia, że gardzi mą osobą.
Z ust starca padły słowa który mnie nie co zaskoczyły, bowiem nie spodziewałem się, że znajdę tu jedną z szych mafijnych, po czym jego słowa choć obraźliwe nie wzruszyły mną w żadnym stopniu. Wiele nauczyłem się od Staruszka Satsumy, na przykład jak posługiwać się językiem interesu co w tym przypadku może się bardzo przydać.
-Och, ale przepraszam za pośpiech, nie mówiłem, że chcę tych informacji za darmo, bez obaw znam się na interesach- Po czym zdjąłem sugegasę i popatrzyłem się na mężczyznę ciemno fioletowymi oczami od których odbijało się światło księżyca i uśmiechnąłem lekko-Na pewno uda nam się dobić targu, czego potrzebujesz za takową informację, usługi shinobi? Starych ale zawsze dobrych pieniędzy? A może swoistej wymiany, informacja za informację?-I Otwarcie czekałem przygotowany fizycznie i psychicznie na ten dobry przebieg zdarzeń jak i na zły gdybym miał stamtąd się wynosić.
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Rindou Arashi

0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości