Pyrkon 2018

Tradycyjny offtop - można tutaj swobodnie rozmawiać na temat forum, rozgrywki, tematyki, albo nawet o tematach zupełnie z innej beczki. Ogólnie - piszta, co chceta!
Yuji Saga

Pyrkon 2018

Post autor: Yuji Saga »

Obrazek 18-20.05.2018 Coraz bliżej do jednego z największych konwentów w Polsce, czyli Pyrkonu.
Jest to magiczne miejsce w którym fantaści, mangozjeby czy inne wybryki natury (w tym ja), mogą czuć się swobodnie i bawić się na całego.
Dlatego wychodzę z pytaniem i małą propozycją.
Kto z naszego grona jedzie na ten Konwent?
I czy może chcielibyście się spotkać na chwilę (albo nawet dłużej) podczas tego wydarzenia? Będzie można posiedzieć, porozmawiać, pośmiać się, może nawet napić się razem piwa oraz zrobić sobie grupowe zdjęcie, by później wstawić je może na forum. Wiadomo, każdy ma swoje plany i znajomych(w tym ja), ale spotkanie na chwilkę może być fajne. Co wy na to?
0 x
Awatar użytkownika
Sagisa
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - długie czerwone włosy, stalowoszare oczy
- koszula z długim rękawem, długie ciemne spodnie, wygodne buty
- cienkie pajęczynki blizn po raitonie pod ubraniem
- sygnet na łańcuszku schowany pod koszulą
- płaszcz podróżny z kapturem
Widoczny ekwipunek: - torba na biodrze, po prawej
- kabury na udach
- wakizashi za pasem
- manierka z wodą przy pasie

Re: Pyrkon 2018

Post autor: Sagisa »

Gdyby nie fakt, że termin festiwalu pokrywa mi się z terminem porodu to bym może pojechała :v A tak wolę na spokojnie zająć się maleństwem i pojechać w przyszłym roku ewentualnie ^^
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

W sumie mógłbym pojechać na całą sobotę i część niedzieli tylko nie wiem jak wtedy z noclegiem, pewnie z kumplami bym grał w planszówki nocą :|
Chyba, że ktoś w Poznaniu mieszka to już w ogóle miodzio.
Pojechałbym jak w zeszłym roku do przyjaciółki ale biorąc pod uwagę, że mam dziewczynę wolałbym czegoś takiego nie robić :|
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Razem z Misałke wybieramy się na tą zabawę :) (jak się udało, to nawet mamy tam atrakcję, ja coś o japońskim fechtunku, a ona wraz z mą żoną prowadza LARP systemie L5K).
Co do spotkania na Pyrkonie, to przecież po to on jest - a gdzie najlepiej? Podobno ma być jakaś Wioska Ninja z podobiznami Hokage i takie tam, lepszego miejsca nie będzie! Można by się przebrać za swoje postacie z Shinobi War i sobie fajną fotkę strzelić!
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Zdecydowanie ja będę na miejscu. Na całe 3 dni. Jak mógłbym ominąć tyle smakowitych planszówek? *-*
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Misae
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Post autor: Misae »

Nie może mnie zabraknąć :D zapraszam wszystkich na larpa oraz w sumie będzie wioska Naruto więc wiecie... Można tam mignąć :d poza tym jak będziecie chcieli małą Misałkę to też jestem chętna na planszówki ❤️
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Przyjadę na pyrkon po misałkę a potem się okaże, że kurde coś tak inaczej wyglądasz niż na avatarze/sygnie kappa
0 x
Awatar użytkownika
Misae
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach

Uważaj bo zaraz stwierdzę że challenge accepted kappa
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

No dobra, jak tam wasze przygotowania? My (w sensie Misałke, Setsuna i Ja) przygotowujemy się, by ładnie wystąpić na pyrce - ktoś się jeszcze zamierza przebrać :)?
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Yami

Jakoś się zgadujemy?
Discord
Line
Mesenger
GG
0 x
Yuji Saga

Post autor: Yuji Saga »

Ja już przed Pyrkonem, z identyfikatorem! Możemy się dogadać tutaj i wymienić telefonami
0 x
Awatar użytkownika
Misae

Asagi jest bez netu, ja będę jutro od świtu, proponuję dogadywać się telefonicznie, bo też raczej będę jutro bez neta
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piszemy o wszystkim!”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości