Problem
Witam wszystkich czytelników. Jestem nowym graczem i jak na takowego przystało zacząłem lepić swoje kp. Zatrzymałem się orzy stylu walki mojej przyszłej postaci i z szerokiego spektrum możliwości czy to taijutsu czy bukijutsu nie natrafiłem na styl opierający się bezpośrednio o walkę na dystans łukami. Nie mam pojęcia czy jest to najzwyklejsze w świecie przeoczenie tematu czy też celowy zabieg, bo 'nikt nie weźmie łuku".
Rozwiązanie
Można się już na wstępnie domyślić jakie może być rozwiązanie. Tak, dokładnie. Wprowadzić do bukijutsu styl opierający się o walkę na dystans, podobnie jak w przypadku shurikenjutsu, ale z wykorzystaniem łuków. Oczywistą kwestią jest sporządzenie odpowiedniego opisu do takowego stylu. Według mnie bazowałby na percepcji oraz sile, jednakże wytrzymałość i siła również brzmi całkiem spoko. W postach poniżej postaram się skleić jakiś sensowny opis z procentówkami i innymi duperelami. Pytanie jest jedno, czy gracze byliby za wprowadzeniem tego?
Dodatkowe uwagi
A nic.
Brak łuków w stylach Bukijutsu!
Re: Brak łuków w stylach Bukijutsu!
Jestem za. Potem pomogę z technikami. I dla mnie siła (Naciąg) + percepcja (celnosc) powinny byc bazowe.
0 x
Niegłupim jest również wytrzymałość (utrzymanie naciągniętej cięciwy) + siła (naciąg), ale chyba przystanę do bazowych Kaien'a.
0 x
Hmm, trzeba w takim razie przygotować najpierw taki opis. Rozumiem Date Ogai, że jesteś chętny, jako przyszły użytkownik tego stylu... kappa
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Po czym wnioskujesz, że chce być pierwszym posiadaczem tego stylu? kappa
A teraz pół żartem, pół serio. Opis powinien pojawić się jeszcze dzisiaj, a jak nie to jutro. Jutro też jest dzień.
A teraz pół żartem, pół serio. Opis powinien pojawić się jeszcze dzisiaj, a jak nie to jutro. Jutro też jest dzień.
0 x
- Rokuramen Sennin
- Support
- Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki
Do wprowadzenia.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Wprowadzone.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości