Zagrajmy w kości!

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Hitsukejin Shiga
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Forteca-san. Po lepszy pogląd kierować się do podpisu.
Widoczny ekwipunek: Na plecach wypełniony kołczan i torba, z namiotem na torbie. Do tego na jednej ręce kusza, na drugiej pazurzasta rękawica. No i oczywiście zbroja, maska, bandaże i pełen fortecowy ekwipunek.

Re: Zagrajmy w kości!

Post autor: Hitsukejin Shiga »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek Aktualny wygląd fortecy-sana.
Uśmiech normalny, nie od ucha do ucha, ale jednak kły zwierzęce, kły bestii ze stali - ostatnie zęby jaśniejsze. Całe ciało owinięte bandażami. Mocne buty, rękawice z płytami na dłoniach. Na lewym ręku widoczna kusza z systemem szpulowym. Na prawym ręku pazurzasta, przerażająca rękawica. Na plecach u boku wypełniony kołczan, na biodrze duża torba, a na niej zwinięty namiot. Ogólnie całe ciało opancerzone pancerzem Shinobi, a na głowie, prócz bandaży wszystko ukrywających (Chyba, że jasno zaznaczone, że jest inaczej), znajduje się maska jeżdzca głodu.

Ekwipunek
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE): Ozdobne tachi przy pasie, zbroja (+rękawice), kołczan i bełty na plecach, duża torba ze zwojami i namiot, maska, rękawica z pazurami, Kusza z systemem szpulowym na ręku, w formie rękawicy z bronią, oprócz torby ze zwojami - moneta Akuryo na szyi.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):Duża torba, a w niej:

Cztery puste manierki (od Hirokiego dwie, jedna po robieniu kompresu, jedna po wypiciu samemu.) Pozostałe manierki: Piąta u Chise, szósta u Harumi, siódma u Akaruiego, ósma u Hirokiego, dźwięwiąta u Juranu, dziesiąta w zwoju.

Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 3 wybuchowych notek (1,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 97,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Statystyki
KEKKEI GENKAI: Fumetsu - Dar wyznawców Kultu krwawego Boga Jashina.
NATURA CHAKRY: Katon.
STYLE WALKI: Dwa style walki: Bukijutsu Chanbara oraz Taijutsu Rankanken
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona -
  • Brak.
  • Nabyta -
  • Brak.

PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 70
    WYTRZYMAŁOŚĆ 77
    SZYBKOŚĆ 121
    PERCEPCJA 70
    PSYCHIKA 1
    KONSEKWENCJA 1 | 16
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 328
KONTROLA CHAKRY: A
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 107%
MNOŻNIKI: Brak.
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU E
    GENJUTSU E
    STYLE WALKI
    • Chanbara S
    • Rankanken B
    • ---
    IRYōJUTSU A
    FūINJUTSU D
    ELEMENTARNE:
    • KATON A
      SUITON E
      FUUTON E
      DOTON E
      RAITON E
    KLANOWE B
Znane techniki
Fuinjutsu:
[ E] Fūin no Jutsu
[ D] Fūin no Mizu
[ D] Bakuryūgeki

Iryojutsu:
[ D] Chiyute no Jutsu
[ D] Katto no jutsu
[ C] Naosute no jutsu
[ C] Chakra Kogeki
[ C] Okasho
[ C] Tsutenkyaku
[ C-WT] Saikenchiku
[ B] Chakra no Mesu
[ B] Shikon no Jutsu
[ B] Saikan Chūshutsu no Jutsu
[ B-WT] Kasseika
[ B-WT] Bakushin
[ A] Ishoku
[ A] Shosen no jutsu
[ A] Ranshinsho
[ A] In’yu Shōmetsu
[ A] Kyori Chiyu no Jutsu

Ninjutsu:
[ E] Bunshin no Jutsu
[ E] Henge no Jutsu
[ E] Kai
[ E] Kawarimi no Jutsu
[ E] Kinobori no Waza
[ E] Suimen Hoko no Waza
[E] Nawanuke no Jutsu

Katon:
[ D] Katon: Hōsenka no Jutsu
[ D-WT] Katon: Yomi Seppun
[ C] Katon: Gōkakyū no Jutsu
[ C] Katon: Kasumi Enbu no Jutsu
[ C] Katon: Kaen Senpū
[ C] Katon: Ryūka no Jutsu
[ C] Katon: Endan
[ C] Katon: Kaengiri
[ B] Katon: Dai Endan
[ B] Katon: Karyu Endan
[ B] Katon: Karyudan
[ B] Katon: Benjigumo
[ B] Katon: Haiseikisho
[ B] Katon: Hibashiri
[ B] Katon: Hosenka Tsumabeni
[ B-WT] Katon: Hitsukejin
[ B-WT] Katon: Arashi Hinote
[ B-WT] Katon: Yomi Hando
[ A] Katon: Onidoro
[ A] Katon: Goryuka no jutsu
[ A] Katon: Suyaki no jutsu
[ A] Katon: Ryūen Hōka no Jutsu
[ A-WT] Katon: Yakitsuku Daichi
[ A-WT] Katon: Kutabare!

Bukijutsu Chanbara
[ D] Fūma Ninken
[ C] Mikazukigiri
[ C] Omotegiri

Taijutsu:
[ D] Dainamikku Akushyon
[ D] Dainamikku Entorī
[ D] Aian Kurōī
[ C] Hayabusa Otoshi
[ C] Kage Buyō
[ C] Shishi Rendan
[ C] Ushiro Hi-Ru
[ B] Doroppu Kikku
[ B] Hando Oda
[ B] Kosa Ho
[ B] Seishun Furu Pawa

Taijutsu - Rakanken
[ C] Assho
[ C] Gangeki
[ C] Hosho
[ C] Shogekisho
[ C] Shoshitsu
[ C] Tokken
[ B] Girochin Doroppu
Podręczna ściągawka zawartości zwojów:
Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 5 wybuchowych notek (2,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości) , 2 pigułki ze skrzepniętą krwią (2 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 100,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Mnisia maska jeżdzca.
Nazwa
Maska "Głód".
Typ
Ubranie, Maska
Objętość
Do noszenia na twarzy lub w torbie, 20
Waga Fūin
25
Opis Maska Głodu to prosty stosunkowo przedmiot. Zasłania całą twarz i jest dość gruba, przez co żeby ciężar jej był nieodczuwalny, a sama maska przyległa odpowiednio do ciała konieczne jest zawiązanie jej z tyłu głowy paskiem. Wykonana z wytrzymałej stali, oprze się większości broni miotanych, a także technik do rangi B włącznie, za wyjątkiem technik penetracyjnych, których efekt zostaje pod ocenę MG. Maska ma stosunkowo prostą budowę, ważna jest łuskowata pancerna struktura, cienkie otwory na oczy i rogi sponad oczu przypominające wydłużone oczy lub brwi. Maska głodu prezentuje się jak zdarta przednia część hełmu samuraja i tym w rzeczywistości jest - została oderwana z marionetki która była ciałem jeźdźca głodu - Kabuto.
Cena
600 ryou
Link do tematu postaci
KLIK!
Piękne ząbki Shigi.
Nazwa
Sumairu + Kiba
Typ
Unikat/Broń
Opis Sumairu oraz Kiba to dwa oddzielne przedmioty, a raczej zestawy przedmiotów łączące się w jedną upiorną całość. Po rozcięciu swoich policzków i ust, poszerzając uśmiech niczym przy "uśmiechu kota Cheshire", użytkownik Sumaire zakłada sobie dwie trójkątne nakładki z nierdzewiejącego metalu w które wchodzi rozdarta skóra - taki separator w postaci ruchomych metalowych łuków nie pozwala skórze się zregenerować i policzkom zrosnąć, zostawiając użytkownikowi niesamowicie wielki i szeroki uśmiech (który jednak nie odsłania zębów, jeśli mamy zamknięte usta - uśmiech jest po prostu znacznie dłuższy wtedy niż u normalnych śmiertelników), co przy okazji pozwala znacznie szerzej otwierać usta. Kiba to para szczęk, dolna i górna, składające się z takich samych pod względem ilości zębów co normalne ludzkie, jednak te zęby są wykonane z nierdzewiejącego metalu i mają bardzo ostre, spiczaste kształty niczym kły zwierzęcia lub potwora, co pozwala z łatwością szarpać oraz rwać mięso i cieńsze materiały. Zęby niestety muszą być wyrywane jeden po jednym, a potem kły wkręcane na śrubach w mięso jedno po drugim. Na dziąsłach na stałe zostają zamontowane metalowe okowy w formie gwintowanego otworu na wkręcenie kła, ale także pełniące role stopera powstrzymującego odrost zwykłego zęba.
Właściwości Sumairu zwiększa możliwości rozwarcia ust, co pozwala na większe i głębsze ugryzienia, Kiba pozwala wyrywać i rwać gryziony materiał ze względu na ostrość kłów i ich twardość.
Dodatkowe Aby poprawnie wykorzystać Sumairu oraz Kibę użytkownik musi posiadać iryojutsu lub regenerację pozwalającą na bardzo sprawne zregenerowanie tkanek do wsadzonych łuków Sumairu oraz do zregenerowania dziąseł by Kiba były w stu-procentach użyteczne.
Wytrzymałość
100 punktów
Zdobycie
500 ryou + misja C na "zamontowanie".
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suiseki - Krzesiwo
Typ
Dodatek
Opis Suiseki to nic innego jak specjalny kieł/ząbek który montuje się zamiast zwykłego stalowego kła do istniejącej już, zamontowanej w szczęce szyny z otworami - do gotowego produktu Kiba. Suiseki jest stworzony z magnezu który uderzając o zwykły metal - pocierając, uderzając i tak dalej, wystarczy kłapnięcie zębami - krzesi dużą ilość iskier co pozwala podpalać łatwopalne płyny/gazy jeśli te są w zasięgu do 25 cm od ust użytkownika krzeszącego iskry.
Zdobycie
300 za sztukę.
Link do tematu postaci
KLIK!
Tatsuo

Post autor: Tatsuo »

Akapit 1 oraz 2 - Źle zrozumiałeś te akapity panie Shiga, wyraźnie napisałem, iż "znalezienie npcta" ma się odbyć na misji "Myślę, że jedna misja i sowita zapłata jest wystarczająca, ale jak mówię, ciąg misji też mi pasuje.", czyli tak samo jak z pańskimi pijawkami, tylko że na misji z wyższą rangą + z zapłatą dawcy kości i kowalowi. Mniej więcej orientuję się na czym stoi nasze forum i jaki mamy klimat. :)

Akapit 3 - A więc zależy to od mg. Ty panie Shiga i pani Shijima posiadacie npctów których wykorzystujecie na misjach dla graczy, co sobie cenię, bo to jest przejaw dobrego mg. A uwierz mi, że nie zawsze na takich trafiałem, bywało i tak, że przez 5 postów opisywałem przenoszenie węgla z punktu A do punktu B, ale my nie o tym. W każdym razie wiele npctów pojawia się i znika na potrzeby misji, bądź gracza, a te, które można spotkać więcej niż raz, są zazwyczaj miłym smaczkiem, lub znajdują się w często odwiedzanych lokacjach, jak np. w tawernie, gdzie można spotkać jej właściciela. Nie liczę oczywiście ważnych postaci jak lider organizacji, czy frakcji, oraz npctów graczy, jak np. członek rodziny, czy przyjaciel. I nie ma w tym nic złego, bo tak często jest i zapewne będzie, a skoro uważa pan, iż to nie przejdzie w tym przypadku, to jak już pisałem, mogę zgodzić się na szereg misji, z tym samym npc.

Akapit 5 - Ależ mogłeś, drogi panie Shiga, tak samo jak my wszyscy, mogliśmy pisać jedynie suche argumenty za i przeciw ocenianym przedmiotem, bez jakichkolwiek wstawek. Jednak jesteśmy ludźmi i wszystkimi nami targają emocje, każdy z nas ma swój charakter, który zawsze ma jakiś wpływ na to, co robimy. Pana na przykład denerwuje taki styl dyskusji, ja podobno jestem zbyt pewny siebie i wychillowany, ktoś podobno lubi prowokować, lub szantaż uważa za rozwiązanie problemu. Według pana jest to denne, złe i dziecinne, według mnie ludzkie i ma podstawy psychologiczne.
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Post autor: Seinaru »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Tatsuo

Nie, broń stworzona w całości z obcego kg nie łapie się w żaden sposób pod ten podpunkt, ponieważ był on napisany z myślą o uniemożliwienie podrobienia zdolności innych klanów [dla osób spoza tych klanów], a mój przedmiot nie podrabia niczego i nie jest perfidnym bazowaniem na zdolności innych klanów, on jest stworzony przez członka innego klanu [który może korzystać z zdolności owego klanu]. Czwarty podpunkt w regulaminie kuźni dotyczy przypadków, w których ktoś tworzy np. coś podobnego do tego, co pan opisał - lunetę działającą JAK oczy Hyuuga (albo jeszcze lepiej, okulary, czy same soczewki), którą możemy podglądać osobę po drugiej stronie prowincji, omijając w ten sposób potrzebę posiadania takowych oczu, a nie gdy ktoś wykorzystuje wcześniej zdobyty materiał [od członka innego klanu, który może używać jego zdolności] do stworzenia broni. BTW. Mógłbym pójść nawet o zakład, że przynajmniej jeden taki przedmiot przeszedł. A co do zbroi Koseki, o której tak ciągle panowie piszą, patrząc na opis ich technik klanowych szybko zobaczą panowie, iż taka zbroja nie jest zbyt praktyczna, jeżeli zależy nam na szybkości:
Mimo wszystko zalecałbym zbroję z kości Kaguya. :)
Nazwa
Kesshō no Yoroi
Pieczęci
Brak
Zasięg
Ciało
Koszt E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (1/2 za naprawę)
Dodatkowe Siła i wytrzymałość 80 do bezproblemowego chodzenia w zbroi.
W przypadku niespełnienia wymogu szybkość maleje o brakujące punkty do maksimum 1
Na czas noszenia -30 szybkości (nawet spełniając wymogi)

Maksymalne pokłady chakry zmniejszone o koszt utworzenia zbroi na czas używania
Opis Jedno z najpotężniejszych jutsu defensywnych nie tylko w klanie Koseki, ale w ogóle wśród istniejących defensyw. Technika polega na ukształtowaniu dość grubej warstwy kryształu w formie zbroi na ciele użytkownika, która na pierwszy rzut oka niczym nie różni się od normalnych ubrań, skóry etc. Jednak w przypadku uderzenia lub mocnego światła, nici z ukrycia warstwy ochronnej. Wytrzymałość zbroi równa się wytrzymałości reberu shotonu. Największym mankamentem jest duża waga, która skutecznie utrudnia szybkie poruszanie się, a w przypadku słabszych fizycznie władców kryształu - czyni z nich żółwie. W założonej zbroi odradza się próby pokonywania zbiorników wodnych, chyba, że użytkownik zapragnął zwiedzać dno. Tak, Suimen Hokō no Waza nie wystarczy do utrzymania się na powierzchni.
[/center]
Słowem podsumowania nikt, prócz pana Akashiego do broni samej w sobie nie ma żadnych zarzutów, a pan Shiga nawet sam napisał:
Jednak jest jeszcze kwestia jej zdobycia, której wszyscy się uczepiliśmy, proszę zatem, aby administrator, lub moderator techniczny i/lub fabularny przedstawił swoje zdanie na ten temat.

Na koniec jeszcze małe pytanko do panów moderatorów kuźni, a oto ono - czy po wpisaniu jako wymóg do stworzenia broni zdobycie materiału (kośćca Kaguya) na własną rękę, tj. na fabule od gracza/npc, tyle że to drugie odbywałoby się pod nadzorem i po konsultacji z fabularnymi + zapłaceniu kowalowi kwoty dajmy na to 1400 ryo, jak za katanę, mogę liczyć na panów błogosławieństwo? W końcu nikt z panów, prócz pana Akashiego nie ma zastrzeżeń do broni samej w sobie.
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Tatsuo

Proszę pana, właśnie w tym cały szkopuł, że broń wykonana z obcego kg, przez członka klanu, który owe kg posiada, a broń, która ma podrabiać właściwości tegoż kg, to nie to samo i właśnie ten drugi przypadek podchodziłby pod punkt czwarty regulaminu kuźni. I jestem przekonany, że nie przeszedłby on, niezależnie od tego, co się stanie z moim przedmiotem. A co do pomysłu lunety z oczami Hyuuga, cóż, gratuluję kreatywności, ale sam pan pewnie nieźle się uśmiał pisząc, że coś takiego mogłoby kiedykolwiek przejść, gdyż dochodzą tutaj jeszcze inne kwestie, nie związane z czwartym punktem regulaminu kuźni.

Skoro pan tak mówi. W tym jednak przypadku to, jaka to jest dokładnie ranga ma niewielkie znaczenie, gdyż wtedy [wraz z panem Shigą] omawialiśmy jeszcze wyższe rangi kg Kaguya, mianowicie rangi A/S.

To w końcu ma pan zastrzeżenia do materiału, czy do jego zdobycia? Napisał pan, że ma pan zastrzeżenia do materiału, po czym nie napisał pan jakiego typu są owe zastrzeżenia, a tylko to, że nie powinno się ich móc według pana zdobywać, wnioskuję więc, iż nie ma pan zastrzeżeń do materiału, a sposobu i możliwości jego zdobycia. Niech będzie, wybieram zatem jedną jakość, rangę S. Chcąc robić kolekcję, nie przychodziłbym tutaj, a zabrał się za misje, w których walczę z członkami klanu Kaguya, po czym sam odbierałbym nagrodę w formie trofeum (oczywiście o ile nie skończyłbym z ową nagrodą w brzuchu postaci).

W takim wypadku poprosiłbym go, aby stworzył on kościane ostrze, które swoim kształtem najlepiej odwzorowuje ostrze katany, resztę elementów dorobiłby kowal. Jeżeli administracja uznałaby, że potrzebne jest do tego wt, poprosiłbym owego gracza, aby o takowe się postarał.

Nie odpowiedział pan na moje pytanie, które zadałem w poprzedniej wypowiedzi, czy mógłby pan to zrobić w kolejnym poście? Z góry dziękuję.

PS. Dziwi mnie to, że niemal każdy z panów bez przerwy zwiastuje tragiczne konsekwencje akceptacji mojego przedmiotu, przez co odrzucacie go już w pierwszych postach. Rozumiem, że być może nie spotkaliście się państwo z podobnym przedmiotem, ale nie trzeba bać się nieznanego. Przecież to nie tak, że zaraz wszyscy rzucą się na kuźnię. To od państwa będzie zależeć, czy przepuścicie państwo amulet z włosami i krwią Yamanaki, pozwalający na telepatię i przechwytywanie ciała przeciwnika (abstrakcyjny przykład celowy) i zawsze mogą panowie wziąć przedmiot do ponownej oceny, w tym też mój. Nie ma więc co straszyć grożącym nam upadkiem kuźni, skoro ma się wszelkie narzędzia potrzebne do powstrzymania go.
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Tatsuo

Ależ nie jest to żadne obchodzenie punktu czwartego regulaminu kuźni, gdyż ten przypadek pod niego nie podchodzi. To dokładnie tak, jakby stwierdził pan, iż posiadanie noża w Polsce, to obchodzenie wymogu posiadania pozwolenia na broń, mimo że nóż nie wymaga takowego pozwolenia, gdyż nie obejmuje go ustawa o broni i amunicji. Czy nie mając pozwolenia na broń, nie mogę posiadać noża, dlatego, iż jest to "obchodzenie" ustawy o broni i amunicji? Otóż mogę. Skoro coś nie jest zabronione, to jest dozwolone. Tak samo w tym przypadku, nie jest to żadne obchodzenie czwartego punktu regulaminu kuźni, gdyż odnosi się on do czegoś innego. Myślę, iż ta kwestia jest już jasna, przejdźmy więc dalej.

Nazwałbym to zastrzeżeniem do materiału wtedy, gdyby napisał pan np. iż taki materiał nie może istnieć z powodu xyz, lub że taki materiał nie nadaje się na wykorzystanie do stworzenia broni, z powodu xyz, etc. Traktuję to zatem jako zastrzeżenie do sposobu jego zdobycia, gdyż chyba każdy z nas się zgadza, iż taki materiał istnieje w realiach forum i prawie każdy z nas się zgadza, że można go wykorzystać w celu stworzenia takiej broni.

Nie przesadzajmy proszę pana, na wyprawie rangi A można zdobyć prawie każdy z globalnych artefaktów, które są o wiele lepsze, mają unikatowe zdolności, jak i same są unikatowe zazwyczaj występując w jednym, jedynym egzemplarzu, na całym świecie shinobi, a informacje o nich są pilnie strzeżone. Kaguya z dziedziną klanową na randze S jest dużo bardziej powszechny, niż Samehada, Wachlarz Mędrca Sześciu Ścieżek, czy najostrzejszy miecz w całym świecie shinobi. I nawet mimo tego, że pierwsze dwa przykłady są do zdobycia na wyprawie wyższej rangą od A, to mimo wszystko ich ranga jest adekwatna do tego co oferują nam artefakty, ich zdolności, potęga i unikalność. Bez mrugnięcia okiem zgodziłbym się na wyprawę rangi A, gdyby nie to, że mój miecz nie wysysa 25% chakry na turę, gdy wgryzie się w ciało wroga, ani nie przetnie skały jak masło.

Czyli na gracza akcept jest? Ok. A na kość od npc - nie. Ok. A czy w formie wyprawy, o której pan już pisał (oczywiście z niższą rangą, z powodów które opisałem powyżej)?

Napisałem, iż akcept mojego przedmiotu nie oznacza, iż kuźni grozi upadek i nawałnica przedmiotów podobnych do mojego. Napisałem też, iż to od panów zależy, jakie przedmioty państwo przepuszczą, specjalnie podałem abstrakcyjny przykład, gdyż pan podał podobny, pisząc o lunecie z oczami Hyuuga, gdzie napisałem, iż dochodzą tam jeszcze inne kwestie, prócz punktu czwartego, chociażby to, iż [założywszy iż ten przedmiot będzie działał] taka osoba chce obejść (tak, w tym przypadku to jest próba obejścia) wymaganie przeszczepu, oraz to, iż taki przedmiot nie działałby tak, jak oczy Hyuuga, nawet w realiach Naruto. Zabawne, że pyta pan o to, jaki byłby argument przeciw, gdyby jakiemuś graczowi zaakceptowano taki przedmiot, czy ja już mówiłem o pewnym zakładzie? Idąc dalej, nigdzie nie jest napisane, że nie można chodzić po bronie stworzone z innych kg od npc, nawet pan Shiga napisał, iż pewien gracz dostał kościany nóż w nagrodę za misję. Czy to nie jest już czasem traktowanie graczy wybiórczo? "On mógł, a ja nie mogę?" Jest napisane JEDYNIE, iż komponenty DO PRZESZCZEPU można zdobyć tylko od żywych graczy.

Napisałem, iż wpiszę do sposobu zdobycia mojej broni dwa sposoby - 1. od gracza, 2. od npc dzięki ścisłej współpracy z fabularnymi (by sprawdzili, czy naprawdę mam ziomka npc Kaguya, o którym mówił pan Shiga, i aby go poprowadzili). Aczkolwiek proponuję zamiast tego drugiego, po prostu wstawić misję rangi B, lub wyprawę rangi C, która ma taki sam maksymalny próg ph przeciwnika, czyli 1400ph + błogosławieństwo administracji. Dlaczego misję B [lub wyprawę C], a nie wyprawę rangi B? Ponieważ jest to dużo powszechniejsze, aniżeli jak już pisałem najostrzejsze ostrza na świecie zdolne do wytwarzania raitonu. Oprócz tego zgodnie z zaleceniami zostawiłem jedynie jedną rangę Shikotsumyaku, rangę S.
Obrazek
Nazwa
Kotsuken (jap. 骨剣)
Typ
Ostrze długie
Objętość
Broń trzeba nosić przy pasie, maksymalnie 4 sztuki naraz.
Waga Fūin
50
Ninpō
Kenjutsu
Opis Broń ta jest kataną, wykonaną w całości z dość nietypowego materiału, jakim jest kość. Dokładniej jest to kość członka klanu Kaguya. Jedynie saya oraz tsuka ito nie są wykonane z kośćca. Kolorem saya'i, tsuka ito i tsuby jest czerń, natomiast całej reszty biel, będąca kolorem kości. Nie trudno się domyślić, iż właściwości ostrza zależą od rangi Shikotsumyaku osoby, która dostarczyła nam materiału na broń, a jest to ranga S. Będzie ona zatem lżejsza, a także o wiele bardziej wytrzymała od zwykłej, sklepowej broni, gdyż jej wytrzymałość jest równa broni pokrytej chakra flow. Bardzo trudno jest ją zatem stępić, za to możemy stępić, wyszczerbić, a nawet zniszczyć broń przeciwnika, przy czym broń miotaną można przeciąć łatwiej. Jako iż jest to kość, cechuje się ona dużą ostrością.
Cena Zdobycie kościanego ostrza od gracza z Shikotsumyaku rangi S,
lub Wyprawa rangi C (vel Misja B) i zgoda administracji.
Zapłata kowalowi, za elementy niekościane i wykończenie: 1400 Ryō
Link do tematu postaci
KLIK!
[/center]

Czekamy na opinię kogoś z góry na temat sposobu zdobycia przedmiotu nie od gracza.

@Tsukune, zależy mi na tym materiale. Czy mógłby pan uzasadnić dlaczego ten przedmiot według pana jest, jak pan go nazywa rakiem? Dlatego, że trudniej go zdobyć, niż zwykłą stal?
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ech. Fabular przybył. I będzie bicie.
  Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Tatsuo

Dziękuję panu, panie Exodia, za wypowiedzenie się w tej kwestii i za sprostowanie kilku ważnych spraw. Dobrze wiedzieć, że poprawnie zrozumiałem punkt czwarty regulaminu kuźni, dobrze też dowiedzieć się o mankamentach związanych z kg Koseki, które mogłyby nieźle popsuć plany tym, którzy skusiliby się na zbroję, czy broń z kryształu. Ukazał też pan jak wygląda sprawa Kaguya, co przybliżyło mi nieco bardziej obraz fabularny forum, za co również dziękuję. Edytowałem moją broń według pańskich zaleceń, mianowicie zostawiłem Shikotsumyaku rangi B, której ceną będzie Misja C + koszt jaki zażyczy sobie Kaguya + koszt pozostałych elementów i robocizny kowala (proponuję dać tu 300-500 Ryo, myślę że te 500 Ryo to maksimum, saya, tsuka, habaki i tsuba nie kosztują jakoś dużo), oraz rangi S, której ceną będzie Wyprawa B + koszt jaki zażyczy sobie Kaguya + koszt pozostałych elementów i robocizny kowala.
Obrazek
Nazwa
Kotsuken (jap. 骨剣)
Typ
Ostrze długie
Objętość
Broń trzeba nosić przy pasie, maksymalnie 4 sztuki naraz.
Waga Fūin
50
Ninpō
Kenjutsu
Opis Broń ta jest kataną, wykonaną w całości z dość nietypowego materiału, jakim jest kość. Dokładniej jest to kość członka klanu Kaguya. Jedynie saya, tsuka, tsuba, oraz habaki nie są wykonane z kośćca. Kolorem saya'i, tsuka ito i tsuby jest czerń, natomiast całej reszty biel, będąca kolorem kości. Nie trudno się domyślić, iż właściwości ostrza zależą od rangi Shikotsumyaku osoby, która dostarczyła nam materiału na broń (ranga B/S). Będzie ona zatem lżejsza, a jej wytrzymałość [na randze B] będzie równa stali, a w drugim przypadku [na randze S], jej wytrzymałość będzie równa broni pokrytej chakra flow. Bardzo trudno ją stępić, za to [na randze S] możemy stępić, wyszczerbić, a nawet zniszczyć broń przeciwnika, przy czym broń miotaną można przeciąć łatwiej. Jako iż ostrze wykonane jest z kości, cechuje się ono dużą ostrością.
Cena Całkowity koszt broni, w zależności od rangi Shikotsumyaku:
B - Misja rangi C + zapłacenie członkowi szczepu Kaguya [npc] + 300-500 Ryō
S - Wyprawa rangi B + zapłacenie członkowi szczepu Kaguya [npc] + 300-500 Ryō
Kościane ostrze możemy zdobyć także od żywych graczy, nadal jednak płacimy koszt 300-500 Ryō
Link do tematu postaci
KLIK!
[/center] Wiedzę o klanie Kaguya zdobędę zanim ruszę na misję zdobycia materiału, tak czy owak będę musiał zarobić trochę ryo. Pozostała jeszcze kwestia wyceny usług kowala. Ile według panów powinienem zapłacić kowalowi? I na koniec, czy któryś z panów ma jakieś zastrzeżenia co do poprawionej wersji?

Edit: Wstawiam poprawiony przedmiot do pierwszego postu, na miejsce pierwowzoru.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Tatsuo

A co ja mógłbym takiego zaoferować? Biedny samurajczyna.

Nie znam się na tym, ale sądzę, że tsubę jak i resztę elementów kowal dopasuje do kości, nie na odwrót, więc z tym raczej nie powinno być problemów. Ja z chęcią przyjmę pańskie minimum, te 400 ryo, to akurat złoty środek w mojej wycenie.

Czy ja wiem, czy taką wielką różnicą będzie mg na misji C? Kto pierwszy, ten lepszy, jak to mówią. A co do wyprawy, to chyba niewiele osób może je prowadzić, myślę więc, że osoby te są starannie do tego dobierane.

Czyli akcept, tak?
0 x
Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Wędrowiec
Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini

Post autor: Akashi »

Akcept tylko pamiętaj najpierw wiedza do zdobycia xd
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości