Obszar wykopalisk

Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Obszar wykopalisk

Post autor: Ichirou »

0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Shizuo

Post autor: Shizuo »

Nie miałem problemów z obecną sytuacją. Przede wszystkim, udało nam się uniknąć światła. Co dalej, moja kryształowa kopuła doskonale obroniła nas przed pociskami, które wyrzucił mężczyzna. Byliśmy więc bezpieczni, przynajmniej na jakiś czas. Trzeba jednak było przejść do ofensywy. Uczynić cokolwiek, aby pozbawić zdolności ataku, tego tajemniczego człowieka. W końcu swoimi iluzjami mógł nas zaprowadzić w niezły punkt. A przecież gdyby tylko doszło do jakichkolwiek obrażeń w GenJutsu najpewniej zostalibyśmy pokonani. Szczęście, że udało nam się obronić przed tym wjazdem do umysłu. Teraz trzeba było tylko reagować.

- Uważaj. Zaraz zrobimy mu małą niespodziankę. - oświadczyłem szeptem do mojego towarzysza. Chwilkę później boczne elementy kopuły zaczęły się kruszyć, a natomiast przednia, osłaniająca Kamiru, została na miejscu. Co działo się ze mną? Cóż, znajdowałem się już dawno pod ziemią. Korzystając z Doton no Jutsu postanowiłem zaskoczyć mojego przeciwnika i poinformować go z czasem o tym, że został złapany w pułapkę. W jaki sposób? Oczywiście nic ciekawego. Wszystko miało być proste jak konstrukcja cepa. Siedząc pod ziemią spokoinie znalazłem mające pobytu mojego kolegi iluzjonisty. Ustawiłem się więc pod nim, a następnie wytworzyłem na zewnątrz kryształowe kolce, które miały go przebić. Oczywiście przechodziły one przez powierzchnię.

Usłyszałem głos naszego zleceniodawcy. Wyłoniłem więc się na powierzchnię, jednak parę metrów od miejsca ataku i bardzo ostrożnie. Gdy zobaczyłem, że nie chodzi mu o tego tutaj, który miał być martwy od mego ruchu, wysłałem Kamiru komunikat. Na moim krysztale, znajdującym się przed nim, pojawił się napis: "Idź za nim. Wyślę klona z pomocą." Ja natomiast musiałem orzec czy ten obecny tu przeciwnik jest żywy czy nie. Poza tym przywołałem klony. Jeden z nich miał biec za Kamiru, a drugi osłaniać moje tyły tutaj...
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

• Um... Sytuacja robiła się całkiem interesująca. O ile Kamiru mógł tak powiedzieć stając tyłem do przeciwnika i reszty wydarzeń. Żelastwo odbiło się od kopuły, nie czyniąc nikomu krzywdy. Kryształ jest naprawdę potężną bronią w doświadczonych dłoniach. Ciekawe, czy wystarczy mu chakry jeśli będzie szpanował tym non stop. Chyba, że potrafi naprawdę dobrze kontrolować swoją energię, w przeciwieństwie do zamaskowanego. Meh, będzie musiał się później za to wziąć na serio. Współpracując mieli okazję do szybkiego wyeliminowania groźnego przeciwnika, jakim bez wątpienia był użytkownik iluzji. Chwila nieuwagi i zasnęliby jak niemowlęta. Szkoda tylko, że Szarooki nie miał kompletnie pomysłu na to, jak pomóc Shizuo. Przynajmniej dopóki będą tkwili w zamknięciu.

Olbrzym najwyraźniej czytał w myślach Czarnowłosego, skoro uwolnił ich z własnoręcznie zrobionej klatki. Ewentualnie potrafił logicznie myśleć. Choć wnioskując po jego kolejnych ruchach, mógł to być tylko chwilowy geniusz. Owszem, odezwał się, ale nie było w tych słowach żadnych konkretów. Za to zniknięcie pod ziemią było już widoczne i to bardzo. Kamiru nie był idiotą, więc nie ruszył z okrzykiem bojowym na przeciwnika kryjącego się za osłoną. To nie miałoby sensu, tym bardziej, że Yuki nie wiedział, co tak właściwie miał zamiar zrobić jego wspólnik. Głupio byłoby sobie wzajemnie przeszkadzać, a jeszcze głupiej, gdyby przypadkiem jeden zabił drugiego. Nie, wolał poczekać tutaj, bezpieczny za jedną kryształową ścianą, gotowy do akcji gdyby przeciwnik zapragnął się dokądś przemieścić. Wtedy mógłby użyć jakiegoś jutsu, ewentualnie zrzucić mu górę lodową z nieba. Póki co mógł jedynie czekać na rozwój wydarzeń i konsekwentnie to robił...

Do czasu, gdy usłyszał wołanie ich zleceniodawcy. Niemożliwe, by chodziło o pierwszego przeciwnika, skoro ciągle teren wokół niego był obserwowany. Chyba, że także potrafi poruszać się pod ziemią. Wątpliwe. Ciekawe jakim cudem Pan Archeolog nie zasnął, skoro iluzja białych piór zaskoczyła nawet ten duet. Potem o tym pomyśli, teraz musiał działać. Pobiegł w kierunku, z którego dochodził krzyk. Po drodze zaopatrzył się w dwa krótkie miecze stworzone z czarnego lodu. Piękne zabawki. Tak przygotowany pojawił się na miejscu, a w raz z nim (o ile plan Shizuo wypali) klon Olbrzyma. O ile zobaczy przeciwnika podda go szybkiej ocenie i... Cóż, dalsze kroki będą zależne od ruchów oponenta. Mógł mieć jedynie nadzieję, że będzie wystarczająco szybki i ostrożny, by uniknąć technik, broni miotanych i innych zabójczych środków jakimi musieli operować intruzi. Samo pojawienie się Kamiru w tym miejscu powinno zwrócić uwagę nieznanego wroga. W końcu różnił się znacznie od zleceniodawców, a najemnik nie zajmie się ofiarami, uprzednio nie pozbywając się ich ochrony. Przynajmniej tak zrobiły Zabandażowany.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou

Poprosiłbym was o przynajmniej podanie kontroli chakry, rangi dziedzinych klanowych, bo nie mam nawet jak wam wyliczać kosztów chakry. Może być w odpowiednim hide tylko dla mnie. I na przyszłość Shizuo, byłbym wdzięczny za podawanie technik tak jak Kamiru. Jak coś jest niejasne, pisać na gg.
0 x
Obrazek
Kamiru

• Tup tup tup! Krok po kroku shinobi zbliżał się tam, gdzie był potrzebny. Niczym prawdziwy superbohater, którym przecież może być każdy, pojawił się na miejscu. Nadal nie potrafił zrozumieć, jakim cudem Pan Archeolog nie uległ wpływowi genjutsu, przecież nie mają tego na szkoleniach, ne? Zresztą, lepiej nie wnikać, grunt, że żyje i zdołał poinformować ich o zbliżającym się zagrożeniu. Atak od tyłu mógłby ich bardzo dużo kosztować. Zdrowie, życie a może i dziewictwo. Straszne myśli przelatywały przez głowę Szarookiego, gdy zmierzał w kierunku swojego przeznaczenia. Czy to dziś nastał dzień w którym Yuki zakończy podróż po tym łez padole? A może właśnie teraz jego gwiazda ma zajaśnieć prawdziwym blaskiem, wyróżniającym go od innych? Cholera wie. Zabandażowany wiedział tylko, że musiał zrobić to, do czego go najęto.

Przeciwnik najwyraźniej nie należał do najodważniejszych, skoro rzucił się do osłaniając odwrót klonami. Ewentualnie to pułapka, część większego planu opracowanego z użytkownikiem iluzji. Kamiru postanowił wykorzystać swoje kryształowe wsparcie, ale nie opieracie na nim planu. Kto wie, czy klon nagle się nie rozwali? Co takiego zrobił? Pobiegł przed siebie z całą dostępną mu szybkością, kręcąc w biegu ostrzami. Będąc cztery metry przed nim cisnął jednym przed siebie, celując w szyję/głowę bunshina z prawej. Z takiej odległości trafiał już jako sześciolatek, teraz nie mogło być inaczej. Następnie szybko robi krok w lewo, by rozminąć się z drugą repliką. Wtedy wystarczy piruet połączony z wbiciem czarnego ostrza po rękojeść w plecach. O ile się uda to Zabandażowany nawet nie przerwie biegu, ścigając oryginał. Może nawet nadal będzie dzierżył jeden sztylet, chyba, że wyjęcie go z pleców rozpadającego się bunshina będzie za trudne. Swoją drogą, ciekawe jak radzi sobie Shizuo. Załatwił iluzjonistę jednym ruchem a teraz czeka na powrót kompana?
KEKKEI GENKAI: Hyōton 氷遁
NATURA CHAKRY:
  • Obrazek
    Obrazek
    Obrazek
STYLE WALKI: Chanbara
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Nabyta Brak
PAKT: Brak.
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 41 (+10 za styl) = 51
    WYTRZYMAŁOŚĆ 41
    SZYBKOŚĆ 95 (+10 za styl) = 105
    PERCEPCJA 41
    PSYCHIKA 1
    KONSEKWENCJA 41

KONTROLA CHAKRY E
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 100%
MNOŻNIKI: Chanbara
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • Ninjutsu E
    Bukijutsu
    • Kenjutsu D
      Shurikenjutsu
    Elementarne
    • Suiton D
      Fuuton B
      Hyōton A
bida post, przepraszam
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Proszę pominąć Shizuo z pełnią konsekwencji.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Shizuo

• Wszystko toczyło się bardzo szybko. Mój manewr, który miał na celu pozbycie się przeciwnika, dał mi tyle, co nic. Straciłem tylko czas i chakrę. Nic więc dziwnego, że czułem się źle. Pełen niepokoju i złości mogłem jedynie wykonać następne ruchy. Przede wszystkim, sam zacząłem krążyć pod ziemią. Nie mogłem pozostawać w miejscu tym samym co wcześniej. Odpaliłem się więc o kilkanaście metrów, aby wyjść na powierzchnię bezpieczne. Przed tym otworzyłem nad ziemią kryształową kopułę, by nie zostać niczym trafionym.
    Jeżeli zaś chodzilo o mojego klona w tej okolicy, ten miał proste zadanie. Miał przeszkadzać przeciwnikom. Najbardziej banalnym zamiarem było oczywiście zamknięcie przeciwników w kryształowym więzieniu. Ale czemu by nie? Postanowił więc on stworzyć klatki dla przeciwników, albo zamknąć ich w krysztale, tylko po to by się z nimi nie bawić.
    Co do drugiego klona, musiał on zwyczajnie biec przed siebie. Kiedy dostrzegł przeciwników, zatrzymał się i czekał ja Kamiru. W końcu to było jego wrogowie. Klon bym jedynie na przyczepkę. Aby pomóc w walce, najlepiej w TaiJutsu. Obecnie stał więc i czekał, gotowy do obrony. Musiał poznać zamiary Czarnowłosego, temu odwrócił się do niego i odezwał.
    - Co robimy?
Ranga klanowa A, Kontrola chakry B
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou

0 x
Obrazek
Kamiru

• Klony zniszczone w pięknym, godnym poematu, stylu a pościg trwał w najlepsze. Szkoda tylko, że przeciwnikowi nie paliło się do walki. Poświęcić klony potrafił każdy, ale zaryzykować własną skórą? Najemnicy to jednak tchórze. Gdyby Czarnowłosy znał jakieś techniki od wykopywania kretów, ewentualnie potrafił wyczuć chakrę... Tak jednak nie było i chłopak postanowił zaprzestać pościgu. Marnowanie czasu i energii. Zamiast tego wrócił truchtem w miejsce, gdzie ostatnio przebywał Shizuo. Może olbrzymowi przyda się pomoc? Na pytanie klona nawet nie odpowiedział, machnął jedynie dłonią i ruszył.

Na miejscu zobaczył kolejne konstrukcje z kryształu. Najwidoczniej Olbrzymowi nie brakowało chakry i pomysłowości. Jedna pusta, jedna z Shizuo. Dwóch przeciwników i jeszcze jeden Kryształowy shinobi. Naprawdę lubi używać klonów. Niemniej, teraz to duet shinobi miał przewagę liczebną, miła odmiana. Kamiru nie miał zamiaru atakować, wolał poczekać na ruch oponenta. Nawet jeśli i ten będzie uciekał używając dotonu. Miał w końcu pilnować obozowiska, nie mordować innych ninja, nawet jeśli oni próbowali zrobić to z nim. Chyba, że jego kompan miał inne plany. Sam Zabandażowany był gotowy do odskoków, uników i całej reszty akrobacji w razie ataku.

Bieda post ale mam już dość XD
0 x
Shizuo

• Wreszcie sytuacja się odwróciła. To my mieliśmy przewagę liczebną. Była nas czwórka - ja, moje dwie repliki i Kamiru. Tamta dwójka chciała uciekać. Proszę bardzo, jednak nikt nie powiedział, że będzie to łatwe. Zacznijmy od tego, że powinni nie mieć odpowiedniego miejsca, bo byli praktycznie że otoczeni. Mój klon za nimi, ja z boku, a jeszcze Kamiru i druga ma replika, która przybiegła z innej strony. Mogliśmy w sumie uwięzić ich w kole, ale po co? Miałem o wiele lepszy pomysł do pozbycia się tych idiotów. Skoro zadarli z kryształem, musieli poczuć jego potęgę. Prawda?

Koncept był wręcz banalny. Wytworzyłem naturalne lodowisko. No, nie do końca, było ono z kryształu. Powstało pod stopami uciekających, aby utrudnić im poruszanie się. Było tak śliskie, że raczej niemożliwe zdawało się być zapanowanie nad kończynami. Cóż, poza tym nie miałem braku wyobraźni. Replika, która znajdowała się bliżej dwójki, zwyczajnie cisnęła w nich shurikenami. Po pięć na przeciwnika. Raczej nie mieli szans uniku. Ale na wszelki wypadek, z kryształowego podłoża zaczęły wydobywać się kolce. Miały one najpierw unieruchomić wierzgających mężczyzn, a potem zwyczajnie przebić, gdyby shurikeny nie wystarczyły.

Byłem brutalny. Trudno.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou

0 x
Obrazek
Kamiru

• Bóg wygnany mógł jedynie obserwować przedstawienie rozgrywające się tuż przed nim. Wiedział, że częścią życia shinobi jest zabijanie, sam miał już krew na rękach... Niemniej, nie rozumiał tego. Po co zabijać? Odbierać szansę bycia? To takie marnotrawstwo. Ta osoba mogła im się jeszcze przydać. Mogli ją przesłuchać, spróbować przeciągnąć na swoją stronę, z resocjalizować albo wysłać do pomocy archeologom. Jednak podziwianie sztuki kryształu było całkiem ciekawym zajęciem. Nie dość, że uczył się o mocy shinobi z odległej krainy, to jeszcze zaoszczędził własną chakrę na później.
    Śmierć konieczna nie była. Przydać mógł się. Poprawił bandaże i usiadł na jednej ze skał. A może jakiejś starożytnej rzeźbie? Ciężko powiedzieć, mech uczynił z niego coś pozbawionego konkretnego kształtu.

Na słowa zleceniodawcy ponownie wzruszył ramionami. Ciekawe, czy wytrąci go tym z równowagi? Sytuacja była jednak poważna. Jeden przeciwnik zabity, drugi zdołał uciec. Ewentualnie czai się gdzieś pod ziemią. Shizuo powinien to już wiedzieć dzięki klonowi. Co mogli zrobić? Chyba tylko czekać. A guzik prawda! Szarooki nie miał zamiaru dać się kolejny raz zaskoczyć. Złożył jedną pieczęć, kumulując chakrę, a po chwili, tuż przed nim, stały dwa lodowe wilki, wpatrując się dziwnymi ślepiami w stwórcę. Komenda, którą im podał była krótka. Miały patrolować teren wokół obozu, alarmując wyciem o spotkanym przeciwniku. Kamiru wiedział, że to niewiele, ale tylko to przychodziło mu w tej chwili do głowy. Miał tylko nadzieję, że jego zleceniodawca nie weszcznie alarmu na ich widok, a one na jego. To byłoby upierdliwe.
Nazwa
Hyōton: Rōga Nadare no Jutsu
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Dowolny
Koszt
E: 25% (za 2 wilki)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika przydatna do odwrócenia uwagi przeciwnika, a i za pomocą której można zadać dość duże obrażenia. Za pomocą tejże techniki członek klanu Yuki wytwarza lodowego wilka (lub całą ich watahę, jedynym ograniczeniem ilości jest chakra), który następnie naciera na przeciwnika. Pazury i kły wilków są dosyć ostre i swoje mogą zdziałać.
0 x
Kamiru

Można coś z tym zrobić? Naprawdę chciałbym to wreszcie skończyć -.-
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Na moją odpowiedzialność, proszę pomijać Shizuo, jeżeli nie daje odpisu w czasie. Jeżeli od odpisu Kamiru wcześniej wymieniony gracz nie odpisze w przeciągu 24h, proszę o odpis Misjodawcy, pomijając Shizuo i uwzględniając tego konsekwencje.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou

*Shizuo nie odpisał, ale dodałem jakby wirtualnie jego post do liczby, żeby pod sam koniec misji już nie mieszać z nią. W końcu liczba kolejek w misji pozostaje bez zmian.
Poprosze o zt w tym poście.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości