Historia rodów

Shijima

Historia rodów

Post autor: Shijima »

Już suszyłam głowę Musowi, ale wrzucam to tutaj też.

Mamy historię ogólną, ale szczerze? Mało mnie ona interesowała, kiedy przyszłam na forum, chcąc stworzyć postać z maleńkiej społeczności szczepu, która ze światem do czynienia nie miała. A historia szczepu? No nie ma nigdzie. Można tylko wyściubać pojedyncze wzmianki z historii ogólnej, których w przypadku niektórych rodów nie ma prawie wcale. Dodanie historii dla każdego rodu i szczepu byłoby urozmaiceniem i z pewnością pomocą, a nie że trzeba latać po wszystkich i dopytywać ewentualnie, co się działo w poszczególnych rodach. Tych pomniejszych, jak mój bidoszczep. Taką historię w spoilerze można by zarzucić w opisach prowincji. Mi osobiście tego bardzo brakuje, co chwilę się potykam i czuję, że błądzę trochę po omacku. Co jakiś czas przydałoby się ją aktualizować oczywiście, zgodnie z tym, co gracze odjaniepawlili.

W każdym razie ja takie marzenie mam, o.
Jeśli się pomysł nie podoba to proszę chociaż o pozwolenie napisania historii mojego bidoszczepu.
0 x
Awatar użytkownika
Seinaru
Martwa postać
Wiek postaci: 29
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Trupioblada cera, charakterystyczny brak głowy
Widoczny ekwipunek: Nagrobek

Re: Historia rodów

Post autor: Seinaru »

Akcept (>*.*)>
0 x
Jeśli czytasz ten podpis to znaczy, że jestem już martwy...
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Oczywiście jestem "za" pomysłem. Na pewno to ubogaci historię tego forum. Musiałoby być to tylko zgodne z kalendarium forum. I dobrze, żeby taka rozbudowana historia klanu, trzymała odpowiednio dobry poziom. Nie widzę też żadnych przesłanek, żeby odrzucać propozycję, jeżeli tylko ktoś jest gotowy sumiennie się temu oddać, aby zapełnić w sposób spójny, karty księgi SW.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Bardzo fajny pomysł, bo jednak historia świata jest bardzo rozbudowana, ciężko z niej wybrać istotne fakty, no i jednak tylko te ostatnie jej rozdziały mają jakieś przełożenie na obecne realia forum. Jak ktoś jest w danym klanie i chce bardziej wsiąknąć w świat gry, to przede wszystkim szuka wiedzy na temat jego rodu, danej prowincji i ogólnie bliskiego otoczenia. Informacje na temat wojen toczonych 100 lat temu na drugim końcu świata raczej go nie zainteresują.

A, taka w sumie jeszcze luźna myśl. Jeżeliby ktoś miał się podjąć takich opisowych rzeczy, miłym dodatkiem byłoby jakieś wspomnienie na temat kultury danego regionu. Może jedno lub dwa zdania o religii? O jakichś typowych świętach, zwyczajach? Zwrotach? Takie drobne rzeczy nadają kolorytu i odróżniają dany obszar świata od innego. Fajnym przykładem są drobne wstawki Natsume (który mimo wszystko ma tę przewagę, że w swojej głowie mieści wizję świata gry) - charakterystyczne powitanie mieszkańców Hyuo, czy ogólne odniesienia dotyczące usposobienia wyspiarzy.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Shijima

Post autor: Shijima »

O, bardzo dobry pomysł!
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Szanuję inicjatywę
0 x
Tensa

Post autor: Tensa »

Jestem za! <tańczy salse>
0 x
Awatar użytkownika
Natsume Yuki
Postać porzucona
Wiek postaci: 31
Ranga: Nukenin S
GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
Multikonta: Iwan zza Miedzy

Post autor: Natsume Yuki »

Wydaje mi się, że można to jak najbardziej zamieścić.
Jeśli chodzi o kulturę, zwyczaje, święta, powiedzonka, mogę przedstawić fabularom mniej więcej koncept jaki miałem. Co z tym zrobią, to już wyłącznie ich pomysły, ja zostawię tylko bazę, wystarczy mi dać znać czego potrzeba. >:V
0 x
Ayako

Post autor: Ayako »

Jak najbardziej za!
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Do wprowadzenia, przenoszę.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Uznajemy za wprowadzony. Wiele nowych opisów pojawiło się w przeciągu tego roku, a Administracja ma jeszcze parę własnych planów ;)
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości