Āse
Moderator: Souei
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Re: Āse
Co do noszenia na plecach, hmm. No cóż można uwzględnić wymóg 20 siły do noszenia na plecach. Chociaż ja i tak zamierzam ją pieczętować
. A co do percepcji. Mam 121 PA rozdanych w tą statystykę. Tyle powinno styknąć. A co do ceny drewna, to rzeczywiście dobrze będzie jak Exodia się wypowie.

0 x
To, że lalkarz nie ma wymogu do siły przy lalce korzystającej z broni białej, nie ma wpływu na to czy powinien/nie powinien mieć wymóg siły przy lalce korzystającej z kuszy. Logika.
Imo powinieneś mieć po prostu wymóg w percepcji i szybkości/sile, głównie z tej racji, że musisz machać palcami/dłońmi/przedramionami/rękami wystarczająco szybko, żeby komendy były wydawane, a na samej percepcji to nie da się bazować przy szybkich ruchach.
Imo powinieneś mieć po prostu wymóg w percepcji i szybkości/sile, głównie z tej racji, że musisz machać palcami/dłońmi/przedramionami/rękami wystarczająco szybko, żeby komendy były wydawane, a na samej percepcji to nie da się bazować przy szybkich ruchach.
0 x
Ok. Powiem tak: Oceniasz moją kukiełkę przez pryzmat tego co powinno być, a czego być nie powinno, jednocześnie łamiąc zasady mechaniki. Tak. Uważam, że łamiesz zasady mechaniki, wydając takie oceny. Chcesz, żeby wszystko inaczej wyglądało? Napisz prośbę o zmianę w Pomysłach, a dopiero potem "hejtuj" mój twór. I teraz dam dwa przykłady:
- Żądasz ode mnie, żeby drewno na tą kukiełkę kosztowało 600 Ryo, podczas gdy maksymalny koszt tego surowca (zgodnie z mechaniką) wynosi 300 Ryo. Trzeba poczekać na Exodię, ale moim zdaniem będzie miał dokładnie takie samo zdanie na ten temat.
- Wprowadzasz jakieś niestworzone wymagania. Oczywiście, że lalkarz musi mieć odpowiednio dużą szybkość, ale dopiero kiedy kontroluje trzy lub więcej kukiełek jednocześnie. Szybkość ta wynosi 50% szybkości najszybszej kukiełki. O sile nic nie było wspomniane, więc nie zgadzam się na łamiący mechanikę wymóg siły/szybkości (póki co kukiełki będę miał dwie) w mojej kukiełce. Oczywiście, że ma. A wiesz dlaczego? Chodzi po prostu o siłę danej kukiełki. Kukiełka jest maszyną, która ma określoną moc (mówiąc językiem współczesnym). To czy coś podniesie albo naciągnie (w przypadku kuszy) zależy tylko od jej konstrukcji. Tak samo jak powiedzmy maluch nie uciągnie czterdziestu 50-tonowych wagonów z węglem, a lokomotywa już tak. Nieistotna jest siła kierowcy. Istotna jest moc maszyny. I tak samo jest w przypadku kukiełek. Zauważ też, że lalkarz może używać nawet 100 kukiełek. Używam jednej kukiełki z kuszą, muszę mieć 20 siły. Używam dwóch kukiełek, więc jest trudniej (zawsze 2 kilo jest cięższe niż 1 kilo) i muszę mieć już tej siły 40. Tak to ma działać? Nie wydaje mi się.
0 x
Mój pierwszy post tutaj o/
W sumie to jestem za tym, co powiedział Tsukune - cena drewna 400 ryo. Te podziałki do czegoś są, lalka nie jest nawet ciężka, więc nie składa się z ogromnej ilości drewna (jak Hiruko Sasoriego). Skoro te opisy cenowe mają być inne, to powinno to pójść do pomysłów na "większą rozbieżność".
Czekam jednak na to co powie Exodia, bo więcej tu wie ode mnie.
Kwestia szybkości - szybkość kukiełki jest zależna od percepcji i samo to już jest wymogiem. Bo bez tej wysokiej statystyki będzie po prostu jak paralityk. Zapytałbym o jedną rzecz, a dokładniej siła danej kukiełki. Nigdzie o tym nie jest wspomniane, a to bardziej definiuje jaką bronią może posługiwać się kukła.
Moim zdaniem kuglarz powinien mieć minimum tyle siły, aby używać broni prawidłowo. Ergo 20 siły jak wspominali wyżej.
W sumie to jestem za tym, co powiedział Tsukune - cena drewna 400 ryo. Te podziałki do czegoś są, lalka nie jest nawet ciężka, więc nie składa się z ogromnej ilości drewna (jak Hiruko Sasoriego). Skoro te opisy cenowe mają być inne, to powinno to pójść do pomysłów na "większą rozbieżność".
Czekam jednak na to co powie Exodia, bo więcej tu wie ode mnie.
Kwestia szybkości - szybkość kukiełki jest zależna od percepcji i samo to już jest wymogiem. Bo bez tej wysokiej statystyki będzie po prostu jak paralityk. Zapytałbym o jedną rzecz, a dokładniej siła danej kukiełki. Nigdzie o tym nie jest wspomniane, a to bardziej definiuje jaką bronią może posługiwać się kukła.
Moim zdaniem kuglarz powinien mieć minimum tyle siły, aby używać broni prawidłowo. Ergo 20 siły jak wspominali wyżej.
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Ja zostaję za 300ryo...tak czy siak mój Akcept jest bo temat już troszkę stoi bez kolejnych odzewów.
0 x
Poprawiłem.
A co do kosztu: Podliczyłem go na nowo w tym poście. Jak mniemam, po prostu to przeoczyłeś
.
Generalnie wywaliłem te tanta. Zamiast tant wziąłem Wielki Kunai. Zamiast łuku - małą kuszę. Zamiast 30 strzał - 40 bełtów.
Można dodać jeszcze 50 Ryo za materiał na ubrania. Więc koszt wyniesie równe 2200.
A co do kosztu: Podliczyłem go na nowo w tym poście. Jak mniemam, po prostu to przeoczyłeś

Generalnie wywaliłem te tanta. Zamiast tant wziąłem Wielki Kunai. Zamiast łuku - małą kuszę. Zamiast 30 strzał - 40 bełtów.
Można dodać jeszcze 50 Ryo za materiał na ubrania. Więc koszt wyniesie równe 2200.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości