Miecz i Uchwyt do miecza

Moderator: Souei

Hatake Jin

Miecz i Uchwyt do miecza

Post autor: Hatake Jin »

0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Re: Miecz i Uchwyt do miecza

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Hatake Jin

Odpowiedzi:
A. Tanto jest mieczem krótkim, bardziej do seppuku niż do walki. Ninja-to wymiary ma zaledwie o cal dluższy niż katana, dzięki temu, że jest prosty. Ale mniej więcej ta sama kontrukcja.
Be.Jesli chodzi o chakrę elementarną to tak, chodziło mi o zwykłe przewodnictwo, żeby później opanować technikę typu: Hien, Raikiri, Chidori itp.
Ce. Czyli cena zostaje i mogę się brać za zbieranie tysiączków? Pozdrawiam
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Katsuko

Post autor: Katsuko »

Popraw, poza tym nie widzę przeszkód by przeszło.
0 x
Hatake Jin

Forma tabelki, odświeżam...
Nazwa
Ninja-to
Typ
Miecz, jedno ostrze.
Ninpō
Kenjutsu
Objętość
Broń należy nosić przy pasie, lub ze specjalnym uchwytem, na plecach. Maksymalnie można umieścić 2 sztuki na plecach i 4 przy pasie.
Waga Fūin
40
Zdobycie
1500
Opis Miecz ninja-to to kolejny wyrób produkcji kraju kwitnącej wiśni. Od tradycyjnego miecza japońskiego zwanego kataną różni się tym, że nie ma charakterystycznego dla niej zagięcia ostrza. Jest kompletnie prosta, dzięki czemu każde pchnięcie mieczem jest łatwiejsze zarówno w dostarczeniu, jak i wyciągnieciu miecza z ugodzonego przeciwnika. Broń przewodzi chakrę elementarną, będąc podatne na techniki takie jak Hien i tego typu podobna Raiton.
Historia
Właściwości
Nazwa
Uchwyt na broń
Typ
Wichajster
Ninpō
Kenjutsu
Objętość
Zamontowane na plecach, bezpośrednio na zbroi.
Waga Fūin
5
Zdobycie
100 ryo.
Opis Małe, okrągłe, metalowe coś, co pozwala pochwie miecza na stabilne utrzymywanie swojej pozycji na plecach właściciela
Historia
Właściwości
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Katsuko

• Usuń niepotrzebne pola w tabeli.
  • Wyjaśnij na czym polega przewodnictwo chakry. Ja to widziałem po prostu jako możliwość wykorzystywania ostrza do technik pokroju Kumo-Ryū Kaengiri. Jeśli to polega na czymś innym to opisz właściwości przedmiotu.
0 x
Hatake Jin

Sorry, że mnie nie było.
Nie chodzi o żadne nad naturalne moce. Po prostu potrzebuje broni, która w razie użycia na niej techniki Fuuton; Hien czy Raiton: raikiri zwiększy swoje właściwości pod wpływem ostrości. Ale nic poza tym. Myślę, że każde ostrze typu katana czy tanto ma coś takiego już wrodzone, ale ja tutaj wyraźnie chciałem zaznaczyć, żeby tylko potem się nie czepiano, że czemu używasz, skoro to zwykłe ostrze.
0 x
Katsuko

W takim wypadku zaktualizuj pierwszy post, wywal niepotrzebne pola w tabeli i przejdzie.
0 x
Katsuko

48h?
0 x
Katsuko

Archiwizuję.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość